Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Για πες. ( εγώ παίζω ακόμα με το 3.2.16)

Nϊκο επιβεβαιώνω ! Επαιξε κανονικά DTS HD MA από το ορίτζιναλ δισκάκι Chronicles of Riddick, στο εξωτερικό Asus που έχω επάνω του ! Μάλιστα άναψε και η ένδειξη στον ενισχυτή, αλλά και στο info στην τηλεόραση το έγραφε κανονικά...τσέκαρε μήπως έχει αλλαχτεί κατα λάθος στις ρυθμίσεις του ήχου και είναι ενεγοποιημένο το Decode to PCM...

Τρέχω την τελευταία .21

Το κουλό που ανακάλυψα είναι ότι σταμάτησε να παίζει DVD δισκάκια (ορίτζιναλ αλλά και αντίγραφα) από το εξωτερικό drive !!!!!!! :smash::smash::smash:
Γράφει unercognized media!!!!!!!!!!! Από το σκληρό τα παίζει κανονικά ! :smash::smash:

Nϊκο επιβεβαιώνω ! Επαιξε κανονικά DTS HD MA από το ορίτζιναλ δισκάκι Chronicles of Riddick, στο εξωτερικό Asus που έχω επάνω του ! Μάλιστα άναψε και η ένδειξη στον ενισχυτή, αλλά και στο info στην τηλεόραση το έγραφε κανονικά...τσέκαρε μήπως έχει αλλαχτεί κατα λάθος στις ρυθμίσεις του ήχου και είναι ενεγοποιημένο το Decode to PCM...

Τρέχω την τελευταία .21

Το κουλό που ανακάλυψα είναι ότι σταμάτησε να παίζει DVD δισκάκια (ορίτζιναλ αλλά και αντίγραφα) από το εξωτερικό drive !!!!!!! :smash::smash::smash:
Γράφει unercognized media!!!!!!!!!!! Από το σκληρό τα παίζει κανονικά ! :smash::smash:

Για κάτσε να βάλω κι εγώ την .21 να δοκιμάσω.
Thanks Νίκο !!!!

Για το DVD θα δοκιμάσω κι εγώ και θα σου πω.

Επιβεβαιώνω για το DVD. Unrecognized media format ? Τι εννοεί ο ποιητής? ( όχι ότι είχα επιχειρήσει να δω από DVD μέχρι τώρα....αλλά...τα απλά πράγματα πια είναι απρόσιτα?
Το DTS-MA οκ. Παρότι πέρασα το .21 τελικά μάλλον το δισκάκι έφταιγε. Αλλαξα blu-ray δίσκο και έπαιξε κανονικά. Ουφ......

Επιβεβαιώνω για το DVD. Unrecognized media format ? Τι εννοεί ο ποιητής? ( όχι ότι είχα επιχειρήσει να δω από DVD μέχρι τώρα....αλλά...τα απλά πράγματα πια είναι απρόσιτα?
Το DTS-MA οκ. Παρότι πέρασα το .21 τελικά μάλλον το δισκάκι έφταιγε. Αλλαξα blu-ray δίσκο και έπαιξε κανονικά. Ουφ......

Με το fw που είχε μέσα όταν το πήρα τον Αύγουστο έπαιζε κανονικά, είχα περάσει αργότερα τη .16 πιο πολύ για τα skins αλλά δεν είχε τύχει να δώ κάποιο δισκάκι, έβαλα να δώ στην .21 και έβγαλε το παραπάνω μήνυμα...τέλος πάντων δεν με χαλάει, αλλά κάποια μούφα έχουν κάνει, και μάλλον θα τη διορθώσουν !

To αναφέρουν κι εδώ, ότι δεν παίζει DVD από εξωτερικό blu ray !!!!

http://forum1.netgear.com/showthread.php?t=68407

Με το fw που είχε μέσα όταν το πήρα τον Αύγουστο έπαιζε κανονικά, είχα περάσει αργότερα τη .16 πιο πολύ για τα skins αλλά δεν είχε τύχει να δώ κάποιο δισκάκι, έβαλα να δώ στην .21 και έβγαλε το παραπάνω μήνυμα...τέλος πάντων δεν με χαλάει, αλλά κάποια μούφα έχουν κάνει, και μάλλον θα τη διορθώσουν !

To αναφέρουν κι εδώ, ότι δεν παίζει DVD από εξωτερικό blu ray !!!!

http://forum1.netgear.com/showthread.php?t=68407

Δεν παίζει γενικότερα DVD. Δοκίμασα και ένα εξωτερικό DVD player και δεν το αναγνώρισε.......Μάλλον είναι θέμα firmware. (Εδώ που τα λέμε....δεν είμαι και πολύ σίγουρος εάν το έχουν θεωρήσει απαραίτητο να το φτιάξουν....αφού δεν χρησιμοποιείς DVD για να παίξεις σε Media player......)

Δεν παίζει γενικότερα DVD. Δοκίμασα και ένα εξωτερικό DVD player και δεν το αναγνώρισε.......Μάλλον είναι θέμα firmware. (Εδώ που τα λέμε....δεν είμαι και πολύ σίγουρος εάν το έχουν θεωρήσει απαραίτητο να το φτιάξουν....αφού δεν χρησιμοποιείς DVD για να παίξεις σε Media player......)

Ετσι κι αλλιώς δεν με χαλάει Νίκο, είναι ένα φορμά που το έχω παρατήσει εδώ και ένα χρόνο...αφού βγήκανε και τα STAR WARS σε blu...ολοκληρώθηκα :flipout::flipout:

Καλό θα ήταν βέβαια να το φτιάξουν για να είναι ολοκληρωμένο το μηχανηματάκι (που έτσι κι αλλιώς είναι Α Π Ι Θ Α Ν Ο :music-smiley-005: )

Nα φτιαξουν πολυ (οχι λιγο) την blu ray iso υποστηριξη και θα ειμαι ενταξει με δαυτο.Χεστηκα και για το τονισμενο Α.
Γενικα σαν media player ειναι παρα πολυ καλο (sigma 8642 εξαλλου φοραει) , αλλα σε video αναπαραγωγη/αξιοπιστια δεν το φτανει το dune ακομα (εχω και τα δυο).
Για τους πιο πολλους βεβαια αυτα ειναι ψιλες λεπτομερειες.

Λοιπόν μου ήρθε κι εμένα, κι αφού μπήκε το τελευταίο firmware, έγιναν εξονυχιστικά τεστ.

Γενικά όλα καλά, αλλά έχει ένα πολύ-πολύ σοβαρό issue/bug πρόκειται:

Φαίνεται - και μάλλον δεν είναι λόγω του συγκεκριμένου player - ότι τα VC1 video streams, ανεξαρτήτως container (είτε ματρόσκα, είτε windows media video) ΔΕΝ μπορούν να αναπαραχθούν σωστά σε 24p -> προκύπτει ένα "σπαστό", εκνευριστικότατο, "σπασμωδικό" αποτέλεσμα που απλά κάνει αδύνατη την παρακολούθηση.

Έχουν κάτι το ιδιαίτερο σε δομή τα VC1 video streams; Μήπως μή καθορισμένο αλλά μεταβλητό frame-rate (όπως έχει και το windows media video 1, και 2); Άλλωστε απ' όσο γνωρίζω, και το VC1 επινόηση-εφεύρεση-κατασκευή-υλοποίηση της Microsoft δεν είναι;

Άρα λοιπόν ο μόνος τρόπος να παιχθούν σωστά είναι σε πολλαπλάσιο του 30 (π.χ. 60p).

Και σκέφτομαι:

Το άλλο player που έχω (το Asus O!Play-HD2), όταν πέσει σε VC1 video stream, ανεξαρτήτως container, γυρίζει πάντα την τηλεόραση σε 60p, και ποτέ σε 24p.

Ξαναλέω ότι σε AVC όλα άριστα σε 24p.

Αυτό βασικά είναι το μοναδικό πολύ-πολύ σοβαρό issue που υπάρχει.

Λύση υπάρχει -> όταν βρίσκει VC1 -> να ΜΗΝ χρησιμοποιεί το 24p mode.

Μέχρι τότε, θα πρέπει να πηγαίνουμε στο πάνω-δεξί κουμπί του τηλεκοντρόλ, και να ορίσουμε προσωρινά output στα 60p.

ΥΓ: Δεν θεωρώ ότι είναι θέμα της τηλεόρασής μου (Panasonic Plasma 50GT30E) για 2 λόγους:

α. Υποτίθεται ότι είναι μακράν από τις καλύτερες τηλεοράσεις που υπάρχουν σήμερα.

β. Είναι τυχαίο το γεγονός, ότι πάντα, το Asus O!Play HD2, τα VC1 video streams τα κάνει output σε πολλαπλάσια των 30;

Τέλος, επειδή το συγκεκριμένο θέμα είναι και πολύ συγκεκριμένο με άλλο κριτήριο (π.χ. design κουσούρι του VC1 προτύπου ίσως), θα με ενδιέφερε και τεχνικά.

ΥΓ2: Δεν παίζει ISO. Δεν τα δείχνει στον file + directory browser, ό,τι και να κάνει κανείς.

ΥΓ3: Επίσης είναι πολύ απρόβλεπτο (κορώνα-γράμματα) με πολυκάναλη μουσική (AC3, DTS, TrueHD, DTS-HD-MA) σε Matroska Audio Container (mka).

Μάγκες ακούστε το νέο. Τον Άρχοντα την extendet version την έχω και σε αντίγραφο ασφαλείας γιατί την έχω πληρώσει ένα 60 . Πήγα να την δοκιμάσω με το νέο fw και μου γράφει ότι είναι αντίγραφο ενώ με τα προηγούμενα fw έπαιζε κανονικά. Μήπως στην νέα fw βάλανε το cinavia protection?

Μάγκες ακούστε το νέο. Τον Άρχοντα την extendet version την έχω και σε αντίγραφο ασφαλείας γιατί την έχω πληρώσει ένα 60 . Πήγα να την δοκιμάσω με το νέο fw και μου γράφει ότι είναι αντίγραφο ενώ με τα προηγούμενα fw έπαιζε κανονικά. Μήπως στην νέα fw βάλανε το cinavia protection?

Ενδιαφέρον !

Απ όσο ξέρω βέβαια μόνο η Sony έχει ενσωματώσει προς το παρόν το Cinavia στις παραγωγές της.Ο Αρχοντας δεν είναι καν στη λίστα στο επίσημο site της Cinavia, τα BD που υπάρχουν στη λίστα για το 2011 είναι:
  1. The Green Hornet
  2. The Roommate
  3. Battle: Los Angeles
  4. Dylan Dog: Dead of Night
  5. Priest
  6. Bad Teacher
  7. Zookeeper
Aν υπάρχει η προστασία σου βγάζει μήνυμα στην οθόνη http://www.cinavia.com/languages/english/pages/message1.html

Έπαιξα κανονικά εχθές το δικό μου backup του άρχοντα, απλά δεν είναι ISO ή MPLS ή M2TS αλλά μόνο η ταινία επαναπλεγμένη σε ματρόσκα.

Έπαιξε κανονικότατα.

ΥΓ: Επίσης παίζει DVD ISO. Απλά τα είχα σε άλλο directory και δεν το θυμόμουν.

Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Μπορείς να ανεβάσεις ένα screenshot?
Τον μόνο περιορισμό που είχα μέχρι σήμερα, ήταν η άρνηση του πλειερ να παίξει rip άλλης περιοχής.

Έβαλά το τελευταίο firm ,στο ένα NTV550 από τα δυο που έχω ,είχα κάποια προβλήματα όταν έκανα την διαδικασία της αναβάθμισης,στο άλλο δεν είχα.
Νομίζω το προηγούμενο firm είναι καλύτερο ,και "γύρισα" σε αυτό.

Ενω η μπάρα του έργου παίζει κανονικά δεν μου δίνει εικόνα και βγάζει μύνημα σε 6, 7 γλώσσες ότι ανιχνεύτηκε αντίγραφο και πηγαίνεται στο εξής site http://odeon.continuemovie.com/.

To έχεις περάσει με ANYDVD HD ; Αυτό το μήνυμα το βγάζει το κλείδωμα CP (Copy Police) το έχω δεί σε αρκετά δισκάκια της Warner, και της Universal μάλλον τώρα το περνάνε και στα New Line...πέρασέ το με το ANYDVD να στο βγάλει.

To έχεις περάσει με ANYDVD HD ; Αυτό το μήνυμα το βγάζει το κλείδωμα CP (Copy Police) το έχω δεί σε αρκετά δισκάκια της Warner, και της Universal μάλλον τώρα το περνάνε και στα New Line...πέρασέ το με το ANYDVD να στο βγάλει.
Το έχω κάνει με το fab8.Το περίεργο είναι ότι δεν μου το έχει ξαναβγάλει σε αλλα bluray που έχω αγοράσει μια και έχω το συνήθειο τα original να τα παίζω μόνο εγώ στο σπίτι αφου στοιχίζουν και ένα κάρω λεφτά.