Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Δεν έχω καταφέρει μέχρι τώρα να το φέρω στα όρια, ούτε τοπικά, ούτε δικτυακά..
>Σου είναι εύκολο να αναφέρεις ποια είναι τα σημεία που ζορίστηκε?

Σε κάποια σημεία μου γνωστά για το υψηλό bitrate τους μου έκανε drop frames. Φυσικά σε iso file. Σε bd folder δεν έχει συμβεί ποτέ αυτό.
Αυτό που δοκίμασα είναι η έκδοση του Avatar που έχει την επιλογή αναπαραγωγής 3D ή 2D. Πυκνή πληροφορία σε iso και δικτυακά. Μπορεί και να κόλλησε επειδή το αρχείο ήταν αποθηκευμένο σε εξωτερικό δίσκο συνδεδεμένο στο laptop. Ισως έαν ήταν στον δίσκο του laptop να μην κόλλαγε.

3d mkv side by side παίζει? και αν ναι οι υπότιτλοι παίζουν απευθείας ή χρειάζεται κάποια μετατροπή; και κάτι τελευταίο. το μέγεθος των υποτίτλων και η θέση τους ρυθμίζεται;

Το μεγεθος ρυθμιζεται.Μπορεις να αλλαξεις επισης και το χρωμα των υποτιτλων.

Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

3d mkv side by side παίζει? και αν ναι οι υπότιτλοι παίζουν απευθείας ή χρειάζεται κάποια μετατροπή; και κάτι τελευταίο. το μέγεθος των υποτίτλων και η θέση τους ρυθμίζεται;
Ναι, παίζει.
Οι υπότιτλοι θέλουν μετατροπή με το 3D subtitler.
Μέγεθος και θέση, ρυθμίζονται κατά βούληση.

Σε κάποια σημεία μου γνωστά για το υψηλό bitrate τους μου έκανε drop frames. Φυσικά σε iso file. Σε bd folder δεν έχει συμβεί ποτέ αυτό.
Αυτό που δοκίμασα είναι η έκδοση του Avatar που έχει την επιλογή αναπαραγωγής 3D ή 2D. Πυκνή πληροφορία σε iso και δικτυακά. Μπορεί και να κόλλησε επειδή το αρχείο ήταν αποθηκευμένο σε εξωτερικό δίσκο συνδεδεμένο στο laptop. Ισως έαν ήταν στον δίσκο του laptop να μην κόλλαγε.

Εχω το Avatar σε αυτη την εκδοση

General
Format : MPEG-4
Format profile : Base Media
Codec ID : isom
File size : 4.00 GiB
Duration : 2h 51mn
Overall bit rate mode : Variable
Overall bit rate : 3 337 Kbps
Encoded date : UTC 2011-08-23 18:27:53
Tagged date : UTC 2011-08-23 18:27:53

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 5 frames
Codec ID : avc1
Codec ID/Info : Advanced Video Coding
Bit rate : 2 928 Kbps
Maximum bit rate : 12.4 Mbps
Width : 1 920 pixels
Height : 864 pixels
Display aspect ratio : 1.975
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.074
Stream size : 3.51 GiB (88%)
Writing library : FASM Quality Enhancer Bitrate Squeezer 5.0 (c)2011 Fachman
Tagged date : UTC 2011-08-23 18:30:06
Color primaries : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4, SMPTE RP177
Transfer characteristics : BT.709-5, BT.1361
Matrix coefficients : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4 709, SMPTE RP177

και δεν καταφερνει να το παιξει σωστα....τι μπορει να φταιει?

Εχω το Avatar σε αυτη την εκδοση

General
Format : MPEG-4
Format profile : Base Media
Codec ID : isom
File size : 4.00 GiB
Overall bit rate mode : Variable
Overall bit rate : 3 337 Kbps
Tagged date : UTC 2011-08-23 18:27:53

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 5 frames
Codec ID : avc1
Codec ID/Info : Advanced Video Coding
Bit rate : 2 928 Kbps
Maximum bit rate : 12.4 Mbps
Width : 1 920 pixels
Height : 864 pixels
Display aspect ratio : 1.975
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.074
Stream size : 3.51 GiB (88%)
Writing library : FASM Quality Enhancer Bitrate Squeezer 5.0 (c)2011 Fachman
Color primaries : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4, SMPTE RP177
Transfer characteristics : BT.709-5, BT.1361
Matrix coefficients : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4 709, SMPTE RP177

και δεν καταφερνει να το παιξει σωστα....τι μπορει να φταιει?

Ti έκανε και δεν το έπαιξε σωστά? ( Βάλε και τις πληροφορίες του ήχου....)

Κολλαει σε μια σκηνη καποια δευτερολεπτα....μετα πηδαει παρακατω κοκ....

Audio
ID : 2
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format profile : LC
Codec ID : 40
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 405 Kbps
Maximum bit rate : 452 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Compression mode : Lossy
Stream size : 497 MiB (12%)
Language : English
Encoded date : UTC 2011-08-23 18:29:52

Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

To netgear παίζει σωστά μέσω δικτύου; H κίνησή του είναι ομαλή;

Μια χαρά παίζει.

Έχει παίξει και αρχεία με μέσο video bitrate 36Mbps, σερβιρόμενα από Linux+Samba.

Κολλαει σε μια σκηνη καποια δευτερολεπτα....μετα πηδαει παρακατω κοκ....

Audio
ID : 2
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format profile : LC
Codec ID : 40
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 405 Kbps
Maximum bit rate : 452 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Compression mode : Lossy
Stream size : 497 MiB (12%)
Language : English
Encoded date : UTC 2011-08-23 18:29:52

To αρχείο αυτό περοέρχεται από κάμερα ? ή φωτογραφική μηχανή που παίρνει βίντεο?

To αρχείο αυτό περοέρχεται από κάμερα ? ή φωτογραφική μηχανή που παίρνει βίντεο?

Δεν ξερω...μαλλον απ οτι βλεπω τωρα ειναι για PS3.

Το περασα μια απο Mkvmerge και επαιξε μια χαρα.Αυτο που δεν ξερω ειναι αν πρεπει να βαλω κατι στο "Aspect ratio" ή στο "Display width/height"...

Μια ανακεφαλαιωση των βασικων μου ερωτησεων γιατι μεχρι τα χριστουγεννα θα δανιστω το ntv550 ενος φιλου και θελω να το λιωσω στη χρηση για τις 2 μερες που θα το εχω για να δω αν θα το αγορασω κι εγω ή οχι.

1. Για να μπορεσεις να γραψεις το οτιδηποτε στο δισκο που εχεις πανω στο ntv550 μεσω δικτιου απο τον υπολογιστη σου πρεπει να εγκαταστησεις καποιο dlnie server προγραμμα ή χωρις να εγκαταστησεις τιποτα απλα πας στις θεσεις δικτυου και βλεπεις εκει το δισκο και του περνας οτι αρχεια θελεις?

2. Περα απο το κεφαλαιο τονισμενο αλφα που δεν το εμφανιζει στους υποτιτλους κανενα αλλο ΣΟΒΑΡΟ(Αν και αυτο με το αλφα δεν θα ελεγα οτι ειναι και το τρομερο bug) εχει αν ναι ποιο?

3. Για να δεις μια full bluray movie πρεπει υποχρεωτικα να ειναι ολη σε ενα iso file και αν ναι με τι τροπο τη κανουμε iso μια ταινια που απλα θα κατεβασουμε με τους κλασικους φακελους(Bdmv & certificate). Μπορουμε να κανουμε την καθε ταινια σε ενα και μοναδικο iso με το προγραμμα imgburn ή χρειαζεται ειδικο προγραμμα?

4. Τελος υπαρχει κανενα άμεσο chat support απο το site της μαμα εταιριας?

Ας απαντησει καποιος που κατεχει το μηχανημα σας παρακαλω πολυ και του εχει βαλει τη τελευταια εκδοση λογισμικου.
Τελος θυμηστε μου πως ακριβως απενεργοποιουμε εντελως το dlnie server στο μηχανημα.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Last edited:
Μια ανακεφαλαιωση των βασικων μου ερωτησεων γιατι μεχρι τα χριστουγεννα θα δανιστω το ntv550 ενος φιλου και θελω να το λιωσω στη χρηση για τις 2 μερες που θα το εχω για να δω αν θα το αγορασω κι εγω ή οχι.

1. Για να μπορεσεις να γραψεις το οτιδηποτε στο δισκο που εχεις πανω στο ntv550 μεσω δικτιου απο τον υπολογιστη σου πρεπει να εγκαταστησεις καποιο dlnie server προγραμμα ή χωρις να εγκαταστησεις τιποτα απλα πας στις θεσεις δικτυου και βλεπεις εκει το δισκο και του περνας οτι αρχεια θελεις?

2. Περα απο το κεφαλαιο τονισμενο αλφα που δεν το εμφανιζει στους υποτιτλους κανενα αλλο ΣΟΒΑΡΟ(Αν και αυτο με το αλφα δεν θα ελεγα οτι ειναι και το τρομερο bug) εχει αν ναι ποιο?

3. Για να δεις μια full bluray movie πρεπει υποχρεωτικα να ειναι ολη σε ενα iso file και αν ναι με τι τροπο τη κανουμε iso μια ταινια που απλα θα κατεβασουμε με τους κλασικους φακελους(Bdmv & certificate). Μπορουμε να κανουμε την καθε ταινια σε ενα και μοναδικο iso με το προγραμμα imgburn ή χρειαζεται ειδικο προγραμμα?

Ας απαντησει καποιος που κατεχει το μηχανημα σας παρακαλω πολυ και του εχει βαλει τη τελευταια εκδοση λογισμικου.
Τελος θυμηστε μου πως ακριβως απενεργοποιουμε εντελως το dlnie server στο μηχανημα.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
1) πας στις θεσεις δικτυου και βλεπεις εκει το δισκο και του περνας οτι αρχεια θελεις
3) παίζει και folder

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
1. Βλέπεις το NTV550 στις θέσεις δικτύου και κατ' επέκταση όλους τους δίσκους που είναι συνδεδεμένοι πάνω του.
2. Πέραν του τονισμένου άλφα κεφαλαίου δεν έχει κανένα άλλο πρόβλημα με υπότιτλους. Ισα-ίσα που αναγνωρίζει αυτόματα τη μορφή τους και δε χρειάζεται ποτέ καμία παρέμβαση από τον χρήστη.
3. Παίζει folder & iso. Σε μορφή .iso δεν βλέπει εξωτερικούς υπότιτλους γιατί αναπαράγει το iso σαν πλήρη δίσκο. Σαν folder βλέπει εξωτερικούς γιατί υπάρχει η δυνατότητα να μπεις στον φάκελο stream του BR.
4. Δεν ξέρω καμία εταιρία τέτοιων μηχανημάτων αν έχει άμεσο chat support. Υπάρχει το forum όπου ενημερώνεται κανείς και υποβάλλει ερωτήματα που τον απασχολούν.

* DLNA: απενεργοποιείται μέσα από το μενου.

Υ.Γ. Για τα λεφτά που ζητάει είναι ένα πολύ τίμιο μηχάνημα. Γνώμη μου είναι ότι πολύ το ψειρίζεις το θέμα, καθότι όλα τα ζητήματα που θέτεις έχουν απαντηθεί πολλάκις και έχεις λάβει γνώση.

Μου έκανε το εξής το Netgear NTV550:Σε συγχρονισμένους υπότιτλους (στο pc) μου τους έπαιζε με καθυστέρηση μερικών δευτερολέπτων.
Μου το έκανε και στα δυο Netgear σε διαφορετικές μέρες στο ίδιο επεισόδιο( δεν είχα το ίδιο πρόβλημα αλλού).
Ξανακοιτάω στο pc ,έπαιζαν κανονικά.
Τελικά τους συγχρόνησα χειροκίνητα από το Netgear και μπόρεσα και είδα το επεισόδιο.

Αν μετατρεψω τους δυο φακελους ενος bluray disc(Bmdv & certificate ή μονο τον bdtv) σε .iso με το imgburn θα παιζει κανονικα ή θα εχω θεμα?

Γιατι σκεφτομαι οτι bd-disc εχω να το μετατρεψω σε ενα και μονο αρχειο και οχι σε ολοκληρο φακελο αφου οτι bd-disc εχω εχω φροντισει να εχει απο την μανα του ελληνικους υποτιτλους ή ηχο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΑ.