Netgear NTV550 (Sigma 8642)

καλησπέρα χρονια πολλα και καλη χρονια...
εγινα και εγω κάτοχος του μηχανήματος ,σήμερα το βραδυ το συνδεσα ,και εκανε σκαναρισμα απο τον σκληρο του pc ταινιες και τραγουδια που ειχα μέσα.
Επειδη δεν γνωριζω αρκετα επι του θέματος κάθε βοήθεια - πληροφορία για σωστες ρυθμήσεις και εγκατάσταση του 550 καλοδεχούμενη.
Το εχω απευθίας σε εναν epson tw600 με hdmi και ήχο με οπιτκή σε yamaha rxv 2500.
To πρώτο προβλημα που αντιμετοπίζω ειναι οτι ο yamaha rxv 2500 δεν βλέπη 5κάναλο ήχo απο τις ταινίες ,μόνο δικάναλο....

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

εγινα και εγω κάτοχος του μηχανήματος ,σήμερα το βραδυ το συνδεσα ,και εκανε σκαναρισμα απο τον σκληρο του pc ταινιες και τραγουδια που ειχα μέσα.
Επειδη δεν γνωριζω αρκετα επι του θέματος κάθε βοήθεια - πληροφορία για σωστες ρυθμήσεις και εγκατάσταση του 550 καλοδεχούμενη.
Το εχω απευθίας σε εναν epson tw600 με hdmi και ήχο με οπιτκή σε yamaha rxv 2500.
To πρώτο προβλημα που αντιμετοπίζω ειναι οτι ο yamaha rxv 2500 δεν βλέπη 5κάναλο ήχo απο τις ταινίες ,μόνο δικάναλο....

Αυτό δεν είναι πρόβλημα λειτουργικό ....Ο ήχος σου θα γίνεται downmix σε στέρεο. ....κάνοντας τις κατάλληλες ρυθμίσεις...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Αυτό δεν είναι πρόβλημα λειτουργικό ....Ο ήχος σου θα γίνεται downmix σε στέρεο. ....κάνοντας τις κατάλληλες ρυθμίσεις...
δλδ Νικο δεν θα εχω ηχο 5.1 στις ταινίες όπως ειχα με το ps3 που το ειχα σαν media player...?

Καποια ρυθμιση φταιει στην οπτικη.
Βρες τις ρυθμισεις του ηχου και στην οπτικη φροντισε να ΜΗΝ γραφει στερε.ο

Χρόνια πολλά !

Πρέπει να πας στις ρυθμίσεις του ήχου στο setup και να δώσεις επιλογή "S/PDIF bitstream" σε όλα τα φορμά ήχου που περνάει.Ετσι θα έχεις πολυκάναλο ήχο σε όποιο αρχείο τον περιέχει, εξ ορισμού δίνει PCM οπότε πρέπει να κάνεις τις ρυθμίσεις μόνος σου...μερικές σελίδες πίσω έχω βάλει μερικές φωτογραφίες από τα εν λόγω μενού και τις ρυθμίσεις! http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/70218-Netgear-NTV550-(Sigma-8642)/page124

Και για να μπορείς να έχεις αυτή τη δυνατότητα πρέπει να κάνεις κάτι ή όχι?
Επίσης μπορεί να κατεβάσει και ελληνικούς υπότιτλους?
Τέλος αν έχεις κάνει rename το αρχείο της ταινίας από αυτό που είχε εξ' αρχής βρίσκει τίποτα ή μπα?

Μα νομίζω ότι ήμουν σαφέστατος, χρειάζεται το Media Center Master για να γίνουν όλα αυτά.Υπότιτλους βρίσκει μόνο το XBMC.Ναι και rename να έχεις κάνει πάλι βρίσκει την ταινία από τα tags του ονόματος...Ορίστε και το link http://www.mediacentermaster.com/ για να το διαβάσεις και να το δείς καλύτερα.

ευχαριστώ παρα πολυ παιδια , madpax με βοήθησες αρκετα :) τωρα ειναι οκ...
ρε γμτ δεν γνωριζω καλα αγγλικα και εχω ενα ψιλοθεματακι ,αλλα διαβαζω όλο το θεμα για να μάθω πληροφορίες ,εχω φτάση στην σελίδα 50 (μου βγήκαν τα μάτια lol) ,απλα να με συμπαθάτε επειδη όπως εγραψα και ποιο πάνω δεν τα γνωριζω τα περισότερα και προσπαθω χωρις να γινω κουραστικός και σε εσας ,να καταλάβω κάποια πράγματα απο τα γραφωμενά σας.
Να ρωτησω κατι άλλο ,γιατι εχθες εκατσα να δω μια ταινια και τελικα δεν μπωρεσα λόγο υπότιτλων ,μήπως εκανα κατι λάθος ,μεσα στον ιδιο φακελο ειχα την ταινια αρχείο mkv και διπλα ακριβος εβαλα και τους υπότιτλους αρχείο srt γραφη αλλα δεν μου εβγαζε τους υπότιτλους ,εκανα κάτι λάθος? ,γιατι στο ps3 ετσι το ειχα και τους διαβαζε...
Σας ευχαριστώ πολυ και πάλι...
Καλη μέρα σε όλους σας και καλη δύναμη...!!!!

Δεν κουράζεις, όλοι μαθαίνουμε δεν γεννηθήκαμε να τα ξέρουμε όλα και ιδιαίτερα με αυτά τα διαόλια ΧΑΧΑ ! Για τους υπότιτλους πρέπει να έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα με την ταινία για να παίξουν πχ:

Dead Alive.mkv
Dead Alive.srt

μέσα στον ίδιο φάκελο όπως ακριβώς κάνεις...

Ας πούμε εγώ δεν τους προτιμώ εξωτερικά και τους καίω μέσα στο αρχείο, σε οποιοδήποτε φορμά.

ευχαριστώ παρα πολυ παιδια , madpax με βοήθησες αρκετα :) τωρα ειναι οκ...
ρε γμτ δεν γνωριζω καλα αγγλικα και εχω ενα ψιλοθεματακι ,αλλα διαβαζω όλο το θεμα για να μάθω πληροφορίες ,εχω φτάση στην σελίδα 50 (μου βγήκαν τα μάτια lol) ,απλα να με συμπαθάτε επειδη όπως εγραψα και ποιο πάνω δεν τα γνωριζω τα περισότερα και προσπαθω χωρις να γινω κουραστικός και σε εσας ,να καταλάβω κάποια πράγματα απο τα γραφωμενά σας.
Να ρωτησω κατι άλλο ,γιατι εχθες εκατσα να δω μια ταινια και τελικα δεν μπωρεσα λόγο υπότιτλων ,μήπως εκανα κατι λάθος ,μεσα στον ιδιο φακελο ειχα την ταινια αρχείο mkv και διπλα ακριβος εβαλα και τους υπότιτλους αρχείο srt γραφη αλλα δεν μου εβγαζε τους υπότιτλους ,εκανα κάτι λάθος? ,γιατι στο ps3 ετσι το ειχα και τους διαβαζε...
Σας ευχαριστώ πολυ και πάλι...
Καλη μέρα σε όλους σας και καλη δύναμη...!!!!

Αντώνη χαίρομαι που α κατάφερες με τον ήχο . Sorry για την γρήγορη απάντησή μου ( το κατάλαβαν οι vadergr και MadPax και διόρθωσαν ευτυχώς..:D) αλλά νόμισα ότι ο ενισχυτής σου δεν υποστήριζε 5,1....
Τώρα όσον αφορά τους υπότιτλους, πιθανολογώ ότι στις ρυθμίσεις του μηχανήματος έχεις βάλει Greek όπου είναι διαθέσιμο ( γλώσσα, υπότιτλοι..) και το αρχείο έχει την ίδια ονομασία με την ταινία.
Επίσης ....στα Settings:

βάλε display font το Universal το οποίο υποστηρίζει την Ελληνική γλώσσα...

Μα νομίζω ότι ήμουν σαφέστατος, χρειάζεται το Media Center Master για να γίνουν όλα αυτά.Υπότιτλους βρίσκει μόνο το XBMC.Ναι και rename να έχεις κάνει πάλι βρίσκει την ταινία από τα tags του ονόματος...Ορίστε και το link http://www.mediacentermaster.com/ για να το διαβάσεις και να το δείς καλύτερα.
Το όλο θέμα και ζήτημα είναι να το κάνει ΜΟΝΟ του το media player και όχι να ετοιμάζεις το δίσκο από το pc και να το βάζεις στο media player και απλά να αναγνωρίζει ότι έφτιαξες από το pc.

Αν είναι έτσι τότε όλα τα media players το κάνουν αυτό αν τους βάλεις μέσα τα αρχεία στο κατάλληλο φορματ και στυλ που θέλουν.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Το όλο θέμα και ζήτημα είναι να το κάνει ΜΟΝΟ του το media player και όχι να ετοιμάζεις το δίσκο από το pc και να το βάζεις στο media player και απλά να αναγνωρίζει ότι έφτιαξες από το pc.

Αν είναι έτσι τότε όλα τα media players το κάνουν αυτό αν τους βάλεις μέσα τα αρχεία στο κατάλληλο φορματ και στυλ που θέλουν.

O πιο σωστος τροπος αναπαραγωγης μεγαλης βασης πχ ταινιων ειναι προφανεστατα απο θεση δικτυου.Εκει δεν παιζει ρολο αν θα το κανεις απο το pc σου η απο το media player.
Ετσι και αλλιως ενας εσωτερικος δισκος πχ 500gb/1TB/2ΤΒ τοποθετημενος σε media player δεν θα μαζεψει και παρα πολλες hd ταινιες.Αφηνω περα οτι αν θελει καποιος nmt , το player τον φορμαρει συνηθως σε ext2/3 format οποτε ειναι ψιλοαχρηστος μετά.
Το απο που γινεται το scrap των ταινιων ειναι το λιγοτερο...To θεμα βρισκεται στην επιτυχια αυτου.Ισα ισα, απο το pc συνηθως γινεται πολυ πιο γρηγορα.

Ειλικρινά τώρα...γιατί δεν παίρνεις το WD gen 3 που τα κάνει όλα αυτά που θέλεις, χωρίς να ψάχνεσαι ; Να ησυχάσεις κι εσύ να μην ασχολούμαστε και οι υπόλοιποι; Ενάμιση χρόνο που σε διαβάζω κι εδώ και δίπλα, μες τη ζοχάδα είσαι και όλα σ' ενοχλούν...Σε λίγο δεν θα σου απαντάει κανένας ότι και όπου αν ρωτάς !

I rest my case !

Φίλε στο έχω ξαναγράψει.
Το NTV550 δεν κάνει για σένα. Ολα τα ερωτήματα που θέτεις έχουν απαντηθεί πολλές φορές.
Αναμασάς τις ερωτήσεις. Δήλωσες ότι θα έχεις για τις γιορτές το media player για να δοκιμάσεις τις δυνατότητες του. Προφανώς δεν το είχες και συνεχίζεις ακάθεκτος.
Σε κουβέντα να βρισκόμαστε...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Ειλικρινά τώρα...γιατί δεν παίρνεις το WD gen 3 που τα κάνει όλα αυτά που θέλεις, χωρίς να ψάχνεσαι ; Να ησυχάσεις κι εσύ να μην ασχολούμαστε και οι υπόλοιποι; Ενάμιση χρόνο που σε διαβάζω κι εδώ και δίπλα, μες τη ζοχάδα είσαι και όλα σ' ενοχλούν...Σε λίγο δεν θα σου απαντάει κανένας ότι και όπου αν ρωτάς !

I rest my case !
Ουπς! Δε σε είδα. Πάνω κάτω τα ίδια λέμε.
Συνεπώς δεν είναι μόνο δική μου η δυσφορία για το αναμάσημα..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Ουπς! Δε σε είδα. Πάνω κάτω τα ίδια λέμε.
Συνεπώς δεν είναι μόνο δική μου η δυσφορία για το αναμάσημα..

Αλέξη, φίλε, οι ερωτήσεις δεν είναι κακό έστω κι αν αναμασώνται.Μπορεί με τις συνεχείς απαντήσεις να διαβάσει και κανένας άνθρωπος που το θέλει το μηχανηματάκι και δεν είχε διαβάσει προηγούμενα ποστ (είναι και πολλά τα άτιμα)...το θέμα είναι η συνεχής ζοχάδα και ο αρνητισμός που βγάζει ο συμφορουμίτης, και η πλάκα είναι ότι δεν το έχει δει καθόλου να παίζει για να έχει από πρώτο χέρι τις δυνατότητές του.Και γενικά οποιοδήποτε mp και να δεί και σε άλλα νήματα πάντα να το συγκρίνει με το παρωχημένο προηγούμενο WD που στο κάτω κάτω αφού του άρεσε ας μη το έδινε και να το κρατούσε εσαεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Σε προηγούμενο ποστ σου απάντησε ότι θέλεις γουρούνι στο σακί (!!!!) αν είναι δυνατόν τέτοιες εκφράσεις για SMP8642 μηχάνημα, τι να πώ...προφανώς εγώ που έχω δύο πήρα δυό γουρούνια σε σακιά :Banane0: ...
Αστο λοιπόν ρε φίλε Αλέξη, απλά απάντησα σε σένα γιατί με τον συμφορουμίτη i rest my case, ότι και να γράψει...

Edit. Αν διαβάσει ο φίλος μου και γείτονας ο Κώστας (KROMPOTIS) ας μας πει τη γνώμη του ως ανεξάρτητος παρατηρητής, τόσες ταινίες έχουμε δεί παρέα στο μηχανηματάκι δεν μπορεί, δεν έχει πει κακά λόγια ο άνθρωπος...

Last edited:
Συμφωνούμε!

Το ''γουρούνι στο σακί'' εννοείται ότι το είδα και γενικά δεν αφήνω αναπάντητα θέματα με υπονοούμενα, πλην όμως ο δηλών είχε αναχωρήσει για αναγκαστικές διακοπές (βλέπε ban) και δεν θα είχε τη δυνατότητα να ανταπαντήσει.

Αντώνη χαίρομαι που α κατάφερες με τον ήχο . Sorry για την γρήγορη απάντησή μου ( το κατάλαβαν οι vadergr και MadPax και διόρθωσαν ευτυχώς..:D) αλλά νόμισα ότι ο ενισχυτής σου δεν υποστήριζε 5,1....
Τώρα όσον αφορά τους υπότιτλους, πιθανολογώ ότι στις ρυθμίσεις του μηχανήματος έχεις βάλει Greek όπου είναι διαθέσιμο ( γλώσσα, υπότιτλοι..) και το αρχείο έχει την ίδια ονομασία με την ταινία.
Επίσης ....στα Settings:

βάλε display font το Universal το οποίο υποστηρίζει την Ελληνική γλώσσα...

Καλησπέρα Νικολα... :)
φιλε δεν υπάρχη πρόβλημα για όνομα του θεου :) με βοήθεισαν και τα παιδια ,να'ναι καλα :)
Eκανα και την ρυθμιση που μου εγραψες και τωρα διαβάζω τους φακέλους μου στα ελληνικα ,ειδα και πριν λίγο και την πρώτη μου ταινια.
Σε ευχαριστώ πάρα πολυ για όλα ,ειμαι αρκετα ευχαριστημένος απο την επιλογή και την αγορα που εκανα και σιγα σιγα πυστευω να μάθω και άλλα κολπακια που ξέρετε εσεις :) lol lol.
Δοκιμασα το ραδιο και το youtube μια χαρα.
To deep colour σε ποια επιλογη να το βάλω?
όπως εγραψα βλέπω αποκλειστικα σε προβολέα στην επιλογη natural (epson tw600) ,χρειάζετε κάποιες άλλες ρυθμίσεις το 550 στο θεμα εικόνας για τον προβολέα? το εβαλα στα 720p

Καλησπέρα Νικολα... :)
φιλε δεν υπάρχη πρόβλημα για όνομα του θεου :) με βοήθεισαν και τα παιδια ,να'ναι καλα :)
Eκανα και την ρυθμιση που μου εγραψες και τωρα διαβάζω τους φακέλους μου στα ελληνικα ,ειδα και πριν λίγο και την πρώτη μου ταινια.
Σε ευχαριστώ πάρα πολυ για όλα ,ειμαι αρκετα ευχαριστημένος απο την επιλογή και την αγορα που εκανα και σιγα σιγα πυστευω να μάθω και άλλα κολπακια που ξέρετε εσεις :) lol lol.
Δοκιμασα το ραδιο και το youtube μια χαρα.
To deep colour σε ποια επιλογη να το βάλω?
όπως εγραψα βλέπω αποκλειστικα σε προβολέα στην επιλογη natural (epson tw600) ,χρειάζετε κάποιες άλλες ρυθμίσεις το 550 στο θεμα εικόνας για τον προβολέα? το εβαλα στα 720p

Στα 720p - και σύμφωνα με τα specs του προβολέα σου (10 bits) - βάλτο στην επιλογή 30bit.

Φίλε στο έχω ξαναγράψει.
Το NTV550 δεν κάνει για σένα. Ολα τα ερωτήματα που θέτεις έχουν απαντηθεί πολλές φορές.
Αναμασάς τις ερωτήσεις. Δήλωσες ότι θα έχεις για τις γιορτές το media player για να δοκιμάσεις τις δυνατότητες του. Προφανώς δεν το είχες και συνεχίζεις ακάθεκτος.
Σε κουβέντα να βρισκόμαστε...
Έχεις δίκιο όντως ΔΕΝ το αγόρασε γιατί από το μαγαζί που το είχε δει δεν το έχει ετοιμοπαράδοτο και του είπε προς τέλος του μήνα οπότε...

Τώρα όσο αφορά τις ερωτήσεις μου εγώ έχω σαν κανόνα να ρωτάω και να το ψάχνω όσο γίνετε πριν αγοράσω κάτι και να ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΩ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΣΤΟ ΣΑΚΙ χωρίς να ξέρω τι κάνει και πως κάτι που εσείς μάλλον κάνετε γιατί όπως φαίνεται δεν θέλετε ούτε να σας κάνουν αλλά ούτε και να κάνετε πολλές ερωτήσεις...

Αν σας κακοφαίνεται τόσο πολύ να σας κάνουν ερωτήσεις για το όποιο προϊόν τότε μάλλον δεν είστε σε σωστό φόρουμ....

Τα φόρουμ είναι για ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΙΔΕΩΝ/ΑΠΟΨΕΩΝ/ΕΡΩΤΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ και όχι απλά για να λέει ο κάθε ένας την άποψη του και ως εκεί...

Αλέξη, φίλε, οι ερωτήσεις δεν είναι κακό έστω κι αν αναμασώνται.Μπορεί με τις συνεχείς απαντήσεις να διαβάσει και κανένας άνθρωπος που το θέλει το μηχανηματάκι και δεν είχε διαβάσει προηγούμενα ποστ (είναι και πολλά τα άτιμα)...το θέμα είναι η συνεχής ζοχάδα και ο αρνητισμός που βγάζει ο συμφορουμίτης, και η πλάκα είναι ότι δεν το έχει δει καθόλου να παίζει για να έχει από πρώτο χέρι τις δυνατότητές του.Και γενικά οποιοδήποτε mp και να δεί και σε άλλα νήματα πάντα να το συγκρίνει με το παρωχημένο προηγούμενο WD που στο κάτω κάτω αφού του άρεσε ας μη το έδινε και να το κρατούσε εσαεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Σε προηγούμενο ποστ σου απάντησε ότι θέλεις γουρούνι στο σακί (!!!!) αν είναι δυνατόν τέτοιες εκφράσεις για SMP8642 μηχάνημα, τι να πώ...προφανώς εγώ που έχω δύο πήρα δυό γουρούνια σε σακιά :Banane0: ...
Αστο λοιπόν ρε φίλε Αλέξη, απλά απάντησα σε σένα γιατί με τον συμφορουμίτη i rest my case, ότι και να γράψει...

Edit. Αν διαβάσει ο φίλος μου και γείτονας ο Κώστας (KROMPOTIS) ας μας πει τη γνώμη του ως ανεξάρτητος παρατηρητής, τόσες ταινίες έχουμε δεί παρέα στο μηχανηματάκι δεν μπορεί, δεν έχει πει κακά λόγια ο άνθρωπος...
Καλό είναι να μάθεις να διαβάζεις ΠΡΟΣΕΚΤΗΚΑ πριν απαντήσεις κάτι που δεν ισχύει.

Ποτέ είπα ότι το netgwear ntv550 είναι γουρούνι στο σακί?

Μάθε να ξεχωρίζεις τι λέει ο άλλος και ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ εγώ εννοούσα απλά ότι καλό είναι να το ψάχνει όσο δεν πάει κάποιος όταν είναι να αγοράσει το οτιδήποτε και ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΕΙΠΕΣ...

Last edited:
Αγαπητέ φίλε fits79 , σε παρακαλώ μην αρχίσουμε τα.. "σου είπα - μου είπες" , που όπως πολύ σωστά καταλαβαίνεις δεν ανήκουν στο θέμα του νήματος. Ερωτήσεις για το player επιτρέπονται. Απαντήσεις επίσης . Σε αυτό το ρυθμό παραμένουμε σε σωστό ενημερωτικό διάλογο και ενημερώνονται και οι φίλοι που μας διαβάζουν.
Προσωπικές διαμάχες που πιάνουν σελίδες του θέματος χωρίς περιεχόμενο δεν θα επιτρέψω πάλι .
Αναφέρομαι σε σένα γιατί η εμπειρία μου μου λέει ότι.. "το τραβάς λίγο το σχοινί" και εξοργίζεις τους άλλους με τον τρόπο σου.
Εάν το συνεχίσεις θα αναγκαστώ να σε απομονώσω από τον ........διάλογο......