Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Ρίχτο μέσα σ' ένα mediainfo-gui ή σ' ένα mkvmerge-gui.

Λογικά έχει τίτλο, στο σχετικό πεδίο, το matroska container.

Το κανα, στο mkvmerge μου το γράφει κανονικά στο input file ως GLADIATOR mkv. Το βάζω στο media το εμφανίζει ως extended παρόλο που έκανα clear στο library. Μήπως παίζει ρόλο 3 εικονίδια που φαίνονται στον υπολογιστή με πορτοκαλί σκούρα απόχρωση; Πως είναι οι υπότιτλοι που φαίνονται πράσινοι και στο κέντρο γράφουν srt, έτσι κι αυτά στο κέντρο γράφουν DAT κι από κάτω το ένα γράφει tagcache2, το άλλο γράφει resumedb και το άλλο γράφει resumed.bak, νομίζω είναι αρχεία που τα δημιούργησε το media για να "θυμάται" τις σταματημένες ταινίες. Αν τα σβήσω απ τον υπολογιστή λογικά δεν θα δημιουργήσει αυτόματα άλλα; Μήπως έτσι δεχτεί και την ονομασία στο μονομάχο, λέω τώρα δεν ξέρω, όπως είπα καινούριος στο άθλημα.

Υ.Γ. Εχει κι άλλα δύο εικονίδια σαν σελίδες χαρτιού που γράφουν olibrary και olibrarybak.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Αλέξη, φίλε, οι ερωτήσεις δεν είναι κακό έστω κι αν αναμασώνται.Μπορεί με τις συνεχείς απαντήσεις να διαβάσει και κανένας άνθρωπος που το θέλει το μηχανηματάκι και δεν είχε διαβάσει προηγούμενα ποστ (είναι και πολλά τα άτιμα)...το θέμα είναι η συνεχής ζοχάδα και ο αρνητισμός που βγάζει ο συμφορουμίτης, και η πλάκα είναι ότι δεν το έχει δει καθόλου να παίζει για να έχει από πρώτο χέρι τις δυνατότητές του.Και γενικά οποιοδήποτε mp και να δεί και σε άλλα νήματα πάντα να το συγκρίνει με το παρωχημένο προηγούμενο WD που στο κάτω κάτω αφού του άρεσε ας μη το έδινε και να το κρατούσε εσαεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Σε προηγούμενο ποστ σου απάντησε ότι θέλεις γουρούνι στο σακί (!!!!) αν είναι δυνατόν τέτοιες εκφράσεις για SMP8642 μηχάνημα, τι να πώ...προφανώς εγώ που έχω δύο πήρα δυό γουρούνια σε σακιά :Banane0: ...
Αστο λοιπόν ρε φίλε Αλέξη, απλά απάντησα σε σένα γιατί με τον συμφορουμίτη i rest my case, ότι και να γράψει...

Edit. Αν διαβάσει ο φίλος μου και γείτονας ο Κώστας (KROMPOTIS) ας μας πει τη γνώμη του ως ανεξάρτητος παρατηρητής, τόσες ταινίες έχουμε δεί παρέα στο μηχανηματάκι δεν μπορεί, δεν έχει πει κακά λόγια ο άνθρωπος...

Χα χα χα τώρα το διάβασα, έχω πάρει σερί το νήμα και διαβάζω για να "ρουφήξω" ό,τι πληροφορία μπορώ. Οντως είχα πάθει πλάκα με το μηχάνημα και τις δυνατότητες όταν το πρωτοείδα στο σπίτι του Νίκου (madpax). Κυρίως το upscalling σε χαμηλού bitrate ταινίες ήταν αποκάλυψη. Μάλιστα επειδή έχει δύο μου πρότεινε να παιρνα το ένα σπίτι να το δοκιμάσω κι είπα όχι γιατί δεν είχα ούτε καν σκληρό ή κάποια ταινία κι αρνήθηκα και χτύπαγα το κεφάλι μου όταν άλλος φίλος μου χάρισε 1ΤΒ δίσκο με ταινίες. Να πω πάντως ότι χάριν στο Νίκο πήγα και το αγόρασα κι είμαι ευχαριστημένος για την επιλογή μου, να ναι καλά το παληκάρι που τώρα ταξιδεύει.

Last edited by a moderator:
Καλησπέρα. Μπορεί να μου πει κάποιος ποιο είναι το συμβατό wifi dongle για το συγκεκριμένο player? Ευχαριστώ!

Καλησπέρα. Μπορεί να μου πει κάποιος ποιο είναι το συμβατό wifi dongle για το συγκεκριμένο player? Ευχαριστώ!

Κανένας δε γνωρίζει? Δε μπορώ να το βρω πουθενά στο site της Netgear...

Το είχα δει κι εγώ στο site της Netgear, απλά ρώτησα μήπως έχει δοκιμάσει κάποιος κάποιο απλό wifi stick το οποίο δουλεύει σωστά.

Mια χαρα δειχνει αυτο παντως και δεν εχει καμμια μεγαλη διαφορα στην τιμη.Εγω στην θεση σου αυτο θα αγοραζα.

Παιδιά θέλω τη βοήθειά σας και τις γνώσεις σας. Εχθές τελείωσε το κατέβασμα του STAR WARS στον εξωτερικό μου δίσκο, στο μεταξύ εγώ είχα ήδη ετοιμάσει ξεχωριστούς φακέλους με την κάθε ταινία με τις φωτό και τους υποτίτλους να περιμένουν κι έτσι όταν τελείωσε το κατέβασμα έκανα αποκοπή κι επικόλληση των ταινιών απ το φάκελο που τις είχε, στους φακέλους που είχα φτιάξει εγώ. Το πρόβλημά μου είναι το εξής: Οταν έβαλα τον εξωτερικό στο netgear, εκτός απ τους φακέλους που είχα φτιάξει εγώ, εμφανίζονται και άλλοι 6 φάκελοι προφανώς απ το φάκελο που ήταν πριν τους κάνω αποκοπή. Το θέμα είναι ότι έτσι φαίνονται όλα τα επεισόδια εις διπλούν κι εγώ δεν μπορώ να σβήσω με τίποτα τον άλλο φάκελο. Τον έσβησα απ τον υπολογιστή, τον έσβησα και απ τον κάδο ανακύκλωσης, έκανα clear library στο media και ξανά σκανάρισμα κι ακόμα μου εμφανίζει 6 άδειους φακέλους με το star wars. Πιθανολογώ ότι έχουν μείνει στην cashe του player, πως μπορώ να τους εξαφανίσω αυτούς; Δηλαδή πως σβήνουμε την cashe απ την μπροστινή usb; Σας παρακαλώ βοηθήστε με.

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Aμα μου πεις πως γίνεται αυτό...

Κάνεις restart και μετά κάνεις από τις ρυθμίσεις set up του μηχανήματος από την αρχή.

Υ.Γ. Να κάνει πάλι search media locations.

Κάνεις restart και μετά κάνεις από τις ρυθμίσεις set up του μηχανήματος από την αρχή.

Υ.Γ. Να κάνει πάλι search media locations.

Δηλ. να κάνω επαναφορά στις αρχικές ρυθμίσεις; Σ ευχαριστώ πάντως!!!

Παιδιά να μαι πάλι εδώ, ξέρω ίσως να χω κουράσει με όλες τις απορίες μου όμως πρώτη φορά ασχολούμαι με το άθλημα (βλ. media player) κι όντας λίγο μεγαλούτσικος ηλικιακά δεν τα παίρνω και γρήγορα γι αυτό ζητάω προκαταβολικά συγγνώμη. Τέλος πάντων μετά από μία εβδομάδα συνεχής λειτουργίας του μηχανήματος έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα αλλά κι έχω και κάποιες άλυτες απορίες κι αν δεν κουράζω θα θελα να τις μοιραστώ μαζί σας. Πρώτα απ όλα, να ξεκαθαρίσω κάτι που δεν το έθεσα σωστά και για να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις και ευχαριστώ τον φίλο από δω μέσα που μου το υπέδειξε, πως δεν "κατεβάζω" ταινίες ή οποιοδήποτε άλλο υλικό για αποθήκευση και εκμετάλλευση καθότι αποτελεί παρανομία, απλά "δοκιμάζω" και κατόπιν διαγράφω και προχωρώ στην αγορά των πρωτοτύπων.
Στα του media player τώρα. Αφότου έκανα μετά την αγορά την αναβάθμιση απ το επίσημο σάιτ (έχω πάνω την 3.2.16) προχώρησα στις ρυθμίσεις όπως νόμιζα εγώ ότι έπρεπε να γίνουν. Να σημειώσω ότι μετά την αναβάθμιση δεν έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων κι αυτό έχει σημασία και θα δείτε παρακάτω γιατί. Με ρύθμιση γλώσσας audio english και υπότιτλους στα ελληνικά, ό,τι αρχείο έβαζα να παίξει κι είχε ενσωματωμένους ελληνικούς υπότιτλους και εξτρά γλώσσες audio εκτός απ την αγγλική, ξεκίναγε μ αυτούς, και σε audio αγγλικά αυτόματα. Αφότου για κάποιους άλλους λόγους έβλεπα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και από κει και πέρα αυτό χάθηκε, πλέον πρέπει να τους ψάχνω για να παίξουν ενώ όσον αφορά τη γλώσσα σε άλλα αρχεία το κάνει σε άλλα όχι. Μου κάνει εντύπωση ότι σε τέτοια ταινία που πρόσθεσα εγώ εξωτερικούς υπότιτλους, όταν πάω στο μενού υποτίτλων δεν μου τους δείχνει καθόλου ενώ θα πρεπε να γράφει external και να την επιλέγει αυτόματα, αντ αυτού είναι τσεκαρισμένο το subtitles off. Επίσης πριν κάνω επαναφορά εργ. ρυθίσεων, πολλές φορές μου έβγαζε στην αριστερή πλευρά του κάδρου μια πράσινη γραμμή δηλ. το αριστερό περίγραμμα του κάδρου ήταν πράσινη λεπτή γραμμή, πάτησα το info στον INFOCUS προτζέκτορα και αντί για 1920χ1080 24.00hz ανάλυση, έγραψε 1921χ1080 23.98hz, δηλ. προστέθηκε στην οριζόντια ανάλυση ένα πίξελ πράσινο χ 1080 φορές-γραμμές. Επαιξα με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς όσον αφορά τις ρυθμίσεις στο display του media κι αυτό όποτε θέλει βγάζει ή δεν βγάζει την πράσινη γραμμή, άλλες φορές σε ταινία κι όχι στο μενού, άλλες φορές το αντίθετο, άλλες πάντα κι άλλες όχι, γι αυτό προχώρησα σε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μπας κι εξαφανιστεί αλλά πάλι ενώ χθες δεν το κανε σήμερα πάλι εμφανίστηκε. Παρατήρησα πάντως ότι αν επιτόπου βγάλω το hdmi και το ξαναβάλω εξαφανίζεται οπότε ή φταίει η έξοδος αυτή ή το καλώδιο, επιφυλάσσομαι να δοκιμάσω κι άλλο 8μετρο καλώδιο. Επίσης ένα άλλο περίεργο που έχω παρατηρήσει είναι ότι υπάρχουν ταινίες οι οποίες όταν πατήσω αριθμητικό πλήκτρο να πάω σε άλλο chapter (ξέχασα να πω πως το media διαιρεί μόνο του με τα 0-9 αριθμητικά πλήκτρα την ταινία σε 10 chapter), οι υπότιτλοι παίζουν κανονικά ενώ σε άλλες ταινίες ξεσυγχρονίζονται. Επειδή δεν ξέρω αν παίζει σημασία αν το αρχείο είναι mkv ή m2ts, δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις πάνω σε αυτά, ό,τι νομίζετε πως υπάρχει εξήγηση ή λύση, θα σας παρακαλούσα να με βοηθήσετε να τα καταλάβω κι εγώ. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις όποιες απαντήσεις και συγγνώμη αν κουράζω, αλλά έχω λίγο χρόνο να ασχοληθώ και δεν μ αφήνουν κι οι 2 μικροί "διάβολοι" να πειραματιστώ με την ησυχία μου. Θα περιμένω τις απαντήσεις σας. -bye-

Πιθανοτατα φιλε μου φταιει το καλώδιο.Εγω που το ειχα στον προβολέα δεν μου εμφανιζε κατι τετοιο.
Σε οτι εχει να κανει με τους υποτιτλους , εμενα δεν μου εκανε τέτοια οποτε ειναι μάλλον καποια ρύθμιση.
Αν καποιος κατοχος μπορει να κοιτάξει, ας μας γράψει εδώ να το δει και ο ο φιλος μας.

O μόνος λόγος που δεν εμφανίζονται οι υπότιτλοι στο Netgear είναι όταν στην ρύθμιση έχουμε UTF-8 και οι υπότιτλοι είναι ANSI και το αντίστροφο φυσικά.

Το παραπάνω φυσικά ισχύει όταν :

1. Το προφίλ στο user interface είναι universal
2. Οι υπότιτλοι έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα με την ταινία ( εδώ πρέπει κανείς να σταθεί με επιμονή αφού ακόμα και ένα κενό (το οποίο δεν είναι ορατό ώστε να δείξει την διαφορά - δηλαδή γράφουμε το ίδιο όνομα που λέει η ταινία και μετά πατάμε κατά λάθος ένα space ) αποτελεί στην ουσία διαφορετικό όνομα στους υπότιτλους κι ας βλέπουμε εμείς το ίδιο. Γι' αυτό copy στο όνομα της ταινίας και paste στο όνομα του υποτίτλου είναι η ασφαλέστερη επιλογή.
3. Επιλογή .srt υποτίτλων είναι επίσης ασφαλέστερη επιλογή.

Υ.Γ. Οσο για το καλώδιο ...καλό θα ήταν εάν δοκίμαζες κάποιο άλλο.

Παιδιά το δοκίμασα και δυστυχώς δεν μπορώ να το εξηγήσω, σαν απ την έξοδο hdmi του media περνάει ασθενέστερα το σήμα. Σύνδεσα με το ίδιο καλώδιο το ps3 στην τηλεόραση και κλειδώνει στα 24ρ, όταν συνδέω το media δεν κλειδώνει με τίποτα στα 24 παρά μόνο στα 50, έχετε εσείς άλλη εξήγηση γι αυτό; Οσο για τους υπότιτλους έχω παρατηρήσει ότι αυτόματα κλειδώνει είτε σε UTF-8 είτε σε ANSI είτε ακόμα και σε άλλες δύο επιλογές που έχει greek κι έναν αριθμό που δεν το θυμάμαι τώρα. Εννοείται ότι κάνω ακριβώς αυτή τη διαδικασία με την ονομασία, αντιγραφή κι επικόλληση, αλλά να ρωτήσω, παίζει ρόλο αν είναι κεφαλαία ή μικρά;

Έχει κάνεις αγοράσει το wnce 2001 για να κάνει το netgear ασύρματο;
Υπάρχει κάποιο άλλο φθηνότερο που να ταιριάζει;

Μονό στο ασύρματο κολλάω και δεν το έχω παραγγείλει ακόμα

@KROMPOTIS:
Φυσικά και παίζει ρόλο το αν θα είναι πεζά ή κεφαλαία. Σε όλα τα λίνουξ συστήματα (όπως και το 550), τα ονόματα των αρχείων είναι case sensitive.