Netgear NTV550 (Sigma 8642)

@KROMPOTIS:
Φυσικά και παίζει ρόλο το αν θα είναι πεζά ή κεφαλαία. Σε όλα τα λίνουξ συστήματα (όπως και το 550), τα ονόματα των αρχείων είναι case sensitive.
Δεν νομίζω ότι κατάλαβα, δηλ. πως πρέπει να τα έχω;
Επίσης δεν μου απάντησε κανείς πως γίνεται σ άλλες ταινίες να ξεκινάει κανονικά με αγγλικά κι ενώ υπάρχουν και άλλες γλώσσες, ενώ σε άλλες ξεκινάει για παράδειγμα με ρώσικα;
Εχετε κάτι σαν πίνακα υπόδειξης με τις πρέπουσες ρυθμίσεις που θα πρέπει να κάνω στην συσκευή; Εννοώ σε όλα τα πεδία, ολοκληρωτικά τη ρύθμιση του μενού του;

Last edited:
Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Δεν νομίζω ότι κατάλαβα, δηλ. πως πρέπει να τα έχω;
Επίσης δεν μου απάντησε κανείς πως γίνεται σ άλλες ταινίες να ξεκινάει κανονικά με αγγλικά κι ενώ υπάρχουν και άλλες γλώσσες, ενώ σε άλλες ξεκινάει για παράδειγμα με ρώσικα;
Εχετε κάτι σαν πίνακα υπόδειξης με τις πρέπουσες ρυθμίσεις που θα πρέπει να κάνω στην συσκευή; Εννοώ σε όλα τα πεδία, ολοκληρωτικά τη ρύθμιση του μενού του;
Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο το σετάρισμα.
Κάνεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου τις σχετικές επιλογές στις ρυθμίσεις Audio/Video και δηλώνεις universal στο user interface.
Λίγη προσοχή θέλει στις ρυθμίσεις του ήχου. (bitstream ή downmix)

Re: Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο το σετάρισμα.
Κάνεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου τις σχετικές επιλογές στις ρυθμίσεις Audio/Video και δηλώνεις universal στο user interface.
Λίγη προσοχή θέλει στις ρυθμίσεις του ήχου. (bitstream ή downmix)

Οχι δεν έχω δηλώσει universal, στο latin το είχα γιατί μου άρεσαν καλύτερα τα γράμματα στο μενού, που να ξέρω ότι παίζει ρόλο και στους υπότιτλους; Επίσης τον ήχο τα έχω όλα στη ρύθμιση για οπτική, εκεί δεν έχω πρόβλημα.

H συμπεριφορα του movie wall μου εχει σπασει τα νευρα. Και εξηγουμαι:

Μεχρι στιγμης τη μονη σταθερη, γρηγορη και αξιοπιστη εμφανιση των εξωφυλλων στο movie wall, την καταφερα χρησιμοποιωντας ενα εξωτερικο NTFS 3.5 σκληρο συνδεδεμενο στην eSATA του player. Δουλευε υποδειγματικα.

Προχθες ο δισκος τα επαιξε (...ισως και λογω της συνεχους χρησης σαν image cache του NTV) και απο τοτε εχω δοκιμασει ολους τους υπολοιπους τροπους (2 διαφορετικες SD, USB stick, δικτυακα σε δισκο του PC κλπ) για χρηση ως image cache αλλα με αθλιο αποτελεσμα. Αργη εμφανιση, σκρολαρεις πανω κατω και πρεπει να τα ξαναφορτωσει κ.α.

Δοκιμασα ολα τα φορματ, απενεργοποιησα το bd live cache, εκανα καθε φορα factory reset και σκαναρισμα, τιποτα.

Το γελοιο ειναι οτι φορμαροντας την SD στο NTV με το δικο του φορματ, μου λεει οτι δε μπορει να γραψει! Το ιδιο και με NTFS.

Kαταλαβαινω και διαβαζω σε ξενα φορουμ οτι ειναι bug αλλα αν εχετε βρει καποιο τροπο να σας δουλευει σωστα με SD ή USB, ειμαι ολος αυτια...

:a0210:

εγω χρησιμοποιω εξωτερικο προγραμμα για τα εξωφυλλα.

TVs
2X PHILIPS 32 CRT 32PW9618/05
Marusys VU+ Duo HD

AVR
YAMAHA DSP-A2 AV Surround Receiver
Speakers
AE ACOUSTIC ENERGY 209 Theater Speaker

AUDIO
MUSICAL FIDELITY ELECTRA E20 PRE
MUSICAL FIDELITY ELECTRA E30

MEDIA PLAYERS
2xNetgear NTV550 (Sigma 8642)
HIMEDIA 600A+
AND
......Xtreamer Prodigy

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

εγω χρησιμοποιω εξωτερικο προγραμμα για τα εξωφυλλα.

TVs
2X PHILIPS 32 CRT 32PW9618/05
Marusys VU+ Duo HD

AVR
YAMAHA DSP-A2 AV Surround Receiver
Speakers
AE ACOUSTIC ENERGY 209 Theater Speaker

AUDIO
MUSICAL FIDELITY ELECTRA E20 PRE
MUSICAL FIDELITY ELECTRA E30

MEDIA PLAYERS
2xNetgear NTV550 (Sigma 8642)
HIMEDIA 600A+
AND
......Xtreamer Prodigy

Kι εγω, το MCM.
Το προβλημα μου ειναι η image cache του player, εσυ που την εχεις ορισει gkpapad;

Έχει κάνεις αγοράσει το wnce 2001 για να κάνει το netgear ασύρματο;
Υπάρχει κάποιο άλλο φθηνότερο που να ταιριάζει;

Μονό στο ασύρματο κολλάω και δεν το έχω παραγγείλει ακόμα

Κανείς δεν έχει δοκιμάσει τον 550 ασύρματα;

Κανείς δεν έχει δοκιμάσει τον 550 ασύρματα;
Τo ασυρματο=περιορισμος ,οι περισσοτεροι το εχουμε για να παιζουμε δικτυακα και "βαρια" αρχεια π.χ bluray .iso,που με ασυρματο δεν....Καλωδιακι και παλι καλωδιακι.....Γιαυτο δεν βρισκεις απαντησεις για ασυρματο.

Kι εγω, το MCM.
Το προβλημα μου ειναι η image cache του player, εσυ που την εχεις ορισει gkpapad;

Μπες στο MCM και πες του να διαγράψει όλα τα στοιχεία που έχει , και ξανακάνε πάλι fetch από την αρχή.

Υ.Γ. Εγώ έχω ορίσει την image cash στην SD .

Μπες στο MCM και πες του να διαγράψει όλα τα στοιχεία που έχει , και ξανακάνε πάλι fetch από την αρχή.

Υ.Γ. Εγώ έχω ορίσει την image cash στην SD .

Γιατι το προτεινεις αυτο; :chinscratch:
Εγω νομιζω οτι ειναι καθαρα προβλημα στο read/write του NTV στην SD, σα να "μπουκωνει". Aλλωστε οταν ειχα την cache στην eSATA, δουλευε αψογα.
Αν βρω το χρονο αυριο (...ειναι και μεγαλη η συλλογη ρε γμτ) θα το δοκιμασω ΚΑΙ αυτο.

Πότε βγήκε το τελευταίο επίσημο(Δεν ξέρω αν υπάρχει και ανεπίσημο) firmware για το προϊόν και επίσης διόρθωσαν το θέμα με το κεφαλαίο τονισμένο ελληνικό άλφα?

Επίσης μπορείς να αντιγράψεις, μετακινήσεις κ.τ.λ. αρχεία από το ntv550 σε pc κ.τ.λ. μέσα από το μενού του ntv550 χωρίς τη χρήση του η/υ γιατί από τον η/υ ξέρω ότι μπορείς.

Last edited:

Γιατι το προτεινεις αυτο; :chinscratch:
Εγω νομιζω οτι ειναι καθαρα προβλημα στο read/write του NTV στην SD, σα να "μπουκωνει". Aλλωστε οταν ειχα την cache στην eSATA, δουλευε αψογα.
Αν βρω το χρονο αυριο (...ειναι και μεγαλη η συλλογη ρε γμτ) θα το δοκιμασω ΚΑΙ αυτο.

Θα σου πω γιατί. Λογικά στα files που φτιάχνει πρέπει να υποδυκνείει κάπου το path των αρχείων .
Εάν το ξαναφτιάξεις θα αλλάξεις το root της μνήμης του.
Μία άλλη ιδέα είναι να ξανακάνεις ένα search όλων των files του από την αρχή. (όπως έκανε μόνο του την πρώτη φορά. Μετά κάνε reboot)

Θα σου πω γιατί. Λογικά στα files που φτιάχνει πρέπει να υποδυκνείει κάπου το path των αρχείων .
Εάν το ξαναφτιάξεις θα αλλάξεις το root της μνήμης του.
Μία άλλη ιδέα είναι να ξανακάνεις ένα search όλων των files του από την αρχή. (όπως έκανε μόνο του την πρώτη φορά. Μετά κάνε reboot)

Το εκανα κι αυτο, τιποτα...
Εχω βαρεθει να κανω factory reset, firmware, format την SD, σεταρισμα και σκαναρισμα.

Τρια ειναι τα σεναρια που βλεπω:

α)Οταν φορμαρω σε EXT3 απο το NTV, δε βλεπει την καρτα καθολου.
β)Οταν φορμαρω σε NTFS την βλεπει αμεσα αλλα δε μπορει να γραψει σ'αυτην.
γ)Οταν φορμαρω σε FAT/FAT32 την βλεπει αλλα ξεκινωντας τη δημιουργια της cache, "μπουκωνει" μετα απο καμμια 30αρια ταινιες και σταματαει να δειχνει thumbnails στο wall.

:furious3:

Προοδος..

Καταφερα να δουλεψει σωστα σαν image cache location το USB στικακι με τον εξης τροπο:

Kατεβασα απο εδω αυτο το utility και φορμαρα το στικ σε NTFS σε slow mode. Με το ιδιο στικ και με το ιδιο φορμαρισμα σε λαπτοπ με Win7 δε δουλεψε ποτε σωστα.

Δοκιμασα το ιδιο και στην SD αλλα το Netgear επιμενει οτι δε μπορει να τη γραψει. Τουλαχιστον με το USB δουλευει σωστα οποτε τις ξεχναω τις SD..

Το εκανα κι αυτο, τιποτα...
Εχω βαρεθει να κανω factory reset, firmware, format την SD, σεταρισμα και σκαναρισμα.

Τρια ειναι τα σεναρια που βλεπω:

α)Οταν φορμαρω σε EXT3 απο το NTV, δε βλεπει την καρτα καθολου.
β)Οταν φορμαρω σε NTFS την βλεπει αμεσα αλλα δε μπορει να γραψει σ'αυτην.
γ)Οταν φορμαρω σε FAT/FAT32 την βλεπει αλλα ξεκινωντας τη δημιουργια της cache, "μπουκωνει" μετα απο καμμια 30αρια ταινιες και σταματαει να δειχνει thumbnails στο wall.

:furious3:

Νομίζω κι εμένα το ίδιο μου κάνει, έχω βάλει μία sd κι ενώ έχω δηλώσει από κει την cashe, μια καινούρια ταινία δεν βλέπει με τίποτα το εξώφυλλο ό,τι κι αν έχω κάνει όπως κι ο παραπάνω φίλος.

Νομίζω κι εμένα το ίδιο μου κάνει, έχω βάλει μία sd κι ενώ έχω δηλώσει από κει την cashe, μια καινούρια ταινία δεν βλέπει με τίποτα το εξώφυλλο ό,τι κι αν έχω κάνει όπως κι ο παραπάνω φίλος.

H ταινία είναι μέσα σε φάκελο και τo εξώφυλλο έχει την ονομασία "folder" ?

H ταινία είναι μέσα σε φάκελο και τo εξώφυλλο έχει την ονομασία "folder" ?

Οχι, το κάθε εξώφυλλο που βάζω το ονομάζω όπως την ταινία κι όπως και τον εξωτερικό υπότιτλο, αλλά μου το κανε σε μια ταινία μόνο, μόλις όμως πριν λίγο έκανα restart στο media και μετά μου το δειξε, οπότε οκ. Να ρωτήσω τώρα κάτι την παρέα. Εχω το tsmuxer, δυστυχώς δεν ξέρω πως λειτουργεί με αποτέλεσμα να πειραματίζομαι. Οταν προσθέτω ένα αρχείο στο οποίο αφαιρώ γλώσσες και υπότιτλους που δεν με ενδιαφέρουν και που είναι m2ts, στο output file τι πρέπει να διαλέξω; Γιατί αν διαλέξω πάλι m2ts, χάνει πολύ απ τον αρχικό όγκο και στα media info μου δείχνει κι ότι έπεσε πολύ και το bit rate του αρχείου. Να υποθέσω ότι συμπιέστηκε η εικόνα και θα είναι χειρότερη απ ό,τι ήταν; Επίσης δοκίμασα να το κάνω AVCHD disk, εκεί δεν έχασε πολύ απ τον αρχικό όγκο (μόνο 5gb από 40gb) και εκεί δείχνει ότι έπεσε λίγο το bitrate, σημαίνει ότι ρίχνει την ποιότητα της εικόνας; Επίσης πως γίνεται να κολλήσω τον εξωτερικό υπότιτλο μ αυτό το πρόγραμμα ώστε να μην τον βλέπει σαν εξωτερικό; Σας ευχαριστώ παιδιά για όσους απαντήσουν κι ό,τι άλλες λεπτομέρειες έχετε για τη συγκεκριμένη εφαρμογή θα σας ήμουν ευγνώμων αν την μοιραζόσασταν μαζί μου.

Εδώ κάνεις το λάθος.
π.χ.
ταινία: Thor.mkv
υποτιτ: Thor.srt
εξώφυλλο:forder.jpg

Μόνο έτσι θα δει το 550 τα εξώφυλλα των ταινιών.

2. Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείς το tsmuxer?

- Οταν αφαιρείς ήχους και υπότιτλους είναι φυσικό να μικραίνει το μέγεθος του αρχείου.
- Το bitrate δεν επηρεάζεται. ΔΕΝ κάνεις επανακωδικοποίηση της ταινίας. Προσθαφαιρείς πράγματα μέσα στο container.
- m2ts το αρχικό, εξαγωγή πάλι σε m2ts.