Netgear NTV550 (Sigma 8642)

To βάζεις εσύ 16:9 και γίνεται.

φίλε onlineN, ευχαριστώ για την απάντηση.

Το ερώτημα είναι το εάν το κάνει αυτόματα , από setting στο μενού και όχι manually.

Μέχρι στιγμής έχω το Xtreamer Pro και το WD Live , τα οποία δεν το υποστηρίζουν. Με ενδιαφερει εαν το υποστηριζει το Netgear

Re: Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Έχει.

Απλά δεν έχει τις 3 διακριτές RCA (2 για ήχο άσπρο/μαύρο+κόκκινο και μία για composite κίτρινη), και τις βγάζει από ένα τριπλό (4πλό με τη γείωση) mini-jack. Η μόνη "γυφτιά" του player, κατ' εμέ.

Στις εποχές που ζούμε.....δεν θά' παιρνες ένα media player σαν το Netgear φαντάζομαι για να χρησιμοποιήσεις τις RCA για AV αναπαραγωγή. Αυτά είναι αρχαία πράγματα. Τώρα είπαμε...όσοι θελουν να το χρησιμοποιήσουν ως transport (αφού κάνει bitstreaming) μπορουν να το κάνουν από την οπτική.

Τώρα ...όσον αφορά το dlna γενικότερα δεν συγκρίνεται με τα άλλα 2 εάν έχεις έναν καλό set up δικτύου. Βέβαια ..:D εκεί που καταλαβαίνω τον φίλο papadoux είναι στο γεγονός ότι μέσω dlna δεν έχει τόσα σπασίματα. Γιατί ? Γιατί samba χρησιμοποιούν πολλές συσκευες μέσα στο δίκτυο κι αν δεν έχεις καλό δίκτυο έχεις πρόβλημα.
Το dlna είναι καλό για bluray ταινίες π.χ. που έχουν σταθερό bitrate και δεν ανεβαίνει πάνω από τα 35 -38

Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

άμα το έχεις κάνεις share το USB μέσω του router τότε θα έπρεπε το player να βλέπει τα περιεχόμενα του USB.
τώρα τι πάει στραβά δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.
Mήπως το προγραμματάκι στο CD του 550 εκτός απο τη σύνδεση pc με 550
βοηθήσει και στο ρουτερ με τον σκληρό που έχω κολήσει εγώ?
Με το DLNA/UPnP πως το κατάφερες και βλέπεις, προφανώς εννοείς τις συνήθεις
ρυθμίσεις DLNA/UPnP που έχουν όλα τα ρουτερ, όπως και το δικό μου.
Δεν έβαλες δηλ καποιο ειδικό πρόγραμμα?

Απάντηση: Re: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Μια ερώτηση για τον player από κάποιον που έχει εμπειρία μαζί του, μιας και έχω διαβάσει το manual αλλά δεν απαντά στην απορία μου.

Εάν, e.g το source avi file , είναι σε aspect 4:3 , το player κάνει auto format την εικόνα σε full screen (16:9) ?

Όχι βέβαια σε full screen, αλλά με μαύρες μπάρες δεξιά-αριστερά, που είναι και το σωστό, για να μην βλέπεις ανθρώπους-βαρέλια.

Αυτά φυσικά με την προϋπόθεση ότι στο XviD/DivX video stream που είναι μέσα στο avi (το avi δεν υποστηρίζει να περιλαμβάνει και πληροφορία aspect ratio) είναι δηλωμένα τα σωστά νούμερα για SAR/PAR (αν δεν είναι το αλλάζεις πολύ εύκολα χωρίς reencoding, με ένα utility που έρχεται μαζί με το XviD).

Στις ματρόσκες συνήθως έχει τέτοια πληροφορία καί το container (το υποστηρίζει), μιας και όταν στο πλέξιμο διάβασε το αρχικό video stream (συνήθως AVC ή VC1), την διάβασε από εκεί.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Netgear NTV550 (Sigma 8642)

Mήπως το προγραμματάκι στο CD του 550 εκτός απο τη σύνδεση pc με 550
βοηθήσει και στο ρουτερ με τον σκληρό που έχω κολήσει εγώ?
Με το DLNA/UPnP πως το κατάφερες και βλέπεις, προφανώς εννοείς τις συνήθεις
ρυθμίσεις DLNA/UPnP που έχουν όλα τα ρουτερ, όπως και το δικό μου.
Δεν έβαλες δηλ καποιο ειδικό πρόγραμμα?
όχι, κανένα πρόγραμμα.
Το δικό μου router έχει τη δυνατότητα DLNA (miniDLNA) από μόνο του. Δε μιλάω μόνο για τη UPnP ρύθμιση που έχουν όλα τα router.
Επίσης έχει και ρύθμιση να κάνεις share τα περιεχόμενα του USB stick που είναι attached στο router (όχι DLNA εδώ).

Γειά.
Ό,τι αγοράζεις εντός Ελλάδος έχει δύο χρόνια εγγύηση με την εμφάνιση του τιμολογίου ή αποδείξεως αγοράς.

Και λίγο off:
Μια και το 'φερε η κουβέντα, φίλος έχει μια (δικτυακή) Philips τηλεόραση που υποστηρίζει μόνο DLNA. Άσχετος αυτός, άσχετος και 'γώ. Τί πρέπει να κάνει στα XP για να σερβίρει το όποιο περιεχόμενο επιθυμεί; Μεσολαβούν μόντεμ του οτέ και πεντάπορτο 'κατοστάρι σουίτς.

Γειά.
Ό,τι αγοράζεις εντός Ελλάδος έχει δύο χρόνια εγγύηση με την εμφάνιση του τιμολογίου ή αποδείξεως αγοράς.

Και λίγο off:
Μια και το 'φερε η κουβέντα, φίλος έχει μια (δικτυακή) Philips τηλεόραση που υποστηρίζει μόνο DLNA. Άσχετος αυτός, άσχετος και 'γώ. Τί πρέπει να κάνει στα XP για να σερβίρει το όποιο περιεχόμενο επιθυμεί; Μεσολαβούν μόντεμ του οτέ και πεντάπορτο 'κατοστάρι σουίτς.
βάζει το serviio στο PC. Το serviio είναι DLNA server. Το serviio λογικά θα δει την τηλεόραση, ορίζεις στο serviio τι να κάνει share και μετά πας στην τηλεόραση να παίξει αυτά που κάνει share το serviio.
Στο seviio έχει profiles για τους clients και έχει profile για philips αν θυμάμαι καλά.

Γειά.

Και λίγο off:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_UPnP_AV_media_servers_and_clients

Παιδια σας εμπιστευτικα και εγινα και εγω κατοχος του ΝΤV 550!!
Mολις σημερα το παρελαβα!!

Ευχαριστω για τα ποστ σας και για την ενημερωση την σχετικη!!

Μια ερωτησουλα ! στα αρχικα ποστ κανουν αναφορα στην μην συμβατοτητα των ελληνικων υποτιτλων!!το οποιο διορθονεται με τα Update που εχουν ανεβασει στο Official site!!!

Να του περασω την 3.2.16 που ειναι η τελευταια; ειναι οκ;

ΟΚ!UPDATED!
Οπως καταλαβενεις ημουν με το κουμπι στο χερι!
Ευχαριστω!

Παιδιά μια ερώτηση!
Πήρα σημερα to 550 όλα οκ με το δίκτυο παίζουν όλα!το μονο προβλήματα κι που έχω είναι με την αναπαραγωγή βίντεο απο το YouTube! Έκανα απευθείας update στην 3.2 έκδοση firmware και εξακολουθει να μην παίζει!
Οπως διάβασα ήταν προβλήμα που δεν μπορούσε να φτιαχτεί!εχουμε κάποιο νεότερο;;

Ευχαριστώ!

Είναι γνωστό πρόβλημα η μη αναπαραγωγή video από youtube και δεν υπάρχει λύση.
Η Netgear έχει εγκαταλείψει την εξέλιξη του firmware το οποίο όμως βρίσκεται σε καλό επίπεδο.

Εχει εξαγγελθεί η κυκλοφορία μιας τελική έκδοσης αλλά έχει αναβληθεί και η Netgear είναι πλέον αναξιόπιστη στον τομέα αυτό.

ΟΚ!UPDATED!
Οπως καταλαβενεις ημουν με το κουμπι στο χερι!
Ευχαριστω!
Σε προηγούμενα μηνύματα δίδονται λινκ και για την .22
Αν λειτουργούν ακόμα πέρασε αυτήν.

χθες έφαγε ένα κόλλημα χωρίς να κάνει τίποτα.
απλά το είχα ανάψει και ήταν idle, ούτε αναπαραγωγή, ούτε να παίζω από το menu.
Απλά καθόταν και μετά από ένα 20λέπτο κόλλησε, καμία ανταπόκριση.

Έχω φάει κολλήματα στις πιο άσχετες περιπτώσεις. Ετοιμάζομαι να δω ταινία. Ελπίζω να μην φάμε ήττα εκεί.

Όσα mkv έχω με ήχο truehd δεν κάνει bitstream. Δεν έχει πρόβλημα αν το ορίσεις ορίσεις το audio output σε PCM, εκεί δουλεύει μία χαρά οπότε δεν μας ενοχλεί.
Τώρα πρέπει να βρω τρόπο να μετατρέψω το mkv σε m2ts να τεστάρω αυτό πως πάει με truehd

χθες έφαγε ένα κόλλημα χωρίς να κάνει τίποτα.
απλά το είχα ανάψει και ήταν idle, ούτε αναπαραγωγή, ούτε να παίζω από το menu.
Απλά καθόταν και μετά από ένα 20λέπτο κόλλησε, καμία ανταπόκριση.

Έχω φάει κολλήματα στις πιο άσχετες περιπτώσεις. Ετοιμάζομαι να δω ταινία. Ελπίζω να μην φάμε ήττα εκεί.
Επιβεβαιωνω και εγω οτι "κολλαει" στις πιο άσχετες περιπτώσεις.Οπως ας πουμε κατα την εναρξη δεν δειχνει εικονα ,και τοτε πρεπει να "βγω" και να "ξαναμπω"
Ο μυθος του netgear εχει αρχισει να ξεθωριαζει για μενα.
Φιλικη συμβουλη προς τους κατόχους wd tvlive 3 , οι οποιοι λογω πτωσης τιμης του netgear 550 το καλόβλεπουν (το netgear).
Ας το ξανασκεφτουν καλύτερα.
Το media player το εχει εγκαταλειψει η μαμα-εταιρεια και οι οι αναφορες στο internet ειναι αρκετες απο "ευτυχισμενους" πελάτες που δηλώνουν οτι δεν προκειται να αγοράσουν ξανά προιόν της netgear
Παντως του αναγνωρίζω οτι εχει (ελαφρώς) καλυτερη εικονα απο το wd tvlive 3 που ειχα.

Παντως μου κανει εντυπωση αυτο με τα "κολληματα",εγω το μονο προβλημα που ειχα ηταν οτι δεν αναγνωριζε ενα συγκεκριμενο 16gb στικακι,δεν μου κολλησε ποτε,ουτε εκανε ποτε "επανεκκινηση' ,σε αντιθεση με το egreat που μια φορα καθε 4-5 ταινιες, μου κανει και μια φορα στα καλα καθουμενα.Βεβαια εχω κανει τα update σε safe mode και παιζω κυριως δικτυακα ή bd.iso με hd ηχο ή 1080-720p με dts.
Εκτος απο την πολυ καλη εικονα, η μεγαλη διαφορα για μενα, ειναι οταν παιζει μουσικη, καμμια σχεση με το egreat (dune),παρολο που εχουν το ιδιο τσιπακι.

Last edited: