Network streamers - Αξίζουν τα λεφτά τους;

Ναι ...Με την μόνη διαφορά χρησιμοποιώ το Apple TV 3 βλέπει την βιβλιοθήκη μου και γιατί όχι και το Spotify μπορείς και εκεί να εισαγωγείς την δισκοθήκη σου απο κανένα σκληρό δίσκο που έχεις .

Άφησα τελευταίο το jriver που πρέπει να του εχεις κοτσαρισμένο λάπτοπ ...Ο έλεγχος όμως μπορεί να γίνει και μέσω εφαρμογής .

Όλα βλέπουν τη βιβλιοθήκη σου, ακόμα και ένα φτηνό κινέζικο WiFi ηχείο. Το θέμα είναι τι διαχείριση μπορείς να κάνεις σε αυτή χωρίς το laptop. Ναι φυσικά μιλάμε για εφαρμογή που τρέχει σε κάποιο tablet ή smartphone προφανώς.
Σε αυτό το σημείο έρχεται το μηχάνημα -το network player, η συσκευή δηλαδή - που υποστηρίζει π.χ. το Roon και αλλάζει πλέον τα δεδομένα.

Όλα βλέπουν τη βιβλιοθήκη σου, ακόμα και ένα φτηνό κινέζικο WiFi ηχείο. Το θέμα είναι τι διαχείριση μπορείς να κάνεις σε αυτή χωρίς το laptop. Ναι φυσικά μιλάμε για εφαρμογή που τρέχει σε κάποιο tablet ή smartphone προφανώς.
Σε αυτό το σημείο έρχεται το μηχάνημα -το network player, η συσκευή δηλαδή - που υποστηρίζει π.χ. το Roon και αλλάζει πλέον τα δεδομένα.

Θα ήθελα μια μέρα να κατέβω να ρίξω ένα αυτί στο σύστημά σου. Γίνεται;;

Και σε λογική τιμή το τελευταίο.
Να πω την αμαρτία μου,αν και κομπιουτεράκιας άνετα το έβαζα στο ρακ.

Να ρωτησω και κάτι σαν άσχετος. Αν πάρω ενα τέτοιο streamer θα μπορεί το foobar2000 να το δει σαν εξοδο; ουσιαστικά σαν δικτυακό DAC. Δηλαδή εκεί που έχω direct sound εξοδο να βάλω τη δικτυακή.

Στάλθηκε από το Nexus 6P μου

Η δουλεια του αυτή είναι.
Αλλά όχι έτσι. Δουλεύει με dlna, smb κλπ. Δηλαδή θα φτιαξεις ενα διαμοιρασμό στο δίκτυο και τα data θα τα διαβάζει αυτό.
Αν ο υπολογιστής σου είναι κοντά και εχεις βολευτει με το foobar απλα συνδέεις μέσω usb. Ίσως να σου είναι και περιττό το streamer στην περιπτωση αυτή.
Απο την αλλη, το "καλό" με τα streamers είναι οτι μέσω δικτυου δεν υπάρχει η έννοια της απώλειας καθώς το σήμα ξανά μάνα πακεταρεται λόγω πρωτοκόλλου δικτυου. Επισης δε χρειαζεται να περνανε στο dac και ρευμα και data. Περνανε μονο data. Και η όλη επεξεργασία μετα γίνεται με συγκεκριμένο τροπο όπως έχει αποφασίσει ο κατασκευαστής. Που σημαίνει βεβαίως βεβαίως οτι κομμένα τα παιχνιδακια με διαφορετικά λογισμικά, με διαφορετικούς drivers κ.ο.κ.

Re: Απάντηση: Network streamers - Αξίζουν τα λεφτά τους;

Να ρωτησω και κάτι σαν άσχετος. Αν πάρω ενα τέτοιο streamer θα μπορεί το foobar2000 να το δει σαν εξοδο; ουσιαστικά σαν δικτυακό DAC. Δηλαδή εκεί που έχω direct sound εξοδο να βάλω τη δικτυακή.

Αν το streamer υποστηρίζει UPnP (DLNA) πολύ πιθανό.. Για τον foobar υπάρχει αυτό το plugin το οποίο κάνει ακριβώς αυτό που θέλεις.

Το σκέφτομαι ως εξής.

Τώρα έχω ένα PC και τραβάω ήχο από την onboard κάρτα ήχου σε ένα Denon PMA-720AE και τα Dali Zensor 1. Επειδή ανανεώνω τη συλλογή μου με αγορές κυρίως από HDtracks θέλω ένα DAC. Ξέρω πως υπάρχουν βέβαια τα IFI αλλά ψάχνω και το κάτι παραπάνω δεδομένου της άσχημης οικονομικής κατάστασης. Έλεγα λοιπόν να αγόραζα ένα network player που να το έχω σαν έξοδο στο foobar2000 για μουσική. Όταν θα θέλω να παίξω ένα παιχνίδι, από την άλλη, θα γυρίζω τον επιλογέα και θα τραβάω από την onboard κάρτα. Αυτό σκέφτομαι. Να μην ταλαιπωρώ συνεχώς το DAC για κάθε τι.

Το ιδανικό βέβαια που σκεφτόμουν ήταν το Teac AI-301DA και να αντικαταστήσω τον Denon αλλά δεν μου περισσεύουν τώρα 500 .

Re: Απάντηση: Re: Network streamers - Αξίζουν τα λεφτά τους;

Γιατί κανει και δυο τρεις δουλειές παραπανω.

Ναι, αλλά για να έχει και πραγματικά καλό DAC θα χρειαστεί να δώσεις πολλά χρήματα.. Έχεις βάλει κάποιο συγκεκριμένο στο μάτι;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όπως το βλέπω είναι ένα RPi με ένα Mamboberry DAC. Το πιο πιθανό είναι να παίζει αρκετά καλά για τα λεφτά του. Απλά μην περιμένεις πολλά από ευκολίες.

Ευχαριστω. Μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος? Δεν εχω ντακ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Network streamers - Αξίζουν τα λεφτά τους;

Ναι, αλλά για να έχει και πραγματικά καλό DAC θα χρειαστεί να δώσεις πολλά χρήματα.. Έχεις βάλει κάποιο συγκεκριμένο στο μάτι;

Το ιδανικό όπως έγραψα και πιο πανω είναι το teac ai-301da που είναι ενισχυτής με DAC και σχετικα προσιτός. Αλλά επειδή δε βγαίνει οικονομικά έλεγα για ενα denon dnp 720 η 730.

Καλησπέρα! Και εγώ εδώ και κάποιο διάστημα σκέφτομαι για μια λύση που θα streamarei
1) μουσική από synology nas είτε flac είτε mp3
2)spotify
Σκεφτομαι για ένα στο σαλόνι που έχω τηλεόραση και ενισχυτή και ένα στο δωμάτιο μου που έχω ένα hifi. Θα με βόλευε κάτι σε Android. Θα ήθελα να το χειρίζομαι από το κινητό και να συνδέεται στον ενισχυτή η στην τηλεόραση και μετά από την έξοδο των ακουστικών να πηγαίνει στον ενισχυτή. Τι μου προτείνετε; Δεν θέλω να δώσω πολλά λεφτά. Αν γίνεται να τρεχω κάπως και από το κινητό spotify και αυτόματα να διαλέγω μουσική θα βόλευε. Ή έστω άμα υπάρχει κάποιος τρόπος. Ευχαριστώ

Last edited:
Re: Απάντηση: Network streamers - Αξίζουν τα λεφτά τους;

Το σκέφτομαι ως εξής.

Τώρα έχω ένα PC και τραβάω ήχο από την onboard κάρτα ήχου σε ένα Denon PMA-720AE και τα Dali Zensor 1. Επειδή ανανεώνω τη συλλογή μου με αγορές κυρίως από HDtracks θέλω ένα DAC. Ξέρω πως υπάρχουν βέβαια τα IFI αλλά ψάχνω και το κάτι παραπάνω δεδομένου της άσχημης οικονομικής κατάστασης. Έλεγα λοιπόν να αγόραζα ένα network player που να το έχω σαν έξοδο στο foobar2000 για μουσική. Όταν θα θέλω να παίξω ένα παιχνίδι, από την άλλη, θα γυρίζω τον επιλογέα και θα τραβάω από την onboard κάρτα. Αυτό σκέφτομαι. Να μην ταλαιπωρώ συνεχώς το DAC για κάθε τι.

Το ιδανικό βέβαια που σκεφτόμουν ήταν το Teac AI-301DA και να αντικαταστήσω τον Denon αλλά δεν μου περισσεύουν τώρα 500 .

Ρίξε μια ματιά στον Yamaha RN-301, τον έχω στα Zensor 3 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Τον χρησιμοποιώ ακριβώς όπως περιγράφεις παραπάνω με musicbee και foobar με τα αντίστοιχα UPnP plug-ins.