Network streamers - Αξίζουν τα λεφτά τους;

Δεν υπαρχει θεμα νομιζω,αφου τα περισσοτερα network music players εχουν και δυνατοτητα usb dac,ετσι συνδεεις και το laptop και αναλογα με τα κεφια σου ακους απο οπου θελεις. Αυτο εχω κανει,στο Pioneer N50A που διαθετω,εχω συνδεσει και ενα laptop (σχεδον δεκαετιας,αλλα με win 7) που εκτελει χρεη audio transport και μονο.

Και το οξύμωρο είναι οτι κοστίζει πολύ πολύ παραπανω απο το μικροτερο αδερφακι που έχει dacs και μάλιστα 9018 αν θυμάμαι καλά. Προφανώς για κάποιο λογο το χρεώνουν τόσο.

Για μένα όσο καλύτερα διαχειρίζονται τη μουσική βιβλιοθήκη, είναι και η αξία τους. Αρκεί μια χρήση για παράδειγμα σε κάτι που υποστηρίζει Roon για να το διαπιστώσει κάποιος. Αν και σε αυτή την περίπτωση ενδέχεται να πετάξει ό,τι έχει αγοράσει μέχρι τώρα :o

Για μένα όσο καλύτερα διαχειρίζονται τη μουσική βιβλιοθήκη, είναι και η αξία τους. Αρκεί μια χρήση για παράδειγμα σε κάτι που υποστηρίζει Roon για να το διαπιστώσει κάποιος. Αν και σε αυτή την περίπτωση ενδέχεται να πετάξει ό,τι έχει αγοράσει μέχρι τώρα :o

H διαχείρηση της βιβλιοθήκης είναι το Α και το Ω για ένα καλό media player, αν θες να έχεις μια στοιχειώδη τάξη στους φακέλους/αρχεία σου. Το Roon από την άλλη , δεν με έπεισε όταν το δοκίμασα...

H διαχείρηση της βιβλιοθήκης είναι το Α και το Ω για ένα καλό media player, αν θες να έχεις μια στοιχειώδη τάξη στους φακέλους/αρχεία σου. Το Roon από την άλλη , δεν με έπεισε όταν το δοκίμασα...

Ποια network players χωρίς roon θεωρείς καλύτερα στη διαχείρηση;

Το Streamer δεν μπορεί να υποκαταστήσει σε δυνατότητες-ευκολίες τον συνδυασμό laptop+DAC.

Διαφωνώ οριζόντια, κάθετα καθώς και με κάθε άλλο δυνατό τρόπο :D

Eίναι ξεκάθαρα θέμα υλοποίησης του κάθε streamer. Eδώ εγώ με τον diy streamer μου και δεν έχω ουδεμία ανάγκη για laptop κλπ κλπ, πόσο μάλλον με κάποια σοβαρή υλοποίηση μεγάλης εταιρείας.

Το παν είναι με ποιο τρόπο θα χειρίζεσαι το εν λόγω μηχάνημα. Αν η εκάστοτε εταιρεία που προσφέρει τον streamer προσφέρει και έναν σοβαρό client για tablet/smartphone, τότε μια τέτοια λύση θα κοντράρει άνετα τον οποιοδήποτε συνδυασμό laptop+dac.

Ποια network players χωρίς roon θεωρείς καλύτερα στη διαχείρηση;

Το room το δοκίμασα σε laptop. Σαν διαχείρηση βιβλιοθήκης αλλά και σαν ήχο δεν με έπεισε. Υπάρχουν και καλύτερα (MUSIChi, Audirvana+, που το συνέκρινα).

Εγώ αρχίζω και σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να αγοράσω ένα nuc i5+4GB RAM+ SSD 128GB , να πετάξω επάνω Win10+Audiophile Optimizer+fidelizer και το laptop στα σκουπίδια. Στα χρήματα, θα μου έρθει φθηνότερα

Δεν θα έλεγα ότι είναι τέλειο, ωστόσο η χρήση του σε network player/streamer κάνει ότι έχω δει μέχρι τώρα να μοιάζει παλαιολιθικό (ως συσκευή). Και για να είμαι πιο ακριβής, θα έλεγα ότι το παιχνίδι θα παιχτεί στο κατά πόσο θα δεχτεί το κοινό όλες αυτές τις δυνατότητες, θυσιάζοντας την ευκολία (DLNA, UPnP).

Η όλη συζήτηση μου θυμίζει και καλός γίνεται παλιές εποχές όταν ανακαλύπταμε τα dac και τίς ψηφιακές εισόδους και προβληματιζόμασταν από ποια είσοδο παίζει καλύτερα.

Κανόνας και δεδομένο στο ωραίο χόμπι μας δεν υπάρχει ειδικότερα όταν μιλάμε για ψηφιακά.

Ανάλογα την υλοποίηση και την υποστήριξη σε βάθος χρόνου με αξιόπιστο λογισμικό είναι αυτό που δίνει πόντους σε μία συσκευή.

Ειδικότερα αν προσμετρήσουμε και την ύπαρξη του Bluetooth που ανάλογα την υλοποίηση δίνει και αυτό καλά ηχητικά αποτελέσματα.

Για την ώρα μένω πιστός σε υλοποίηση λαπτοπ +JRiver+apple tv3.....
Τακτοποιημένη όλη μου η δισκοθήκη και τώρα τελευταία και ορισμένους σπάνιους δίσκους από βυνιλιο .

Χωρίς τους γνωστούς περιορισμούς, μπορώ και ακούω όλη μου την δισκοθήκη παντού... Αλλά και συγχρόνως πανέτοιμος για να δοκιμάσουμε και κανένα πρόγραμμα

Υπάρχουν περιορισμοί. Θα πρέπει να έχεις το laptop υποχρεωτικά μαζί και είναι από το σημείο του laptop προς ένα ή πολλά end point. Εδώ λέμε να μην έχουμε το PC και ο διαμοιρασμός να γίνεται σε πολλές συσκευές ελέγχοντάς τες αυτές και τη μουσική βιβλιοθήκη χωρίς τη χρήση υπολογιστή.

Υπάρχουν περιορισμοί. Θα πρέπει να έχεις το laptop υποχρεωτικά μαζί και είναι από το σημείο του laptop προς ένα ή πολλά end point. Εδώ λέμε να μην έχουμε το PC και ο διαμοιρασμός να γίνεται σε πολλές συσκευές ελέγχοντάς τες αυτές και τη μουσική βιβλιοθήκη χωρίς τη χρήση υπολογιστή.

Μια σύντομη εμπειρία με Aurender Που είχα, με απογοήτευσα και αυτή. Το Library management se 1TB βιβλιοθήκης (τα περισσότερα 16/44), έπαιρνε τον ίδιο χρόνο με το laptop μου που διαχειρίζεται τετραπλάσιου μεγέθους βιβλιοθήκη.

Νομίζω ότι είμαστε σε πολύ πρώιμα στάδια ακόμα σε αυτά.

Εννoείς το σκανάρισμα της βιβλιοθήκης;

Αν ναι, επειδή το Aurender τρέχει MPD (αν και η έκδοσή του είναι αρκετά παλιά απ' όσο ξέρουμε/υποθέτουμε), η ταχύτητα σκαναρίσματος εξαρτάται πάρα πολύ από την ταχύτητα δικτύου, αν μιλάμε για χρήση δικτυακού share.

Για μαγάλο διάστημα, ο MPD μου έβλεπε τη library από δικτυακό share με ταχύτητα 300+ MBps και το σκανάρισμα ήταν πραγματικά γρήγορο. Αυτή τη στιγμή το NAS σερβίρεει από γραμή 80-85Mbps και ο χρόνος που απαιτείται για το σκανάρισμα είναι σημαντικά μεγαλύτερος από την πρώτη περίπτωση.

Ναι ...Με την μόνη διαφορά χρησιμοποιώ το Apple TV 3 βλέπει την βιβλιοθήκη μου και γιατί όχι και το Spotify μπορείς και εκεί να εισαγωγείς την δισκοθήκη σου απο κανένα σκληρό δίσκο που έχεις .

Άφησα τελευταίο το jriver που πρέπει να του εχεις κοτσαρισμένο λάπτοπ ...Ο έλεγχος όμως μπορεί να γίνει και μέσω εφαρμογής .

Εννoείς το σκανάρισμα της βιβλιοθήκης;

Αν ναι, επειδή το Aurender τρέχει MPD (αν και η έκδοσή του είναι αρκετά παλιά απ' όσο ξέρουμε/υποθέτουμε), η ταχύτητα σκαναρίσματος εξαρτάται πάρα πολύ από την ταχύτητα δικτύου, αν μιλάμε για χρήση δικτυακού share.

Για μαγάλο διάστημα, ο MPD μου έβλεπε τη library από δικτυακό share με ταχύτητα 300+ MBps και το σκανάρισμα ήταν πραγματικά γρήγορο. Αυτή τη στιγμή το NAS σερβίρεει από γραμή 80-85Mbps και ο χρόνος που απαιτείται για το σκανάρισμα είναι σημαντικά μεγαλύτερος από την πρώτη περίπτωση.

Δεν είναι μόνο το σκανάρισμα για να στηθεί η αρχική βιβλιοθήκη. Είναι και το search που κάνεις όταν θες να βρείς ένα δίσκο ή έναν συνθέτη αλλά και τί αποτελέσματα βγάζει ο αλγόριθμος στο search. Αλλά δεν έχω ασχοληθεί τόσο εκτενώς για να έχω εμπεριστατομένη άποψη γιατί συμβαίνει αυτό...

Απάντηση: Re: Network streamers - Αξίζουν τα λεφτά τους;

Ναι ...Με την μόνη διαφορά χρησιμοποιώ το Apple TV 3 βλέπει την βιβλιοθήκη μου και γιατί όχι και το Spotify μπορείς και εκεί να εισαγωγείς την δισκοθήκη σου απο κανένα σκληρό δίσκο που έχεις .

Άφησα τελευταίο το jriver που πρέπει να του εχεις κοτσαρισμένο λάπτοπ ...Ο έλεγχος όμως μπορεί να γίνει και μέσω εφαρμογής .
Και εγώ έχω κακή εμπειρία άπο την αλυσίδα laptop-dac. Το θέμα είναι να ξεφορτωθούμε το λαπτοπ. Καλώδια ρεύματος για το λάπτοπ, Χρόνος έναρξης, έναρξη jriver, καλώδια σκληρού/ων, άντε να βρει τα asio, και με τη μαλακια που τρώνε καμιά φορά τα win δε βρίσκει δίσκους, άντε κανένα κρασαρισμα του jriver, άσε που πρέπει να έχεις καλό λάπτοπ Γιατί ένα από το πλαίσιο των 250 ευρώ που επιχείρησα να σεταρω γι'αυτό το λόγο κόντεψε να φτάσει από το ψυχικό στα Σπάτα.
Το θέμα είναι να κάνουμε τη ζωή μας εύκολη...

Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Network streamers - Αξίζουν τα λεφτά τους;

Και εγώ έχω κακή εμπειρία άπο την αλυσίδα laptop-dac. Το θέμα είναι να ξεφορτωθούμε το λαπτοπ. Καλώδια ρεύματος για το λάπτοπ, Χρόνος έναρξης, έναρξη jriver, καλώδια σκληρού/ων, άντε να βρει τα asio, και με τη μαλακια που τρώνε καμιά φορά τα win δε βρίσκει δίσκους, άντε κανένα κρασαρισμα του jriver, άσε που πρέπει να έχεις καλό λάπτοπ Γιατί ένα από το πλαίσιο των 250 ευρώ που επιχείρησα να σεταρω γι'αυτό το λόγο κόντεψε να φτάσει από το ψυχικό στα Σπάτα.

Το θέμα είναι να κάνουμε τη ζωή μας εύκολη...

Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ίσα ίσα που εγω είμαι εκείνος που αντιλαμβάνομαι την δυσκολία ορισμένων ανθρώπων να πλέξουν με υπολογιστή και κατά επέκταση με τα προγράμματα .

Για αυτό εξάλλου υπάρχουν και τα συγκεκριμένα player για να κάνουν υποτίθεται την ζωή μας εύκολη .

Όμως κοίταξε να δεις ...Επειδή η ψηφιακή τεχνολογία τρέχει προσωπικά δεν θέλω κάτι το κλειστό και για να είμαι πιο σαφής έχει να κάνει και με την υποστήριξη του λογισμικού απο τον εκάστοτε κατασκευαστή .

Σε ένα pc η ακόμη και ένα λαπτοπ μπορείς να το αναβαθμίσεις κσι οποιοδήποτε πρόγραμμα και αν διαλέξεις υποστηρίζεται .

Στο σαλόνι για να κάνω την ζωή μου πιο εύκολη χρησιμοποιώ ψηφιακό ενισχυτή κάνω streaming μέσω Bluetooth απο το κινητό μου η χρησιμοποιώ το μικρό λαπτοπ για να μπορώ να παίξω υψηλής ανάλυσης αρχεία η ακόμη και γιανα δω καμία ταινία αφού έχω κατεβάσει και το stremio ...Νομίζω στο τελευταίο γίνεται πιο αντιληπτός ο λόγος για την χρήση λάπτοπ.

Σεβαστή η άποψη σου ...Ο καθένας από εμάς όμως με διαφορετικές ανάγκες .