new dac on the block cs4398+dir9001

Για μένα το απόλυτο source path 44.1/16, μέχρι τον (ενεργό) προ:

FLAC > Hard Disk USB > SMP8635 (WDTV ver. 1) > TTL out (electrical) > CS8412 > CS4390 > Obbligato oil film.

κι ο Τony βγαζει και τους χαλκινους ελάχιστα καλύτερους απο τους oil. αναρωτιέμαι πώς θα παιζουν οι χρυσοί..

Ποιός έχει την υπομονή και το κουράγιο να δοκιμάσει την αφρόκρεμα των πυκνωτών του γνωστού συγκριτικού?

Πάντως, θα ήθελα να δοκιμάσω αυτούς τους πανάκριβους και τεράστιους Duelund!!

FLAC > Hard Disk USB > SMP8635 (WDTV ver. 1) > TTL out (electrical) > CS8412 > CS4390 > Obbligato oil film.

αυτό ηταν κάτι που ήθελα να σχολιάσουμε... μετα τους oil τι ακολουθεί? δεν ρωταω για το δικό σου συστημα, αλλά γενικά... στον ενισχυτή μας μέσα και στα ηχεία μας (γενικά σε όλη την διαδρομή του σήματος) είμαστε σιγουροι ότι δεν υπάρχει καποιο στοιχείο που δεν ειναι αντιστοιχης απόδοσης με τα υπόλοιπα?

Εγώ πάντως με το παραπάνω path, πήρα τεράστια βελτίωση στον ήχο, μόνο με παρέμβαση στην πηγή. Αυτό σημαίνει ότι το υπόλοιπο σύστημα (ενισχυτής, ηχεία) είχαν δυνατότητες που υπέρβαιναν τις αντίστοιχες της πηγής (πριν τις βελτιώσεις). Δεν ξέρω αν αυτό εννοείς ...

Εγώ πάντως με το παραπάνω path, πήρα τεράστια βελτίωση στον ήχο, μόνο με παρέμβαση στην πηγή. Αυτό σημαίνει ότι το υπόλοιπο σύστημα (ενισχυτής, ηχεία) είχαν δυνατότητες που υπέρβαιναν τις αντίστοιχες της πηγής (πριν τις βελτιώσεις). Δεν ξέρω αν αυτό εννοείς ...

σωστότατο, αυτό που θελω να πω ειναι οτι καπου στην αλυσίδα ισως υπαρχουν κι αλλα στοιχεία που χρήζουν περαιτέρω βελτίωσης, πχ στο δικό μου εχω βαλει αυτην την στιγμή και ακούω τους obligatto SY αλλά στα crossover μου εχω ακόμα απλους scr!! :grinning-smiley-043

Θα γινει αμεσα σχετικο τεστ παρακαμψης τελεστικου
με το νεαρο dac και αν εχουμε καλες ενδειξεις σε 16/44,1
θα ψαξουμε να βρουμε αν και πως μπορει να παιξει
24bit music χωρις θεματα

Ελπιζω να επαληθευτουν οι προσδοκιες μου...:bigcry:

Υπομονη να μαζευτουν τα καταλληλα υλικα

Δηλαδη ο συνδιασμος cs8412+cs4390 ειναι καλυτερος κατα την αποψη
σου απο το κινεζακι με συνδιασμο cs8416+cs4397 ?

Απάντηση: Re: new dac on the block cs4398+dir9001

Το πηγαμε λιγο αναποδα

Αλλαξαμε πηγη και τωρα κλειδωνει κανονικα
στα 24/96

Θα τρελαθω...:HTEHETH63::violent-smiley-008:

οχι μην τρελαθείς συμβαίνει

χαμηλό δυναμικό στάθμης εξόδου μάλλον ,,,, με αποτέλεσμα αστάθεια σε μεγαλύτερη συχνότητα εκπομπής ( εικασία πάντα )

η ο δέκτης απορρίπτει για διάφορους λόγους το σήμα εισόδου

Re: Απάντηση: Re: new dac on the block cs4398+dir9001

οχι μην τρελαθείς συμβαίνει

χαμηλό δυναμικό στάθμης εξόδου μάλλον ,,,, με αποτέλεσμα αστάθεια σε μεγαλύτερη συχνότητα εκπομπής ( εικασία πάντα )

η ο δέκτης απορρίπτει για διάφορους λόγους το σήμα εισόδου

Το Dir9001 δεν δουλεύει με 0,5V που είναι το Spdif. Αν δείτε το datasheet δίνει Vin_high από 2 ως 5Volt. Επίσης παρακάτω λέει:
· The DIR9001 needs an external amplifier if it is connected to a coaxial transmission line.

· The DIR9001 needs an external differential to single-ended converter, attenuator, etc., for general consumer applications if non-optical transmission line is used.

P.S. Υπάρχει σχέδιο?

Last edited:
Δηλαδη ο συνδιασμος cs8412+cs4390 ειναι καλυτερος κατα την αποψη
σου απο το κινεζακι με συνδιασμο cs8416+cs4397 ?

Γιώργο, δεν έχω δοκιμάσει διεξοδικά τον Κινέζο.

Το δικό μου DAC βασίζεται σε παρόμοιας φιλοσοφίας σχεδίαση, παλαιότερης τεχνολογίας αλλά ίσως καλύτερης απόδοσης (non-SMD chips και υλικά γαρ).

Προς το παρόν δεν έχω διάθεση να ακούσω κάτι καλύτερο (για 44.1/16, το ΤΟΝΙΖΩ). Στο παρελθόν είχα ταλαιπωρηθεί αρκετά με πηγές σε σημείο που θεωρούσα ότι η συνεισφορά της στη συνολική απόδοση είναι αμελητέα.

Φίλος πάντως που έχει τροποποιήσει κατά τα γνωστά το Κινεζάκι δηλώνει κατενθουσιασμένος... Που να του δώσω και τα Obbligato.

Θριαμβος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το dac...ακι κλειδωνει 24/96 ανεξαρτητως πηγης
Αλλαξαμε μια αντισταση των 75ohm στη γραμμη
του ψηφιακου σηματος με μια 220ohm και ετσι
βοηθησαμε και το hdx1000 να οδηγησει αποτελεσματικα
το dir9001

Μπηκανε οι πρωτοι oscon γυρω απο το cs4398 ( 3 )
αφαιρεθηκαν τα περιτα ( μιση πλακετα και βγαλε )

...ακροαση οχι ακομη γιατι θελει διορθωση η τροφοδοσια

δηλαδή για να καταλάβω, το rca που είναι το s/pdif το δίνει απευθείας στο dir9001? Αν είναι έτσι, θές αλλαγή εκεί.. το dir9001 ουσιαστικά θέλει ttl, δεν του φτάνει το 0,5vpp του s/pdif

δηλαδή για να καταλάβω, το rca που είναι το s/pdif το δίνει απευθείας στο dir9001? Αν είναι έτσι, θές αλλαγή εκεί.. το dir9001 ουσιαστικά θέλει ttl, δεν του φτάνει το 0,5vpp του s/pdif

Τι αλλαγες προτεινεις να δοκιμασουμε ?