New entry

NEAS

New member
2 November 2014
26
Heraklion
Καλημέρα στη παρέα σας.

Παρακολουθώ το forum κάμποσο καιρό, κυρίως στο κομμάτι του ήχου και ήρθε πλέον η ώρα μου να ανοίξω και εγώ ένα ολοκληρωμένο θέμα, μετά από την ερώτηση για τα Mordaunt . Αρκετά χρόνια πριν αγόραζα ανελλιπώς το Ήχος - HiFi και προσπαθούσα να ενημερώνομαι.

Τελικά κατάφερα και αγόρασα σαν παιδί ακόμα ένα Luxman A215 ένα receiver της Technics το οποίο μας αποχαιρέτησε και ένα 5απλο CD Player της JVC. Τα ηχεία τότε ο μπαμπάς επέμενε να τα φτιάξει φίλος του οπότε ιδέα δεν έχω τι μπορεί να είναι. Όλα υπάρχουν ακόμα σε άριστη κατάσταση, σε σπίτι όμως που πλέον δε κατοικώ εγώ και έτσι δε χρησιμοποιούνται. Αντιλαμβάνομαι ότι δε σας δίνω αρκετές πληροφορίες αλλά τουλάχιστον για τον ενισχυτή που μας ενδιαφέρει, το ανέφερα.

Πλέον λοιπόν ετοιμάζω σιγά σιγά ένα σπιτάκι και ψάχνομαι σιγά σιγά για το κομμάτι του ήχου, μιας και χρόνια στη νύχτα έπαιζα μουσική, τελευταία με ένα macbook και ένα vestax vci300. Το όλο concept είναι να μπορώ να ακούσω σχετικά καλό ήχο στο σπίτι κυρίως από ψηφιακή πηγή (Macbook, web, ίσως κάποια συσκευή για streaming ήχο), αλλά και στο μέλλον από πικαπ.

Ο χώρος είναι περίπου 40τμ αρκετά λιτός με laminate πάτωμα, τζάκι και 2 καναπέδες σχετικά μικρούς. Στο μάτι ο χώρος δείχνει άδειος. Από ότι καταλαβαίνω πάω για αγορά είτε συστήματος από αρχή είτε σταδιακά πατώντας αρχικά πάνω στον ενισχυτή που έχω. Το budget χωρίς βέβαια πλέον να γνωρίζω τιμές και προϊόντα είναι γύρω στα 1000 euros. Δεν με ενοχλεί να αγοράσω μεταχειρισμένα κομμάτια αρκεί να είναι άριστα. Επίσης εδώ να πω ότι στο σπίτι θα περαστούν γραμμές για μικρά ηχεία σε άλλους χώρους πέρα από το καθιστικό - loft. Θα ήταν ιδανικό να μπορούσα να παίξω άλλο ήχο σε κάθε χώρο, πιθανόν χρησιμοποιώντας κάποιο μικρό μίκτη.

Από ότι καταλαβαίνω χρειάζομαι κάποιο dac (γνωρίζω τι σκοπό επιτελεί, αλλά δεν έχω ιδέα για προϊόντα) ένα ζευγάρι ηχεία (θα προτιμούσα δαπέδου) και στο μέλλον κάποιο ενισχυτή και πικάπ.

Η μουσική που ακούω είναι διαφόρων ειδών με το μεγαλύτερο κομμάτι να αγγίζει τα ηλεκτρονικά (Progressive, trance, dub, deep) και αρκετά περάσματα από παραδοσιακά (μη με ρωτάτε πως τα συνδυάζω :lol: :lol:). Δε θα με ενοχλούσε καθόλου τα κομμάτια που θα αγοράσω να είναι αρκετά παλιά, αρκεί να παίζουν σωστά.

Καταλαβαίνω ότι ίσως να μη σας τα περιγράφω σωστά, αλλά νομίζω ότι σιγά σιγά με τη κουβέντα θα λύνονται απορίες.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Με 1000 ευρώ και να ξεκινήσεις από την αρχή να έχεις σύστημα και να έχεις ήχο σε όλο το σπίτι δε γίνεται. Και μόνο το δικτυακό θα πάει παραπάνω από τόσο.

Ποιο μίκτη; Σύντομα θα βρεθείς στην ανάγκη να ελέγχεις από το δωμάτιο που είσαι τι θα ήθελες να ακούς.

Μικρά συστηματάκια δικτυακά σε όλα τα δωμάτια, ή συσκευές που μετατρέπουν σε δικτυακά τα ήδη υπάρχοντα ηχοσυστήματα θέλεις.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης το DAC μέσω δικτύου δεν χρειάζεται. Αυτό το αναλαμβάνει η δικτυακή συσκευή.

Ένα κομμάτι δικτυακό και οικονομικό που μπορώ να σκεφτώ που είναι hi-fi είναι αυτό εδώ. Φυσικά θέλει και ηχεία.

Κατά τη γνώμη μου μην περάσεις καλώδια για ηχεία σε όλο το σπίτι. Πέρνα καλώδιο δικτύου. Τα καλώδια των ηχείων είναι πεπαλαιωμένη εφαρμογή και σε περιορίζει στην τοποθέτηση. Είναι πολύ καλύτερο να έχεις δίκτυο, ή αν βάλεις το χέρι στην τσέπη πήγαινε σε συσκευές που υποστηρίζουν ασύρματο δίκτυο ή που φτιάχνουν ασύρματο δίκτυο και είναι ηχοσυστήματα ταυτόχρονα.

Αρχικά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Το θέμα με τον ήχο σε κάθε δωμάτιο είναι πολύ δευτερεύον. Αυτό που ενδιαφέρει κυρίως είναι ένα καλό σετ ηχείων με αρκετά καθαρές χαμηλές και ένα dac αν υποθέσουμε ότι ο ενισχυτής που έχω μας κάνει μια χαρά.
Θυμίζω ότι ο ενισχυτής είναι ο Luxman A215. Σκέφτομαι να χτίσω πάνω του, αν είναι σε ένα καλό σχετικά επίπεδο. Τέλος όπως προανέφερα δεν έχω κανένα θέμα να πάω σε μεταχειρισμένα και ίσως και παλιά κομμάτια αρκεί να κάνουν δουλεία. Πηγή για αρχή θα είναι ένα macbook και ένα cd player.

Γιατί όχι κάτι τέτοιο;

http://www.whathifi.com/naim/mu-so/review

https://www.youtube.com/watch?v=hI8-vsU5x0k

Mε 1000 ευρώ έχεις λύσει το πρόβλημα του ενισχυτή, των ηχείων του dac και του streamer και αποκτάς ήχο απο μια εταιρία με παράδοση στο HI-FI. Μένει μόνο το πικάπ το οποίο μπορείς να σΥνδέσεις επάνω απο την αναλογική είσοδο..

Άμα αργότερα αποφασίσεις να μπείς στα βαθιά νερά και να βάλεις βαθύτερα το χέρι στην τσέπη το μεταπωλείς για πλάκα ή το κρατάς για άλλο χώρο. το μόνο σίγουρο είναι οτι στο μεταξύ καλύπτεις όλες σου τις ανάγκες και σίγουρα θα το ευχαριστηθείς.

Ωραίο το Mu-so. Το δοκίμασα. Απλά ασύρματα παίζει μέχρι 48KHz. Ενσύρματα φτάνει τα 192KHz.

Για να ξεκαθαριςω λίγο ,οι εναλλακτικές λύσεις είτε των Zeppelin είτε του muso είτε των αυτό ενισχυόμενων προτάθηκαν για να αποκτήσεις τον καλύτερο ήχο στα χρήματα που θέλεις να δαπανήσεις .
Το να στήσεις το σύστημα γύρω από τον luxman δεν είναι κακή σκέψη αλλά έχει μερικά μειονεκτήματα .
Απ οςο είδα είναι παλιός και μαλλον αδύναμος ,άρα θέλει πολύ προσοχή το πάντρεμα με τα ηχεία με το ριςκο να μην σου αρεςει το αποτελεςμα συν την πιθανότητα να θέλει ένα σέρβις .
Με τις άλλες λύσεις έχεις αρκετά πιο άμεσα αποτελέσματα αρκετές ευκολίες και πολύ καλό ήχο χωρίς πολύ κούραση .θα πρότεινα να κανείς μια βόλτα να ακούσεις είτε τα b&w είτε naim είτε οποίο άλλο ανάλογο συν κάποια αυτό ενισχυομενα ηχεία να σχηματίσεις άποψη .Επισης ειναι προτεινόμενο να ακουσεις κάποια ηχεία με τον ενισχυτή σου ,προς αποφυγή κακού πάντρεματος είτε διαφορετικού χαρακτήρα ήχου από το επιδιωκόμενο

Καταλαβαίνω το λόγο που μου προτείνεται τέτοιου είδους συσκευές, όμως προς το παρόν δεν είμαι fun. Θα προσπαθήσω όπως ανέφερα να βρω ένα καλό ζευγάρι ηχεία και ένα αξιοπρεπές dac ώστε να ξεκινήσω το στήσιμο. Στη πορεία μπορώ να κοιτάξω και για κάποιο μεταχειρισμένο ενισχυτή ακόμα και αρκετά παλιό.

Υπάρχουν προτάσεις για ηχεία δαπέδου με minimum 8inch woofer; Επίσης κάποιο dac έως 200 euros;

Mambo,odac...

Δαπεδου στη χαμηλη κατηγορια zenzor 7,qaccoustics 2050i
το 8αρι δυσκολο.Δε περισευουν και πολλα για ενισχυτη ομως...

iFi nano, απίστευτο ντακ για τα χρηματα του. Επίσης LH Labs Geek dac (το μικρο). Και τα δυο παίζουν τα παντα και θα εισαι κομπλέ για αρκετό καιρό.

Για τους φίλους που δεν διάβασαν το νήμα:

Ενισχυτής υπάρχει,ο Luxman κι έχει δηλώσει πως θέλει να τον κρατήσει.
Για τα υπόλοιπα πάει ο φίλος μας.

Re: Απάντηση: New entry

Για τους φίλους που δεν διάβασαν το νήμα:

Ενισχυτής υπάρχει,ο Luxman κι έχει δηλώσει πως θέλει να τον κρατήσει.
Για τα υπόλοιπα πάει ο φίλος μας.

Ευχαριστώ πολύ man :)

Ένα Dac ψάχνω για αρχή και ένα σετ ηχεία δαπέδου. Όλα τα υπόλοιπα (streaming) εν καιρό. Εξάλλου το σενάριο μου είναι η streaming συσκευή να περνάει από το dac και μετά ενισχυτή. Εκτός αν σκέφτομαι λάθος.

p.s Με τον Luxman που διαθέτω τώρα, υπάρχει τρόπος αν βάλω κάποιο sub, αν τελικά τα ηχεία που επιλέξω δε γεμίζουν καλά τις χαμηλές;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Aφού οι ολοκληρωμένες λύσεις δέν σε "τραβάνε" ifi micro http://ifi-audio.com/portfolio-view/micro-idsd/ επίσης απίστευτο για τα λεφτα του (πολύ καλύτερο απο το nano) και δύο τέτοια http://athensproaudio.gr/recording/ixeia-monitor/energa-monitors/focal-alpha-50-el.html

Κυνηγάω ένα micro σε πολύ καλή τιμή, κούτα. Από ότι καταλαβαίνω οι περισσότεροι σουτάρετε αβλεπή τον Luxman?

Απάντηση: Re: Απάντηση: New entry

p.s Με τον Luxman που διαθέτω τώρα, υπάρχει τρόπος αν βάλω κάποιο sub, αν τελικά τα ηχεία που επιλέξω δε γεμίζουν καλά τις χαμηλές;

Δύσκολο το ταίριασμα με (ενεργό) σαμπ,αλλά όχι αδύνατο.
Θεώρησε το έσχατη λύση,εκτός και πας σε ηχεία με δικό τους ματσαρισμένο σαμπ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: New entry

Δύσκολο το ταίριασμα με (ενεργό) σαμπ,αλλά όχι αδύνατο.
Θεώρησε το έσχατη λύση,εκτός και πας σε ηχεία με δικό τους ματσαρισμένο σαμπ.

Συνδεσμολογικά πως μπορεί να γίνει αυτό αφού ο ενισχυτής μου έχει έξοδο για δύο ηχεία μόνο;

Η σκέψη είναι ότι αν βρω ένα καλό μεταχειρισμένο ζευγάρι ηχεία και έχω και το dac στο μέλλον θα κοιτάξω να αλλάξω ενισχυτή. Αν και για να πω την αλήθεια δεν έχω κριτήρια ώστε να κρίνω το καλό από το "κακό" ενισχυτή παρά μόνο τα ονομαστικά χαρακτηριστικά του.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: New entry

Συνδεσμολογικά πως μπορεί να γίνει αυτό αφού ο ενισχυτής μου έχει έξοδο για δύο ηχεία μόνο;

Η σκέψη είναι ότι αν βρω ένα καλό μεταχειρισμένο ζευγάρι ηχεία και έχω και το dac στο μέλλον θα κοιτάξω να αλλάξω ενισχυτή. Αν και για να πω την αλήθεια δεν έχω κριτήρια ώστε να κρίνω το καλό από το "κακό" ενισχυτή παρά μόνο τα ονομαστικά χαρακτηριστικά του.

Μιλάμε για ενεργό σαμπ,δεν θα συνδεθεί με τις εξόδους των ηχείων.
Θα συνδεθεί σε κάποια έξοδο του Lux,pre-out ή κάτι παρόμοιο αν έχει.