New Grande Utopia series by Focal.

Και κάποια χαρακτηριστικά:

"Focal is about to launch the new Utopia III family of products." Reports Frederic Beudot on staff through some French friends of his who attended a meet in France last week, "price for the new 4-way bass reflex flagship is 130,000 EU/pr. The woofer is a 40cm diameter 25kg unit with an electromagnetic motor, the midbass is a 27cm affair, the mids are 16.5cm in diameter and the tweeter is a 27mm inverted Beryllium done. Frequency response is 18Hz to 40kHz (± 3dB, 14Hz at -6dB), sensitivity 94dB/2,83V/1m, impedance nom./min. 8/3 ohms, max recommended power 1500 watts. Dimensions are 201,2 x 65,4 x 88cm and weight is 260kg. The crossover has apparently 1458 combinations of levels and slopes to tailor the sound to each room. There are apparently 2 smaller beasts in the line, a 3-way floorstander at 20,000 euros and a 2-way stand-mounted at 8,000 euros.The announced target for the big beast is the Wilson Alexandria – nothing less." That's the intel Frederic managed to unearth thus far. We're sure there's a lot more to learn though...

Και μια ιστοσελίδα από την JMlabs

http://www.grande-utopia-em.com/

Απάντηση: Re: New Grande Utopia series by Focal.

Ας ειχα 100.000 καβαντζα και δεν θα με ένοιαζε τίποτα!!!!-bye-

και τι θα εκανες με αυτο το τεραστιο ποσο, ωστε να μη σε νοιαζει τιποτα?

υ.γ. σορρυ για το οφ τοπικ.

Re: Απάντηση: Re: New Grande Utopia series by Focal.

και τι θα εκανες με αυτο το τεραστιο ποσο, ωστε να μη σε νοιαζει τιποτα?

υ.γ. σορρυ για το οφ τοπικ.

Απλα θα ειχα οικονομικη ανεση. Τι αλλο ???

Είπαμε καμάρι μου:
Από 20τμ και πάνω είσαι εντάξει,παίζουν μια χαρά!

Αυτά βρε θέλουν 5 τετραγωνικά για να τα στήσεις και μόνο! Nearfield θα τα παίζεις;
Ή θα τα δέσεις με σπάγκους στα αυτιά σου;

Απάντηση: Re: New Grande Utopia series by Focal.

Αυτά βρε θέλουν 5 τετραγωνικά για να τα στήσεις και μόνο! Nearfield θα τα παίζεις;
Ή θα τα δέσεις με σπάγκους στα αυτιά σου;

Το ένα 5 και τα δύο 10.Βάλε κι άλλα 3-4 για το σύστημα.Επιπλα δεν θάχει;

Τελικά ο ακροατής που κάθεται;:flipout:

Πίσω από τα ηχεία! Μπροστά έχει τα 16άρια woofer και δε λέει! Βαράνε άσχημα!

Και τα Alto που έχει ο κομπάρος στην αποθήκη πάντως δε θα με χαλάγανε... Ούτε οι Carry του... :BDGBGDB55:

Τώρα είναι ίσως η ευκαιρία,για να χτυπήσει κάποιος μεσοτιμής την παλιά σειρά σε κανένα κομμάτι demo...

Re: Απάντηση: New Grande Utopia series by Focal.

Συγνώμη αλλά είναι οι giants.

το ειπαμε γιωργο, δυο posts παρακατω, ηταν αστειο βεβαια (265 κιλα ηχειο αν θυμαμαι καλα...!)

Τώρα είναι ίσως η ευκαιρία,για να χτυπήσει κάποιος μεσοτιμής την παλιά σειρά σε κανένα κομμάτι demo...

πηρε το ματι μου ενα μεταχειρισμενο ζευγαρι που πουλιεται στον Sirius. Οποιος εχει διαθεσιμο κανα 30αρι χιλιαρικα πιστευω θα κανει αγορα value for money!!!!!!

πηρε το ματι μου ενα μεταχειρισμενο ζευγαρι που πουλιεται στον Sirius. Οποιος εχει διαθεσιμο κανα 30αρι χιλιαρικα πιστευω θα κανει αγορα value for money!!!!!!

Υπάρχει και ένα demo στην Golden Accoustics στα Πατήσια. Το είχα δει πριν αρκετούς μήνες. Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα. Τι να το κάνεις όμως ρε γαμ...το. Θέλεις ένα γύπεδο μπάσκετ για δωμάτιο για να τα στήσεις και να ακούσεις. Είναι θεώρατα. Αν δεν τα έχει δει κάποιος από κοντά δεν το φαντάζεται. Αν πας κοντά τους δε, νομίζεις ότι θα σε φάει το τέρας έτσι όπως σκύβουν πάνω από το κεφάλι σου...

Last edited:
Όταν ήθελε να αγοράσει τα Alto το φιλαράκι μου πήγαμε μαζί να τα δούμε...
Εκεί δίπλα είχε και τα Grande!
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον George!

Το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό μου ήταν ένα "Αμάν ο Καζαμπούμπου!"

Πραγματικά φαίνονται τεράστια, φοβερή κατασκευή φυσικά όπως τα προηγούμενα κ από τιμή....επίσης τεράστια....όποιος όμως τα έχει τότε τα αξίζουν.

Tα εχουμε ξαναπει για τα Grande Utopia. Προσωπικα, με βαση την πολυ μικρη μου εμπειρια σε τοσο πανακριβα συστηματα, ποτε δεν "ακουσα" τα λεφτα τους.