NEW HD DOWNLOADS

Re: Απάντηση: NEW HD DOWNLOADS

Εγγραφές σε flac μέχρι 24/192 απο τη Νορβηγική 2L εδώ.

Η συγκεκριμένη εταιρεία αναφέρεται συχνά-πυκνά και στο Stereophile.

Είναι πράγματι από τις καλύτερες κλασσικές δουλειές που έχουμε ακούσει
και από τεχνικής αλλά και από μουσικής πλευράς.

Όποιος κατεβάσει ακούσει και συγκρίνει, ας μας ενημερώσει εδώ. Θα ήταν χρήσιμο να διαφανεί και να γίνει κατανοητό που έχει φτάσει η τέχνη της ηχοληψίας και του μέσου το 2008.
Δεν σταμάτησε τίποτα το '85, όπως κοντόφθαλμα ή υστερόβουλα ισχυρίζονται διάφοροι, αντίθετα η τέχνη και η τελειότητα είναι προσιτή στην καλύτερή της μορφή και μας αποκαλύπτει τις παραπάνω δυνατότητες των συστημάτων μας.
Ειδικά οι εραστές του βινυλίου ας δώσουν μιά ευκαιρία στον εαυτό τους.
Απλά από περιέργεια που πρέπει να έχουν σαν χομπύστες και μουσικόφιλοι.
Οι σπουδαίοι καλλιτέχνες δεν σταμάτησαν ούτε θα σταματήσουν να υπάρχουν και να ασκούν την τέχνη τους επειδή τους σκιάζουν τιτάνες του παρελθόντος.
Δώστε τους την ευκαιρία και ακούστε τους. Μπορεί να είναι τα αδέρφια μας ή τα παιδιά μας.

Έχω αγοράσει και κατεβάσει τη σονάτα έργο 111 του Μπετόβεν της 2L με τον Aspaas, σε flac 24/96 από το hdtracks.com. Επίσης το ίδιο έχω κάνει για το κουαρτέτο έργο 95 του ίδιου, με εκτελεστές 20ρηδες μουσικούς, σε flac 24/96 της μικρής εταιρείας Unipheye Music.

Οι εκτέλεση του Νορβηγού με ικανοποίησε απόλυτα και τη θεωρώ μια άξια προσέγγιση, συμπληρωματική με τις ερμηνείες των ιερών τεράτων που ήδη έχω στη δισκοθήκη μου. Και η ερμηνεία των πιτσιρικάδων που άκουσα χθες, με ικανοποίησε και μου φάνηκε πολύ εκφραστική, με νεύρο και μουσικότητα.

Η ποιότητα των ηχογραφήσεων είναι με λίγα λόγια εξαιρετική, αποτελούν την καλύτερη ηχογράφηση των συγκεκριμένων οργάνων που έχω ακούσει ή έχω στη δισκοθήκη μου, ανεξαρτήτων μέσου (cd, βινύλιο, βαρύ audiophile βινύλιο κλπ.). Χωρίς κανένα, απολύτως κανένα, από τα ελαττώματα που συνήθως καταλογίζουμε στις ψηφιακές ηχογραφήσεις (π.χ. μια τάση για λαμπρότητα, μειωμένο βάθος, φτωχή ανάλυση και μικροδυναμικά σε χαμηλές στάθμες). Οι επιδόσεις των συγκεκριμένων ψηφιακών ηχογραφήσεων υψηλής ανάλυσης στους τομείς αυτούς, είναι αντίθετα εξαιρετικές και αποτελούν την ειδοποιό διαφορά που τις κατατάσσει πρώτες στα κριτήρια μου, ανεξαρτήτως μέσου.

Έχω αγοράσει την ειδική "φυσική" έκδοση της 2L με 4 εκδοχές δηλαδή Bluray, SACD, CD, multichannell, είναι εκπληκτική εταιρεία και εκπληκτικά θέματα/ερμηνείες.

Τώρα με το blu-ray panasonic bd55 θα το δοκιμάσω και αυτό (αν και κάτι μου λέει ότι θα προτιμήσω το sacd).

Για όσους δεν ξέρουν είναι από τα πρώτα θέματα (αν όχι το πρώτο) που κυκλοφόρησε σε Blu-ray audio!

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έπαιξε και 2-3 φορές και μάλιστα το υπέδειξα και σε Νορβηγό κατασκευαστή hi-fi που δεν τους ήξερε και εντυπωσιάστηκε.

Το διαθέτω ανά πάσα στιγμή για platforms testing,
Θέμη κάποιοι ακόμη δεν ξέρουν την ανωτερότητα του Sacd (έναντι cd) και την πλουσιότατη δισκοθήκη κλασσικής που υφίσταται, φαντάσου να μιλάμε για HDdownloads

.....ακόμη δεν ξέρουν την ανωτερότητα του Sacd (έναντι cd) και την πλουσιότατη δισκοθήκη κλασσικής που υφίσταται, φαντάσου να μιλάμε για HDdownloads

ΚΟΨ ευτυχώς, έστω και αργά, κατάλαβα οτι για αρκετούς είναι αδύνατον να συμβεί και σταμάτησα. Η θέση τους είναι εξ άλλου καθαρά ζήτημα ύπαρξης.Θα χάσουν την αυτοεκτίμησή τους, πράγμα που θα θέλει ψυχολογική υποστήριξη.