new htpc

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

leo06

Supreme Member
14 October 2007
6,860
Πάτρα
Κουτί http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.663384
μητρική. http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-
ypologisti/motherboard-mitrikes/Gigabyte-H61N-USB3-s-1155-H61-DDR3-H61N-USB3.htm
επεξεργαστής http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/cpu-epeksergastes/Intel-Pentium-G2020-1155-2-9GHz-3MB-BX80637G2020.htm

ποια η γνωμη σας?

lykman

Supreme Member
29 June 2006
5,798
Aθήνα

leo06

Supreme Member
14 October 2007
6,860
Πάτρα
τελικά κατέληξα σε αυτήν,το κουτί το παρέλαβα , αύριο παραλαμβάνω μητρική, επεξεργαστή και μνήμη.
θα δοκιμάσω το openelec με τα ενσωματωμένα γραφικά αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα βάζω την gt430

lykman

Supreme Member
29 June 2006
5,798
Aθήνα
Απάντηση: Re: new htpc

τελικά κατέληξα σε αυτήν,το κουτί το παρέλαβα , αύριο παραλαμβάνω μητρική, επεξεργαστή και μνήμη.
θα δοκιμάσω το openelec με τα ενσωματωμένα γραφικά αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα βάζω την gt430

εχω την ίδια αλλά με το Η67 (Η67m-itx)

με το Η61 νομίζω ότι δεν έχεις sata3...

Γιατί δεν επιλέγεις κάποια με τα τελευταίας γενιάς chipsets? 75/77 κλπ? τα 61/67 είναι βασικά για sandybridge... (παρότι συμβατά με bios upgrade και με ivy)

leo06

Supreme Member
14 October 2007
6,860
Πάτρα
Re: Απάντηση: Re: new htpc

εχω την ίδια αλλά με το Η67 (Η67m-itx)

με το Η61 νομίζω ότι δεν έχεις sata3... sata2 είναι και ο ssd που θα βάλω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.320205

Γιατί δεν επιλέγεις κάποια με τα τελευταίας γενιάς chipsets? 75/77 κλπ? τα 61/67 είναι βασικά για sandybridge... (παρότι συμβατά με bios upgrade και με ivy)
γιατί πάνε 90+ ευρώ και ξεφεύγει αρκετά,τι παραπάνω θα μου πρόσφερε για αυτό που προορίζεται

lykman

Supreme Member
29 June 2006
5,798
Aθήνα
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: new htpc

γιατί πάνε 90+ ευρώ και ξεφεύγει αρκετά,τι παραπάνω θα μου πρόσφερε για αυτό που προορίζεται

απλά θεωρώ πιο future proof να έχεις κάτι και ας μην το χρησιμοποιήσεις άμεσα, παρά σε 3 - 6 - 9 μήνες να το θες για χ-ψ λόγο, και να μην το έχεις (και να πρέπει να ξαναγοράζεις).

Με καθαρά ψυχρή λογική όμως, με τον συγκεκριμένο ssd που ανέφερες (φαντάζομαι τον έχεις ήδη αγορασμένο από παλιότερα) και για την συγκεκριμένη χρήση, όχι δεν το χρειάζεσαι...

(δεν είχες πει και περί τιμής, οπότε δεν σκέφτηκα το οικονομικό)

leo06

Supreme Member
14 October 2007
6,860
Πάτρα
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: new htpc

απλά θεωρώ πιο future proof να έχεις κάτι και ας μην το χρησιμοποιήσεις άμεσα, παρά σε 3 - 6 - 9 μήνες να το θες για χ-ψ λόγο, και να μην το έχεις (και να πρέπει να ξαναγοράζεις).

Με καθαρά ψυχρή λογική όμως, με τον συγκεκριμένο ssd που ανέφερες (φαντάζομαι τον έχεις ήδη αγορασμένο από παλιότερα) και για την συγκεκριμένη χρήση, όχι δεν το χρειάζεσαι...

(δεν είχες πει και περί τιμής, οπότε δεν σκέφτηκα το οικονομικό)
αν κάνω την δουλειά μου με λιγότερα χρήματα γιατί όχι,ο δίσκος δεν είναι μόνο αγορασμένος αλλά και στημένος με openelec και παίζει σε άλλη σύνθεση

lykman

Supreme Member
29 June 2006
5,798
Aθήνα
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: new htpc

αν κάνω την δουλειά μου με λιγότερα χρήματα γιατί όχι,ο δίσκος δεν είναι μόνο αγορασμένος αλλά και στημένος με openelec και παίζει σε άλλη σύνθεση

Εχμ, την δουλειά σου πάντως θα την κάνεις και με αρκετά φτηνότερο κουτί, και με φτηνότερο επεξεργαστή... δεδομένου λοιπόν ότι δεν επέλεξες τον φτηνότερο επεξεργαστή, και προτίμησες ένα μάλλον ακριβό κουτί, γι'αυτό θεώρησα ότι δεν υπήρχε λόγος να πας και στο απολύτως φτηνότερο Μ/Β...

υγ. δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ openelec, δεν θα χρειαστεί όμως εκ νέου εγκατάσταση/στήσιμο?

leo06

Supreme Member
14 October 2007
6,860
Πάτρα
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: new htpc

Εχμ, την δουλειά σου πάντως θα την κάνεις και με αρκετά φτηνότερο κουτί, και με φτηνότερο επεξεργαστή... δεδομένου λοιπόν ότι δεν επέλεξες τον φτηνότερο επεξεργαστή, και προτίμησες ένα μάλλον ακριβό κουτί, γι'αυτό θεώρησα ότι δεν υπήρχε λόγος να πας και στο απολύτως φτηνότερο Μ/Β... o λόγος που το έφτιαξα ήταν το κουτί, διαφορετικά και αυτό που είχα ήταν οκ

υγ. δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ openelec, δεν θα χρειαστεί όμως εκ νέου εγκατάσταση/στήσιμο? όχι,δεν χρειάζεται

έτοιμο,με την gt430 όμως γιατί με την onboard είχα dropped frames
WP_20130323_002.jpg

μιας και έχουμε την ίδια μητρική το wake on lan έχεις ενεργοποιήσει? όταν το ενεργοποιώ από το bios με το που κάνω shutdown σε λίγα δευτερόλεπτα ξεκινάει μόνο του

Last edited:

lykman

Supreme Member
29 June 2006
5,798
Aθήνα
Το έχω 24x7 ανοιχτό... Αλλά νομίζω ότι το έχω ενεργό πάντως το WOL. Μήπως έχεις αφήσει και αλλά event να το ξυπνάνε; πχ αν κουνάς το ποντίκι;

leo06

Supreme Member
14 October 2007
6,860
Πάτρα
Re: Απάντηση: new htpc

Το έχω 24x7 ανοιχτό... Αλλά νομίζω ότι το έχω ενεργό πάντως το WOL. Μήπως έχεις αφήσει και αλλά event να το ξυπνάνε; πχ αν κουνάς το ποντίκι;

όχι, όλα κλειστά εκτός από αυτό

malakudi

Banned
24 April 2008
7,927
@leo06: τσέκαρε τι έχεις ενεργοποιημένο στο linux για το wake on lan, με το εργαλείο ethtool. Επισυνάπτω από το man page του ethtool
Code:
       wol p|u|m|b|a|g|s|d...
              Sets  Wake-on-LAN  options.   Not  all devices support this.  The argument to this option is a string of characters specifying
              which options to enable.

p   Wake on PHY activity
              u   Wake on unicast messages
              m   Wake on multicast messages
              b   Wake on broadcast messages
              a   Wake on ARP
              g   Wake on MagicPacket™
              s   Enable SecureOn™ password for MagicPacket™
              d   Disable (wake on nothing).  This option  clears
                  all previous options.

Το default είναι το g, να ξυπνά δηλαδή μόνο με το wol magic packet.

leo06

Supreme Member
14 October 2007
6,860
Πάτρα
@leo06: τσέκαρε τι έχεις ενεργοποιημένο στο linux για το wake on lan, με το εργαλείο ethtool. Επισυνάπτω από το man page του ethtool
Code:
       wol p|u|m|b|a|g|s|d...
              Sets  Wake-on-LAN  options.   Not  all devices support this.  The argument to this option is a string of characters specifying
              which options to enable.

p   Wake on PHY activity
              u   Wake on unicast messages
              m   Wake on multicast messages
              b   Wake on broadcast messages
              a   Wake on ARP
              g   Wake on MagicPacket™
              s   Enable SecureOn™ password for MagicPacket™
              d   Disable (wake on nothing).  This option  clears
                  all previous options.

Το default είναι το g, να ξυπνά δηλαδή μόνο με το wol magic packet.

μόνο το g ήταν, έκανα update στο bios και το πρόβλημα διορθώθηκε