New In Android Ερωτήσεις

bkbilly

New member
7 June 2010
7
Καλησπερα σε ολους ,

Μολις εγινα κατοχος ενος ΗΤC Wildfire .

Θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα πανω σε αυτο .

α)Σχετικα με τις εφαρμογες κανεις πχ. μια Install μετα με απλο uninstall απο τα

settings εισαι ετοιμος δλδ παει .. thats it ?

β)Σχετικα με την android version π εχω , γραφει 2.2.1 .Αυτο σημαινει froyo 2.2/rev1 ?

Πολλοι π εχω ψαξει εχουν την καθαρη 2.2 στο firmware updates ομως δν μου βγαζει καποια διαθεσιμη

γ)Τελος σχετικα με την μνημη ..διαβασα οτι πρεπει να εχουμε τις apps στιν καρτα μνημης ισχυει κ γιατι?

Τελος κατι σχετικα με αναπαραγωγη video βαζω χ.avi αλλα στα videos δν το παιζει , αυτο συμβαινει γιατι δν εχω κανει ionstall καποιον Player , αν ναι ποιον προτεινετε ..τον rock player , απο οτι διαβασα ο vplayer ηταν καλυτερος αλλα εγινε paid Οποτε παμε στην free solution..ααα!ο rock υποστηριζει .srt ή πρεπει να ειναι burned στο .avi για να παιξουν?

Περιμενω τις απαντησεις σας κ ευχαριστω για τον χρονο σας .

Last edited:
Re: New In Android Ερωτησεις

α)Ναι
β)Ναι
γ)Μόνο όσες δεν πολυσχετίζονται με δίκτυα κ.λ.π., για να έχεις χώρο...

mVideoPlayer, τζάμπα, παίζει τα πάντα με εξωτερικούς υπότιτλους.

Welcome!

ok καταλαβα ...θα κανω install kai ton player ...καποια εφαρμογη

που να μετραει τα mb se wi-fi k cell , ή ακομα και διαρκεια κλησεων,

μηνυματα υπαρχει που να ειναι safe και δοκιμασμενο οτι δουλευει?

Απάντηση: New In Android Ερωτησεις

Αν δεν κάνω λάθος ο mVideoPlayer δεν έρχεται με κάποια βιβλιοθήκη από codec. Παίζει ότι ήδη παίζει το κινητό με την προσθήκη της δυνατότητας υποτίτλων. Αν το κινητό σου δεν παίζει avi νομίζω ότι θα συνεχίσει να μην τα παίζει. Μπορείς βέβαια να κατεβάσεις και να κάνεις μόνος σου compile τη βιβλιοθήκη ffmpeg (που χρησιμοποιεί και ο rockplayer) και να παίζεις τα πάντα από όποια εφαρμογή θέλεις.
Η δωρεάν λύση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ο Wuzhenhua Player. Την εφαρμογή την έγραψε κινέζος και είναι στα κινέζικα. Στο παρακάτω όμως link θα βρεις την αγγλική μετάφραση της τελευταίας έκδοσής του
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=5922048#post5922048

Μετά από αυτό άλλαξε όνομα ο player και έγινε SuperPlayer 全能播放 for Android. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στα τελευταία νήματα του:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=642713

(Το πρώτο λινκ είναι μέρος του δεύτερου νήματος, απλώς το έβαλα έτσι να μην το ψάχνεις σε όλες τις σελίδες του).

Για τις εφαρμογές που ζητάς κοίτα το καρφιτσωμένο link με θέμα "Εφαρμογές για Android - μια αρχή στο χάος των επιλογών". Θα σου λύσει αρκετές απορίες και θα βρεις αρκετά από τα προγράμματα που θες.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=74316

το συγκεκριμενο thread το διαβασα ηδη και μπορω να πω οτι ηταν αρκετα χρησιμο...

αλλα το net counter p προτεινετε δεν ξερω αλλα δν μου δουλευει καλα.

Το τελευταιο π ειπες δεν το καταλαβα καλα μπορω να κατεβασω plug in , codec ωστε να μου παιζει τα avi...

Aυτο πως το κανω , και 2τερον ο μονος λογος που δν πρεπει να κατεβαζουμε apps περα απο to market ειναι μπας και εχουν ιους κ τετοια ..? αν ομως ειναι οργανωμενο το site px teamviewer δν κανει κακο σωστα ?

Απάντηση: Re: New In Android Ερωτησεις

το συγκεκριμενο thread το διαβασα ηδη και μπορω να πω οτι ηταν αρκετα χρησιμο...

αλλα το net counter p προτεινετε δεν ξερω αλλα δν μου δουλευει καλα.

Βαλε το 3G watchdog αλλα και αυτο οτι θελει μετραει.
Ακρη σωστη θα βγαλεις μονο μεσω του παροχου σου!

Να πω την αλήθεια έχω βάλει ένα νέο πρόγραμμα που βγάζει σε widget τον όγκο των δεδομένων και φαίνεται να δουλεύει καλά. Traffic Counter Extended, είναι δωρεάν και μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

http://www.appbrain.com/app/traffic-counter-extended/com.carl.trafficcounter

Απάντηση: Re: New In Android Ερωτησεις

Το τελευταιο π ειπες δεν το καταλαβα καλα μπορω να κατεβασω plug in , codec ωστε να μου παιζει τα avi...

Aυτο πως το κανω , και 2τερον ο μονος λογος που δν πρεπει να κατεβαζουμε apps περα απο to market ειναι μπας και εχουν ιους κ τετοια ..? αν ομως ειναι οργανωμενο το site px teamviewer δν κανει κακο σωστα ?

Αυτό με το codec δεν είναι και τόσο εύκολο γιατί ουσιαστικά πρέπει να κάνεις compile τον πηγαίο κώδικα. Σε σοβαρά site δεν υπάρχει πρόβλημα να κατεβάζεις εφαρμογές (όπως του teamviewer που ανέφερες).

Οκ ευχαριστω ολους θα ριξω και λιγο ψαξιμο μονος και εδω ειμαστε...

Βεβαια να πω την πικρη μου αληθεια αν και νεος στο android και γενικα

smartphones , το wildfire αρχιζει και μου φαινεται "λιγο".

Από ποια άποψη σου φαίνεται λίγο?
Εξήγησέ το μήπως και σε βοηθήσουμε να πάρεις το κάτι παραπάνω από τη συσκευή σου.

ερωτηση σχετικα με video... κατεβασα τον rockplayer βρηκα το .avi αλλα το επαιζε laggy,

αυτο οφειλεται στο οτι δν υποστηριζει avi ή φταει και η αναλυση και θα επρεπε πρωτα να

μετατραπει σε wmv..προγραμμα για αυτην την δουλεια γνωριζει κανεις ?

Ερωτηση αλλη οταν τραβαω μια εικονα με την καμερα αποθηκευεται στην μνημη του τηλεφωνου ..γινεται να πηγαινει directly στην sd ?

Για το rockplayer, ποια έκδοση κατέβασες?
http://www.anplayer.com/index_en.html
Από την σελίδα του προγράμματος δοκίμασε να βάλεις είτε την ARMV6_VPF ή την ARMV6 γιατί ο επεξεργαστής του wildfire δεν υποστηρίζει τις εντολές των ARMV7.
Πάντως για τα φορμάτ που δεν υποστηρίζεται hardware decoding όλη τη δουλειά την κάνει ο επεξεργαστής, που μπορεί να είναι και ο λόγος που μάλλον έπαιζε έτσι.
Αναμένουμε όλοι έτσι και αλλιώς τον coreplayer ή κάποια έκδοση του vlc για android.
Αν μετατρέψεις τα divx στα φορμάτ που υποστηρίζει εγγενώς το android δεν θα έχεις πρόβλημα.
Όσο για τη φωτογραφική, λογικά πρέπει το πρόγραμμα να έχει επιλογή για αυτό.

O VPlayer κοστιζει $4.75 και ειναι πολυ καλος χωρις lag κλπ, υποστηριζει ελληνικους υποτιτλους (αρκει να εχουν το ιδιο ονομα με το αρχειο) και ειναι ο μονος που εχω δει με υποστηριξη gestures: η δεξια πλευρα της οθονης αυξομειωνει την ενταση του ηχου, η αριστερη το contrast (πολυ χρησιμο αυτο) και το κατω μερος πηγαινει σε συγκεκριμενο χρονικο σημειο του αρχειου...

Στο HTC Evo ειναι οτι καλυτερο (δοκιμασα και τον Rock Player αλλα το playback δεν ηταν τοσο καλο οσο του V...)

κατεβασα απο το μαρκετ , λογικα την πιο προσφατη δοκμασα βεβαια και το custom Player και επαιξε μια χαρα αν καταφερω με ενα προγραμμα που βρηκα να παιζει και subs δν υπαρχει λογος να ψαξω για player ...

Σχετικα με το οτι δεν ειμαι ευχαριστημενος με την συσκευη εννοουσα οτι σε μερικα σημεια ζοριζεται . (πχ οταν πειραζω τα settings της καμερας , στο ιντερνετ λιγο κολλαει ,και τελος η αναλυση της ειναι για πεταμα 240 x 320 ειναι πολυ λιγο ..νταξει δεν ειναι και η πιο hi tech συσκευη αλλα αυτη μας ηρθε ...απο ενα παλιο νοκια π ειχα δν παραπονιεμαι much better