NEW TRICKY

Λοιπόν ο Στέργιος ήρθε κι έφερε το Maxinquaye .
Κι έτσι απέκτησα μέτρο σύγκρισης και το Knowle West Boy ξεθώριασε απότομα και βυθίστηκε στον ποταμό της κοινοτυπίας και του αδιάφορου. Πάντα συγκριτικά μιλώντας . Δυστυχώς. Η διαφορά τους είναι της τάξης του 8,5 με 6 ( μετά βίας ) .

E, ναι...

Λοιπόν ο Στέργιος ήρθε κι έφερε το Maxinquaye .
Κι έτσι απέκτησα μέτρο σύγκρισης και το Knowle West Boy ξεθώριασε απότομα και βυθίστηκε στον ποταμό της κοινοτυπίας και του αδιάφορου. Πάντα συγκριτικά μιλώντας . Δυστυχώς. Η διαφορά τους είναι της τάξης του 8,5 με 6 ( μετά βίας ) .

Δημήτρη, αφού βάζεις στο maxinquaye 8,5 ζήτα από το Στέργιο να σου δώσει και το blow back (που μάλλον θα το 'χει). Πιστεύω θα του βάλεις 9.

Ροδον, αρκετα χρονια πισω. Δυο συναυλιες, Παρασκευη και Σαββατο. Την Παρασκευη επαιξε περιπου 3 ωρες. Εγω πηγα το Σαββατο. 1 και 45' εκεινη την ημερα, αλλα ηταν απο τις 10 καλυτερες που εχω παρακολουθησει ποτε. Ολα τα φωτα σβηστα, να φαινεται μονο οι καυτρες απο τους μπαφους στη σκηνη. Οταν επρεπε αναβε ενας κοκκινος προβολαιας κατω απο τα ποδια της τραγουδιστριας. Κανονικη μυσταγωγια...

Πρέπει να ήταν το 1995, 15 με 20 Δεκέμβρη.
Εγώ πήγα πρώτα την Παρασκευή, όπως γράφεις έπαιξε τρεις ώρες, αλλά ασταμάτητα. Όταν λέω ασταμάτητα εννοώ χωρίς ούτε ένα δευτερόλεπτο παύση ανάμεσα στα τραγούδια. Μοναδική συναυλία, δεν περιγράφεται με λόγια τέτοια εμπειρία.
Φυσικά πήγα και Σάββατο. Μετά την εμπειρία της Παρασκευής όμως η συναυλία του Σαββάτου μου φάνηκε απλώς μια καλή συναυλία. Αρκετά καλή θα έλεγα αλλά τίποτα δε μου θύμησε την εμπειρία της προηγούμενης μέρας.

Απάντηση: Re: NEW TRICKY

Δημήτρη, αφού βάζεις στο maxinquaye 8,5 ζήτα από το Στέργιο να σου δώσει και το blow back (που μάλλον θα το 'χει). Πιστεύω θα του βάλεις 9.

To maxinquaye ειναι πιο σκοτεινο και πιο ροκ. Καταπληκτικη και η διασκευη του black steel in the hour of chaos των Public Enemy. Οπως εγραψα και παραπανω, μου αρεσει πολυ και η διασκευη του Slow, της Kylie

Πρέπει να ήταν το 1995, 15 με 20 Δεκέμβρη.
Εγώ πήγα πρώτα την Παρασκευή, όπως γράφεις έπαιξε τρεις ώρες, αλλά ασταμάτητα. Όταν λέω ασταμάτητα εννοώ χωρίς ούτε ένα δευτερόλεπτο παύση ανάμεσα στα τραγούδια. Μοναδική συναυλία, δεν περιγράφεται με λόγια τέτοια εμπειρία.
Φυσικά πήγα και Σάββατο. Μετά την εμπειρία της Παρασκευής όμως η συναυλία του Σαββάτου μου φάνηκε απλώς μια καλή συναυλία. Αρκετά καλή θα έλεγα αλλά τίποτα δε μου θύμησε την εμπειρία της προηγούμενης μέρας.

To ξερω πως την πρωτη μερα ηταν πολυ καλυτερα. Ηταν η εποχη του τοτε. Για τις συναυλιες ισχυει απολυτα το timing, να δεις δηλαδη τον καλλιτεχνη οταν πρεπει. Υπαρχουν και εξαιρεσεις βεβαια, πχ το Αφεντικο, που παντα ειναι η καταλληλη εποχη για να τον δει κανεις.

Κύριοι πιστεύω ;oti θα σας χαροποιήσει να διαβάσετε το post 264 και 266 εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=632637#post632637

ακούω τώρα τον τελευταίο του και όντως είναι αρκετάς καλός. Βρήκα πηγή για να το αγοράσω σε βινύλιο, απλά θα περιμένω λίγο μιας και πούλησε τις κόπιες που είχε.

Τώρα τι να λέμε για το Maxinquaye ή το Blowback.

Μου κάνει εντύπωση που κανείς δεν ανέφερε το Pre millennium Tension το οποίο και θεωρώ ισάξιο αν και σαφώς πολύ διαφορετικό από το Maxinquaye.Ανήκει βεβαίως στην πολύ “μαύρη” του φάση. Ενώ η απογοήτευση για μένα ήρθε με το Juxtapose.Από την επόμενη του φάση τα blowback και Vulnerable τα έχω ακούσει σχετικά πρόσφατα και είμαι σχεδόν σίγουρος πως τουλάχιστον το Vulnerable δεν πρόκειται να το θεωρήσω ποτέ ως ένα από τα καλύτερα του.