- 9 August 2009
- 98
Καλησπέρα , επειδή περνάω πάρα πολλές ώρες μπροστά από μια τηλεόραση και έναν υπολογιστή , (πάνω από 8 ώρες , κάθε μέρα) βλέποντας δορυφορικά κανάλια αθλητικού περιεχομένου (κυρίως tennis) είπα να αγοράσω κάτι καλό σε τηλεόραση μιας και μέχρι τώρα , λειτουργώ κάτι παλιατζούρες , και το εικονικό αποτέλεσμα είναι επιεικώς απαράδεκτο ... Όπως προείπα βλέπω δορυφορικά κανάλια και SD και HD(αθλητικά κατά κύριο λόγο αλλά και καμιά ταινία που και που) οπότε και ο λόγος αγοράς της είναι αυτός .Το gaming με xbox κτλ δεν με ενδιαφέρει σχεδόν καθόλου(αν και έχω και xbox και Wii
)...Η αρχική μου σκέψη ήταν να αγοράσω μια καλούτσικη TV γύρο στα 600-700 euro η οποία θα συνδέεται με έναν δορυφορικό δέκτη dreambox 800 , και μια οθόνη PC η οποία θα συνδέεται με ένα PC με δορυφορική κάρτα SKY STAR HD2 επάνω , ώστε να μπορώ να παρακολουθώ 2 διαφορετικούς άγονες ταυτόχρονα ..Ψάχνοντας και ρωτώντας σε μαγαζιά άλλαξα γνώμη διότι έτσι όπως μου τα παρουσιάζανε το οπτικό αποτέλεσμα δεν θα ήτανε καλό (βέβαια αν έχετε κάτι καλό να προτείνεται στην αρχή μου γνώμη είναι καλοδεχούμενη!) και αποφάσισα να αγοράσω μια πολύ καλή τηλεόραση μέχρι 1300euro(θα προτιμούσα να δώσω γύρο στα 1100). Η TV αυτή θέλω να είναι FULL HD , η απόδοση της με τον υπολογιστή να είναι εξίσου καλή βλέποντας δορυφορικά κανάλια (τον 600 ευρο ΤV μου είπανε ότι η ποιότητα της εικόνα ερχόμενη από τον υπολογιστή χαλάει πάρα πολύ), να έχει όσο γίνετε καλύτερο χρόνο απόκρισης και να έχει picture on picture .Η απόσταση μου από την τηλεόραση είναι περίπου στα 2,5m .Μέχρι στιγμής από αυτά που έχω δει , είμαι ανάμεσα στην Sony KDL- W5500 και στην Samsung B7000(απέρριψα την 6000 γιατί δεν έχει picture on picture από ότι είδα) .Θα ήθελα να με βοηθήσετε ανάμεσα σε αυτές τις δυο ή σε κάτι άλλο που έχετε υπόψην ..
ΥΓ1 Το picture on picture το θέλω διότι μου είπανε πως μπορώ να βλέπω 2 κανάλια ταυτόχρονα , ένα ψηφιακό και ένα αναλογικό(αναλογικό λέγοντας που προέρχεται από το άσπρο καλώδιο τις κεραίας στην ταράτσα)και έτσι αγοράζοντας ένα modulator 50euro , όταν θα θέλω να βλέπω και το PC και τον δορυφορικό δεκτη , θα συνδέω τον Dreambox στο modulator
ΥΓ2 Ο χρόνος απόκρισης παίζει ρολο στο ποσο γρήγορα μεταδίδει η τηλεόραση το σήμα που δέχεται???Τι εννοώ? Αν έχω σύνδεση 2 τηλεοράσεις με 2 ανεξάρτητα καλώδια που έρχονται από την ίδια κεραία , και η A τηλεόραση έχει 8 ms απόκριση και η B τηλεόραση έχει 2ms , και τις βάλω διπλα διπλα...η εικόνα τις B τηλεόρασης θα προηγείται τις A?Αυτή η απορία μου δημιουργήθηκε διότι καθώς βρισκόμουν σε ένα κατάστημα τις SONY , για να συγκρίνω την εικόνα βάλαμε στο SPORT+ τις ΕΡΤ και τις 2 τηλεοράσεις και παρατήρησα ότι η μια TV έδειχνε πιο γρήγορα από την άλλη..Μάλιστα επειδή δεν με πίστευε ο πολίτης,έτυχε και είχε αγώνα κολύμβησης ,οποτε και ρολοι από κάτω με λεπτά:δευτερόλεπτα:χιλιοστά , και έβγαλα φωτογραφία με το κινητό μου και όντως είχα δίκιο,η μια τηλεόραση ήταν 2ms πιο γρηγορη από την άλλη!Σίγουρα θα σας φαίνεται λεπτομέρεια όμως εμενα με ενδιαφέρει πααααρα πολύ το συγκεκριμένο πράγμα
..Μήπως στον τομέα αυτό παίζουν ρόλο και τα hertz?
ΥΓ3 32’’ ή 40’’ ? ιδου η απορία

ΥΓ1 Το picture on picture το θέλω διότι μου είπανε πως μπορώ να βλέπω 2 κανάλια ταυτόχρονα , ένα ψηφιακό και ένα αναλογικό(αναλογικό λέγοντας που προέρχεται από το άσπρο καλώδιο τις κεραίας στην ταράτσα)και έτσι αγοράζοντας ένα modulator 50euro , όταν θα θέλω να βλέπω και το PC και τον δορυφορικό δεκτη , θα συνδέω τον Dreambox στο modulator
ΥΓ2 Ο χρόνος απόκρισης παίζει ρολο στο ποσο γρήγορα μεταδίδει η τηλεόραση το σήμα που δέχεται???Τι εννοώ? Αν έχω σύνδεση 2 τηλεοράσεις με 2 ανεξάρτητα καλώδια που έρχονται από την ίδια κεραία , και η A τηλεόραση έχει 8 ms απόκριση και η B τηλεόραση έχει 2ms , και τις βάλω διπλα διπλα...η εικόνα τις B τηλεόρασης θα προηγείται τις A?Αυτή η απορία μου δημιουργήθηκε διότι καθώς βρισκόμουν σε ένα κατάστημα τις SONY , για να συγκρίνω την εικόνα βάλαμε στο SPORT+ τις ΕΡΤ και τις 2 τηλεοράσεις και παρατήρησα ότι η μια TV έδειχνε πιο γρήγορα από την άλλη..Μάλιστα επειδή δεν με πίστευε ο πολίτης,έτυχε και είχε αγώνα κολύμβησης ,οποτε και ρολοι από κάτω με λεπτά:δευτερόλεπτα:χιλιοστά , και έβγαλα φωτογραφία με το κινητό μου και όντως είχα δίκιο,η μια τηλεόραση ήταν 2ms πιο γρηγορη από την άλλη!Σίγουρα θα σας φαίνεται λεπτομέρεια όμως εμενα με ενδιαφέρει πααααρα πολύ το συγκεκριμένο πράγμα

ΥΓ3 32’’ ή 40’’ ? ιδου η απορία

Last edited: