New TV

Λοιπόν έχουμε μια υποψήφια την Panasonic, αν και με χαλάει ότι είναι plasma και μικρής ανάλυσης. Για να την έχετε ομως τόσα μέλη, θα έχει καλή ποιότητα εικόνας.

Οπότε για πείτε plz τις 3 καλύτερες επιλογές μέχρι 850-900 MAX για 40-42'' οθόνη LCD/Plasma (κατά προτίμηση LCD)

Απλα θα τονισω οτι η εικονα που θα παρεις απο LCD των 850-900 ευρω ΔΕΝ εχει καμια σχέση με την εικονα που θα παρεις απο την Panasonic 42PX80 που σου προτεινουν τα παιδιά....

Για να παρεις αξιόλογα συγκρίσημη εικονα σε LCD θα πρεπει να ξεκινησεις απο τα 1200 ευρω περιπου (LG7000) και να αρχισεις να ανεβαίνεις μέχρι και 2000-2400 ευρώ....:grandpa:

Δεν αντιλέγω, εμπιστεύομαι την γνώμη της πλειοψηφίας. Απλά έστω 1-2 προτάσεις σε LCD στα 42'' για τον "αντίλογο" και σαν μέτρο σύγκρισης (πάντα στα λεφτά που έχω αναφέρει)

thnx για τις προτάσεις. Στην πράξη υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά μεταξύ των 3 αυτών τηλεοράσεων; Γιατί σαν χαρακτηριστικά διαφέρουν ελάχιστα.

Στο Manual της 40V4000 ( τη οποία έχω ) αναφέρει αυτά τα μοντέλα και απο ότι διαβάζω στα χαρακτηριστικά τους είναι σχεδών ίδιες μεταξύ τους - προφανώς ο σχεδιασμός αλλάζει.

Παίδες επανέρχομαι μιας και ο καιρός για την αγορά πλησιάζει. Σήμερα είδα στο Πλαίσιο την Panasonic Viera TH-42PZ8E στα 750 . Σαν ποιότητα εικόνας (SD & HD), λειτουργίες, δυνατότητες κτλπ είναι καλύτερη της 42ΡΧ8Ε; (με έχετε πείσει και ως τώρα αυτή σκοπεύω να πάρω εκτός συγκλονιστικού απροόπτου)

Το σκέφτομαι, απλά θα ήθελα και άλλες απόψεις όσον αφορά τις δυο αυτές τηλεοράσεις (PX8E & PZ8E) Σαν τεχνικά χαρακτηριστικά φαίνονται καλές απλά ζητάω εδώ συμβουλές και γνώμες από άτομα που έχουν εμπειρία είτε ξέρουν παραπάνω. Γιατί εγώ πχ βλέπω μόνο σαν διαφορά μεταξύ των δυο την ανάλυση τους....

Το σκέφτομαι, απλά θα ήθελα και άλλες απόψεις όσον αφορά τις δυο αυτές τηλεοράσεις (PX8E & PZ8E) Σαν τεχνικά χαρακτηριστικά φαίνονται καλές απλά ζητάω εδώ συμβουλές και γνώμες από άτομα που έχουν εμπειρία είτε ξέρουν παραπάνω. Γιατί εγώ πχ βλέπω μόνο σαν διαφορά μεταξύ των δυο την ανάλυση τους....

Σε τηλεοπτικο σημα η PX8 ειναι καλυτερη αλλα η διαφορα στην τιμη ειναι μικρη και σε συμφερει να αγορασεις την PZ8 για να εισαι καλυμενος και μελλοντικα (BluRay κτλ). Αλλωστε ακουγεται οτι στην επομενη γενια Panasonic τα μοντελα με χαμηλες αναλυσεις 1024x768 κτλ. θα καταργηθουν και θα κυκλοφορουν μονο Full HD.

Aπ'οτι είδα στα τεχνικά χαρακτηριστικά της, δέν δεχεται 1080p μεσω HDMI:
"HDMI Input 1080p n/a"
http://www.panasonic.gr/servlet/PB/menu/1251107_l17/index.html

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην δέχεται 1080p. Πιο πάνω γράφει:

1125 (1080)/24p (HDMI only)Ναι
1125 (1080)/50p (HDMI only)Ναι
1125 (1080)/60p (HDMI only)Ναι

Δεν καταλαβαίνω γιατί από κάτω τα επαναλαμβάνουν με n/a.

ουτε 1 στο εκατομμυριο να μην παιρνει 1080p απο το hdmi. Εδω παιρνει η 42px7 μου και ας ειναι αστειο γιατι δε μπορει να δειξει την αναλυση :D Απλα αυτες οι λιστες πολλες φορες ειναι του κωλου και εχουν αντικρουωμενα στοιχεια...

Πάντως έχω την εντύπωση πως και σε ένα review το είχαν επισημάνει αυτό, οτι παιρνει 1080 μόνο απο broasdcast (αλλά μπορεί να ειναι και για άλλο παλαιότερο μοντέλο)
BTW
Τί διαφορά έχει με την TH42PZ80;
http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-th42pz80b-review-20080514109.htm

Μάλλον από παλιότερο μοντέλο θα ήταν, γιατί δεν υπάρχει φετινή Panasonic που να μην δέχεται 1080p από HDMI (ακόμα και η 37PX8 που έχω δέχεται). Αν δεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά όλων των Panasonic οι αναλύσεις που δέχονται είναι πανομοιότυπες.

Εδώ η σύγκριση των 42PZ80 κ' 42PZ8

-Γιώργος- said:
Εδώ η σύγκριση των 42PZ80 κ' 42PZ8
Μάλιστα. Η 42PZ8 φαινεται λιγο παλαιότερο μοντέλο με μικροδιαφορές στις εισόδους και το πάνελ.
Επειδή θα με ενδιέφερε σαν client display απο PC μέσω DVI2HDMI υποστηρίζει 1:1 Pixel Mapping?
Είδα μιά ρύθμιση "just" αλλά δέν είμαι σίγουρος τι είναι.

Επίσης η κατανάλωση είναι τσιμπημένη και δέν έχει PIP.