Newbie in apple world

Εξέτασα το HiFace1048106.dmg (10.6 Snow Leopard - 10.7 Lion compliant) από τη σελίδα του Ιταλού, που το έχει για κατέβασμα.

Files from HiFace Driver 1.0.48 64bit/32bit:
./Hiface.kext
./Hiface.kext/Contents
./Hiface.kext/Contents/Info.plist
./Hiface.kext/Contents/MacOS
./Hiface.kext/Contents/MacOS/Hiface
./Hiface.kext/Contents/Resources
./Hiface.kext/Contents/Resources/Info.plist

Εκείνο που διαπίστωσα είναι ότι εγκαθίσταται kext (Kernel Extension), κώδικας δηλαδή που ελέγχει απευθείας τον εξοπλισμό (hardware), χωρίς δηλαδή τη κλήση κάποιου API, που είναι και η ενδεδειγμένη και προτεινόμενη από τις εταιρείες Λειτουργικών συστημάτων για ανάπτυξη εφαρμογών. Οπότε είναι λογικό αυτό που αναφέρεται από τους φίλους, για ασυμβατότητα με έκδοση του λογισμικού συστήματος. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, η πρακτική αυτή από μεριάς των κατασκευαστών εφαρμογών, δεν διασφαλίζει την απρόσκοπτη χρήση του λογισμικού τους με την αναβάθμιση των ΛΣ.

Βέβαια όλα αυτά καθιστούν δύσκολη τη διάγνωση των προβλημάτων, ταλαιπωρούν τους χρήστες και δημιουργούν πλασματικές εντυπώσεις για προϊόντα και τεχνολογίες. Γι' αυτό άλλωστε προτείνω πάντα τη μέγιστη επιφυλακτικότητα και σκεπτικισμό πριν τη υιοθέτηση "προχωρημένων" προϊόντων.

Είθε να τελειώσουν τα θέματα γρήγορα και να αρχίσουν οι μουσικές απολαύσεις.

@Grio ευχαριστω πολυ για την προσπαθεια. Δηλαδη το hiface 1 σαν τα windows xp, σαν να μην υπηρξαν.

Πάντως εγώ θα το επαναλάβω, από τη στιγμή που πήρες macmini δε χρειάζεσαι πλέον το Hiface. H δουλειά του Hiface ήταν να στέλνει ψηφιακό σήμα 24/192 από τη USB στην είσοδο S/PDIF κάποιου DAC. Από τη στιγμή που αυτή τη δουλειά την κάνει η ψηφιακή οπτική έξοδος του macmini θεωρώ ότι το Hiface είναι περιττό και τζάμπα ταλαιπωριέσαι. Πάρε αυτόν τον αντάπτορα και είσαι τζετ, μέχρι να έρθει το idsd φυσικά.Αλλά σε ξέρω εσένα, σου αρέσει να ταλαιπωριέσαι. -bye-

γιατί δεν δοκιμάζεις την λύση με τον driver της w4s;; ... λένε πως δουλεύει και παίζει πολύ καλά!!

Η m2 έχει ακούσει τρελό κράξιμο διεθνώς για αυτή την ιστορία... να φανταστείτε πως το Vaughan ΔΕΝ μπορεί να παίξει με mavericks !!!!!!!!!!!

Last edited:
Είναι πολύ ασχημο αυτό που κάνει η Μ2Τech και οι δικαιολογίες που δινει ο Manunta. Κάποτε είχε διαρεύσει και η πληροφορία για εταιρία με πανάκριβους ενισχυτές που απασχολούσε part time, μηχανικούς σχεδιαστές, τώρα βέβαια σχεδόν έσβησε απο το χάρτη.
Τι χειρότερο απο μία εταιρία ψηφιακών συσκευών να μην έχει full time προγραμματιστές, κρίμα!!!!

γιατί δεν δοκιμάζεις την λύση με τον driver της w4s;; ... λένε πως δουλεύει και παίζει πολύ καλά!!

Η m2 έχει ακούσει τρελό κράξιμο διεθνώς για αυτή την ιστορία... να φανταστείτε πως το Vaughan ΔΕΝ μπορεί να παίξει με mavericks !!!!!!!!!!!

Δεν ξερω απο Mac os και δεν ξερω που και πως να γραψω τον κωδικα για να το καταλάβει το mac os. Οσοι το έκαναν είναι ευχαριστημένοι, αλλά απο που ξεκινάς.

Πάντως εγώ θα το επαναλάβω, από τη στιγμή που πήρες macmini δε χρειάζεσαι πλέον το Hiface. H δουλειά του Hiface ήταν να στέλνει ψηφιακό σήμα 24/192 από τη USB στην είσοδο S/PDIF κάποιου DAC. Από τη στιγμή που αυτή τη δουλειά την κάνει η ψηφιακή οπτική έξοδος του macmini θεωρώ ότι το Hiface είναι περιττό και τζάμπα ταλαιπωριέσαι. Πάρε αυτόν τον αντάπτορα και είσαι τζετ, μέχρι να έρθει το idsd φυσικά.Αλλά σε ξέρω εσένα, σου αρέσει να ταλαιπωριέσαι. -bye-

Κώστα σε ομοαξονικό s/pdif δεν βγαίνει αυτό?

Το νέο young δεν έχει κανένα πρόβλημα... Δεν θέλει driver για Mac OS

Συγνώμη αλλά αυτό δεν έχει καμμία σημασία. Πλέον εχει χαθεί η εμπιστοσύνη και όχι επειδή υπήρξε πρόβλημα (προς θεού αυτό ειναι φυσιολογικο) αλλά απο την (μάλλον απο την μη) αντιμετώπιση του προβλήματος. Δυστυχώς για να αποκτήσεις ΟΝΟΜΑ στην αγορά θέλει πολύ κόπο, για να το χασεις φτάνουν ένα-δυο λάθη.

Συγνώμη αλλά αυτό δεν έχει καμμία σημασία. Πλέον εχει χαθεί η εμπιστοσύνη και όχι επειδή υπήρξε πρόβλημα (προς θεού αυτό ειναι φυσιολογικο) αλλά απο την (μάλλον απο την μη) αντιμετώπιση του προβλήματος. Δυστυχώς για να αποκτήσεις ΟΝΟΜΑ στην αγορά θέλει πολύ κόπο, για να το χασεις φτάνουν ένα-δυο λάθη.

Εσύ και πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο το βλέπουν έτσι και σαφώς δε έχουν καθόλου άδικο απο την άλλη όμως η m2tech φτιάχνει μηχανάκια που παίζουν.
Είχα για πολύ καιρό τα evo και έχω ακούσει το παλιό young στο σύστημά μου και το καινούριο στην αντιπροσωπία, θέλω να το ακούσω και άλλο και ίσως και στο σπίτι αλλά η πρώτη εντύπωση ήταν πάρα πολύ καλή!!!!!

Ρε Μιχαλιό... με τί ψυχή θα το αγοράσεις όμως όταν ξέρεις πως θα βγεί το επόμενο update στο macmini σου και θα αναρωτιέσαι (πιθανότατα αιωνίως) ΑΝ θα πρέπει να το κάνεις ή όχι?

Δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον Βαγγέλη... έχουν πέσει σε τρελό φάουλ.

Ρε Μιχαλιό... με τί ψυχή θα το αγοράσεις όμως όταν ξέρεις πως θα βγεί το επόμενο update στο macmini σου και θα αναρωτιέσαι (πιθανότατα αιωνίως) ΑΝ θα πρέπει να το κάνεις ή όχι?

Δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον Βαγγέλη... έχουν πέσει σε τρελό φάουλ.

Σύμφωνοι αυτό που έγινε ήταν φάουλ μέγα είτε φταίνε είτε όχι (γιατί έτσι λένε αυτοί) αλλά αφου πλέον είναι όλα driverless... δεν τίθεται θέμα ασυμβατότητας!

Το κακό που με ενοχλει ειναι οτι δεν εχουν νοοτροπία after sales support και αυτό είναι τραγικό. Και φυσικά καθοριστικός παράγοντας για την υπαρξη σου στο χάρτη της αγοράς. Ας πούμε ότι τους βγαίνει μια παρτίδα ενός υλικού ελαττωματική πως θα αντιδράσει στην υποστηρίξη?
Και αν κατάλαβα καλά ολόκληρη η εταιρία είναι one man show.

Βαγγέλη χίλια δίκια έχεις Αν είναι δυνατόν σήμερα νά μη παίζει ενα μηχανάκι λόγω software ,όταν οί κινέζοι σου δίνουν τά πάντα[από λετουργικό] σε dac των 20 usd .

Re: Απάντηση: Newbie in apple world

Λοιπον εχω για το καλοκαιρι στο τροχοσπιτο μια Prodigy cube (ξεχασμενη, την θυμαμαι καθε καλοκαιρι), την εβαλα σημερα το πρωι χωρτις τιποτα αλλο και κελαιδησε, σαν digital to digital converter, βεβαια με τις ιδιοτροπιες της, μεχρι 24/96Κhz αλλα δουλεψε. Πετρο σου απαντησα.

Βαγγέλη, αν θυμάμαι καλά το Dac σου έχει οπτική είσοδο. Η έξοδος ακουστικών του macmini μπορεί να είναι και οπτική έξοδος. Κόλλα ένα καλώδιο οπτικής ίνας (ξέρω ότι έχεις) στην υποδοχή και στείλε ψηφιακό σήμα με αυτό τον τρόπο στο dac (χειρίζεται μέχρι 24/192). Θα χρειαστείς έναν αντάπτορα, ο οποίος κάνει 2-3 ευρώ στη Σαλτζή. Αν δε βιάζεσαι σου στέλνω το δικό μου αντάπτορα (έχω δύο και δε χρειάζομαι κανένα).

Αυτό ακριβώς. Το mac πρέπει να έχει και οπτική στο jack για audio out (π.χ. το imac μου έχει).
Κάνεις μια σύνδεση με οπτική ίνα μέσω mac και dac και αφήνεις το dac να κάνει αυτό για το οποίο έχει σχεδιαστεί.
Τα άλλα με drivers κλπ που στο τέλος τα κάνεις και τελείως χειροκίνητα μου φαίνονται περίεργες λύσεις που στο πρώτο update θα σκάσουν.

Εγώ πάντως έχω κάνει αυτό που σου είπα παραπάνω: imac - οπτική από το audio out - dac - ενισχτής - ηχεία.
Επιπλέον χωρίς να το έχω ψάξει θέλω να πιστεύω ότι ένα σοβαρό πρόγραμμα ήχου (το itunes το θεωρώ αρκούντως σοβαρό) δεν πειράζει το σήμα χωρίς να του το πεις και το στέλνει αυτούσιο στο dac. Οπότε μετά είναι δουλειά του dac το πως θα το διαχειριστεί με τα φίλτρα του, τη δειγματοληψία του κλπ.