newbie στο Θέμα projector

cmoustos

AVClub Addicted Member
25 August 2008
2,170
Θεσσαλονικη
Καλησπέρα συνφορουμίτες. Ξεκαθαρίζοντας το γραφείο του αδελφού μου που έφυγε για δουλειά στο US βρήκα έναν προτζέκτορα που χρησιμοποιούσε για τη δουλειά του τον "toshiba tdp-t45" και είπα να μπω στο τρυπάκι να τον στήσω και να ξεκινήσω δειλά δειλά την ενασχόληση μου με τις μεγάλες οθόνες. Να προσθέσω ότι έχω μία 46 στο βασικό μου home cinema και σκεφτόμουν να χρησιμοποιούσα αυτόν για κανένα gaming with xbox360 και γιατί όχι για καμία ταινία στον δευτερεύοντα χώρο. Πια είναι η άποψη σας? Αξίζει να ασχοληθώ ή να το αφήσω για λίγο αργότερα (μαζεύοντας κάποια λεφτά) για κάποιον μεταχειρισμένο (και πιο μοντέρνο :) )?

Φυσικά και αξίζει!!! Δεν θα πάρεις την καλύτερη εικόνα του κόσμου (διαβάζοντας τα specs του το λέω, δεν τον ξέρω τον προβολέα), αλλά είναι αρκετά φωτεινός για παιχνίδια-μπαλίτσα. Τώρα, για ταινίες, αν δεν έχεις ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις...βουρ!!! Όταν με το καλό μπεις στην ''τρύπα'' της καλύτερης εικόνας, επιλέγεις κάτι ποιοτικότερο με προσανατολισμό προς το Home Cinema (ανάλυση, διάσταση πλευρών, κόντραστ κ.λ.π.).-bye-

Γιάννη, πρώτα από όλα respect, μόνο και μόνο επειδή έχεις τον μεγαλύτερο ever καλαθοσφαιριστή που πέρασε ποτέ :) Η αλήθεια ειναι ότι στις ταινίες έχω απαιτήσεις (popcorn 210 & 1080p βουρ) αλλά θα βολευτώ με την tv. Καλώδιο 15pin σε component θα χρειαστώ οπωσδήποτε και για οθόνη λέω κάτι σε φορητό τρίποδα τότε.
Πιστεύεις ότι θα χρειαστώ κάτι άλλο?

Απάντηση: Re: newbie στο Θέμα projector

Γιάννη, πρώτα από όλα respect, μόνο και μόνο επειδή έχεις τον μεγαλύτερο ever καλαθοσφαιριστή που πέρασε ποτέ :) Η αλήθεια ειναι ότι στις ταινίες έχω απαιτήσεις (popcorn 210 & 1080p βουρ) αλλά θα βολευτώ με την tv. Καλώδιο 15pin σε component θα χρειαστώ οπωσδήποτε και για οθόνη λέω κάτι σε φορητό τρίποδα τότε.
Πιστεύεις ότι θα χρειαστώ κάτι άλλο?

Ήχο??? Ή μιλάς μόνο από πλευράς εικόνας??

1080 θα δεις αν κλειδώνει ο προβολέας μόλις τον συνδέσεις. Έτσι και αλλιώς, ό,τι και να του βάλεις θα το παίξει στην εγγενή του ανάλυση 1024χ768. Για μένα, το καλύτερο είναι να του δώσεις 720p σήμα.

Για εικόνα αναφέρομαι. Στον ήχο είμαι καλυμμένος. Απλώς πρέπει να βρω ένα μεγάλο καλωδιο και σκέφτομαι να δώσω κάποια λεφτά για μία καλή οθόνη, ώστε να συνεχίσω να τη χρησιμοποιώ ενδεχομένως και αφού αλλάξω το προτζεκτορα

Από 15pin σε hdmi μπορώ να δώσω άνετα 720p σωστά; Υπάρχει κάποιο limitation όσον αφορά την απόσταση; Υπολογίζω ότι θα χρειαστώ τουλάχιστο 7m καλώδιο. Θα μπορέσω να βρω στο εμπόριο τέτοιο μέγεθος;

Απάντηση: Re: newbie στο Θέμα projector

γιάννη υπάρχει αλλά δεν ξέρω τι κάνει και τι περνάει. προφανώς δουλεύει σαν αναλογικό.

http://digitop.gr/product_info.php?cPath=16_31&products_id=173

Σόρρυ Bill, αλλά, θα γίνω λίγο άπιστος Θωμάς....που είναι σπίτι και δεν τον παίρνει να μιλάει γιατί είναι άφραγκος!!:jester::jester:

Περιμένω σε απλά ελληνικά μετάφραση του κάτωθι:

''Δεν είναι όλα τα τεχνικά μέσα με HDMI ή VGA interface σε θέση να χρησιμοποιήσουν αυτό το καλώδιο.
Αναλογικό και ψηφιακό σήμα είναι δύσκολο να μεταφερθεί.
Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον τρόπο χρήσης αυτού του καλωδίου, πριν το αγοράσετε.''

Ειδικά η μεσαία σειρά....κορυφαία!!!

Να φέρω ένα τριαξονικό να μεταφέρουμε το ψηφιακό σήμα??? Για το αναλογικό θα φέρω κανά τρίκυκλο, καθ' ότι εύκολα σηκώνεται....:flipout::flipout:

Στο manual έχει σύνδεση το 15πινο με component. Άρα προκειμενου να πάρω μέχρι 720 μόνο σύνδεση 15πιν με component και out of the question to hdmi άν κατάλαβα καλά?

πάντως στο amazon που βρήκα κάτι με 15πιν & hdmi γράφει τα κάτωθι

Technical Details
Your Video card must support digital signal output through VGA port function. Please consult with your VGA card's user manual for more information.
Premium 6 ft VGA (HDDB15) to HDMI male to male Cable.
Cable transmit video signals up to 1024 x 768 pixel resolution.
Gold plated connectors to ensure superior signal transfer.
Connectivity:1 x VGA HDDB15 15-pin - Male;1 x HDMI - Male.Color: Black;Cord Length: 6ft / 1.8m.Accessory ONLY .

Οπότε φίλε Δημήτρη με βάση τον συγκεκριμμένο projector ο οποίος γράφει οτι δίνει 720p πως θα μπορουσα να πάρω το σημα? με component αντί για hdmi?

Επανέρχομαι διότι λόγο φόρτου εργασίας δε μπόρεσα να κανω κάτι με μία ερώτηση (ακόμα). Άν πάρω ενα καλώδιο VGA to hdmi δε θα δίνει καθόλου εικόνα ή θα δίνει αλλά όχι στη επιθυμητή ανάλυση?

...Απλώς πρέπει να βρω ένα μεγάλο καλωδιο και σκέφτομαι να δώσω κάποια λεφτά για μία καλή οθόνη, ώστε να συνεχίσω να τη χρησιμοποιώ ενδεχομένως και αφού αλλάξω το προτζεκτορα

Επειδή είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σού αρέσει (πολύ) το αποτέλεσμα, ξεκίνα το σχεδιασμό του home cinema σε επίπεδο επιλογής οθόνης σταθερής θέσης (όχι τριποδο-φορητή).
Στη συνέχεια αγόρασε μία καλή (για το συγκεκριμένο σου χώρο), που είναι βέβαιο ότι θα σε συντροφεύει ακόμα και μετά από 2-3 αλλαγές/αναβαθμίσεις προβολέα.

Re: Απάντηση: newbie στο Θέμα projector

Επανέρχομαι διότι λόγο φόρτου εργασίας δε μπόρεσα να κανω κάτι με μία ερώτηση (ακόμα). Άν πάρω ενα καλώδιο VGA to hdmi δε θα δίνει καθόλου εικόνα ή θα δίνει αλλά όχι στη επιθυμητή ανάλυση?

Κατά 99.9% δεν θα σου δουλέψει καθόλου. Μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις δουλεύει.

Σε περιπτωση που αποφασίσω να τον πουλησω γιατι άρχισε βρίσκω adapter που θέλω, τι τιμη υπολογίζεται να πιάνει; Στο eBay βρήκα απο 190-240$. Τι λέτε εσείς ?

Re: Απάντηση: newbie στο Θέμα projector

Πιστεύω πως αυτό το μηχανάκι ενεργητικής μετατροπής σήματος HDMI-to-VGA θα δουλέψει, σε αντίθεση με την παθητική μετατροπή (με απλό καλώδιο ή αντάπτορα).

Η έξοδος ήχου που δίνει είναι ομοαξονική δικάναλη (MiniJack). Θα χρειαστείς ειδικό καλώδιο για να τη συνδέσεις με το Audio In (L/R) της ηχομπάρας.

Last edited: