NewNigma² Version2.4

το είχα άχτι βεβαια να crash(αρω) το newnigma εδώ και καιρό για αυτό και το test σε ότι ξέρω να κάνω για να δω μέχρι που θα αντέξει
με το 2.3. είχα καταφέρει να κάνω τα γραναζάκια να γυρνάνε όλοι την ώρα αλλα όχι πράσινη οθόνη

σιγά μη δω ματροσκες από το δεκτη υπάρχει το piooner και η υπερδύναμη σε αυτά το PS3 (με streamming,με USB,με HDD,με usb HDD) και 1080p

Λοιπόν, έκανα σχετικές δοκιμές...
Δεν είναι πρόβλημα του Newnigma ούτε κανενός άλλου image. Κάτι συμβαίνει με το filesystem όταν συνδεθούν stickάκια και στις δύο usb θύρες!
Μέχρις σημείου να μην αναγνωρίζεται το BarryAllen όταν επανεκκινώ με τα δύο stickάκια στις θύρες και το DM να κάνει boot στο experimental της flash!
Με boot στο experimenal βλέπω κανονικά το stickάκι που έχω τις ταινίες αλλά όχι αυτό του multiboot!
Με μια πρώτη ματιά υπάρχει "θέμα" φαίνεται όταν συνδεθούν δύο stickάκια και εδικά όταν αυτά ανήκουν σε διαφορετικό fylesystem (το ένα είναι ext από unix και το άλλο fat32 για τις ταινίες). Αυτό είναι αρμοδιότητα του image που υπάρχει στη flash καθώς από εκεί φορτώνονται οι σχετικοί drivers οπότε και το όλο πρόβλημα το "χρεώνεται" το experimental.
Είμαι σίγουρος, αν και δεν έχω τη δυνατότητα να το τσεκάρω, ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα αν το Newnigma (ή κάποιο άλλο image) είναι στη flash. Ίσως μπορεί να βοηθήσει κάποιος που δεν έχει multiboot;

Δεν κατάφερα να βρω λύση ούτε από την κονσόλα. Κάτι "παίζει" εδώ...
Σηκώνει μελέτη...

Λοιπόν, έκανα σχετικές δοκιμές...
Δεν είναι πρόβλημα του Newnigma ούτε κανενός άλλου image. Κάτι συμβαίνει με το filesystem όταν συνδεθούν stickάκια και στις δύο usb θύρες!
Μέχρις σημείου να μην αναγνωρίζεται το BarryAllen όταν επανεκκινώ με τα δύο stickάκια στις θύρες και το DM να κάνει boot στο experimental της flash!
Με boot στο experimenal βλέπω κανονικά το stickάκι που έχω τις ταινίες αλλά όχι αυτό του multiboot!
Με μια πρώτη ματιά υπάρχει "θέμα" φαίνεται όταν συνδεθούν δύο stickάκια και εδικά όταν αυτά ανήκουν σε διαφορετικό fylesystem (το ένα είναι ext από unix και το άλλο fat32 για τις ταινίες). Αυτό είναι αρμοδιότητα του image που υπάρχει στη flash καθώς από εκεί φορτώνονται οι σχετικοί drivers οπότε και το όλο πρόβλημα το "χρεώνεται" το experimental.
Είμαι σίγουρος, αν και δεν έχω τη δυνατότητα να το τσεκάρω, ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα αν το Newnigma (ή κάποιο άλλο image) είναι στη flash. Ίσως μπορεί να βοηθήσει κάποιος που δεν έχει multiboot;

Δεν κατάφερα να βρω λύση ούτε από την κονσόλα. Κάτι "παίζει" εδώ...
Σηκώνει μελέτη...
Για να θεραπευτεί το πρόβλημα πρέπει να καταχωρήσεις τα usb στο etc/fstab αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς την γραμμή που πρέπει να προστεθεί.
Αν δεν κάνω λάθος το gemini έχει εντολή στο πάνελ του για αυτόματη καταχώρηση.

Ε, καλά ρε παιδιά... Μην κάνετε έτσι...
Είπαμε, δεν φταίει το Newnigma. Μην το βγάλουμε και άχρηστο τώρα...

Υπάρχει λύση και θα τη βρούμε. Μικρό το κακό μέχρι στιγμής.
Εξάλλου, πείτε μου την αλήθεια: Πόσο συχνά διαβάζετε αρχεία video ή mp3 από δεύτερο φλασάκι στο δέκτη; Έτσι και αλλιώς το καλύτερο είναι να μπουν σε φάκελλο του σκληρού δίσκου...

Καλημερα σε ολους. Λεω, πριν περασω την 2.4 καλυτερα να φλασαρω με την τελευταια εξπεριμενταλ (21/3) ,ξεκιναω ,φλασαρω και ξεκιναω τις ρυμισεις μπαααααα, που πηγαν οι δορυφοροι απο 9Ε ως 1W??? Φτου κι απ'την αρχη θα περασω την 20/3 και ...βλεπυμε, οσο για τον ΒΑ .90 με αφτα που λετε ..μακρυα!!!

Ακυρο, εχει αλλαξει η σειρα τους αλλα ειναι εκει!!

Last edited:
Ούτε και με το ΒΑ υπάρχει κάποιο ζήτημα. Οσοι ήταν άτυχοι (π.χ. trelos pontios) έπεσαν σε μια εσφαλμένη έκδοση η οποία όμως κυκλοφόρησε ευρέως. Το διορθωμένο αρχείο έχει ακριβώς τον ίδιο τίτλο και δεν μπορείς να το ξεχωρίσεις.
Για αυτό κατεβάζουμε το Plugin πάντα από την πηγή. (το λέω και το ξαναλέω..)

Λοιπόν...
Τρεις linuxάδες και ταυτόχρονα κάτοχοι DM800 προσπαθήσαμε να βρούμε λύση. Δυστυχώς δεν καταφέραμε κάτι με τη συζήτηση, η οποία έλαβε μέρος σε γνωστό ρακομάγαζο του Χαλανδρίου(!) οπότε "εν τη γενέσει" της δεν είχε και πολύ τύχη για καλή έκβαση!
Ακόμα και με επέμβαση στο fstab δεν βρέθηκε εύκολη λύση αλλά όπως είπα μάλλον φταίνε τα 100 (περίπου) ευρώ λογαριασμού σε ρακές και μεζέδες!
Ίσως κάτι γίνει αύριο... Μια συνάντηση εκ του μακρόθεν (διαδικτυακή δηλαδή) έχει πιο πολλές πιθανότητες να στεφθεί με επιτυχία...

Άντε "γεια μας"...

op έχω ανήξει θεματάκι βλέπω
αυτό πάει να πει ανταπόκριση
λοιπόν dimfil δεν τίθεται θέμα filesystem γιατί το flash είναι σε ext3 (ubuntu που είναι το κατεβατιρι ) και αν ήταν πρόβλημα δεν θα έπαιζε με το 2.3 και nabilo
κάπου αλλου είναι το θεματάκι
alex δεν χρειάζεται κάτι στο etc γιατί το κανεις mount κατευθείαν σαν hdd (δεν έχω οποτε το κανεις από usb1b σε hdd, με script που μου έχουν δώσει το κάνω εγώ)

τώρα γύρισα και θα δω τον αγώνα τα λέμε μετά που θα ξαναδοκιμασω

Last edited:
op έχω ανήξει θεματάκι βλέπω
αυτό πάει να πει ανταπόκριση
λοιπόν dimfil δεν τίθεται θέμα filesystem γιατί το flash είναι σε ext3 (ubuntu που είναι το κατεβατιρι ) και αν ήταν πρόβλημα δεν θα έπαιζε με το 2.3 και nabilo
κάπου αλλου είναι το θεματάκι
alex δεν χρειάζεται κάτι στο etc γιατί το κανεις mount κατευθείαν σαν hdd (δεν έχω οποτε το κανεις από usb1b σε hdd, με script που μου έχουν δώσει το κάνω εγώ)

τώρα γύρισα και θα δω τον αγώνα τα λέμε μετά που θα ξαναδοκιμασω

Έχω σχεδόν πειστεί πια ότι το πρόβλημα χρεώνεται στο experimental και στους τελευταίους drivers.
Με boot στη flash καταφέρνω πάντα να δω ένα μόνο από τα δύο φλασάκια όταν τα συνδέω ταυτόχρονα, ενώ με επανεκκίνηση και τα δύο φλασάκια στις θύρες "εξαφανίζεται" εντελώς το BarryAllen. Το πρόβλημα σταματάει εκεί καθώς με επανεκκίνηση το BarryAllen εμφανίζεται κανονικά.
Δοκιμές έκανα και με ext3 και με fat στο φλασάκι.
Το fstab παίζει οπωσδήποτε το ρόλο του σε συνδυασμό με τους drivers (σε όλων των ειδών τα unixοειδή) καθώς εκεί γράφεται οποιαδήποτε πληροφορία για τα mount points του συστήματος. Εξ ού και το File System Table, που είναι και η κανονική του ονομασία... Το θέμα είναι ότι και με τις κατάλληλες εγγραφές σε αυτό δεν κατάφερα μόνιμη και σωστή λύση στο πρόβλημα.

Τέλος πάντων, μιας και το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό και από αύριο "πνίγομαι" χρονικά, το αφήνω για να το μελετήσω άλλη φορά, αν δεν έχει βρεθεί λύση μέχρι τότε.

Δημήτρη μα δεν πρέπει να τον δεις σαν usb αφού είναι πλέον mount hdd0
μήπως εκεί σας ξέφυγε ?

Το βλέπεις έτσι γιατί δεν έχεις δίσκο. Δίκιο έχεις πάντως αλλά από τη στιγμή που κάνεις τη θύρα σωστά mount σε όποιο mount point γουστάρεις δεν υπάρχει πρόβλημα.
Δεν ξέρω... Κάτι απλό που μου διαφεύγει θα είναι...
Αλλά από αύριο κυριολεκτικά "πνίγομαι". Το αφήνω προς το παρόν. Ευκαιρία για ψάξιμο θα έχω από την άλλη εβδομάδα.

ξεκιναω να δω mkv..οι υποτιτλοι μια χαρα..και μετα απο 5 τους βγαζει σκατα..σαν να μην ειναι utf 8.καμια ιδεα?

ξεκιναω να δω mkv..οι υποτιτλοι μια χαρα..και μετα απο 5 τους βγαζει σκατα..σαν να μην ειναι utf 8.καμια ιδεα?

τελικα διαπιστωσα πως το προβλημα ειναι στο οτι οι υποτιτλοι ηταν σε ξεχωριστο αρχειο..οταν τους εκανα merge επαιζαν κανονικα..σε nabilo παντως αυτο δεν το ειχε κανει..ολα με ξεχωριστους υποτιτλους τα εβλεπα

τελικα διαπιστωσα πως το προβλημα ειναι στο οτι οι υποτιτλοι ηταν σε ξεχωριστο αρχειο..οταν τους εκανα merge επαιζαν κανονικα..σε nabilo παντως αυτο δεν το ειχε κανει..ολα με ξεχωριστους υποτιτλους τα εβλεπα