NewNigma2 V2.2.3

εγω φιλε μου δεν εχω μοτερ ειμαι σταθερος 19.2 και 13,βορειος θα σου ελεγα το εξης
1)σβυσε τα παντα στον δισκο
2)βαλε το NewNigma2 V2.2.3 στη φλας
3)μην περασης τιποτα στον δισκο
4)μην βαλεις plugin berry allen
5)σκανιαρε τους δορυφορους
6)μετα περνα τα σετινκς
αυτα τα λεω διοτι διαβασα στα γερμανικα φορα,κανε τα ποιο πανω και πες μου μα αρεσει να σκαλιζω συνεχεια τον δεκτη διοτι μονον με αυτον τον τροπο θα μαθουμε 5 βασικα πραματα
drivers που ειναι διοτι εχτες ψαχνοντας αλλα πραματα επεσα σε ενα καλο editor για ντρεαμ αλλο πραμα

Last edited:
To 2.2.3 θα το ξαναβαλω μόνο όταν βγει gemini 3.90 συμβατό και με τους νέους drivers της 15-11
Μεχρι τότε...μπορω να ανεχτώ να μην φορτώνει καποια καναλια (δεν ειναι μόνο αυτά που δεν φορτώνει) και ετσι κι αλλιώς καποια στιγμή θα αγοράσω και δεύτερο HD δεκτη με κυριο κριτηριο να ειναι αψογος σε θέματα λήψεων!

...και ετσι κι αλλιώς καποια στιγμή θα αγοράσω και δεύτερο HD δεκτη με κυριο κριτηριο να ειναι αψογος σε θέματα λήψεων!
Τι εννοείς; Ο 800 δεν είναι καλός σε θέμα λήψης; Τι σκεύτεσαι σαν δεύτερο;

Δηλαδή...κι εσυ δεν μπορείς να τα φορτώσεις!
Μα όλοι οι άλλοι HD δέκτες της αγοράς τα φορτώνουν, εμείς χρειαζόμαστε νέους drivers γι αυτό;
Ενώ τα φόρτωνε κανονικά εδώ και ένα μήνα δεν τα κατεβάζει....υπομονή για το gemini3.90

Τι εννοείς; Ο 800 δεν είναι καλός σε θέμα λήψης; Τι σκεύτεσαι σαν δεύτερο;

Οχι, σε θέματα λήψεων υπάρχουν αρκετοί καλύτεροι...(Βεβαια με τον 800αρη υπάρχουν περιθώρια λογισμικών βελτιώσεων ή...υποβαθμίσεων!)
Δες το μεγαλο τεστ 34 HD δεκτων στο Digital Satellite TV Δεκεμβριου που μολις κυκλοφόρησε (δεν το έκανα εγω, αλλά έθεσα αρκετά απο τα κριτήρια και ειδικά σε θέματα λήψεων, που διαφοροποιούν τους δεκτες...)
Ακόμη...δεν πήρα δεύτερο δέκτη HD, συνεπώς δεν βγήκε κάποιος που να με ικανοποιεί πλήρως (έχω μερικούς κατα νουν αλλά αναμένω να δω και μερικούς ακόμη)
Για να μην έχετε αγωνία πάντως να πω ότι σε θέματα λήψεων πρωταθλητές του συγκριτικού βγήκαν οι Vantage HD (7100-8000)
Να πω ακόμη οτι υπάρχουν ξεκάθαρες βαθμολογίες σε διάφορους τομείς όλων των δεκτών, κατι που γίνεται για πρώτη φορά σε ελληνικό δορυφορικό περιοδικό (και ουτε και σε ξένο έχω δει αντίστοιχο)!

Δύσκολα τα πράγματα :flipout: Είμαι ήδη μεταξύ Vantage 8000 ή dream 8000 (και 800 αν δεν βγει). Έκλεινα λίγο προς dream λόγω λίνουξ, και με αυτό που μου λες, πάλι στην αρχή... Βγήκε το νέο τεύχος στα περίπτερα;

Δύσκολα τα πράγματα :flipout: Είμαι ήδη μεταξύ Vantage 8000 ή dream 8000 (και 800 αν δεν βγει). Έκλεινα λίγο προς dream λόγω λίνουξ, και με αυτό που μου λες, πάλι στην αρχή... Βγήκε το νέο τεύχος στα περίπτερα;

Στην επαρχία βγηκε χτες, στην Αθήνα λογικά βγαίνει σήμερα
Δεκτης τελειος σε όλα δεν εχει υπάρξει και ούτε θα υπάρξει ποτε, γι αυτό και οι φανατικοί έχουμε πολλούς. Για μενα ο τελειος δεκτης θα έπρεπε να έχει και ποζισιονερ για actuator με λειτουργία satfocus και χειρισμό πολαρότορα όπως ο αναλογικός echostar 8700 που κρατάω γι αυτή την δουλειά, αλλά ξέρω ότι τετοιος δεκτης δεν πρόκειται δυστυχώς να υπάρξει ποτε πλέον...

Χμ... Πολλές άγνωστες λέξεις μέσα σε μια πρόταση. :flipout:
Μάλλον για αυτό δεν θα υπάρξει δέκτης που να έχει όλα αυτά...
Λοιπόν:

ποζισιονερ για actuator: το actuator είναι το μοτέρ που κινεί το πιάτο. Με το ποζισιονερ εννοείς τι; Diseqc 1.3;

λειτουργία satfocus: :hmmmm2:

χειρισμό πολαρότορα: :SFGSFGS5:

:BDBDG54:

Εχεις δίκιο, δεν ειναι αυτονόητα όσα γραφω, ειδικά για νέους στο άθλημα...
Ποζίσιονερ για actuator ειναι τα παλαιού τύπου ποζίσιονερ (παλμικά, όχι diseqc) που κινούν τα μοτερ που λέγονται actuator και τα οποία συνδυάζονται με polar mount (πολική βαση) και ειναι μονόδρομος για πιάτα > 1.2μ (μόνο που σήμερα λίγοι πλέον βαζουν τέτοια κινητά πιάτα ενω στην πράξη το εν λόγω ποζισιονερ έχει αντικατασταθεί απο τα V-Box, που δεχονται απο την μία εντολές diseqc 1.2 και βγαζουν απο την άλλη παλμικές εντολές κίνησης). Τα ποζίσιονερ αυτά παλαιότερα ήταν ενσωματωμενα στους δεκτες, στο σημείο αυτό λοιπόν έχουμε ...οπισθοδρόμηση, αφου πλέον δεν βγαίνουν τετοιοι δεκτες και όσοι έχουν μεγαλα πιάτα θα χρειαστούν οπωσδήποτε είτε εξωτερικό ποζίσιονερ, είτε V-box
Satfocus ήταν ειδική λειτουργία σε high end δεκτες με ενσωματωμενο ποζισιονερ (όπως ο echostar8700 που έχω) η οποία κεντράρει το πιάτο στο δυνατότερο σήμα του δορυφόρου (δηλαδη παει στο περιπου στον δορυφόρο και μετα κινειται δεξιά-αριστερά 3-4 φορές μέχρι να βρει το ισχυρότερο σήμα με βαση την ενδειξη σήματος του δεκτη στο καναλι που έχουυμε επιλέξει για να εντοπίζει τον δορυφόρο. Το καναλι αυτό δεν χρειάζεται να ειναι αναλογικό, αφου ο δεκτης δειχνει σήμα και στα ψηφιακά καναλια dvb-s, ασχέτως που ως αναλογικός δεν μπορεί να τα δείξει. Εδω κι αν έχουμε οπισθοδρόμηση στους υποτιθέμενους σημερινούς high end δεκτες....που ειναι το satfocus κυριοι;
Τελος ο πολαρότορας ειναι πιο δύσκολο να εξηγηθεί, αφορά τα παλιά lnb που δεν ήταν τυπου universal και στα οποία με ένα ειδικό εξάρτημα που παρεμβάλονταν (μαγνητικού ή μηχανικού τύπου) , τον πολαρότορα ...μπορούσαμε να ρυθμίζουμε τελεια την πόλωση ανα δορυφόρο, κατι πολύ σημαντικό στα κινητά πιάτα. Δυστυχώς ούτε αυτό υπάρχει σήμερα (κι εγω ακόμη χρησιμοποιώ πολαρότορα μόνο για την μπάντα C) και είναι φυσικά σημαντική οπισθοδρόμηση για τους φανατικούς και τελειομανείς των κινητών λήψεων....

Αυτός ο πολάτορας μου θυμίζει λίγο το σημερινό skew που πρέπει να έχουν τα LNB, ανάλογα με τον δορυφόρο. Αν υποψιαστώ ότι ο πολάτορας περιστρέφει ολόκληρο το LNB...

Αυτός ο πολάτορας μου θυμίζει λίγο το σημερινό skew που πρέπει να έχουν τα LNB, ανάλογα με τον δορυφόρο. Αν υποψιαστώ ότι ο πολάτορας περιστρέφει ολόκληρο το LNB...

Οχι...δεν περιστρέφει ο πολαρότορας το lnb! Το αντίθετο συνέβαινε, στα παλιά lnb δεν υπηρχαν 2 ακίδες (όπως σήμερα) που να λαμβανουν οριζόντιες και καθετες πολώσεις, αλλά μία σταθερή και ο πολαρότορας περιέστρεφε το επίπεδο πόλωσης των σημάτων μέχρι να το φερει στο σωστό που ειχες ορίσει εσύ (και αυτό επίσης λεγόταν skew). Σημερα ...μία ελβετική εταιρεία έχει βγαλει εναν ...περιστροφέα ολόκληρου του lnb (ειχε βαλει λινκ ο deepblusky παλιότερα) αλλά τον πουλάει λίγο φτηνότερα απο τον dreambox 8000, δηλαδή 850 ευρώπουλα! Ισως και να τον ειχα πάρει, αλλά όπως καταλαβαίνεις ο χειρισμός του θα γίνεται πάλι απο παλαιότερο δέκτη και δεν ειναι καθόλου πρακτικό να πηγαίνεις πρωτα στον ένα δεκτη για μικρορύθμιση πόλωσης και μετα στον ψηφιακό για να δεις κανάλια...

Μετά την εγκατάσταση στο stick του gemini 3.90 διορθώθηκαν ορισμένα, όχι όμως όλα ζητήματα.
Ο δέκτης πλέον δεν κρασσάρει όταν τον βάζω στην αναμονή, το κόκκινο λαμπάκι δεν αναβοσβήνει, τα plugins φαίνονται κανονικά πατώντας μία φορά το πράσσινο κουμπί και το autoresolution υπάρχει πλέον και παίζει κανονικά (μάλιστα έχει και μια επιπλέον επιλογή, να κάνιε deinterlace ο δέκτης, την οποία εγώ έχω αφήσει στο off, διότι το upscale στα 1080 το κάνει ο onkyo 876).
Όμως όταν πάω να κάνω create sattelite.xml δεν μπορεί να αποθηκεύσει το αρχείο που φτιάχνει.
Έχει αντιμετωπίσει κανείς το ίδιο πρόβλημα, ή είναι φαινόμενο που έχει συμβεί μόνο σ' εμένα;

Re: Απάντηση: NewNigma2 V2.2.3

.
Έχει αντιμετωπίσει κανείς το ίδιο πρόβλημα, ή είναι φαινόμενο που έχει συμβεί μόνο σ' εμένα;
Με το gemini390 στην flash δεν είχα πρόβλημα με το create sattelite.xml

Απάντηση: Re: Απάντηση: NewNigma2 V2.2.3

Με το gemini390 στην flash δεν είχα πρόβλημα με το create sattelite.xml

Το θέμα είναι αν υπάρχει το πρόβλημα με το newnigma στη φλας και το τζέμινι 3.90 στο usb stick.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: NewNigma2 V2.2.3

Το θέμα είναι αν υπάρχει το πρόβλημα με το newnigma στη φλας και το τζέμινι 3.90 στο usb stick.

Θα δοκιμάσω εγω αυτόν τον συνδυασμό αλλά δεν ξέρω πότε θα προλάβω...

Τα κουφά συνεχίζονται.
Το πρόβλημα λύθηκε, χωρίς την παρέμβαση του χρήστη. Εγκαταστάθηκε κανονικά το νέο sattelita.xml
Ωστόσο παραμένουν: ο μη συντονισμός του δέκτη στο νοβασπορ1 (σε κανένα image), τα άλλα novasport τα παίζει κανονικά.
Επίσης, ενώ παλιά μετά την οθόνη επιλογής image στο barry allen φαινόταν η bootscreen του gemini, τώρα παραμένει η εικόνα του barry allen και ο δέκτης δείχνει το κανάλι που ήταν συντονισμένος πριν την επανεκκίνηση ή το κλείσιμό του, χωρίς να βλέπω το gp2 logo.