NewNigma2 V2.3.2 DM800HD

Απάντηση: Re: Απάντηση: NewNigma2 V2.3.2 DM800HD

εγω με experimental στην flash εκανα update 22/2 εχω barry allen 4.6.79 το gemini 4.1 και το nabilo0.8 δουλευουν χωρις προβλημα

το barry allen 4.6.79 το ειχα περασει με experimental 18/2/09,ο bootloader ειναι ο 70

Με 22/2 update πως γίνεται να έχεις ακόμη bootloader 70?
Το ΒΑ 4.6.79 (πάνω στο 4.6.73) σ εμένα δεν το δέχτηκε για εγκατάσταση όπως ειπα και μετα απο λίγη ώρα επέστρεψε στο 4.6.73 βγάζοντας μήνυμα ...να περάσω πρωτα τον second stage bootloader 71 και μετα να ξαναβάλω το ΒΑ, αλλά διστάζω για τους λόγους που ανέφερα (και σε τελική...όλα δουλεύουν άψογα!)
Σ αυτά βεβαια μπορει να υπάρχει διαφορά μεταξύ 800 και 8000....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: NewNigma2 V2.3.2 DM800HD

Με 22/2 update πως γίνεται να έχεις ακόμη bootloader 70?
Το ΒΑ 4.6.79 (πάνω στο 4.6.73) σ εμένα δεν το δέχτηκε για εγκατάσταση όπως ειπα και μετα απο λίγη ώρα επέστρεψε στο 4.6.73 βγάζοντας μήνυμα ...να περάσω πρωτα τον second stage bootloader 71 και μετα να ξαναβάλω το ΒΑ, αλλά διστάζω για τους λόγους που ανέφερα (και σε τελική...όλα δουλεύουν άψογα!)
Σ αυτά βεβαια μπορει να υπάρχει διαφορά μεταξύ 800 και 8000....

o τελευταιος ειναι ο Second Stage #70-pr1 αλλα οταν μπουταρει ο δεκτης αναφερει bootloader 70 20081211

Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει αν το gemini 4.1 και το νεο newnigma 2.3.2 έχουν τον ίδιο second stage bootloader και αν αυτός ειναι ο νέος 71?
Ρωτώ γιατι το newnigma 2.3.1 και το gemini 4.1 συνεργάζονται άψογα (φλας και cf αντίστοιχα), ενω το νεο Nabilo 0.8 ναι με το εβαλα στην CF αλλά αν πάω σ αυτό ...χανεται το BA Plugin και δεν επιστρεφει στα άλλα δυο. (Επιστρέφεις με κλείσιμο απο τον διακόπτη και επιλογή αλλου image όταν βγαλει την λίστα επιλογών του ΒΑ στην επανεκκίνηση)
Σαν BA έχω το 4.6.73, επιχειρώντας να βαλω το 4.6.78 ...δεν το δεχτηκε και με προέτρεψε να περασω τον νέο bootloader 71 που πιθανότατα θα περαστει αυτόματα αν κανω ενα software update στο newnigma 2.3.1 (....όμως το θεμα ειναι αν θα συνεργαζεται μετα καλά με το gemini 4.1.....)
Με λίγα λόγια ρωτώ αν κάποιος έχει newnigma 2.3.2 και gemini 4.1 και πηγαίνει απο το ένα στο αλλο με BA χωρίς κανένα πρόβλημα....(υποθέτω βεβαια πως ότι ισχύει για τον 800αρη θα ισχύει και για τον 8000, αν καποιος τα έχει στον 8000 ακόμη καλύτερα)

το Blackhole σε περιβάλλοντα moultiboot είναι σημαντικό ότι δουλεύει σωστά μονο με το δικό του NabiloPureCVS η με CVS τις ίδιας ημερομηνίας με το blackhole που σημαίνει ότι το image τις flash θα πρέπει να έχει τις ίδιας μέρας η μεταγενέστερους driver οποτε μάλλον με το Newnigma 2.3.2 στην flash θα είναι ok
πάντως το BlackHole σε αυτό το τομέα νομίζω ότι έχει τοις παραξενιές του και θα το έβαζα μονο σε CVS(αυτό από όσα διαβάζω προσωπικά έχω experimental)

Τιποτα τιποτα newnigma ειναι πραγματικα ελαφρη και γρηγορα και συγκρητικα με αλλα τουλαχιστον για μενα!!

@voreios
Κατα αρχήν το newnigma 2.3.2 έχει τον 71 για τον DM8000 (έτσι γράφουν δεν το έχω βάλει σε flash)
Όσο για το άλλο που λες πιο πολύ ασυμβατότητα drivers είναι παρά secondstage loader...αυτό που λέω 100% σε μενα (8000) με ru στην φλας με drivers απο 15/2 παιζουν κανονικα και το gemini4.10 kai to nabilo 08 se USB

Οπότε λογικά δεν θα έχεισ πρόβλημα

Απάντηση: Re: NewNigma2 V2.3.2 DM800HD

@voreios
Κατα αρχήν το newnigma 2.3.2 έχει τον 71 για τον DM8000 (έτσι γράφουν δεν το έχω βάλει σε flash)
Όσο για το άλλο που λες πιο πολύ ασυμβατότητα drivers είναι παρά secondstage loader...αυτό που λέω 100% σε μενα (8000) με ru στην φλας με drivers απο 15/2 παιζουν κανονικα και το gemini4.10 kai to nabilo 08 se USB

Οπότε λογικά δεν θα έχεισ πρόβλημα

OK πιθανόν θα δοκιμάσω το update απο 2.3.1 σε 2.3.2 αργα το βραδυ και...ο Θεός βοηθός! Χτες εκανα update το τζεμίνι 4.1 και μου αναβαθμισε 1 (ένα) πακέτο, αλλά αιφνιδιάστηκα και δεν πρόλαβα να συγκρατήσω τι αναβαθμισε!

Εγώ στον 800άρη με online update από newnigma 2.3.1 σε 2.3.2 αντιμετώπισα ολική καταστροφή. Ο δέκτης αναβόσβηνε συνεχώς το κόκκινο λαμπάκι και έμενε στη bootscreen του newnigma.

OK πιθανόν θα δοκιμάσω το update απο 2.3.1 σε 2.3.2 αργα το βραδυ και...ο Θεός βοηθός! Χτες εκανα update το τζεμίνι 4.1 και μου αναβαθμισε 1 (ένα) πακέτο, αλλά αιφνιδιάστηκα και δεν πρόλαβα να συγκρατήσω τι αναβαθμισε!
Αυτό είναι είδηση! Εχω πολύ καιρό να πετύχω Gemini online update και εκεί θεωρώ ότι βρίσκεται το αδύναμο σημείο του Image. Δεν ακολουθεί τις εξελίξεις..

Re: Απάντηση: NewNigma2 V2.3.2 DM800HD

Εγώ στον 800άρη με online update από newnigma 2.3.1 σε 2.3.2 αντιμετώπισα ολική καταστροφή. Ο δέκτης αναβόσβηνε συνεχώς το κόκκινο λαμπάκι και έμενε στη bootscreen του newnigma.
Eγω με τελνετ δεν ειχα κανενα προβλημα το εγκατεστησα κανονικα χωρις προβληματα

Απάντηση: Re: Απάντηση: NewNigma2 V2.3.2 DM800HD

Eγω με τελνετ δεν ειχα κανενα προβλημα το εγκατεστησα κανονικα χωρις προβληματα

Μιλάω για το online update έχοντας ήδη εγκατεστημένο στο stick το 2.3.1.
Αναγκάστηκα να σβήσω το usb (γιατί το ΒΑ δεν μου διέγραφε το προβληματικο image) και πέρασα ένα καθαρό newnigma 2.3.2 και όλα είναι ΟΚ, πλην βέβαια των μπουκέτων και των likra settings, τα οποία πρέπει κάποια στιγμή να τα ξαναπεράσω...

Για το ίδιο μιλάτε...αντι για το software update μεσο του μενου του δέκτη...μπορείτε να κανετε update μεσο telnet με τις εντολες
ipkg update
ipkg upgrade
reboot

Αυτό είναι είδηση! Εχω πολύ καιρό να πετύχω Gemini online update και εκεί θεωρώ ότι βρίσκεται το αδύναμο σημείο του Image. Δεν ακολουθεί τις εξελίξεις..

Παλιά (όταν ειχα τον 800αρη, στις αρχές) έκανε πολλές αναβαθμίσεις και το gemini
Xτες πάντως όλα πήγαν καλά...ουδέν κρασάρισμα!
Αναβαθμισα με software update to newnigma 2.3.1 σε 2.3.2 (εκανε 66 αλλαγές)
Μετα πέρασα το νέο ΒΑ 4.6.82 (τελικά ειχα το 4.6.76) το οποίο το δεχτηκε κανονικά αφου διαπίστωσε ότι πλέον έχω τον second stage bootloader 71
Ενναλαγες μεταξύ newnigma-gemini και αντιστρόφως, κανένα πρόβλημα.
Μετάβαση σε nabilo 0.8 επίσης χωρίς πρόβλημα...αλλά σ αυτό συνεχίζω να μην έχω καθόλου BA Plugin...οπότε αν πάω σ αυτό δεν μπορω να επιστρέψω φυσιολογικά! Μεχρι και νεα εγκατασταση του BA πάνω στο nabilo 0.8 εκανα, την οποία δεχτηκε κανονικά...αλλά δεν υπάρχει πουθενά στα plugins ή αλλού το BA! Όταν μαλιστα επιλέγεις plugins απο το μενου λεει ότι some plugins are missing (η unavailable) και μεταξύ αυτών και το ΒΑ...
Έχει ξανατύχει σε κανεναν κατι ανάλογο; Μηπως τελικά το Ναμπίλο...μουλαρώνει όταν δεν βάλεις το pure flash στην φλας;
Το πρόβλημα λύνεται με ενα πληρες shutdown του δεκτη και επανεκκίνηση όπου στο ΒΑ μενού επιλέγω άλλο ίματζ, αλλά αυτές είναι...παρα φύσιν ενέργειες! Στο nabilo 0.7 ειχα κανονικά το BA plugin

Re: Απάντηση: Re: NewNigma2 V2.3.2 DM800HD

Το πρόβλημα λύνεται με ενα πληρες shutdown του δεκτη και επανεκκίνηση όπου στο ΒΑ μενού επιλέγω άλλο ίματζ, αλλά αυτές είναι...παρα φύσιν ενέργειες! Στο nabilo 0.7 ειχα κανονικά το BA plugin
Δεν χρειάζεται πλήρες shutdown....ενα απλό reboot είναι αρκετο για να bootarei o δέκτης και να εμφανιστεί το BA για να διαλέξεις Image...

Τώρα όσο αφορά το nabilo....(αν και δεν είμαι πολύ fan) οταν το πρωτοπέρασα μου έβγαζε και μένα το ίδιο με το ΒΑ αλλα και με το media player!!!!Κάνοντας Install διαφορα plugin και μετα από κάποιο reboot επανήλθε κανονικα και το BA kai to media player...αλλα δεν θυμάμαι μετά απ'ο ποιο plugin

Βορειε, στη flash εχω experimental,στο usb BA .78 με nabilo 08-newnigma 2.3.2-gemini 4.10(δεν το χρησιμοποιω γιατι δεν με βαζει στον server) χωρις pure flash και δουλευουν ολα κανονικα, μηπως να ξαναπερναγες το nabilo απο την αρχη?

Βρηκα και αλλους σε ξενο φόρουμ με αναλογο πρόβλημα και απ όσο καταλαβα πρόκειται για conflict με αλλο plugin για το οποιο θεωρούν υπεύθυνο το BA plugin...(σε αλλους εξαφανίζονται τα άλλα και όχι το ΒΑ..!). Θα ξαναδω το θεμα στο nabilo 0.9, έτσι κι αλλιώς με gemini-newnigma είμαι ΟΚ, σιγά μην σκοτιστούμε κι όλας για τετοιες λεπτομέρειες!

Παρεπιμπτόντως στον 800αρη ακόμη και στο πιο προχωρημένο και νεότερο ίματζ έχετε το second stage bootloader 70 ενω στα τελευταία ίματζ του 8000 υπάρχει το 71 (ειναι δηλαδή λίγο πιο μπροστα στον 8000 η εξέλιξη, που ...ερμηνεύεται ότι τα πιθανά προβλήματα ασυμβατοτήτων που μπορει να βρουμε ίσως τα βρειτε σε επόμενα λογισμικά στον 800αρη! Οσα ειναι θεμα bootloader γιατι τα περισσότερα ειναι θεμα drivers που ειναι μαλλον κοινοί)