Nikkor 24-85 2.8-4 IF AF D αξίζει ;

etsap

Supreme Member
22 June 2008
5,861
Αθηνα-Ν.Ψυχικο
Είμαι σε φάση αναζητησης αντικατάστατη για τον Nikkor 35-70 2.8 AFD με κάτι λίγο πιο ευρυγώνιο , λίγο πιο τελε , λίγο πιο ελαφρύ. ..
Βλέπω tamron 24-70 2.8 VC (δεν με τρέλαναν τα review , κυρίως όσον αφορά στο sample variation) βλέπω και αυτόν του τίτλου και βάζοντας στην εξίσωση και την τιμή του, μπαίνω σε δίλημμα.
Ο nikkor 24-70 2.8 είναι εκτός λόγω τιμής και βάρους-όγκου.
Χωρίς την σταθεροποιηση πιστεύω μπορώ να ζήσω.
Καθε συμβουλή (που προέρχεται από εμπειρία ) καλοδεχουμενη !

Χωρις να εχω εμπειρια απο αλλον 24-70 2.8,,, Αξιζει με 1000

Ενα Σαββατο ή Κυριακη, κατεβα προς τις γειτονιες μου, φερε και την μηχανη σου. Θα σε παω ενα φωτογραφικο σαφαρι, θα τον δοκιμασεις οσο θελεις
(Δεν ειναι μικροτερος/ελαφρυτερος και πολυ απο οτι ο νικκορ. Ειναι και καμποσο πιο χοντρος μαλιστα..)

Σημειωση προς τον κακοηθη: Δεν τον πουλαω

Last edited:
Είμαι σε φάση αναζητησης αντικατάστατη για τον Nikkor 35-70 2.8 AFD με κάτι λίγο πιο ευρυγώνιο , λίγο πιο τελε , λίγο πιο ελαφρύ. ..
Βλέπω tamron 24-70 2.8 VC (δεν με τρέλαναν τα review , κυρίως όσον αφορά στο sample variation) βλέπω και αυτόν του τίτλου και βάζοντας στην εξίσωση και την τιμή του, μπαίνω σε δίλημμα.
Ο nikkor 24-70 2.8 είναι εκτός λόγω τιμής και βάρους-όγκου.
Χωρίς την σταθεροποιηση πιστεύω μπορώ να ζήσω.
Καθε συμβουλή (που προέρχεται από εμπειρία ) καλοδεχουμενη !

αν είναι να πάρεις κάτι τέτοιο άσε τον 2.8-4.0 και δες τον 3.5.-4.5. τον παλιό ή τον καινούριο με το vr. Σίγουρα είναι πιο γρήγορο το af σίγουρα πιο ακριβές και θα έχει πιο ομοιογενή συμπεριφορά. Καταλαβαίνεις τί εννοώ.... Από εκεί και πέρα αν θα ήθελες ζουμ από άλλη εταιρεία και σε 2.8 ο καλύτερος που μπορείς να αγοράσεις σε πολύ χαμηλή ιτμή είναι ο ΤΟΚΙΝΑ 28-70 2.6-2.8 .

@ ΒΛΑΣΙΔΗΣ : respect !!
@ NtinosP : τυχερεεεεε (Σουνιο μεριά εεεεε ...) θα ήθελα με τα χίλια να έρθω, αλλά ένα πρόβλημα υγείας δεν μου επιτρέπει μεγάλες βόλτες. Γύρω από τον εαυτό μου γυρναω εδώ κι ενάμιση μήνα και πολύ μου είναι. (Δεν έχω εγώ το πρόβλημα 😉)
Όπως πάντα άψογοι και οι 2 σας. (Όπως φυσικά και οι περισσότεροι εδώ μέσα όπως αποδείχτηκε)

@ ΒΛΑΣΙΔΗΣ: μόλις έκανα ψάξιμο στο skroutz... ο tokina υπάρχει κάπου που ΔΕΝ μπορώ να πάω να τον πάρω για ευνόητους λόγους (αν κάποιος θυμαται την περιπέτεια μου με την D600 θα καταλάβει. ..) Κρίμα. ..

@ ΒΛΑΣΙΔΗΣ: μόλις έκανα ψάξιμο στο skroutz... ο tokina υπάρχει κάπου που ΔΕΝ μπορώ να πάω να τον πάρω για ευνόητους λόγους (αν κάποιος θυμαται την περιπέτεια μου με την D600 θα καταλάβει. ..) Κρίμα. ..

Κατ´αρχήν περαστικά σε όποιον τα χρειάζεται. Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση και πολλές βόλτες.

Από εκεί και πέρα. Δεν χρειάζεται να πας εκεί που δεν μπορείς. Ο ΤΟΚΙΝΑ 28-7 2.6-2.8 είναι ένας παλιός φακός και δεν κυκλοφορεί καινούριος. Είναι σχέδιο (και κατ' άλλους και κατασκευή) της Angenieux. Όποιος έχει δοκιμάσει όλους τους 28-70 της ΤΟΚΙΝΑ λέει ότι αυτός (ο πρώτος δηλαδή) είναι ο καλύτερος. Εγώ είχα τον 28-70 2.8 PRO . Σοφτ έως πολύ σοφτ εντελώς ανοιχτός αλλά πολύ καλός από εκεί και πέρα. Επίσης είχε όχι διαφορετική χρωματική ισορροπία, αλλά διαφορετική απόδοση στην ίδια θερμοκρασία χρώματος. Π.χ. μπλέδιζε στα 5200 Κ σα να είχες τραβήξει στα 4600. Όμως τα χρώματα έβγαιναν καθαρά και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα όταν άλλαζε εσύ μετά τη θερμοκρασία χρώματος στο raw. Σίγουρα πάντως δεν είχε την κίτρινη τίντα της ΝΙΚΟΝ, ούτε τη magenta της CANON. Μηχανικά ήταν ο απολύτως καλύτερος φακός που πέρασε από τα χέρια μου (τον είχα 2 χρόνια). Κατασκευή φινίρισμα ήταν ίδιος με τον πρώτους afs της ΝΙΚΟΝ, αλλά η αλλαγή από af σε mf γινόταν με τη μετακίνηση όλου του δαχτυλιδιού και ποτέ δεν είχε πρόβλημα. Αντίθετα οι NIKON άλλαζαν με διακόπτη (πιο δύσχρηστο σύστημα) και φυσικά έχασα το μοτέρ του 28-70 χωρίς μάλιστα να το ζορίσω.

Η καλύτερη πηγή για πληροφόρηση στο δίκτυο για τους 28-70 της ΤΟΚΙΝΑ είναι ο γνωστός NIKKOR σε πολλά ελληνικά και διεθνή fora στο δικό του site http://nikonglass.blogspot.gr/2009/11/tokina-at-x-pro-28-70mm-f26-28.html. Μπορεί να σου πει ακόμα περισσότερα ως john caz είτε δια ζώσης καθώς έχει το στούντιο έντεχνον σε μια πάροδο κοντά στο Σταθμό Λαρίσης είτε στο κινητό.

Ελπίζω να σε κάλυψα...

Θα τον βρεις στο ebay. Και μόνον εκεί.

Κατ´αρχήν περαστικά σε όποιον τα χρειάζεται. Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση και πολλές βόλτες.

Από εκεί και πέρα. Δεν χρειάζεται να πας εκεί που δεν μπορείς. Ο ΤΟΚΙΝΑ 28-7 2.6-2.8 είναι ένας παλιός φακός και δεν κυκλοφορεί καινούριος. Είναι σχέδιο (και κατ' άλλους και κατασκευή) της Angenieux. Όποιος έχει δοκιμάσει όλους τους 28-70 της ΤΟΚΙΝΑ λέει ότι αυτός (ο πρώτος δηλαδή) είναι ο καλύτερος. Εγώ είχα τον 28-70 2.8 PRO . Σοφτ έως πολύ σοφτ εντελώς ανοιχτός αλλά πολύ καλός από εκεί και πέρα. Επίσης είχε όχι διαφορετική χρωματική ισορροπία, αλλά διαφορετική απόδοση στην ίδια θερμοκρασία χρώματος. Π.χ. μπλέδιζε στα 5200 Κ σα να είχες τραβήξει στα 4600. Όμως τα χρώματα έβγαιναν καθαρά και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα όταν άλλαζε εσύ μετά τη θερμοκρασία χρώματος στο raw. Σίγουρα πάντως δεν είχε την κίτρινη τίντα της ΝΙΚΟΝ, ούτε τη magenta της CANON. Μηχανικά ήταν ο απολύτως καλύτερος φακός που πέρασε από τα χέρια μου (τον είχα 2 χρόνια). Κατασκευή φινίρισμα ήταν ίδιος με τον πρώτους afs της ΝΙΚΟΝ, αλλά η αλλαγή από af σε mf γινόταν με τη μετακίνηση όλου του δαχτυλιδιού και ποτέ δεν είχε πρόβλημα. Αντίθετα οι NIKON άλλαζαν με διακόπτη (πιο δύσχρηστο σύστημα) και φυσικά έχασα το μοτέρ του 28-70 χωρίς μάλιστα να το ζορίσω.

Η καλύτερη πηγή για πληροφόρηση στο δίκτυο για τους 28-70 της ΤΟΚΙΝΑ είναι ο γνωστός NIKKOR σε πολλά ελληνικά και διεθνή fora στο δικό του site http://nikonglass.blogspot.gr/2009/11/tokina-at-x-pro-28-70mm-f26-28.html. Μπορεί να σου πει ακόμα περισσότερα ως john caz είτε δια ζώσης καθώς έχει το στούντιο έντεχνον σε μια πάροδο κοντά στο Σταθμό Λαρίσης είτε στο κινητό.

Ελπίζω να σε κάλυψα...

Θα τον βρεις στο ebay. Και μόνον εκεί.

Γιάννης Καζολης δλδ. Τον παρακολουθουσα στο dpgr παλιά.
Πάντα πολύτιμες και εμπεριστατωμενες οι συμβουλές σου Βλάση !
Ένα Ευχαριστώ είναι πολύ λίγο.
(Δεν κατέβηκες Αθήνα ή ξέχασες να περάσεις; )

Ναι ο Γιαννης ειναι, πολυ καλο παιδι και καλος φιλος.
Εγω παντως ψηφιζω νικον

Ναι ο Γιαννης ειναι, πολυ καλο παιδι και καλος φιλος.
Εγω παντως ψηφιζω νικον

Nikon Ναι ! Αλλά ποιόν ; 24-85 3.5-4.5 VR ; Για πες κι εσύ ... Ένα τσακ θέλω να κατέβω Αθήνα να χτυπήσω ένα. .. Όπως είπα σε μτχ τον Tokina τον έχει μαγαζί που δεν θέλω να πάω, και με e-bay δε θέλω να μπλεξω για διάφορους λόγους (κυρίως ψυχολογικούς)
Σπρωξε με λίγο. ..

Τον 24-85 δεν τον ξερω, εχω ομως τον 24-70 και ειμαι ευχαριστημενος. Τον φακο τον ειχε για λιγο και ο Βλασης και μπορει να σου πει και αυτος.

Aν κατέβεις Αθήνα έχει την μηχανή μαζί σου και δοκίμασε και τον Tamron 28-75 f2.8. Θα τον βρείς νομίζω εύκολα.

Κοιτα και τα μετ/να, εχει καλες ευκαιριες και θυμήσου οτι περνεις 'εργαλειο' με αριστη ταχυτητα & εικονα οχι κατι πλαστικο

Ειχα βρει και εγω κανα δυο ευκαιριες για αυτο το "εργαλειο", ειχε σεταριστει και ο Ηλιας (etsap) να του πασαρω τον δικο μου ταμρον, αλλα δεν προλαβα...

Λεωνιδα αμα πεσει κανενας στην αντιληψη σου, ριξε ενα συρμα αν το θυμηθεις. Ο Ηλιας θα το εκτιμισει ;-)

Ειχα βρει και εγω κανα δυο ευκαιριες για αυτο το "εργαλειο", ειχε σεταριστει και ο Ηλιας (etsap) να του πασαρω τον δικο μου ταμρον, αλλα δεν προλαβα...

Λεωνιδα αμα πεσει κανενας στην αντιληψη σου, ριξε ενα συρμα αν το θυμηθεις. Ο Ηλιας θα το εκτιμισει ;-)

NAI NAI NAI !!!!!!!!

Νεο ... τριλημμα:
α) Tamron 24-70 2.8 VC USD ~900
β) Tamron 28-75 2.8 ~400
γ) Nikon 24-120 4.0 VR ~1100

Ποιος απ'ολους αξιζει περισσοτερο τα λεφτα του;

ο α) γνωστη αξια αλλα το QC του μου εχει δημιουργησει αμφιβολιες (με οσα εχω διαβασει)
ο β) γνωστη αξια, κατωτερος σε οξυτητα και βινιετα απο τον α) ,χωρις VC, αλλα και κατω απο τη μιση τιμη
ο γ) μεγαλυτερο ευρος, λιγο πιο σκοτεινος απο τους παραπανω, με παραπανω παραμορφωση (που ερχεται ομως) και VR, σε τιμη λιγο πανω απο τον α) και με καλυτερο QC (με το Δαμκαλιδη "μπαμπουλα" ομως, σε περιπτωση "στραβης")

Με λιγα λογια, αν ανεβω στα 900 για τον Tamron , αξιζει να βαλω και κατι παραπανω για τον Nikon ;
Με τον β) χανω σε ΑΠΤΗ ποιοτητα σε σχεση με τον α) (αφηνοντας το VC στην ακρη) ;

Καθε (ακομη) συμβουλη δεκτη...