Nikkor 24-85 2.8-4 IF AF D αξίζει ;

Εκτιμω πως ο 24-120 ειναι υπερεκτιμημένος.

Δεν θα τον ειχα ποτε σε wishlist.

Συμφωνω και εγω για τον Νικον.
Τον tamron τον ειχα για μια βδομαδα δανεικο. Συμπαθητικός φακος χρησιμο αλλα οχι εντελως απαραίτητο το vc. Παντως αναμεσα σε αυτον και τον αντίστοιχο νικον 24-70/2.8 προτιμώ τον NIKKOR. Μια και εισαι σε αυτα τα χρηματα γιατι δεν κοιτας και τον νεο Sigma 24-105/4? Διαβαζω πολυ καλες κριτικες και λενε οτι εχει και πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης μονο που τα εχει τα 'κιλακια' του. Νομίζω οτι εχει ηδη αρχησει να κυκλοφορεί και εδω και καπου πηρε το ματι μου τιμη γύρω στα 900 ....

Μια ματιά που έριξα στο lenstip για τον sigma μου δείχνει καλη περίπτωση. Και ω του θαύματος: το Πλαίσιο τον έχει στα 829 ! Θα το κοιτάξω περισσότερο. Πιστεύω πως το 4.0 δεν είναι τραγικά χειρότερο από το 2.8 ...Στον Tamron με φοβίζει το QC και παρεπομενα η αντιπροσωπεια του Γιαννατου .
Νασαι καλά !

Επειδή για τον Sigma οι πρώτες εντυπώσεις ειναι κάπως ανάμεικτες (κατι γράψαμε και εδώ στο σχετικό νήμα) και επειδή είναι νέο προϊόν , θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγο (π.χ προσωπικά θα έδινα περισσότερη βαρύτητα στην γνώμη του photozone.de όταν θα δοκιμάσει το φακό - για Nikon, καθότι τον έχουν ήδη τεστάρει σε Canon μοντούρα)

Last edited:
Μα και το lenstip τον ψιλοκραζει για τη βινιετα του. ..
Καθε καινούργιο προϊόν είναι ρίσκο. .. Δε βιάζομαι να αποχωριστώ τα 800 -900 ... Χεχεχε. ..
Ο Tamron 28-75 που μου πρότεινες φαίνεται τίμια και ικανοποιητικη λύση. Απλά δεν ξέρω αν η D610 χρειάζεται κάτι περισσότερο για να δείξει όλα τα προσόντα της. Ο 35-70 2.8 μου πάντως, της πέφτει πολύ λίγος (όπως είχε προβλέψει ο ΒΛΑΣΙΔΗΣ φυσικά !)

Στον Sigma αυτο που ισως θα πρεπαι να σε προβληματισει ειναι το βαρος του (ελαχιστα λιγοτερο απο αυτο του νικον 24-70/2,8) και η διασταση των φιλτρων (82mm) που περνει
Κατα τα αλλα δειχνει να ειναι καλη περιπτωση. Απλα σαν καινουριος φακος ακομα δεν υπαρχουν πολλες πληροφοριες διαθεσημες.
Ενα ακομα καλο που εχει ειναι οτι υποστηριζεται απο το sirma usb dog οποτε μπορεις και να αναβαθμιζεις το λογισμικο του φακου* αλλα και να διαρθωνεις τυχον ατελειες-αστοχιες στην εστιαση επαναρυθμιζοντας τον.

* πολυ χρησιμη λειτουργια αυτη..εγω ειχα ενα θεματακι με τον 35mm/1.4_ART με το τελευταιο λογισμικο που βγηκε το Νοεμβριο ο φακος πια εστιαζει τελεια και στις δυο μηχανες σε αντιθεση με τον 85mm/1,8G οπου ενα +8 στο af tuning το θελει για να ειναι οκ !