nikon 16-85 ή sigma 17-70

johmil_gr

Established Member
3 December 2009
207
Καλημέρα σας, για άλλη μια φορά ευχαριστώ όλους στο forum για ολες τις "βοήθειες" αυτά τα χρόνια.
Η γνώμη πιο ειδικών απο εμένα για τους δυο αυτούς φακούς? nikon 16-85 f3.5-5.6 ή sigma 17-70 f2.8-4.0
Θα τους χρησιμοποιώ για γενική χρήση μιας και αυτό είναι το μεράκι μου (βόλτα με την μηχανή στον ώμο και φωτογραφίες σε ότι κάδρο μου αρέσει) αλλά και για πορτραίτα εσωτερικούς χώρους κλπ´.
θα την βάλω πάνω στην D5000 που έχω και ο λόγος είναι γιατί θέλω να αλλάξω την 18-55 που είχε μέσα το κιτ για ένα πιο καλο φακό (τον 18-55 ή θα τον πουλήσω ή θα τον κρατήσω ρεζέρβα). Δεν έχω δει αποτελέσματα απο κανέναν απο τους 2 γι αυτό ζητάω και τη βοήθεια ποιο έμπειρων.
ευχαριστώ προκαταβολικά

Φίλε μου και οι δύο είναι πολύ καλοί και όποιον να πάρεις θα το ευχαριστηθείς.

Προσωπικά θα έπαιρνα τον nikon με πολύ μικρή διαφορά όμως. Αν δε σου χρειάζεται το 2.8 στο 17 του sigma, τότε σίγουρα θα σου χρειαστεί το 16 και τα 70-85 του nikon.

ευχαριστω για την απάντηση. το καλυτερο θα ήταν βέβαια να τους δοκίμαζα έστω και για 5 λεπτά αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα

Απάντηση: Re: nikon 16-85 ή sigma 17-70

ναι ευτυχώς είμαι επαρχία και δεν υπάρχει σε κατάστημα. Μόνο μεταξύ γνωστόν αλλά τον sigma δεν τον έχει κανείς γνωστός μου. Τον 16-85 ίσως τον βρω αυτήν την εβδομάδα για να συγκρίνω διαφορές με τον 18-55 του κιτ. (σίγουρα θα έχει αλλά θέλω να δω πόσες διαφορές για τα χρήματα τα παραπάνω)

Re: Απάντηση: Re: nikon 16-85 ή sigma 17-70

'Εχω τον 16-85 εδώ και δύο χρόνια σε μια παλιά νικον d40x και δεν μπορώ να πώ πως τον έχω αγαπήσει.'Ισως να έχω πέσει σε προβληματικό κομμάτι γιατί τον αγόρασα από ebay γερμανίας απο το σερβις της νικον στο Μόναχο.Βλέποντας όμως το review του lenstip με τα συμπεράσματα και τις φώτο που έχει,νιώθω ότι έχουν χρησιμοποιήσει δικό μου φακό.Αντιθέτως,τα δείγματα απο το photozone μου φαίνονται πολύ καλύτερα..Οπότε κοίτα να αγοράσεις από κάπου που να έχεις δικαίωμα επιστροφής.Για τον σιγμα δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί δεν τον έχω χρησιμοποιήσει αλλά γενικά τα χρώματα των σιγμα από τα δείγματα που έχω δει στο ιντερνετ είναι κάπως θερμά για τα γούστα μου.Όταν έκανα έρευνα αγοράς νομίζω είχα δει ενα συγκριτικό ανάμεσα στους δύο με τον σιγμα να είναι πιο οξύς στο κέντρο του κάδρου ενώ ο νικον ήταν καλύτερος στα άκρα.
Συγκρίνοντας τον 16-85 με τον 18-55 που έχω,ο πρώτος υπερτερεί στην κατασκευή,στην πρακτικότητα για γενική χρήση,στις χρωματικές εκτροπές,στα χρώματα αλλά όχι στην οξύτητα.Στην θέση σου θα αγόραζα τον 18-105 μαζί με ένα 35αρη ή 50αρη σταθερό,εκτός αν θέλεις τόσο πολύ τα 16 στο ευρυγώνιο άκρο.
Φιλικά,
Δημήτρης

ο 16-85 είναι μεν καλύτερος/βολικότερος σαν εύρος φακός αλλά δεν αξίζει με τίποτα τη διαφορά χρημάτων, είναι ακριβός και σκοτεινός...