Nikon 40mm f/2.8 G Micro DX -Νεος φακος Μακρο!

Ναι αλλά συλλογή με καινούργιους φακούς; Δεν λέει!
Έχω και καμιά 15ριά χειροκίνητους Νίκκορς. Δεν ξέρω εάν θα φωτομετρούσαν βέβαια στη μηχανή σου, τα έχει κάτι τέτοια η Νίκον με τα επαγγελματικά-ερασιτεχνικά σώματα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nikon 40mm f/2.8 G Micro DX -Νεος φακος Μακρο!

Τι λες μπρε.... :rifle:
Πραγματικότατοι είναι, και δεν είναι παρά η συλλογή μου από βιδωτούς (Μ42) Asahi Pentax Takumars και μόνο όπως είχε πριν 3,5 χρόνια (σήμερα αριθμεί καμιά 30ριά). Φυσικά έχω πολλούς παραπάνω φακούς από τους εικονιζόμενους, συνολικώς.

Ναι βρε το ξέρω.

Είπα μήπως τον ξεκολήσω λίγο...:drummer:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nikon 40mm f/2.8 G Micro DX -Νεος φακος Μακρο!

Ναι βρε το ξέρω.

Πρέπει να ανεβάσω και μια φωτογραφία του γραφείου μου, που έχω δίπλα μου δυο γυάλινα ράφια με 6 σώματα το καθένα, να ψαρώσει παραπάνω. Αφού έρχονται νέοι πελάτες και αναρωτιούνται εάν μπήκαν στο σωστό γραφείο -bye-

Re: Απάντηση: Nikon 40mm f/2.8 G Micro DX -Νεος φακος Μακρο!

Ο 16-85 ειναι καλος φακος. Αλλα με αυτο το /5.6 στα 85 εγω δεν θα μπορουσα να ζησω. Ειδικα αν ειχα πληρωσει 580 ευρω...Δεν υπαρχει συγκριση με το σταθερο 2.8.

Που δεν αντικαθισταται ουτε με VR ουτε με τα καλα ψηλα ISO.

Για τον 70-300, ισχυει το ιδιο για το 5.6. Αν ειναι αναλογος του αντιστοιχου Κανον καλυτερα ενας Ταμρον ή Σιγμα 70-200/2.8, αβλεπι.

Οσο για τη συλλεκτικη αξια μιας σειρας φακων, ΟΚ. Αλλα περα απο τη συναισθηματικη (αξια αφου για τους περισσοτερους ειναι ο πρωτος φακος που ειχαν ποτε), δε βλεπω αλλη χρησιμοτητα για εναν 18-55 η 105.

Μαλλον δεν εχω εκτιμησει αρκετα το μεγαλο διαφραγμα Vasada.
Το στυλ φωτογραφισης μου δεν ειναι απαιτητικο στο εξαμηνο που ασχολουμαι με dslr, αλλα ουτε εχω ιδιαιτερες απαιτησεις μεχρις στιγμης. Aυτο βεβαια δεν σημαινει οτι θα παραμεινω ετσι. Αυτο που γραφεις για τον ταμρον και το διαφραγμα γενικοτερα θα το λαβω σοβαρα υπ'οψη. Ειναι καλο τελικα να ανταλλασεις αποψεις..Thanks

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nikon 40mm f/2.8 G Micro DX -Νεος φακος Μακ

Πρέπει να ανεβάσω και μια φωτογραφία του γραφείου μου, που έχω δίπλα μου δυο γυάλινα ράφια με 6 σώματα το καθένα, να ψαρώσει παραπάνω. Αφού έρχονται νέοι πελάτες και αναρωτιούνται εάν μπήκαν στο σωστό γραφείο -bye-

:flipout:...καλο

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nikon 40mm f/2.8 G Micro DX -Νεος φακος Μακρο!

Ναι βρε το ξέρω.

Δεν ειναι κριμα απο το Θεο, Jim να χρησιμοποιω τον βαρυτερο 85μμ στην μεγαλη D7000, αντι τον μικροτερο και τριανταφυλλενιο 40μμ στην μικρη D5000 για να βγαλω μακρο το γλυκο και ακινητο μελιτζανακι?

attachment.php

Attachments

• meli.jpg
    meli.jpg
    57.5 KB · Views: 40
Σημαντικό είναι το μεγάλο διάφραγμα, δεν λέω, αρκεί ο φακός να αποδίδει από ανοικτός.
Δεν κοιτάς και για κανέναν μεταχειρισμένο 20/2.8 ή 24/2.8? Μπορεί να σου κάτσουν ως εξαιρετικοί μικροί all around, με το ημιευρυγώνιο (σε DX) κάδρο τους.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Nikon 40mm f/2.8 G Micro DX -Νεος φακος Μακ

Δε θα ψαρωσω αλλα θα πεισμωσω και θα παω να παρω και τον 40μμ και τον 50μμ μονομιας! Και θα το χαρω κιολας-bye-

Σημαντικό είναι το μεγάλο διάφραγμα, δεν λέω, αρκεί ο φακός να αποδίδει από ανοικτός.
Δεν κοιτάς και για κανέναν μεταχειρισμένο 20/2.8 ή 24/2.8? Μπορεί να σου κάτσουν ως εξαιρετικοί μικροί all around, με το ημιευρυγώνιο (σε DX) κάδρο τους.

Για την ακριβεια δεν ψαχνω κατι ιδιαιτερο, ειδικα αυτη τη περιοδο. Απλα η εισοδος του φτηνου 40αρη μακρο στην αγορα με εκανε να σκεφτω αυτον απο τον 50αρι φ1.8 των 200ευρω που ηθελα να παρω. Αλλα τωρα το σκεφτομαι διπλα μετα ολα αυτα τα γραφομενα. Να δουμε :))

Για την ακριβεια δεν ψαχνω κατι ιδιαιτερο, ειδικα αυτη τη περιοδο. Απλα η εισοδος του φτηνου 40αρη μακρο στην αγορα με εκανε να σκεφτω αυτον απο τον 50αρι φ1.8 των 200ευρω που ηθελα να παρω. Αλλα τωρα το σκεφτομαι διπλα μετα ολα αυτα τα γραφομενα. Να δουμε :))

Κάποιον άλλο εννοείς...

In other words, the 40mm DX is not a lens you want to use if your objective is to shoot 1:1. However, there are still plenty of macro opportunities with magnifications less than 1:1. It is a very affordable ($280) macro lens for the more casual photographers. I would imagine that its market target is D3100 and D5100 (and similar older models) owners. If you are really into macro photography, you want something longer such as the 85mm DX macro or 105mm macro.

00ZHsN-395743584.jpg

1:1 macro

Ούτε νεκρό δε θα κάτσει ένα έντομο ή κάτι άλλο τόσο κοντά.:D

χαχαχα, ναι!! Και πρωτες απ'ολες οι σφηκες του καλοκαιριου...

Αλλα δεν διαβασες την δευτερη και τριτη προταση, εμεινες στην πρωτη.

Και για τις 2 καμερες τη θελω. Η D5000 ειναι μικροτερη και εχει την σπαστη οθονη και ειναι πολυ βολικη για εστιαση σε δυσκολα σημεια. Οπως εδω μεσα στο ποδοσφαιρακι.

attachment.php

Απάντηση: Re: Nikon 40mm f/2.8 G Micro DX -Νεος φακος Μακρο!

Ούτε νεκρό δε θα κάτσει ένα έντομο ή κάτι άλλο τόσο κοντά.:D

Τι λες μπρε. Σε τέτοιες αποστάσεις φωτογραφίζω ζουζούνια. Βέβαια φωτογραφίζω πιο μικρά, να λέγεται. Και θέλει πολλές μονάδες υπομονής... περισσότερες από τους φακούς που έχω.

Εχει και τον καλυτερο macro στη πιατσα!

Προφανως θα περιμενα περισσοτερη καταννοηση για τον συγκεκριμενο φακο απο τον Send, αλλα ετσι ειναι παντα, αυστηρος και δυστυχως...σωστος! :))

Με γειες και το νεο avatar σου, Kosh-bye-

Δεν ειναι μονο θεμα φακου .Γενικως ειναι ο καλυτερο μακροφωτογραφος εδω μεσα ανεξαρτητως εξοπλισμου.

Μην τον ακους ρε συ....σημερα κι ολας το τι αχρηστους φακους μου ελεγε οτι θελει παλι να παρει τι να σε λεω τωρα....:damnyou:

Αν δεν ειχαμε κριση θα ειχε μαζεψει για πλακα αλλους 10 φακους τον τελευταιο χρονο.

Πλακα πλακα ο 70αρης της σιγμα για APC ειναι αστερι φακος.

Μαλλον δεν εχω εκτιμησει αρκετα το μεγαλο διαφραγμα Vasada.

Στην μακροφωτογραφια να το εκτιμησεις. Αυτο κανει την διαφορα κυριως. Αλλιως με μικρο βαθος πεδιου καληνυχτα μαργαριτα....

Κι εγω δεν πολυασχολουμαι γιατι βαριεμαι τις φλασοκαταστασεις. Συνηθως για να πετυχω μεγαλο διαφραγμα στην δουλεια μου αναβουμε κατι φωτακια αντιστοιχα με 16kw :drummer:

Δεν αντεξα τελικα και σημερα τον αγορασα τον υπεροχο φθηνο και μικρο micro..

Μου κοστισε μονο μια Panasonic Lumix FZ38 και μια Sοny T2 που ειχα και καθονταν:)

Αυριο θα ποσταρω φωτογραφιες που θα τραβηξω με τον 35αρι και τον 40αρη micro. Ειμαι περιεργος να δω αν υπαρχουν μεγαλες διαφορες στο χρωμα και οξυτητα.