Nikon AW1 - η πρώτη "Σκληρή" mirrorless !!!

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
21,820
Αθήνα
Οι παλιοί αλλά και κάποιοι νεώτεροι θα θυμόνται σίγουρα την θρυλική φιλμάτη υποβρύχια Nikonos. Παρ' όλα αυτά μόνο σαν έκπληξη μπορεί να χαρακτηρισθεί η παρουσίαση από την εταιρεία της πρώτης ακάθρεπτης υποβρύχιας (15μ.) και ανθεκτικής σε πτώσεις, κρύο και γενικώς αντίξοες συνθήκες φωτογραφικής, της AW1

frontback-001.jpg
(photo: DPReview)

Στην φωτογραφία φαίνεται και ένα από τα βασικά αξεσουάρ, η θήκη σιλικόνης που προσθέτει επι πλέον αντοχή σε χτυπήματα - πτώσεις και καλύτερο πιάσιμο (και την κάνει να δείχνει πιο "άγρια" θα έλεγα).

Σαν βάση χρησιμοποιήθηκε η J3 της σειράς 1, προφανώς επειδή η εταιρεία ήθελε κάτι "μαζεμένο" σε μέγεθος αλλά και σε λογικά πλαίσια κόστους, ώστε να μην απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες.

Οι βασικές προδιαγραφές (copy-paste from DPReview):

• Αδιάβροχη, ανθεκτική σε πτώση και ψύχος
  • 14MP C-format (2.7x crop factor) CMOS αισθητήρας
  • ISO 100-6400
  • 3-inch LCD με 921,000 dots
  • Ενσωματωμένο GPS με πυξίδα, υψόμετρο, βαθύμετρο
  • Action Control system για εύκολη χρήση με γάντια*
  • PASM ρυθμίσεις μέσω "δημιουργικού μενού"
  • 15 fps ριπή με CAF, 60 fps με απλό AF
  • Full HD 1080p video

(*Το σύστημα αυτό ενεργοποιείται με έναν απλό πιεστικό διακόπτη, και επιτρέπει την αλλαγή ρυθμίσεων απλά γέρνωντας την μηχανή αριστερά-δεξιά.)

Η μηχανή συνοδεύεται από δύο αντίστοιχους φακούς, τον ζούμ 11-27.5/3,5-5,6 (αντιστοιχία 30-74mm) και τον prime 10/2,8 (27mm) οι οποίοι συνεργάζονται αποκλειστικά και μόνο με την AW1. Οι απλοί φακοί του συστήματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικά στην μηχανή , αλλά βέβαια το πακέτο χάνει την αδιαβροχοποίηση κ.λ.π.

Εδώ φαίνονται οι φλάντζες που κάνουν την "δύσκολη δουλειά":

cameraflange-001.jpglensflange-001.jpg
(photos from DPReview)

Οι τιμές είναι αρκετά τσουχτερές ειδικά περνώντας τον Ατλαντικό (όπως πάντα, και αναρωτιέμαι πόσο μ@@@@@ς μας θεωρούν οι Ιάπωνες): $800/£750/ 799 με τον ζουμ, και $1,000/£950/ 1019 το διπλό κιτ.

Περισσότερα εδώ: http://www.dpreview.com/news/2013/0...ource=news-list&utm_medium=text&ref=title_0_0

Edit: και ένα (τελευταίο προς το παρόν) σχόλιο... Την εποχή για την παρουσίαση ποιός ακριβώς την διάλεξε?

Last edited:
aw100 k d3200 πάνε για σκότωμα με αυτήν εδώ τι φωτιές μας αναψες τώρα!!!!!!.... μμμ να έχει και καλή αυτονομία μόνο μένει... (και μια καλή τιμή εδώ)

Το μάρκετινγκ των 2 μεγάλων εταιρειών πνέει τα λοίσθια..

Ενα κατά την γνώμη μου πολύ ενδιαφέρον άρθρο που ελπίζω οι κύριοι στην Nikon να το διαβάσουν με διάθεση αλλαγής (και το λέω εγώ που είμαι φανατικός της φίρμας, αλλά δεν ξέρω για πόσο ακόμα)

http://www.dslrbodies.com/newsviews/whither-nikon.html

Κάνε Θεέ μου να μην πουλήσει και σε 1 χρόνο να την πάρω στη μισή τιμή!:2thumb22sup:
Σχόλιο στον εαυτό μου: καλόμαθες μ@λ@κα με την nikon 1 j1 στα 199 ευρώ και θες ελεημοσύνη από την nikon!

Ναταν και υποβρυχια κανονικη οπως η nikonos V χωρις χρηση σκαφανδρου......θαρθει ομως και τετοια μηχανη καποια στιγμη.

Μα αν κατάλαβα καλά, είναι! Το skin είναι απλά για έξτρα προστασία απο την πτώση και τα χτυπήματα.

Επιτέλους μια ψηφιακή Nikonos... Προβλέπω να γίνεται ανάρπαστη.

Ε @@ ειναι μεχρι 49 ποδια......δηλαδη 16 μετρα.

Θα μου πεις μεχρι τα 20 μετρα ειναι η σοβαρη υποβρυχια φωτογραφια.....και σε αυτο δεν αντιλεγω αλλα η nikonos V ηταν φτιαγμενη για 50 μετρα βαθος...

Θα βγει και καλυτερη φανταζομαι σιγα σιγα αφου δεν εχουν ξεχασει.....την τεχνη.

Ναι, εγώ το σκέφτηκα πιο πολύ για action καμερα.
Για σκι, ορειβασία, θαλάσσια σπορ, ραφτινγκ, στην βροχή, στο χιόνι, σε μικρά βάθη κλπ. Η μηχανή που μπορείς να έχεις μαζί σου σε τέτοιες στιγμές χωρίς να φοβάσαι να βραχεί. Μέχρι τα 15μ αρκεί για τέτοια πράγματα. Και είναι μικρή, ελαφριά και με καλή εστίαση. Και όπως βλέπουμε και απο τον Ηλία, σε καλό φώς έχει και πολύ καλή ποιότητα εικόνας.

Χεχε, ουπς σε ξεχασα!!!!
Εσυ εχεις καιρο να ανεβάσεις καμια φωτογραφία ομως! Εχεις καινουργιο παιχνιδι στο σπίτι, δεν εχεις χρόνο για τετοιες!!! χεχε