Nikon Coolpix L820

arzetlam

New member
26 September 2014
1
Καλησπέρα σας,

Είμαι αρχάριος χρήστης φωτογραφικής μηχανής και πρόσφατα αγόρασα την Nikon coolpix L820.
Αντιμετωπίζω βέβαια τα παρακάτω θέματα.

1) όταν ζουμάρω στο maximum, (30x zoom) η εικόνα είναι πολύ θολή. Τι φταίει?

2) αναφέρει η nikon ότι η συγκεκριμένη φωτογραφική έχει τα παρακάτω:

"Μεμονωμένη (προεπιλεγμένη ρύθμιση), συνεχής Υ (συνεχής λήψη φωτογραφιών σε περίπου 8 καρέ ανά δευτερόλεπτο), συνεχής Χ (συνεχής λήψη έως 38 φωτογραφιών με ταχύτητα περίπου 2,1 καρέ ανά δευτερόλεπτο), συνεχής Υ: 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο (λήψη 50 καρέ σε ταχύτητα 1/120 δευτ. ή μεγαλύτερη), συνεχής Υ: 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (25 καρέ σε ταχύτητα περίπου 1/60 δευτ. ή μεγαλύτερη), BSS (Επιλογέας καλύτερης λήψης), πολλές λήψεις 16"

Πως γίνεται να βγάζω πολλαπλές λήψεις? Από τη στιγμή που όταν κλικάρω περιμένω να εμφανιστεί η φωτογραφία στην οθόνη και μετά μπορώ πάλι. Δεν μπορώ συνεχόμενα.

Με συγχωρείτε για τις τόσο, ίσως, αρχάριες ερωτήσεις, αλλά πραγματικά θα ήθελα να με διαφωτίσετε.
smile.png

Ευχαριστώ

Καλησπέρα σας,

Είμαι αρχάριος χρήστης φωτογραφικής μηχανής και πρόσφατα αγόρασα την Nikon coolpix L820.
Αντιμετωπίζω βέβαια τα παρακάτω θέματα.

1) όταν ζουμάρω στο maximum, (30x zoom) η εικόνα είναι πολύ θολή. Τι φταίει?

2) αναφέρει η nikon ότι η συγκεκριμένη φωτογραφική έχει τα παρακάτω:

"Μεμονωμένη (προεπιλεγμένη ρύθμιση), συνεχής Υ (συνεχής λήψη φωτογραφιών σε περίπου 8 καρέ ανά δευτερόλεπτο), συνεχής Χ (συνεχής λήψη έως 38 φωτογραφιών με ταχύτητα περίπου 2,1 καρέ ανά δευτερόλεπτο), συνεχής Υ: 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο (λήψη 50 καρέ σε ταχύτητα 1/120 δευτ. ή μεγαλύτερη), συνεχής Υ: 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (25 καρέ σε ταχύτητα περίπου 1/60 δευτ. ή μεγαλύτερη), BSS (Επιλογέας καλύτερης λήψης), πολλές λήψεις 16"

Πως γίνεται να βγάζω πολλαπλές λήψεις? Από τη στιγμή που όταν κλικάρω περιμένω να εμφανιστεί η φωτογραφία στην οθόνη και μετά μπορώ πάλι. Δεν μπορώ συνεχόμενα.

Με συγχωρείτε για τις τόσο, ίσως, αρχάριες ερωτήσεις, αλλά πραγματικά θα ήθελα να με διαφωτίσετε.
smile.png

Ευχαριστώ

Καταρχάς καλώς ήρθες .Κατά δεύτερον είσαι σε λάθος νήμα . Τέτοια θέματα κουβεντιάζουμε στο "εξοπλισμός" .Εδώ σηκώνουμε φωτογραφίες από διάφορα θέματα όπως θα δεις στις κατηγορίες . Δεν πειράζει όμως , κάποιος διαχειρίστης θα το δει και θα το στείλει εκεί .
Στο θέμα μας
1) Εϊσαι τέρμά οπτικό ζουμ ή τερματίζεις και το ψηφιακό ζουμ μαζί ? Αν πας και το ψηφιακό σε κάποιο βαθμό δικαιολογείται . Αν όχι , αν λες θολούρα το ψιλοκούνημα , δεν ξέρω σε τι βαθμό έχει σταθεροποιήση αυτή η μηχανή αλλά σε τόσο μεγάλο ζουμ φαντάζομαι ότι και το πάτημα του κουμπιου επηρεάζει . Δοκιμασε τη μηχανή κάπου σταθέρη (τρίποδο ή οπου σε βολέυει ) , πήγαινε το ζουμ πάλι τέρμα , και χρησιμοποιήσε χρονοκαθυστέρηση για να βγει η φωτό . Λογικα θα είναι πλέον καθαρή η φωτό .
2) Ψαξε το μενού . Δεν την ξέρω την μηχανή αλλά φαντάζομαι να έχει λειτουργία πολλαπλών λήψεων (burst mode) ή όπως το λέει η νικον . Τωρα προφανώς βρίσκεται σε κατάσταση μια λήψης τη φορά
3) Ψαξε το μάνιουλ αν το έχεις . Θα ανακαλύψεις πολλά πράγματα .
4) Ψαζε στο youtube video σχετικα με την μηχανή σου .

Ότι άλλο θες, απλά ρώτα