NIKON D 7000 η CANON D 60 ;;;

16 July 2006
7,567
HAMBURG
Θελω να παρω μια απο τις 2 !

εχω διαβασει παντου εξαιρετικα σχολια και για τις 2 αλλα κολαω ...

μου αρεσουν οι ΚΑΝΟΝ αλλα δεν λεω οχι και στην αλλη πλευρα !

απλα με ενδιαφερει ενα σωμα που να κρατησει χρονια μιας και δεν αλλαζω μηχανη ευκολα !

δεν θελω αλλη μαρκα διοτι αυτες εχουν μεγαλη ποικιλια φακων !
οι αλλες πιστευω οτι απλα ακολουθουν !

εχω εντυπωσιαστει και με την ΣΟΝΥ Α 580 αλλα απο φακους ειναι λιγο προβλημα η πανακριβοι και πολυ καλοι η μετριοι ...

καθε γνωμη δεκτη !

Mακρυα απο Σονυ.

Θα προτιμουσα την Canon λογω σπαστης οθονης που μονο οσοι την εχουν δουλεψει αντιλαμβανονται τι ευκολια ειναι αλλα και γιατι η εταιρεια ειναι αρκετα καλυτερη στο βιντεο που παρεχουν και οι δυο μηχανες.

Απάντηση: Re: NIKON D 7000 η CANON D 60 ;;;

Mακρυα απο Σονυ.

Θα προτιμουσα την Canon λογω σπαστης οθονης που μονο οσοι την εχουν δουλεψει αντιλαμβανονται τι ευκολια ειναι αλλα και γιατι η εταιρεια ειναι αρκετα καλυτερη στο βιντεο που παρεχουν και οι δυο μηχανες.

ευχαριστω για την απαντηση σε ΚΑΝΟΝ μαλον θα παω

αλλα ειπα ας ρωτησω και κανεναν που εχει πιο πολυ πειρα απο μενα και ισως εχει δουλεψει και τα σωματα !

Eγω παλι εχω αντιθετη αποψη...
Εδωσα προσφατα τη canon 7d και πηγα σε Sony... και δε το μετανοιωσα.

Εμενα μ ενδιαφερει φυσικα και το βιντεο πολυ , κι εκει η sony δεν εχει αντιπαλο , ειδικα σε non pro καταστασεις.
Εχει αυτοματη εστιαση , που δεν εχει καμια αλλη , ειναι πολυ οικονομικες και φακους βρισκεις πια πολυ καλους και φτηνους.

Εγω εχω ενα πληρες σετ φακων , Τοκινα 11-16 f/2.8 , Sigma OS HSM 17-70 f/ 2.8-4.0 , Minolta 70-210 f/4 kai 2 πολυ φωτεινους Σονυ 50mm f1.8 kai Samyang 85mm 1.4 kai skeftomai poly sobara και τον Samyang 35mm 1.4 και το νεο Ταμρον 70-300 USD.

M αυτο το σετ εχεις σχεδον τα παντα, απο υπερευρυγωνιο μεχρι τηλεφακο , πολυ φωτεινοι και οικονομικοι φακοι, που δεν υστερουν σε τιποτα απο τους canon-nikon.

Last edited:
Εσυ ετσι οπως αλλαζεις συστηματα σε βλεπω τα Χριστουγεννα με κανα συστημα Νικον για αλλαγη :D

Aμα η Nikon κανει την εκπληξη , με κανενα νεο συστημα mirrorless , μπορει ... γιατι οχι !
Εγω δεν εχω κολληματα με τις μαρκες, αρκει να κανω τη δουλεια μου.

Παντως, λιγα πραγματα πια μου λειπουν , με τα 2 σωματα που εχω τωρα (Sony NEX kai A55) καλυπτω τις περισσοτερες αναγκες μου.

Εχω τη nex για πιο μικρη και φορητη λυση, και για πιο απαιτητικες καταστασεις την A55.
Χρησιμοποιω τους ιδιους φακους και μπαταριες - καρτες μνημης και στις 2 , με ανταπτορες κλπ.
Το μονο που μου λειπει καποιες φορες , ειναι οι manual ρυθμισεις στο video.

Ισως σε επομενα μοντελα το βαλουν κι αυτο (ή σε καποιο firmware).

Aλλα σωμα, ετσι κι αλλιως ευκολα αλλαζεις, φακους οχι.
Και μαυτους που εχω ειμαι πολυ ικανοποιημενος .

Ευάγγελε πάντως το θέμα με την ποικιλία στους φακούς μην σε τρομάζει.
Πιό πολύ ψυχολογικό είναι το θέμα. Οι περισσότεροι δεν χρειαζόμαστε παρά 3-4 διαφορετικούς φακούς και με ελάχιστες εξαιρέσεις αυτοί είναι πάντα ίδιοι.
Ένας κλασικός γρήγορος ζουμ του στυλ 18-50 (που οι περισσότεροι ανεξαρτήτως μάρκας έχουν πάρει τον Ταμρον που υπάρχει για όλες τις μοντούρες), ένας 50αρης, ένας τηλεφακός ζουμ η σταθερός, και ένας 28αρης/35αρης φωτεινός. Πάνω κάτω αυτά έχουμε όλοι και υπάρχουν για όλα τα σώματα (με λαμπερή εξαίρεση την ΝΕΧ) αρκετές καλές λύσεις.
Οπότε η ποικιλία της Κάνον ή της Νίκον σε αντίθεση με την Σόνυ πχ δεν θα πρέπει να σε περιορίζει. Η δέ Πενταξ διαθέτει μεγαλύτερη γκάμα σταθερών απο τους υπόλοιπους αλλά λίγότερες επιλογές σε ζουμ.
Το σώμα κοίτα να σε βολεύει. Στο μέγεθος, το βάρος, τα χαρακτηριστικά και πάνω απο όλα στην τιμή! Αυτό με την σπαστή οθόνη είναι σίγουρα πολύ βολικό.

Αναμεσα στα σωματα, μονο μικροδιαφορες θα βρεις.

Εγω θα ελεγα να σκεφτεις τι φακους νομιζεις οτι θα χρειαστεις, και να κανεις μια συγκριση.
Αν σου αρκει ενας στανταρ ζουμ, οι 18-55 μαλλον ειναι ισοδυναμοι. Αν θελεις κατι καλυτερο ο 15-85 της Κανον ειναι πολυ καλος. Για τον αντιστοιχο 16-85 Νικον, ας πει καποιος αν ξερει.

Αν εχεις φιλους που εχουν φακους καποιας απο τις δυο, παρε ο,τι εχουν για να κανετε τραμπα τους φακους.

Μια βασικη διαφορα αναμεσα στα δυο συστηματα, ειναι η απουσια ενος 70-200/4 απο τη Νικον.

Εάν σου αρέσει το κόκκινο λουράκι στη μηχανή, παίρνεις Canon. Άντε και Πένταξ.
Εάν σου αρέσει το κίτρινο, Νίκον. Ή εάν σε λένε Νίκο.

Επίσης η Nikoν έχει λεξάριθμο 11888...

Τυχαίο? Δε νομίζω...!:Banane0:

Σίγουρο αυτό? Όπως την βλέπω κιτρινόμαυρη μου κάνει περισσότερο για 11880

images

εγω παντως θα επαιρνα την κανον μονο και μονο για τον μακρο 65μμ, και στους 70-200 εχουν μεγαλυτερη ποικιλια

Απάντηση: Re: NIKON D 7000 η CANON D 60 ;;;

εγω παντως θα επαιρνα την κανον μονο και μονο για τον μακρο 65μμ, και στους 70-200 εχουν μεγαλυτερη ποικιλια

Εάν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με πραγματικό macro αξιώσεων, on-the-field και handheld, η Canon είναι όντως μονόδρομος. Συνεχίζει εκεί που οι κοινές λύσεις (1:1) σταματούν. Απίστευτος αλλά και πολύ ζόρικος φακός ο 65ρης, και εδώ που τα λέμε το 3:1 στο χέρι δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο.

Βέβαια και σε άλλες εταιρείες μπορείς να κάνεις λύσεις με ανεστραμμένους φακούς και να πιάσεις 3x και 4x, αλλά όχι στο χέρι. Όποιος έχει φωτογραφίσει σε 2:1 ξέρει ότι δεν μπορείς να απλώσεις χέρι να κλείσεις διάφραγμα και να διατηρήσεις την εστίαση, χώρια που και η έκθεση εάν δεν είναι open aperture είναι άστα να πάνε.

Last edited:
Χωρίς να έχω άμεση σύγκριση με τις άλλες δύο που αναφέρεις, ως κάτοχος Sony a580 και ερασιτέχνης, θεωρώ ότι είναι πολύ καλή για τα χρήματα της.

Από θέμα φακών η τιμολόγηση της Sony απαράδεκτη, αλλά ας είναι καλά Tamron και Sigma.

Από θέμα ποιότητας σώματος και αντοχής στο χρόνο, υποθέτω πως Nikon και Canon είναι καλύτερες ή τουλάχιστον οφείλουν να είναι.

Στα δικά μου μάτια, οι διαφορές στην ποιότητα εικόνας, όπου και αν υφίστανται, είναι μικρές. Τελικός κριτής εσύ.

Ευχαριστω πολυ παιδες !
ειμαι τελικα οχι αναμεσα σε 2 αλλα σε 3 μηχανες !

ΝΙΚΟΝ D 7000 CANON 60 D SONY A 580

τελικα μου φαινεται θα παρω οποια απο τις 3 βρω σε πιο καλη τιμη !

σκεφτομαι και την αποψη που ειπωθηκε πιο πριν οτι τελικα τι ποικιλα και κουραφεξαλα αφου πανω απο 2 η 3 φακους αποκλειεται να αγορασω !

ενας ζουμ 18 / 50 η 70 μμ ενας μακρο (εχω εναν παλιο ΜΙΝΟΛΤΑ ) ενας τελε μεχρι 200 μμ φτανουν και περισευουν !

και αργοτερα αμα πεσει η τιμη ενας ΣΑΜΥΓΙΑΝΓΚ 35 / 1,4 για βραδινες ισως ... καταστασεις !

δεν εχω απαιτησεις απλα θελω το σωμα να κρατησει χρονια !

Τοτε ασε την φλιπ φλοπ οθονη....Με τα χρονια μαλλον θα ειναι το πρωτο που θα φυγει.

2-3 φακοι δεν ειναι λιγοι. Δες τι φακους χρειαζεσαι και ποιος σε καλυπτει πιο καλα.

Παντως, αν θελεις σωμα σκυλι, και δε σε ενδιαφερουν οι επιδοσεις σε πολυ ψηλα ISO, δες και καμια Canon 50D. Σιγουρα καπου θα εχει ξεμεινει καινουρια και με λιγο παζαρι θα πετυχεις και καλη τιμη.

H δικη μου φλιπ φλοπ οθονη παντως της olympus 5060 δηλαδη μηχανης 8 χρονων και μαλιστα πολυ σκληρα και πυκνα χρησιμοποιουμενης δεν εχει παθει απολυτως τιποτα .
Ουτε καν εχει βλεφαρισει.
Και φυσικα οποιος δεν εχει χρησιμοποιησει τετοια οθονη ειναι ευκολο να την απορριπτει.

Αφου θες να την κρατήσεις για χρόνια κοίτα το σώμα να είναι καλό. Δλδ μαγνήσιο και αν δύναται σφραγισμένο απο σκόνη και υγρασία. Κοίτα δλδ και για καμία Pentax K5, K7 αν βρεθεί σε καλή τιμή. Αν και στην Ελλάδα η Pentax έχει καλύτερες τιμές κατα καιρούς είναι η αλήθεια απο εδώ... Θα την πάρεις απο κατάστημα στο Αμβούργο η διαδυκτιακό?