Nikon D 7100 προτάσεις για φακό...

Αν πάρεις τον Sigma 17-70 βεβαιώσου οτι ειναι ο C (contemporary series).

Στο λέω γιατι κυκλοφορεί και ο παλαιότερος

Ο καινούργιος που ειναι οπτικά ακάμα καλύτερος είναι αυτός εδώ , αν μπορείς δοκίμασέ τον, πιστεύω οτι είναι εξαιρετικο value/money.

Εδώ το προγενέστερο μοντέλο

Last edited:
Ο sigma 17-50 μας είναι άγνωστη ποσότητα και ποιότητα.

Σε φόρα του εξωτερικού, λένε πολύ καλύτερα λόγια για τον Sigma σε σχέση με τον Tamron και για την ποιότητα του (πλαστικά), αλλά και για την ακρίβεια και ταχύτητα του AF του. Εάν βρέθηκε σίγουρα στα 400, μιας και μέχρι πρότινος έπαιζε πάνω από 600, τότε είναι άξιος προσοχής.

Επίσης κάτι που επισημάνθηκε από όλους, είναι το ζήτημα της παλιάς και νέας γενιάς, μην μπερδευτείτε, και αυτό ισχύει σε όλους τους φακούς. Ο 70-200 της Tamron, ο νέος, είναι πάρα πολύ καλός, αλλά η τιμή του είναι στα όρη στα άγρια βουνά..

Πάντως ΑΝ επιλέξεις τον Tamron και δεν σε ενδιαφέρει το video, πάρε την NON VC έκδοση που είναι παλαιότερη. Διαβάζω παντού ότι με το VC δημιουργεί προβλήματα στην εστίαση και αποτέλεσμα θαμπές φώτο γενικά.

Επίσης να επαναλάβω ότι, στην δική μου 7100 ο Tamron είναι διαμαντάκι και στα 300 δεν νομίζω ότι θα έβρισκα κάτι αντίστοιχο. Για τον sigma δεν έχω προσωπική εμπειρία.

Δεν ξέρω εάν θα εμπιστευόμουν την Τάμρον. Κατασκευαστικά είναι σαφώς υποδεέστερη. Έχω τον 70-200/2.8 (τον απλό) και τον 200-500.

Αν και άβολος επειδή είναι σταθερός, εάν κινείσαι στο τέλε άκρο του ζουμ σκέψου και τον εξαιρετικό 180/2.8 ED της Νίκον. Αρκετά φθηνότερος, σίγουρα ανώτερος.

Σορυ που ξυπνάω παλιότερα θέματα αλλά ταυτόχρονα με το διάβασμα για φωτισμούς, επεξεργασία, κτλ μου έχει έρθει και η επιθυμία να φτιάξω budget για σύστημα:

κοιτάζω την d7100 στα 900 περίπου (την είχε το αμαζον γερμανίας τόσο πριν λίγο καιρό)
και ψάχνω για φακούς. Ακούω απόψεις. Υπάρχει και η περίπτωση της d5300 που μου αφήνει περιθώριο για καλύτερους φακούς (είναι 200-300 ευρώ κάτω).

Προς το παρόν έχω στην d5100 τους 35mm f/1.8 DX, τον kit 18-55, και έναν Sigma APO DG 70-300mm.

Τηλεφακός:
ο Sigma που έχω μου φαίνεται άχρηστος...
αν βρω έναν nikkor 70-300mm στα 300 περίπου ευρώ μεταχειρισμένο σκέφτομαι εάν θα με καλύψει.
Για χρήση σπορ, μαζί με το x2 crop της d7100 (στα 16 Mp) ουσιαστικά γίνεται μαξ 600mm και διάβασα ότι έχει πιο γρήγορο φόκους απο τους φτηνότερους 55-300.
Ξέρω ότι δεν είναι ποιοτικά σαν τους 200mm f/2.8 αλλά είναι σε κλάσμα τιμής.
Προς το παρόν σε αυτά τα εστιακά μήκη καλύπτομαι από μία bridge μικρού αισθητήρα (fz-200 - εκπληκτική μικρή)
Τα 400-600μμ τα χρησιμοποιώ γιατί κυνηγώ και αθλήματα στη θάλασσα.

Μικρά εστιακά μήκη:
Διαβάζοντας τα προηγούμενα τα βάζω σε σειρά
1) Sigma 17-70 mm f2,8-4,0 κοντά στα 400 μου φαίνεται πιο καλό σε απόδοση/τιμή
2) Sigma 18-35mm F1,8 DC HSM --> πολύ ακριβό. έχει ξεστοκάρισμα το αμαζον στα 700 ευρώ.
3) Sigma 17-50 f2.8 --> 350
4) Tamron 17-50 f2.8 --> 370 euro αλλά κάποιες αμφιβολίες μικρές για ποιότητα σε σχέση με Sigma.
Για τα μικρά εστιακά μήκη...αφού έχω τον 35mm f1.8...μήπως να κοιτάξω μόνο για πιο ευρύ;
ή απλά για έναν 50/85mm f1.8G?
Δίλλημα...δε ξέρω αν αξίζει να έχω επικάλυψη φακού με τον 35άρη μου. Τον κιτ φακό τον έχω φορέσει μόνο για περίπτωση που ήθελα τα 18mm για πιο ευρύ. Εσείς τι έχετε δει από τη χρήση σας;
Συγκρίνονται σε ποιότητα με τον 35mm f1.8???

Σύνολο: 900+300+400 = 1600..:slapface: