Nikon D3

pixelfun παρατηρω οτι η γκαμα των φωτογραφιων σου ειναι μεγαλη.

Εισαι επαγγελματιας η απλα αρρωστος με την φωτογραφια ?

Απάντηση: Re: Nikon D3

freaking amazing!!!!!!

αντε παλι να μαζευουμε.....

και απο φακους τι κανουμε ?
Ενταξει με τον 70-200 2.8 (αν και εχω διαβασει οτι στην 300 ειναι καλυτερος), αντε και με τον 85 1,8 και τον 50 1.8, με τους υπολοιπους 12-24, 16-85, 105 macro τι γινεται? ...τους κραταω για την 300.

και τι μενει για να ζωγραφισει η 700αρα? Ο 24-70 και ο 14-24? Ειναι πολλα τα λεφτα Αρη....

Υπάρχει και η αγορά των μεταχειρισμένων Νίκο. Και οι 28-70 2.8 και 17-35 2.8 συνεχίζουν να είναι εξαιρετικοί φακοί. Εντάξει ο πρώτος έχει χρωματική εκτροπή σε κόντρες του φωτός, αλλά διορθώνεται.

Τους 12-24, 16-85 τους αφήνεις στην άκρη ή τους ρευστοποιείς. Ο 105 θα είναι απλώς τέλειος και στη νέα μηχανή.

Γιώργο, προσωπικά πιστεύω ότι με το πρώτο καλό σώμα πρέπει να δενόμαστε για αρκετό καιρό. Με αυτό τον τρόπο μετά από αρκετή χρήση θα έχουμε μάθει πλήρως τη μηχανή μας, επομένως θα τη χειρισζόμαστε εντελώς μηχανικά, άρα θα μπορούμε να αφιερωθούμε στη φωτογραφία. Έτσι θα βγάλουμε καλύτερες φωτογραφίες. Όταν πλέον καταλάβουμε ότι μπορούμε να τραβήξουμε καλύτερες φωτογραφίες με άλλη μηχανή, τότε κοίτούμε το οπλοστάσιο των φακών, βλέπουμε και τις τιμές στην αγορά και αλλάζουμε.

Πάντως δεν σου κρύβω ότι αν θελήσεις να δώσεις τη D60 για να πάρεις κάτι άλλο, ευχαρίστως θα την έβαζα κι αυτήν σε μια τσάντα μου. Αλλά καλύτερα να μάθεις καλά τη μηχανή, να τραβήξεις πολλές παιδικές παραστάσεις, γενέθλια, κλπ. και μετά αλλάζεις. Αν πάλι δεις, ότι δεν τα καταφέρνεις με αυτό το σώμα, ή με εκείνους τους φακούς, το ξανασυζητούμε.

Βλαση ξερεις τι με απασχολεί.. το είχαμε συζητήσει πριν λιγο καιρό.. Αλλά νομιζω οτι βρήκα καποια πραγματάκια που έκανα λάθος και θα δοκιμασω την Κυριακή (στον ιδιο χώρο) με εναν Nikon 70-300 VR για να δω τι παραπάνω θα μου δώσουν τα 2 στοπ σε συνδυασμο με τα καλύτερα οπτικά του και το οτι ειναι κάπως περισσότερο φωτεινός (στο τελέ ακρο του) σε σχέση με τον Sigma 18-200 DC OS 3.5 - 6.3

Προφανώς δεν θέλω να αλλάξω σώμα, απλά θελω να δώ πώς μπορώ να καλύψω τις αναγκες μου καλύτερα με τον υπάρχον εξοπλισμό.. Εντάξει το να πάρω ενα φακό καλύτερο προφανώς δεν με χαλάει αρκεί να δώσει το ποθητό αποτέλεσμα..

(Νεώτερα θα ποστάρω στο θεμα για την D60 .)

Μια ακομη με τον 200 / 2.0

Διαφραγμα 3.5 και με φωτισμο οχι τοσο καλο για να αποροφηση μεγαλη οξυτητα . Η φωτογραφια ειναι σε μεγενθυση 100% .

Εχω μια απορία! Οι φωτο στην πρώτη σελίδα ειναι επεξεργασμένες ή αυτούσιες?
Ειναι πραγματικα πολυ καλες!