Nikon D3000 + 18-55VR ή Canon EOS1100D 18-55mmDC

Purgatory

New member
19 March 2008
14
Καλησπέρα ενδιαφέρομαι να αγοράσω φωτογραφική μηχανή για την γυναίκα. Έχει τρέλα με την φωτογραφία (οχι σε επαγγελματικό επίπεδο). Δεν θέλω να πάω σε compact γιατί πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου θα αγοράσουμε εξαρτήματα. Της αρέσει να τραβάει τοπία όπως λιμάνια, παραλίες, βουνά, βάρκες κτλ κτλ.
Ποια από τις δύο προτείνετε? Δεν έχω ιδέα απο φωτογραφικές μηχανές. Οι φακοί που συνοδεύουν τα συγκεκριμένα κιτ αξίζουν?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μάλλον Canon καλύτερα.

Έχει cmos αισθητήρα, live view, καλύτερο iso και λίγο καλύτερο αισθητήρα.

Αν θέλεις και βίντεο πας στην Canon θες δε θές...:ernaehrung004:.

Θα έλεγα μακριά απο την D3000... καλύτερα την 1100D ( όχι την 1000D). Ο κιτ φακός της Nikon είναι καλύτερος από αυτόν της Canon άλλα ας μην αποτελέσει κριτήριο αγοράς αυτό.
Αν μπορεί να μπει η Nikon D3100 ή D5000 στο budget ακόμα καλύτερα, αλλά σίγουρα όχι D3000 :)

O Nikkor 18-55 VR μέχρι να εκπαιδευτεί το μάτι και να βρίσκει πράγματα που δεν του αρέσουν θα σας καλύψει από ποιότητα εικόνας.

Jim είμαι στα 350 - 450 euro.

O Nikkor 18-55 VR μέχρι να εκπαιδευτεί το μάτι και να βρίσκει πράγματα που δεν του αρέσουν θα σας καλύψει από ποιότητα εικόνας.

Δεν το κατάλαβα αυτό :P.

Εφόσον δεν σας αρέσει nikon d3000 τότε αν πάμε ανάμεσα σε D3100 και EOS1100D ποια να επιλέξω?

Οι συγκεκριμένοι φακοί με καλύπτουν σε κοντινές και μακρινές? Όχι extreme πράγματα.

Τότε 3100.

Δε θα έχεις μεγάλο ζουμ με τον 18-55. Φαντάσου σαν 3χ σε μια compact.

ξεχνάς τα πολύ μακρινά δηλαδή.

Last edited:
Πολύ ωραία μέχρι εδώ. Με έχετε βοηθήσει πάρα πολύ. Έχουμε σκοπό να ρίξουμε χρήματα πάνω στην φωτογραφική στο μέλλον. Αν μείνουμε πάνω στο body ποιο απο τα 2 προτείνετε? D3100 η EOS1100D? Τώρα μπερδεύτηκα λίγο ακόμη διότι είδα οτι η canon δίνει 1 χρόνο εγγύηση ενώ η nikon 2 χρόνια. Κατασκευαστικά γνωρίζετε ποια βγάζει συχνότερα προβλήματα και ποια όχι?

Υ.Γ. Και των 2 οι 18-55 σαν αρχικοί είναι καλοί στα κοντινά?

Πολύ ωραία μέχρι εδώ. Με έχετε βοηθήσει πάρα πολύ. Έχουμε σκοπό να ρίξουμε χρήματα πάνω στην φωτογραφική στο μέλλον. Αν μείνουμε πάνω στο body ποιο απο τα 2 προτείνετε? D3100 η EOS1100D? Τώρα μπερδεύτηκα λίγο ακόμη διότι είδα οτι η canon δίνει 1 χρόνο εγγύηση ενώ η nikon 2 χρόνια. Κατασκευαστικά γνωρίζετε ποια βγάζει συχνότερα προβλήματα και ποια όχι?

Υ.Γ. Και των 2 οι 18-55 σαν αρχικοί είναι καλοί στα κοντινά?

Όλοι 2 χρόνια δίνουν, εκτός και αν είναι παραεισαγωγή.

Καλύτερη θεωρείται η 3100. Θα σου έλεγα να τη δει και στο χέρι της αλλά, δε νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα αφού μιλάμε για γυναίκα.

Κοντινά δε φαντάζομαι να εννοείς κάτω από μισό με ένα μέτρο ε?

Εκεί πάμε αλλού.................................................

Της Nikon o φακός έχει σταθεροποίηση (vr). Της canon κοίτα να λέει is.

Μάλλον θα καταλήξουμε στην d3100. Περίπου στο 1.2 - 1.5 μέτρο θα είναι οι περισσότερες φωτογραφίες. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια σας.

Μάλλον θα καταλήξουμε στην d3100. Περίπου στο 1.2 - 1.5 μέτρο θα είναι οι περισσότερες φωτογραφίες. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια σας.

Για τοπία, λίμνες και βαρκούλες δε λέγαμε?

Τι θα τραβήξει στο 1,5 μέτρο?

Χαχα σωστή η παρατήρηση σου βασικά πριν ένα χρόνο έπρεπε να είχε αγοράσει την μηχανή και την ήθελε κυρίως για μακρινά αλλά τον τελευταίο καιρό τραβάει απο 1,2 - 2 μέτρα και για αυτό ψάχνω να την αγοράσω τώρα. Στην ουσία ένα 80% στην παρούσα φάση θα είναι κοντινά και ένα 20% μακρινά.

Μολις τσεκαρα τον πτωχο πλην τιμιο Νικον 18-55 μου και εστιαζει μια χαρα και στα 15-20 εκατοστα. Οποτε και το 1.5 μετρο καλυπτεται!

Μολις τσεκαρα τον πτωχο πλην τιμιο Νικον 18-55 μου και εστιαζει μια χαρα και στα 15-20 εκατοστα. Οποτε και το 1.5 μετρο καλυπτεται!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε μου. :2thumb22sup: