Nikon D3100 ή D90;

panos_adgr

Supreme Member
24 October 2007
4,573
Πειραιάς
Από μία γρήγορη ματιά στο skroutz βρήκα τα δύο σώματα σε πολύ κοντινές τιμές... Οπότε θα ήθελα την συμβουλή σας σαν καλύτεροι γνώστες. Με ενδιαφέρει να πάρω ένα ψηφιακό φθηνό σώμα για να συνεχίσω το χόμπι μου με ψηφιακή μηχανή Nikon. Οπότε πια από τις δύο θα μου έδινε τα καλύτερα αποτελέσματα;

Η 3100 έχει ελαφρώς υψηλότερη ανάλυση αλλά αυτό δεν μου λέει κάτι αφού σημασία έχει το πόσο καλός είναι ο αισθητήρας αλλά και το πόσο καλύτερα συμπεριφέρεται σε θέματα όπως ο θόρυβος και άλλα. Από ότι καταλαβαίνω η D90 πρέπει να είναι παλαιότερη και ίσως γι αυτό να την βρίσκω σε χαμηλή τιμή. Αλλά μάλλον η 3100 είναι νεότερο μοντέλο... Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Με ποιο από τα δύο σώματα θα πάρω τα καλύτερα αποτελέσματα;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Νομιζω εβγαινε παράλληλα με την 3100.
Εχω την εντύπωση οτι επεσε η τιμη της λογω της έλευσης της 3200 και τωρα της 5200.
Η D90 ηταν ενα σκαλί πάνω απο την 5100 οταν παράλληλα εβγαινε και η 3100 , οπότε φαντάσου.
Τώρα σε σχέση με την 3200 δεν ξέρω τι κάνει ...Ειδικά αν τις βρίσκεις σε παρεμφερείς τιμές.

Νομιζω εβγαινε παράλληλα με την 3100.
Εχω την εντύπωση οτι επεσε η τιμη της λογω της έλευσης της 3200 και τωρα της 5200.
Η D90 ηταν ενα σκαλί πάνω απο την 5100 οταν παράλληλα εβγαινε και η 3100 , οπότε φαντάσου.
Τώρα σε σχέση με την 3200 δεν ξέρω τι κάνει ...Ειδικά αν τις βρίσκεις σε παρεμφερείς τιμές.

Ξέρω πως αυτό που θα πω δεν είναι αντικειμενικό αλλά την 3200 την βλέπω κακάσχημη...

Δηλαδή για d90 χαλαρά;

Διαβάζω πως η 3100 έχει μοτέρ για φακούς αυτόματης εστίασης D που ήδη έχω. Όμως δεν βρίσκω κάποια πληροφορία για την D90. Γνωρίζετε κάτι εσείς;

Διαβάζω πως η 3100 έχει μοτέρ για φακούς αυτόματης εστίασης D που ήδη έχω. Όμως δεν βρίσκω κάποια πληροφορία για την D90. Γνωρίζετε κάτι εσείς;

Βρήκα πως έχει IS autofocus motor. Λογικά θα κάνει για φακούς D;

H 3100 ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΌ ΜΟΤΈΡ. Αρα αποκλείονται οι φακοι που δεν έχουν δικό τους μοτέρ. Πρόταση να πάρεις τη D90.

D90 χωρίς δεύτερη κουβέντα. Εκτός και αν είναι θέμα μεγέθους μιας και νομίζω ότι η D3100 είναι πιο μικρή και άρα πιο βολική

Σήμερα πήγα δύο φορές να πάρω την D90 την είχα μπροστά μου και είχα πρόβλημα με την κάρτα... Κατέληξα να τσακώνομαι με την τράπεζα... Δεν με θέλει...