Nikon D4

αυτα το iso102400 εγιναν λαστιχο..την μια ισχυει και την αλλη ειναι 12800.. θα ξερουμε σιγουρα σε 2 μερες...
ΟΟΟΟταν η τιμη της πεσει στα 3800 θα αρχισω να το σκεφτωμαι (αν και η μηχνη αυτη φτιαχτικε για μενα η τιμη της ειναι στην στρατοσφαιρα για μηχανη, για φακο πιθανον και να ταδινα τα χρηματα αλλα για μηχανη....)

Λεωνίδα, δεν έγινε καθόλου λάστιχο. Το 12.800 ήταν μια εξώφθαλμη ανοησία και το είχα εντοπίσει απο την πρώτη στιγμή. Δεν υπήρχε ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να ήταν αλήθεια. Πραγματικά απόρησα με την ανοησία των συντακτών του roumors που αναμεταδώσανε τέτοια φήμη. Σε αυτό βασίστηκα και είχα χαρακτηρίσει όλο το post αναξιόπιστο.

Δεν ξέρω αν θα ξέρουμε στις 6. Τώρα ακούγεται κάτι για 10. Το σίγουρο είναι οτι η Ελληνική αντιπροσωπεία βρίσκεται σε διακοπές και ως εκ τούτου το βρίσκω απίθανο να γίνει παρουσίαση σύντομα, εκτός κι αν στην Ελλάδα δεν γίνει παρουσίαση.

Απο την άλλη δεν σας κρύβω, οτι αυτό το περίεργο να βρίσκονται όλοι σε άδεια ταυτόχρονα, με υποψιάζει οτι ίσως έχουν πάει όλοι ingognito εξωτερικό σε ειδικό σεμινάριο εκμάθησης και προώθησης της νέας μηχανής. Αυτό συνάδει και με την σίγουρη πληροφορία οτι η Nikon έχει κλείσει σε μεγάλα ξενοδοχεία στο εξωτερικό χώρους για τις 6/1 για κάποια events. Επίσης πιθανότατο είναι να έχει γίνει πρόσκληση ΜΟΝΟ σε κορυφαίους συντάκτες απο μεγάλα περιοδικά με πληρωμένα τα έξοδα και τα εισητήρια.

οκ θεωρητικα ειναι ενδιαφερον το ισο 100Κ , μπορει και σε καπιους επαγελματιες να χρειαζεται, αλλα για ενα κοινο φωτογραφο ειναι τοσο σημαντικο να εχει ΙΣΟ100Κ?

οκ θεωρητικα ειναι ενδιαφερον το ισο 100Κ , μπορει και σε καπιους επαγελματιες να χρειαζεται, αλλα για ενα κοινο φωτογραφο ειναι τοσο σημαντικο να εχει ΙΣΟ100Κ?

Και το δεκαπλασιο να εχει ενα φωτογραφος φυσικα θα ηταν χρησιμο.

Για εναν και μονο λογο. Να τραβα με το διαφραγμα στο φακο σε μεσες τιμες που συνηθως αποδιδουν τα μεγιστα και οχι με τελειως ανοιχτο διαφραγμα που εχουμε βινιετες κλπ κλπ....

Αρκει βεβαια να μην επηρεαζεται η λειτουργια του αισθητηρα σε χαμηλα iso. Οχι να κατακτησουμε τα ψηλα και να μαμησουμε τα χαμηλα.

Πάρα πολύ σημαντικό. Γιατί εκτός απο το προφανές, στα μεσοϋψηλά ISO μένει σημαντικό περιθώριο διόρθωσης. Δηλ στα 6400 μια λήψη με D700 δεν δίνει παρα ένα-δύο στοπ περθώριο ανάδειξης πληροφορίας απο τα σκιερά. Στην D4 αυτό το περιθώριο θεωρητικά θα είναι κοντά στα 4-5 στοπ. Επίσης, ο "κοινός φωτογράφος" πάιρνει κόμπακτ.

Επι πλέον οποιαδήποτε επέκταση λειτουργίας της μηχανής σε μέχρι πρότινος απαγορευμένες περιοχές, δημιουργεί νέες χρήσεις που πιο πριν δεν τις είχαν φανταστεί. Το ερώτημά σου ανήκει στην ίδια κατηγορία με το ερώτημα του προέδρου της IBM πριν απο 45 χρόνια "και ποιός μπορεί να χρειαστεί ένα προσωπικό υπολογιστή;"

:)))
Aπλα εγω πανω απο ισο400 δεν τραβαω σχεδον ποτε, και η μηχανη μου παει μεχρι τα 1600 ,που δεν ειναι και πολυ usable:)
Για τις νεες χρησεις εχεις δικαιο, για να να δουμε πως θα τις χρησιμοπιησουν τις καινουριες μηχανες:)
Δηλαδη δεν εχει κατι αλλο πιο ενδιαφερον και καινουριο η δ4 εκτος απο το ισο 100Κ?

ReponsesPhoto239-p7.jpg

Διορθωνω.....αν εχει RAW !! hdmi output οπως νομιζω οτι λεει εδω θα γινει της τρελλης....

Αν βαλουν και 25 καρε βεβαια καποια στιγμη.

Το 'κανονι' ανακοινωθηκε......
Μηχανη για γνωστες του αντικειμενου & χρηστες που ξερουν τι θελουν.
Περισσοτερα εδω...............

Λεωνιδα βασικα ειναι μηχανη αυστηρα για επαγγελματιες.

Συγκριση χαρακτηριστικων με την EOS1x.

επαυξανεις το σχολιο μου!!!
μηχανη γιαυτους που ξερουν τι θελουν με βελτιωσεις στα σημεια χωρις φαμφαρες.
Το μονο που μου την 'εσπασε' ειναι αυτες οι νεες καρτες μνημης...(προβλεπω μεγαλο 'μπερδεμα να γινεται..τους πειραζε να βαλουν δυο ομοιες cf ή δεν ειναι σρκετα γρηγορες για το ασυμπιεστο βιντεο?)
Τις ξερεις κανεις?

To σημαντικοτερο παντως ειναι οντως το

By using the camera’s HDMI port instead of the CF or XQD card, users can stream an uncompressed full HD signal directly out of the camera. This footage can be ported into an LCD display or appropriate external recording device or routed through a monitor and then to the recording device, eliminating the need for multiple connections

Με λιγα λογια με εναν εξωτερικο εγγραφεα οπως ο samurai και ενα εξτρα κοστος των 1400+ ευρω γραφεις ασυμπιεστο σημα.

Τωρα ποσο ποιοτικο ειναι αυτο το σημα μενει να το δουμε.

Απάντηση: Re: Nikon D4

επαυξανεις το σχολιο μου!!!
μηχανη γιαυτους που ξερουν τι θελουν με βελτιωσεις στα σημεια χωρις φαμφαρες.
Το μονο που μου την 'εσπασε' ειναι αυτες οι νεες καρτες μνημης...(προβλεπω μεγαλο 'μπερδεμα να γινεται..τους πειραζε να βαλουν δυο ομοιες cf ή δεν ειναι σρκετα γρηγορες για το ασυμπιεστο βιντεο?)
Τις ξερεις κανεις?

Το ασυμπίεστο? βίντεο θα το βγάζει μόνο απο HDMI.

Το ασυμπιεστο ειναι ασυμπιεστο.....

Κοινως δεν γραφεται σε καρτες μεσω της κωδικοποιησης της καμερας.

Αλλα σε εναν εξωτερικο εγγραφεα οπως αυτος που εβαλα πιο πανω.

Στις καρτες γραφεις συμπιεσμενο σημα οπως σε ολες τις βιντεοκαμερες.