Nikon D5

Οι Dx και 1Dx σειρές των δύο μεγάλων κυριών είναι φτιαγμένες κυριολεκτικά για εμπόλεμες ζώνες.... Τα προηγούμενα μοντέλα είχαν παρουσιαστεί κοντά-κοντά, πριν 4 χρόνια... άρα καιρός είναι και για την 1Dx mk2

Αυτο παλι ( το συνηθες και βλεπω και διαβαζω δηλαδη, θεωριες...) να τα κρινετε ολα κ να γνωριζετε τα παντα απο τα νουμερα και και και, χωρις να εχετε δει ποτε τη μηχανη η να εχετε κανει κλικ η να εχει κυκλοφορησει φωτογραφια η βιντεο??

Μόνο για τις δυνατότητες μπορούμε να μιλήσουμε. Δεν βλέπω να μας εκπλήσσει σε κάτι η d5, απλώς ενσωματώνει όλα όσα κυκλοφορύν στην αγορά και κάτι παραπάνω. Για μένα πέρα από τα γνωστά που ευτυχώς δεν άλλαξαν (π.χ. εργονομία) είναι εντυπωσιακό το νέο σύστημα εστίασης και το iso Που φθάνει πλέον σε νούμερα εκατομμυρίου και πολύ πάνω από τις επιδόσεις των αλλων υλοποιήσεων που είδαμε μέσα στο 2015. Μακάρι να δουλέψουν απροβλημάτιστα.

Πάντως βλέπω θετικά την όλη κίνηση της νίκον τόσο με την d5 όσο και με την d500. Αυτή τη φορά δεν είχαμε μισές δουλειές. Συμφωνείς Γιάννη;

Συμφωνω, βεβαιως, η αληθεια μεν δεν καθομαι οπως ολοι ν ασχολουμαι ολη μερα με κουβεντες η οχι η η η ... απλα η την αγοραζω η οχι...

Το ν ασχολουμαι Βλασση ολη μερα με το ν αναλυω περι της θεωριας της Νικον κλπ, δε μου λεει κατι , η δε μου κανει κατι..

Εχω κανει την προπαραγγελια μου, απλα κι ομορφα.

Τα υπολοιπα προσωπικα τα θεωρω κατα τη γνωμη μου περιτα.

Γιάννη εσύ είσαι επαγγελματίας και βλέπεις διαφορετικά τη φωτογραφία οπότε λογικό είναι να μην αναλώνεσαι σε μετρήσεις και λεπτομέριες.
Σίγουρα και η nikon στο κοινό των επαγγελματιών απευθύνεται.
Καλοτράβηχτη να ευχηθώ.

Σ ευχαριστω πολυ! να σαι καλα, το ευχομαι κ αντευχομαι κι εγω..

Απλα , χωρις να παρεξηγηθω (που θα παρεξηγηυω βεβαια αλλα δεν πειραζει..), βρισκω περιτη την πολυ πολυ χρονοβορα ενασχοληση με κατι, ετσι απλα για να το πω, για να περναει η ωρα, με το "να χαμε να λεγαμε" η να χω ν ασχολουμαι, αν ποτε δεν προκειται να παρω κατι..

Και επισης στην .."μικροκοινωνια" που ανεβαζουμε κ κατεβαζουμε κυβερνησεις χωρις πραγματικα να εχουμε σκοπο ν αγορασουμε κατι, η εστω να γνωριζουμε..

Και αυτα τα λογια τα ερμα, ετσι απλα να πεφτουν κενα..
Ε , μετα απο τοσα χρονια με κουρασε μωρε...λογικο δεν ειναι??

Καλο το χομπυ, καλο το επαγγεμλα, δεν εχει να κανει η οχι με την αγορα η οχι μιας μηχανης συνηθως..

η αναλωση ειναι που κουραζει θα ελεγα περισσοτερο.

Καλη κι ευλογημενη χρονια να εχουμε!

Βασικά, ειδικά για Ελλάδα ο Γιάννης ( χρόνια πολλά παρεπιπτώντος Γιάννη ) είναι πρός το club των σπάνιων επαγγελματιών.
Οι περισσότεροι επαγγελματίες, με πάρα πολλούς γάμους κάθε χρόνο... βαράνε ακόμα με D700, D300, D600, D750 στην καλύτερη...

Απάντηση: Re: Nikon D5

D750 στην καλύτερη...

Το ότι θα κυκλοφορήσει στην αγορά η D5, δεν σημαίνει ότι η D750 δεν είναι παραπάνω από αρκετή για να καλύψει οποιονδήποτε ελληνικό γάμο και όχι μόνο (μην κοιτάμε στο εξωτερικό που υπάρχουν ναοί που όλα γίνονται υπό το φως των κεριών, σωστά; ). Μην πω ότι είναι σαφώς προτιμότερη (λόγω +50% πίξελς) από το τρέχον μοντέλο D4. Η D5 είναι απλώς ό,τι καλύτερο, και σίγουρα overkill για τις παραπάνω περιστάσεις

Re: Απάντηση: Re: Nikon D5

Το ότι θα κυκλοφορήσει στην αγορά η D5, δεν σημαίνει ότι η D750 δεν είναι παραπάνω από αρκετή για να καλύψει οποιονδήποτε ελληνικό γάμο και όχι μόνο (μην κοιτάμε στο εξωτερικό που υπάρχουν ναοί που όλα γίνονται υπό το φως των κεριών, σωστά; ). Μην πω ότι είναι σαφώς προτιμότερη (λόγω +50% πίξελς) από το τρέχον μοντέλο D4. Η D5 είναι απλώς ό,τι καλύτερο, και σίγουρα overkill για τις παραπάνω περιστάσεις

Δεν εννοούσα ότι δεν επαρκούνε.
Και με την D700 κάνεις υπερτέλεια την δουλειά γάμου.

Απλά όταν βγάζεις 1000 ανα γάμο και κάνεις τουλάχιστον 5-6 γάμους τον μήνα κάθε μήνα, ε τότε δεν είναι παράλογο να "απαιτεί" ο πελάτης να έχεις νέο και ακριβό εξοπλισμό και ας μην είναι απαραίτητος.

Όπως ακριβώς το είχε πεί ο Cincotta σε μια συνέντευξη σε κάποιο photography site, όταν οι πελάτες μου ξεκίνησαν να ρωτάνε γιατί είμαι τόσο ακριβός... πήρα μια Phase One, όταν με ρώταγαν αυτή την ερώτηση, τους έλεγα πόσο κοστίζει η κάμερα και οι φακοί, και αμέσως "ξέχναγαν" την ιδέα του ότι είμαι "ακριβός".

ειναι πολυσυνθετο το θεμα, και θελει ανοιχτο και προχωρημενο μυαλο για να τα κατανοησουμε ολα αυτα, οχι να κρινουμε απλα απ τον καναπε μας..

οπως φυσικα κ το να μαστε μεσα στο παιχνιδι, να χουμε μια επαφη με τον κλαδο δηλαδη κ το πως κ τι.
Γιατι αλλιως, ειναι σαν να λεω κι εγω πως οι πυρηνικοι φυσικοι τα κονομανε αδρα, οι δικηγοροι τα κονομανε κι αυτοι αδρα και πως ο designer δεν κανει τιποτα παρα να εχει ενα κομπιουτερακι κ να τα τσεπωνει χωρις εξοδα..

Billpeppas σ ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια. Το εκτιμω.

Είναι ηδ διαφορά ανάμεσα σε έναν επαγγελματία κι έναν ερασιτέχνη. Ο επαγγελματίας γνωρίζει ότι θα πρέπει να μάθει ο ίδιος το εργαλείο του. Ο ερασιτέχνης προσπαθεί να μάθει μέσω άλλων πριν το αγοράσει.

Καλά δεν νομίζω ότι υπάρχει ερασιτέχνης που θα αγοράσει τη D5, λέμε τώρα. Τουλάχιστον όχι την πρώτη φουρνιά. Θεωρητική είναι η συζήτησή μας, όχι βέβαια εκ του καναπέως ή αδιάφορη, στο βαθμό που οι καινοτομίες που φέρνει η ναυαρχίδα βρίσκουν σιγά-σιγά το δρόμο τους και στον υπόλοιπο ...στόλο. Και επηρεάζουν -ειδικά αν μιλάμε για μια εταιρεία όπως η Νίκον- και τα μοντέλα που θα βγάλει ο ανταγωνισμός.

Γιάννη σου ευχομαι χρόνια πολλά με υγεία και βλέποντας την πορεία σου στα φωτογραφικά δρώμενα της πόλης μας,εκτιμώ όλο και περισσότερο την δουλειά σου και την προθυμία σου να προσφέρεις πάντα το καλύτερο για τους πελάτες σου έμπρακτα αγοράζοντας πάντοτε τον καλύτερο εξοπλισμό σεβομενος πελάτη και την επιθυμία του για το βέλτιστο αποτέλεσμα,καλή συνέχεια και καλές δουλειές.Αυτό και μόνο δείχνει ευσυνειδησια και ακεραιότητα που λέει πολλά για μένα.

Last edited:
μαλιστα... αυτο μου θυμιζει λιγο απο χριστιανιασμο μερια .....σκεφτωμαι ,αρα αμαρτανω:flipout:

Κώστα εάν οι άνθρωποι δεν παλεύουν για το καλύτερο σε όλα τα επίπεδα πάμε στον Καιάδα,με η χωρίς θεό, θεούς,ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα είναι η φιλαυτία, που είναι μία από τις πιο σοβαρές εκτροπές από την αναζήτηση του αγαθού και με την αρχαίο ελληνική σημασία,άλλωστε είπαμε για τούς αθάνατους (παρτακηδες)και την ύβρη στο νήμα director photography και για την ματιά τού Αλέξη Δαμιανού.Πιστεύω στην ολιστική προσέγγιση των πραγμάτων και την συνεχή αναζήτησή στον άνισο αγώνα με την φύση και το αναπόφευκτο Τετελεσμενο και προσπαθώ να μη μεγενθυνω τον πόνο με την παρουσία μου στο πέρασμα μου (την βολτα)στο σύντομο διάστημα που είναι δωρεάν από την φύση,θεό,γονείς,όπως θες πεστο,έτσι και αλλιώς η ζωή είναι και αγώναΣπορ.

Last edited:
συμφωνο Τιμ, αλλα δεν θα μιλανε μονο οι εχοντες και κατεχοντες... εκτος και αν εχουμε γυρισει τοσο πισω σε εποχες, και δεν το πηρα χαμπαρι:hmmmm2:

Re: Απάντηση: Re: Nikon D5

Δεν εννοούσα ότι δεν επαρκούνε.
Και με την D700 κάνεις υπερτέλεια την δουλειά γάμου.

Απλά όταν βγάζεις 1000 ανα γάμο και κάνεις τουλάχιστον 5-6 γάμους τον μήνα κάθε μήνα, ε τότε δεν είναι παράλογο να "απαιτεί" ο πελάτης να έχεις νέο και ακριβό εξοπλισμό και ας μην είναι απαραίτητος.

Όπως ακριβώς το είχε πεί ο Cincotta σε μια συνέντευξη σε κάποιο photography site, όταν οι πελάτες μου ξεκίνησαν να ρωτάνε γιατί είμαι τόσο ακριβός... πήρα μια Phase One, όταν με ρώταγαν αυτή την ερώτηση, τους έλεγα πόσο κοστίζει η κάμερα και οι φακοί, και αμέσως "ξέχναγαν" την ιδέα του ότι είμαι "ακριβός".

νομιζω ειναι λαθος λιγο αυτο, κανεις δεν νιαζεται με τι γραφομηχανη εγραψε ο τολτοι , ουτε με τι πινελα ζογραφουσε ο βαν γκοχ.
με το ισο που εχει η Δ5 θα βγαλουν την πρωτη φωτογραφια μεσα στη μαυρη τρυπα:)