Nikon D500

Η κριτική για την D500 βγήκε το πήρε το χρυσό με άνεση,η τιμή της πολύ υψηλή για το αρχείο πού μας δίνει αν και ειναι το καλυτερο..Καλή για αυτούς πού την χρειάζονται για σπορ και άγριας ζωής φωτογραφίες με διαφορά από όλες τις άλλες μηχανές σε apc-c http://www.dpreview.com/reviews/nikon-d500/12.

Λογικό..και εγώ ανάμεσα στις 2 έπαιρνα την D500 άνετα...πολύ καλύτερο σύστημα εστίασης (ίσως το καλύτερο της αγοράς), καλύτερο βίντεο,ποιο γρήγορη στην λειτουργία της, μεγαλύτερο buffer, ποιο γρήγορο Burst mode, έχει οθόνη touch μέχρι και Auto calobration των φακών....ουσιαστικά χάνεις 1 stop σε iso και dymanim range, άλλα κερδίζεις αρκετά περισσότερα...είναι βέβαια θέμα αναγκών...κάποιος που τραβάει landscape ή σταθερά θέματα σε low light σαφώς θα ικανοποιηθεί καλύτερα από την 750....αν είχε και καλύτερη τιμή η D500 θα έκλεινε πολλά σπίτια!!

Πάντως το raw της 750 μού φαίνεται παραπάνω από ένα στοπ πιο ελαστικό σε πείραγμα σε σχέση με της 500. Κατά τ' άλλα ισχύουν όλα όσα γράφονται και για τις δύο.

Πάντως το raw της 750 μού φαίνεται παραπάνω από ένα στοπ πιο ελαστικό σε πείραγμα σε σχέση με της 500. Κατά τ' άλλα ισχύουν όλα όσα γράφονται και για τις δύο.

Πιθανότατα, σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει σε διάφορα site, dxo κλπ.. λένε ότι είναι περίπου 0,8 stop καλύτερη σε dynamic range και κάπου 1,2 stop σε iso...συνολικά 1 stop χοντρικά...τώρα μπορεί και να είναι και λίγο παραπάνω άλλα πιστεύω όχι πολύ παραπάνω...

Εδώ και καιρό ένας 17-55 2.8 και ένας 180 2.8 καθόντουσαν μια και προτιμούσα να παίρνω μαζί μου την Omd-em5 από την παλιά D200. Όταν βγήκε λοιπόν η D500 ψήθηκα να ξαναβγώ με το με μεγάλο σύστημα. Ακόμα δεν έχω βρει τον απαραίτητο χρόνο για να την μάθω σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Παρόλα αυτά τράβηξα τους αγώνες κολύμβησης του γιου μου με τον 180 και πολύ ικανοποιητικά ποσοστά καλών φωτό σε σχετικά δύσκολες συνθήκες φωτισμού.

Sent from my iPhone using Tapatalk

λένε πως είναι αστέρι και όταν με πιάνουν οι απληστίες μου τη σκέφτομαι. αλλά αυτό το πράγμα ωμά το live view και το βίντεο με τρελαίνει. καλύτερα να μην έβαζαν καθόλου βίντεο και να την είχαν λίγο πιο φτηνή. θα τη χτυπούσα άνετα στα 1400ευρώ.
λες να πέσει η τιμή να περιμένω;

Δεν μπορεί στο liveview να κάνει σωστά autofocus με το touchscreen όπως π.χ. η Canon 80d. ειναι μόνο για χρήση με manual focus που μόνο αν είσαι επαγγελματίας θα κάνεις σωστά βάζοντας έναν μηχανισμό που πιάνει πάνω στο φακό.
οπότε για εμένα δεν κάνει.
θα προτιμούσα να μην τραβούσε καθόλου βίντεο και να μου χαμηλωναν την τιμή λίγο ώστε να γίνει προσβάσιμη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αν δεις κυνηγάει πολύ και κάνει ένα μπρος πίσω από?όσο έχω δει σε όλα τα αναλυτικά review.
Ενώ φωτογραφικά σκίζει.
αν ήταν στα 1400 άντε 1600ευρώ θα τη χτύπαγα εχτές και χωρίς βίντεο

αν δεις κυνηγάει πολύ και κάνει ένα μπρος πίσω από?όσο έχω δει σε όλα τα αναλυτικά review.
Ενώ φωτογραφικά σκίζει.
αν ήταν στα 1400 άντε 1600ευρώ θα τη χτύπαγα εχτές και χωρίς βίντεο

κλασσική νίκον στο βίντεο, θέλει mf. Δουλεύει όπως όλες οι νίκον μόνο contrast detect σε liveview,