NIKON D5000 στα 550 ευρώ ή....?

thankin

Supreme Member
17 April 2009
5,923
thessaloniki
Σε αυτη την κατηγορια τιμης αυστηρα ταβανι τα 550 εχετε να προτεινετε κατι καλητερο απο την νικον? Με ενδιαφερει η ευκολια στην χρηση. Απο το ψαξιμο που εκανα την βγαζει πανω απο την olympus 620 και την νεα σονυ nex-5. Κατι σε αυτα τα λεφτα σε φετινο μοντελο που να υποσκελιζει την νικον?

Είχα ανοίξει ένα παρόμοιο θέμα πριν λίγο καιρό,αν θες ρίξε μια ματιά έχει πολλές γνώμες:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=63646

Τελικά πήρα την D5000 σε τιμή σκέτου Body αλλά σε Kit με τον 18-55mm Non-VR,πράμα που μετάνιωσα γιατί όπως το είδα μετά το πράμα το VR θα μου ήταν χρήσιμο.

Pentax K-x απο εμενα ,που με τον κιτ εχει 489 ευρω στο νετ (αρκετα φθηνοτερα αν πας στα καταστηματα) και αν περιμενεις λιγο θα πεσει και αλλο αφου βγαινει σε λιγο η K-r.
Βεβαια βαζεις στο πακετο και ενα καλο φορτιστη με 4AA Sanyo eneloop δλδ + 40 περιπου ευρω.
Σαν 2η επιλογη την 5000 με τον VR.

Τι ειναι το VR? εισαι ευχαριστημενος απο την μηχανη ? η ελλειψη autofocus σε προβληματισε? Το βιντεο ειναι μετριο οπως διαβασα?

Τι ειναι το VR? εισαι ευχαριστημενος απο την μηχανη ? η ελλειψη autofocus σε προβληματισε? Το βιντεο ειναι μετριο οπως διαβασα?

Δεν εχω την K-x απλα νομιζω οτι ειναι οτι καλυτερο στην κατηγορια.Το VR ειναι η σταθεροποιηση στους φακους της Νικον.Η Κ-χ εχει autofocus αλλα δεν εχει την επιβεβαιωση στην οθονη για το ποιο σημειο νεταρε , αυτο ειναι χαζο εκ μερους της Πενταξ αν και δεν ειναι κατι που με ενδιαφερει αφου παντα την Κ200 (που εχει την επιβεβαιωση στο σκοπευτρο) την εχω να νεταρει στο κεντρικο και οχι οπου της καπνισει.
Το βιντεο της Κ-χ ειναι μετριο.

ψαχνοντας την νικον βρηκα hd video το οποιο μονο μετριο δεν το λες οπως διαβαζω αλλου

σχετικα με την ελλειψη autofocus ισχυει? καθως βλεπω οτι περιλαμβανεται στα χαρακτηριστικα της

Δεν έχει AF στο σώμα.

ψαχνοντας την νικον βρηκα hd video το οποιο μονο μετριο δεν το λες οπως διαβαζω αλλου
http://www.youtube.com/watch?v=hs6xQkl7CfI
σχετικα με την ελλειψη autofocus ισχυει? καθως βλεπω οτι περιλαμβανεται στα χαρακτηριστικα της

Εννοουσες το AFτης 5000?
Αυτο που ειπε ο Jim , πρεπει να εχουν μοτερ οι φακοι γιατι η 5000 δεν εχει στο σωμα.Δεν εχουν ολοι οι φακοι μοτερ για το AF.
Επισης δεν νομιζω πως ειναι κατι το ιδιαιτερο ουτε της 5000 το βιντεο .

Αν θελεις καλο βιντεο νομιζω πως πρεπει να κοιταξεις προς Κανον 550 αλλα ξεφευγει σε τιμη.
Επισης η Νικον 3100 πρεπει να εχει πολυ καλο βιντεο αλλα την θεωρω απαραδεκτα ακριβη στην κατηγορια της προς το παρον σαν φωτογραφικη.
Υπ'οψη οτι δεν εχω εμπειρικη σχεση με αυτες τις μηχανες απλα οτι εχω διαβασει και δει απο παραδειγματα.

Αν θυμαμαι καλα οσοι φακοι γραφουν AF-S ειναι με μοτερ και οσοι AF σκετο χωρις.Δεν εχει καμμια λογικη οι κιτ να μην εχουν AF-S (μοτερ) θα εχουν .
Πιστευω πως ο Jim θα εννοει με και χωρις σταθεροποιηση (VR).

Last edited:
Ευχαριστω για τις γρηγορες απαντησεις! και τωρα μια ερωτηση κρισιμη, ποσο θα αναβαθμιστο ως αποτελεσμα με την νικον σε σχεση με την http://www.dpreview.com/reviews/sonydsch1/ που εχω μια 5ετια?

To πόσο θα αναβαθμιστεις εξαρτάται από το πόσο εισαι διατεθιμενος να διαβασεις και να πειραματιστεις για να μάθεις. Εαν πιστευεις οτι αγοράζοντας μια DLSR και βαζοντας την στο auto θα τραβηξεις τρελλές φωτό, τοτε ξανασκεψου το..

Προφανως επι της ουσιας δεν μπορει να γινει καμμια συγκριση της Nikon με την μηχανη που αναφέρεις...

Last edited:
εννοειται οτι πρεπει να πειραματιστεις. Παντως η νικον δειχνει ιδιαιτερα ευχιστη και ευκολη στην χρηση για πρωτη dlsr

Δεν θα εχουν σχεση απλως , ιδιαιτερα αν παρεις και καποιον καλο φακο.
Η 5000 ειναι εξαιρετικη μηχανη ... και μονο που εχει τον ιδιο αισθητηρα με την D90 και D300 φτανει .
Αρχιζει την default κλιμακα απο τα 200ISO και οχι να τραβαει αξιοπρεπως μεχρι τα 200ISO και απο εκει και περα το χαος.

ψαχνοντας ειδα και την νικον 3100 αξιζει τα επιπλεον 100 ευρω , σιγουρα ειναι μηνος φρεσκια και με fullhd , δεν εχει ομως την περιστροφη στην οθονη και τι αλλο?

Ας περιμενουμε να δοκιμαστει πρωτα γιατι τοσα χρηματα για αυτη την μηχανη τα θεωρω υπερβολικα.Αν και εχει λιγο καλυτερο σκοπευτρο απο την 5000 , που εχει το μικροτερο στην κατηγορια νομιζω .