Νikon D5100

leonkoum

Supreme Member
20 December 2008
5,210
Σημερα ανακοινωθηκε νεα φωτογραφικη μηχανη απο την ΝΙΚΟΝ η D5100 και στα χαρτια μαλιστα δειχνει και πολυ καλη....
Περισσοτερα εδω.......

Μπα...μην το λες...
Σε κανα εξαμηνο η τιμη θα εχει πεσει αρκετα.
Δειχνει καλο εργαλειο,βεβαια θα την δουμε στην πραξη τι θα κανει.3
Πιστευω ομως οτι θα πουλησει καλα

Eεε ... αυτό δεν το περίμενα ... Nikon με σουλούπι Canon !!!

Αυτό σωστό. Θα ήθελα να ακούσω τα σχόλια όσων παραπονιούνται για το γκριπ της μικρής σειράς της Canon. Πλέον η 5100 είναι οριακά μικρότερη από την 600D, και στο γκριπ όπως φαίνεται.

Προσωπικά έβρισκα το grip της Nikon D5000 πολύ καλύτερο από αυτό της 500D. To grip και το σκόπευτρο είναι λόγος για μένα για να αλλάξω την 500D.
Τώρα η D5100 νομίζω πως και πάλι θα έχει καλύτερο πιάσιμο απο τις 500-550-600D, επειδή έχω την αίσθηση πως η Nikon δίνει περισσότερο βάση σε αυτό το θέμα.

Από αισθητήρα πάντως δείχνει πολύ πιο μπροστά από τις υπόλοιπες της κατηγορίας. Δυστυχώς έχει πιο μικρό VF και από την D3100 :( . Εν τέλει μόλις προσγειωθεί η τιμή της μάλλον θα είναι η καλύτερη επιλογή σε αυτή την κατηγορία..

Προσωπικά έβρισκα το grip της Nikon D5000 πολύ καλύτερο από αυτό της 500D. To grip και το σκόπευτρο είναι λόγος για μένα για να αλλάξω την 500D.
Τώρα η D5100 νομίζω πως και πάλι θα έχει καλύτερο πιάσιμο απο τις 500-550-600D, επειδή έχω την αίσθηση πως η Nikon δίνει περισσότερο βάση σε αυτό το θέμα.

Καλά κρασά. Το σουλούπι της το είδες; Ή και μόνο που είναι νίκον νιώθουν δέος τα δάχτυλα του χρήστη και μαζεύονται; :flipout:

Καλά κρασά. Το σουλούπι της το είδες; Ή και μόνο που είναι νίκον νιώθουν δέος τα δάχτυλα του χρήστη και μαζεύονται; :flipout:

Στις φώτος φαίνεται να είναι πιο μεγάλη η λαβή από την αντίστοιχη της 600D

sidebyside.jpg

anyway από τις 500D, 550D, D5000, D80, D90, D700 και 5D MKII που έχω πίασει στα χέρια μου οι Nikon μου άφηναν καλύτερη αίσθηση και έχω σχετικά μεγάλα χέρια. That's it.

Στις φώτος φαίνεται να είναι πιο μεγάλη η λαβή από την αντίστοιχη της 600D

sidebyside.jpg

anyway από τις 500D, 550D, D5000, D80, D90, D700 και 5D MKII που έχω πίασει στα χέρια μου οι Nikon μου άφηναν καλύτερη αίσθηση και έχω σχετικά μεγάλα χέρια. That's it.

Η canon έχει σαφώς μεγαλύτερο πιάσιμο.:a0210:

Απάντηση: Re: Νikon D5100

Η canon έχει σαφώς μεγαλύτερο πιάσιμο.:a0210:

Με το μάτι πιάσιμο δεν γίνεται. Άμα δεν βάλεις "Επί του Τύπου των ήλων" άκρη δεν βγάζεις :BDGBGDB55:

Βάλτε την δίπλα σε μια D5000 να δείτε τη διαφορά. Το ύψος του γκριπ έχει κοντύνει πολύ, το σουλούπι έγινε όντως τύπου Canon, αλλά στο ακόμη μικρότερο. Μην το βλέπετε "χοντρούτσικο", το πρόβλημα είναι με τον μικρό ή και τον παράμεσο για μερικούς, μπορεί να μην χωράνε. Βέβαια όποιος θέλει "πιασίματα" καλά θα κάνει να αποφύγει την εισαγωγική κατηγορία γενικώς.

Μην το βλέπετε "χοντρούτσικο", το πρόβλημα είναι με τον μικρό ή και τον παράμεσο για μερικούς, μπορεί να μην χωράνε.

Ακριβώς αυτό! παρόλο που το ύψος είναι λίγο μεγαλύτερο, το πάχος του grip στις Canon είναι σχετικά μικρό με αποτέλεσμα τα δάκτυλα να "βρίσκουν" στο σώμα χωρίς να έχουν καλή επαφή με το grip, ενώ στην άλλη περίπτωση τουλάχιστον "αγκαλιάζουν" και το grip. Τα 2 δάκτυλα για μένα ήταν στον αέρα με τις entry level ή από κάτω για στήριξη και εν τέλει ....

Βέβαια όποιος θέλει "πιασίματα" καλά θα κάνει να αποφύγει την εισαγωγική κατηγορία γενικώς.
:a0210:

Εγώ δεν έχω κάποιο πρόβλημα με το σχέδιο, περί ορέξεως όμως...

Εκεί που θα έχει πρόβλημα η μηχανή είναι οι φακοί. Εξηγούμαι: Η NIKON D7000 είναι μια μηχανή εξαιρετικά απαιτητική σε φακούς. Δεν έχει καμιά απολύτως σχέση η καλή συνύπαρξη της NIKON D90 με τους βασικούς ή τους μεγάλους ζουμ της ΝΙΚΟΝ με αυτό που συμβαίνει με την NIKON D7000. Γυναίκα συνάδελφος αγόρασε τη συγκεκριμένη μηχανή κι αισθάνεται μια χαρά. Όμως βλέποντας τις δικές της φωτογραφίες και τραβώντας κι εγώ μερικές, είδα ότι ο αισθητήρας παράγει με τους βασικούς φακούς χειρότερες φωτογραφίες σε σχέση με μια D90. Αν βάλεις πάνω καλύτερους φακούς το θέμα αλλάζει. Η διαφορά είναι ορατή σε οποιονδήποτε έχει συνηθίσει να βλέπει φωτογραφίες σε 100% στην οθόνη του ΗΥ του. Ποιό φακό έχει η συγκεκριμένη συνάδελφος; Τον ΝΙΚΟΝ 18-200 (!!!!).

Άρα αν η d5100 φορά τον ίδιο αισθητήρα, που μάλλον αυτό συμβαίνει, οι κάτοχοί της ή θα παραμυθιάζονται ότι βγάζουν καλές φωτογαφίες, ενώ δεν είναι καλύτερες από του ανταγωνισμού ή από της d90 ή θα συμβάλλουν με χαρά στηνοικονομική ανάκαμψη της ΝΙΚΟΝ κι άλλων εταιρειών προμηθεύομενοι καλύτερους οπτικά φακούς.

Για μιά ακόμη φορά λοιπόν, αποδεικνύεται πώς επένδυση είναι ο/οι φακός/οί και όχι τα σώματα.
Ενας καλός (και ακριβός) φακός παραμένει καλός για πολλά χρόνια. Τα σώματα τα αλλάζουν οι εταιρείες σαν πουκάμισα.
Επένδυση ήσαν θα έλεγα στην εποχή του φίλμ, τότε οι μηχανές αποτελούσαν πιο σταθερή αξία,την διαφορά την έκαναν τα films.

800 δολαρια σωμα και 900 δολαρια με τον 18-55 εχω δει σε καποιο σαιτ. Για ημερομηνια αφιξης δεν διαβασα κατι.