Αξιοπρεπέστατος ναι, με την d50 δεν ειχα παράπονο πάντως...
Φραγκίσκο ακόμα και σε σώμα 6mp όπως η D70 η διαφορά αυτού του φακού με τον Tamron 17-50 είναι εντυπωσιακή υπέρ του δεύτερου.
Το γράφω γιατι τους έχω και τους δύο και γιατί ο 18-70 Nikkor θεωρείται ή θεωρείτο τέλος πάντων, αξοπρεπέστατος.
Τάσο το είπαμε. Δεν είναι μόνο η ανάλυση... υπάρχουν κι άλλα (π.χ. το κοντράστ)
Δεν καταλαβαίνω... δλδ έχει κόντραστ στα 12 και δεν έχει στα 16; Χώρια που το κόντραστ μπορούμε να το αυξομειώσουμε μέχρι κάποιο βαθμό δίχως συνέπειες, στο pp. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η αξία της διαφοράς μεταξύ των φακών στο χρωματικό κόντραστ και στις μεταβάσεις, υπάρχει, ίσως μάλιστα αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά που βλέπουμε στο τελικό αποτέλεσμα, ακόμη και πέραν της ανάλυσης.
Παντως Βλαση αν εχεις ευκαιρη καμια D7k φερτην να της 'στραγγισουμε' τον αισθητηρα... καταλληλος .
Ξερεις τι εννοω :afro:
αν έχουν αντίστοιχες επιδόσεις τα παραπάνω χρήματα για την 7000 τα δίνεις για τα 31 AF τα 2 παραπάνω fps και το σώμα αλουμινίου?
Αν είναι έτσι τότε για ερασιτεχνική χρήση δεν αξίζει τη χρηματική διαφορά
Απο τη μερια μου, για την D7000, θα προσθετα και τις δυο θεσεις SD card (μια για jpg μια για raw), την μακραν καλυτερη σε διαρκεια μπαταρια (απο την αντιστοιχη της D5000) και το γεγονος οτι μπορεις να αλλαξεις ολα τα βασικα settings απο εξωτερικους διακοπτες/κουμπια χωρις να μπεις στο menu.
To οτι ειναι και "weather sealed" σου δινει μια προσθετη σιγουρια αν τραβας σε πολυ αερα/βροχη η αν ριξεις κανενα καφε κατα λαθος πανω της..
Το γεγονος οτι διαθετει AF fine tuning (το ανεκαλυψα σημερα!) σημαινει οτι μπορεις να καλιμπραρεις παλιους η νεους φακους που φαινεται οτι εχουν μικροπροβλημα ακριβους εστιασης και η καμερα να θυμαται τις ρυθμισεις οποτε βαζεις τον συγκεκριμενο φακο επανω.
Επισης η D7000 θυμαται τα δεδομενα των non cpu φακων και τα αποθηκευει. Τα βαζεις μια φορα και καθε φορα που φορας τον συγκεκριμενο φακο εχεις σωστα exif και βλεπεις τις τιμες διαφραγματος στο view finder.
Ειναι βεβαια αρκετα πιο βαρια απο την D5000, το αισθανεσαι αμεσως, αλλα το γεγονος οτι κρατας ενα "αστερι" στα χερια σου σε αποζημιωνει αμεσα.
Ποτε δεν μετανιωσα που αγορασα την D7000 παρολο που για τα κυβικα μου η D5000 ηταν υπερ-αρκετη. Την απολαμβανω καθε μερα, ειτε φωτογραφιζοντας, ειτε κοιτωντας την και σκεφτομενος τι θα μπορουσα να κανω μαζι της![]()
τα παντα ειναι σχετικα, αναλογα με τις αναγκες σου κρινεις τι σε ταιριαζει.
Ρε παιδιά έλεος, μην βλέπετε τις dslr ως gadgets.Δεν είναι.
Οι περισσότερες απο αυτές μπορουν να χρησιμοποιηθούν κάλλιστα ως επαγγελματικά εργαλεία.
Απο τη μερια μου, για την D7000, θα προσθετα και τις δυο θεσεις SD card (μια για jpg μια για raw), την μακραν καλυτερη σε διαρκεια μπαταρια (απο την αντιστοιχη της D5000) και το γεγονος οτι μπορεις να αλλαξεις ολα τα βασικα settings απο εξωτερικους διακοπτες/κουμπια χωρις να μπεις στο menu.
To οτι ειναι και "weather sealed" σου δινει μια προσθετη σιγουρια αν τραβας σε πολυ αερα/βροχη η αν ριξεις κανενα καφε κατα λαθος πανω της..
Το γεγονος οτι διαθετει AF fine tuning (το ανεκαλυψα σημερα!) σημαινει οτι μπορεις να καλιμπραρεις παλιους η νεους φακους που φαινεται οτι εχουν μικροπροβλημα ακριβους εστιασης και η καμερα να θυμαται τις ρυθμισεις οποτε βαζεις τον συγκεκριμενο φακο επανω.
Επισης η D7000 θυμαται τα δεδομενα των non cpu φακων και τα αποθηκευει. Τα βαζεις μια φορα και καθε φορα που φορας τον συγκεκριμενο φακο εχεις σωστα exif και βλεπεις τις τιμες διαφραγματος στο view finder.
Ειναι βεβαια αρκετα πιο βαρια απο την D5000, το αισθανεσαι αμεσως, αλλα το γεγονος οτι κρατας ενα "αστερι" στα χερια σου σε αποζημιωνει αμεσα.
Ποτε δεν μετανιωσα που αγορασα την D7000 παρολο που για τα κυβικα μου η D5000 ηταν υπερ-αρκετη. Την απολαμβανω καθε μερα, ειτε φωτογραφιζοντας, ειτε κοιτωντας την και σκεφτομενος τι θα μπορουσα να κανω μαζι της![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.