Nikon D600

Κοίτα το θέμα με τη ΝΕΧ που είχα είναι ότι ποτέ δεν τη χρησιμοποίησα αποκλειστικά. Είχα και τη D40, ενώ δεν είχα και φακούς για να της βάλω. Την έπαιρνα πιο πολύ λόγω του καλύτερου αισθητήρα και του βίντεο αντί για τη D40.. Η αλήθεια είναι πως προτιμούσα τη D40.. σκεφτόμουν πιο πολύ πριν βγάλω. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν είχε EVF και καλύτερο χειρισμό (όπως η 7 δηλαδή) [και αν είχα φακούς φυσικά]. Με τη D700 ναι σκέφτομαι περισσότερο, και η αλήθεια είναι ότι έχω μειώσει αρκετά τις φωτογραφίες που βγάζω.

Πάντως εγώ που έχω μαζί μου σταθερά την d700 και την epm1 βλέπω ότι τα κάδρα μου με την Oly είναι άτσαλα σε σχέση με εκείνα της d700. Μάλλον βλέπω στο σκόπευτρο πράγματα που δεν μπορώ να δω εύκολα στην οθόνη της Oly. Επίσης τα κάδρα μου είναι σταθερά. Ενώ με την epm1 κάποιες φορές ψιλοκουνιέται το χέρι, άρα φεύγει το κάδρο προς μια πλευρά. Τολμώ να πω ότι δεν πρόκειται (τουλάχιστον για τη δική μου περίπτωση) για τη διαφορά σκόπευτρου-οθόνης, καθώς και με την 5100 τα κάδρα μου δεν είναι τόσο καλά όσο εκείνα της d700. Άρα;;;

μάλλον καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το μεγάλο και καθαρό σκόπευτρο συμβάλλει πολύ σημαντικά στην επιλογή του σωστού κάδρου.

Νασο και λοιποί καλές φωτογραφίες.

Αν τελικά ισχύσουν οι τιμές που σου "λένε" τα καταστήματα για την canon 6d θα πρόκειται για την ίδια πολύ κακή τιμολόγηση της canon 5d mkIII σε σχέση με την nikon d800. Συγκεκριμένα μου είπαν από ένα κατάστημα της Αθήνας κι από το γνωστό φιλικό κατάστημα της Θεσσαλονίκης ότι περιμένουν να ανοίξει η 6d στα 2200 ευρώ.

Εύχομαι με όλη μου την καρδιά να μη συμβεί αυτό. Δεν είναι δυνατόν ένα προιόν απολύτως ανταγωνιστικό με κάποιο άλλο που βρίσκεται ήδη στην αγορά να τιμολογείται 700 ευρώ επιπλέον. Με τόσα χρήματα αγοράζει κανείς αντί για την canon, τη nikon d600 και φακό ζουμ 2.8.

Αν τελικά ισχύσουν οι τιμές που σου "λένε" τα καταστήματα για την canon 6d θα πρόκειται για την ίδια πολύ κακή τιμολόγηση της canon 5d mkIII σε σχέση με την nikon d800. Συγκεκριμένα μου είπαν από ένα κατάστημα της Αθήνας κι από το γνωστό φιλικό κατάστημα της Θεσσαλονίκης ότι περιμένουν να ανοίξει η 6d στα 2200 ευρώ.

Εύχομαι με όλη μου την καρδιά να μη συμβεί αυτό. Δεν είναι δυνατόν ένα προιόν απολύτως ανταγωνιστικό με κάποιο άλλο που βρίσκεται ήδη στην αγορά να τιμολογείται 700 ευρώ επιπλέον. Με τόσα χρήματα αγοράζει κανείς αντί για την canon, τη nikon d600 και φακό ζουμ 2.8.

2200 θα ειναι ναυαγιο. Αν ισχυσει αυτο, την βλεπω στα 2900 με τον κιτ 24-105L
Στα ιδια χρηματα βγαινουν η D600+φακος αφρος πως λεει και ο Βλασης, και εχεις και ρεστα. Και μαλλον και καλυτερη μηχανη...

Αλλα οταν με 2800 (600 παραπανω), μπορει καποιος να παρει την μκ3, απορω ποιο ειναι το target group.
Αυτος που θελει αναβαρμιση απο μκ2, δεν θα την παρει (ok εκτος του vasada), o εχων μια 7d μαλλον πολυ δυσκολα, οι εχοντες παλαιοτερα κροπ θα περιμενουν μεχρι το Πασχα να πεσει η τιμη, οποτε ???

Η δικη μου εκτιμιση ειναι πως θα ξεκινησει γυρω στα 1800...

Ντινο, με 2200 ουτε οι μαρκετιστες της Canon δεν θα την παρουν, ουτε φυσικα κι εγω.

Παντως αν κρινουμε απο την μαρκΙΙΙ που ξεκινησε απο 3600 και τωρα ειναι στα 3100, μπορει σε μερικους μηνες να ειναι πολυ κατω απο 2000, οποτε αλλαζει το θεμα.
Τα 1500 για την 600 ειναι πολυ καλη τιμη και ενθαρρυντικο σημαδι, αν παρασυρει και τον ανταγωνισμο.

2200 θα ειναι ναυαγιο. Αν ισχυσει αυτο, την βλεπω στα 2900 με τον κιτ 24-105L
Στα ιδια χρηματα βγαινουν η D600+φακος αφρος πως λεει και ο Βλασης, και εχεις και ρεστα. Και μαλλον και καλυτερη μηχανη...

Αλλα οταν με 2800 (600 παραπανω), μπορει καποιος να παρει την μκ3, απορω ποιο ειναι το target group.
Αυτος που θελει αναβαρμιση απο μκ2, δεν θα την παρει (ok εκτος του vasada), o εχων μια 7d μαλλον πολυ δυσκολα, οι εχοντες παλαιοτερα κροπ θα περιμενουν μεχρι το Πασχα να πεσει η τιμη, οποτε ???

Η δικη μου εκτιμιση ειναι πως θα ξεκινησει γυρω στα 1800...

εύχομαι με όλη μου την καρδιά να κάνει εκκίνηση στα 1800-1900 ευρώ. Από την άλλη διαφωνώ με την άποψη ότι τα 600 ευρώ δεν είναι σοβαρή διαφορά από την 5D MKIII . Στην εποχή μας είναι διαφορά. Μάλιστα αντιστοιχεί σε έναν EF 17-40 4.0. ή κάπου εκεί.

Ντινο, με 2200 ουτε οι μαρκετιστες της Canon δεν θα την παρουν, ουτε φυσικα κι εγω.

Παντως αν κρινουμε απο την μαρκΙΙΙ που ξεκινησε απο 3600 και τωρα ειναι στα 3100, μπορει σε μερικους μηνες να ειναι πολυ κατω απο 2000, οποτε αλλαζει το θεμα.
Τα 1500 για την 600 ειναι πολυ καλη τιμη και ενθαρρυντικο σημαδι, αν παρασυρει και τον ανταγωνισμο.

Ειναι κατω απο τα 3000 η μαρκ3 αυτη την στιγμη. ;-)

εύχομαι με όλη μου την καρδιά να κάνει εκκίνηση στα 1800-1900 ευρώ. Από την άλλη διαφωνώ με την άποψη ότι τα 600 ευρώ δεν είναι σοβαρή διαφορά από την 5D MKIII . Στην εποχή μας είναι διαφορά. Μάλιστα αντιστοιχεί σε έναν EF 17-40 4.0. ή κάπου εκεί.

Φυσικα και ειναι διαφορα σοβαρη Βλαση, ειναι ενας μισθος. Δεν εξεφρασα δηλαδη αποψη για την αξια των 600 ευρω.

Αλλα αναλογικα σαν φωτογραφικες μηχανες η μαρκ3 ειναι (και οφειλει) να ειναι πολυ περισσοτερο απο 600 ευρω πιο ακριβη απο την 6D.
Αυτο εννοω.

Φυσικα και ειναι διαφορα σοβαρη Βλαση, ειναι ενας μισθος. Δεν εξεφρασα δηλαδη αποψη για την αξια των 600 ευρω.

Αλλα αναλογικα σαν φωτογραφικες μηχανες η μαρκ3 ειναι (και οφειλει) να ειναι πολυ περισσοτερο απο 600 ευρω πιο ακριβη απο την 6D.
Αυτο εννοω.

εγώ ελπίζω ότι η 6d θα είναι καλύτερη μηχανή στην πράξη σε σχέση με τις προδιαγραφές της.

αλλά είμαστε off topic κι ώρα να φεύγουμε από αυτό το νήμα...

2000, (σε ευρω ομως :D ) κανει και εδω πλεον...

Νασο, αν ησουν "υποχρεωμενος" να εχεις μονο εναν φακο στην D600 σου, ποιος θα ηταν αυτος ?

Τον 70-200 που εχεις, τον "κραταει" γερα το σωμα ?

Εναν μόνο; Θα ήταν ο 70-200 που είναι αγαπημένος και τον έχω λιώσει γιατί είναι απαραίτητος για τα θέματα που μ' αρέσουν (τους ποδηλατικούς αγώνες και το Αττικό πάρκο που μονοπωλούν το ενδιαφέρον μου τελευταία). Αλλά θα με περιόριζε για σχεδόν οποιαδήποτε άλλη χρήση. Οπότε, μάλλον τον 24-70, κι ας μην τον έχω δουλέψει καθόλου ακόμα.

Μια χαρά μου φαίνεται ο συνδυασμός D600+70-200 πάντως. Δε διαπιστώνω κάποια αστάθεια, ή κάτι τέτοιο, αν καταλαβαίνω καλά την ερώτηση!

edit: Να πω ότι για λουρί, χρησιμοποιώ το Sun sniper (δε θυμάμαι ποιο μοντέλο ακριβώς), το οποίο βιδώνω στο φακό, όταν έχω τον 70-200 κουμπωμένο.

Last edited:
Ευχαριστω.

Για φακους με αρκετο βαρος (πχ τον 70-200 2.8 που ειναι γυρω στα 1,5 κιλα) καπου ειχα διαβασει οτι ισως να υπαρχει καποιο προβλημα. Κατι με το mount της μηχανης. Οτι δεν ειναι και τοσο ..... στιβαρο (?) Κατι τετοιο.
Αφου ομως μου λες οτι δεν εχεις παρατηρησει τιποτε, μενω στην δικη σου αποψη αντι του "καπου ειχα διαβασει" -bye-

Κι εγώ το έχω διαβάσει (προφανώς απ' την ίδια πηγή, δε θυμάμαι ποια όμως).
Ούτως ή άλλως είναι θέμα σωστής τεχνικής και ισχύει ανεξαρτήτως φακού, αλλά ιδιαίτερα με τέτοια μεγέθη έχεις ένα λόγο παραπάνω να στηρίζεις πάντα το φακό με το άλλο χέρι.

Mπορει πανω και κατω να ειναι κραμα μαγνησιου αλλα το σωμα αυτο καθε αυτο ειναι πολυκαρμποναιτ και εκει πανω ειναι 'πακτωμενη' και η μοντουρα.
Και 'ναι' εαν κρεμασεις εναι 300-400 ή 600αρι φακο και το συνολο το σηκωσεις και το κρατησεις απο την μηχανη, 'ναι', υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να μεινεις με την μοντουρα στο χερι...:flipout:
Κατα τα αλλα με τον 70-200 που βλεπω δεν υπαρχει κανενα θεμα...
(την εχω εδω και μερικες μερες και 'γνωριζω'):award:

Απάντηση: Re: Nikon D600

Ποσο καλη ειναι αυτη η D600 επιτελους ?????

Πολυ καλη επιλογη φιλε...εχεις σχεδον το ιδιο DR της D800 πρακτικα ιδιες επιδοσεις στον θορυβο (τολμω να πω λιγο πιο 'ευχαριστος' αλλα με σιγουρια θα το πω οταν βγει το κανονικο ACR) αρχεια NEF 30MB, ελαφρη σωμα, εξαιρετικη λεπτομερια και ο μονος πρακτικα συμβιβασμος που κανεις ειναι ενα ελαφρα υποδιεστερο AF σε κλειδωμα στοχου και ευαισθησια (οχι τιποτα το τραγικο) με μικροτερη καλυψη.
Ειναι καλη περιπτωση (και αν εισαι και τυχερος περνεις και εξτρα μπονους ενα σακουλακι σκονες απο το κλειστρο στον αισθητηρα :flipout:)
Ειναι η μηχανη που θα επρεπε να εχει η ΣΥΝΤΡΗΠΤΙΚΗ πλειοψηφια ολων αυτων που πηραν D800/Ε (και καποιοι και D700).
Aυτα

Last edited:
τελικά θα πει κανείς κάτι για το βίντεό της?

Εγω φιλε yiannakas δεν εχω ιδεα απο βιντεο, δεν ειχα τραβηξει ουτε ενα με την 7000 και πιθανοτατα το ιδιο θα γινει και με την 600. Με αφηνει παγερα αδιαφορο. Αν παρˊ ολα αυτα υπαρχει κατι που θες να μαθεις και μπορει να ελεγχθει ευκολα, πες μου να το κοιταξω!

Sent from my CT1002 using Tapatalk