Nikon d610 ή Sony A7?

Σταθης

Banned
24 June 2006
1,175
Καλησπερίζω την παρέα.

Σκέφτομαι να κάνω το βήμα προς full frame.
Επειδή δεν έχω την εμπειρία που έχουν πολλά μέλη του φόρουμ, παρακαλώ, δώστε μου τα φώτα σας.

Είμαι μεταξύ των δύο. Λόγω κόστους και μεγέθους.

Το κυρίως θέμα μου θα είναι 2 μωράκια, τα οποία κουνιούνται συνεχώς και συνήθως βρίσκονται σε κλειστό χώρο, προς το παρόν.
Χαμηλός φωτισμός δηλαδή και κινούμενο θέμα.

Οπότε θα ήθελα η μηχανή να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση σε υψηλά iso.
Επίσης σημαντικό ρόλο, για τη χρήση που τη θέλω, παίζει η ταχύτητα που εστιάζει.

Με την GH3 που έχω τώρα, το AF είναι αστραπιαίο, το βίντεο απίστευτο, αλλά δυστυχώς χάνει σε πολλούς τομείς σε χαμηλό φωτισμό.
Μόλις ανεβάσεις το iso, αρχίζουν τα προβλήματα. Θόρυβος, μικρό δυναμικό εύρος, χρωματική απόδοση κτλ.

Ενα άλλο θέμα, που με προβληματίζει, είναι αυτό των φακών.
Σε ποιο από τα δύο συστήματα αξίζει να επενδύσει κανείς;
Η Nikon από τη μία έχει την πορεία της χρόνια τώρα, η Sony τι έχει;
Με τους αντάπτορες θα δουλεύουν οι ψηφιακές λειτουργίες των φακών;

Λοιπόν τι λέτε;
DSLR ή Mirrorless;
Nikon ή Sony;

Ετσι οπως το θετεις νομιζω nikon. Η εστιαση ειναι ταχυτατη ειναι μαζεμενη σε διαστασεις(η sony καλυτερη εδω) και εχεις τεραστια ποικιλια φακων που εστιαζουν αυτοματα.
Παντως να ξερεις οτι οι νεοι αισθητηρες για να δωσουν αυτο που πραγματικα μπορουν θελουν και 'καλους_ακριβους' φακους.

Έτσι όπως το θέτεις συμφωνώ με τον Λεωνίδα. Η Νικον είναι πιο γρήγορη κ εχει πολυ περισσότερους φακούς. Μειονεκτημα το βάρος κ το μόνο οπτικό σκόπευτρο αλλα για την χρήση που την θές τα άλλα είναι πιο σημαντικα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Το speedbooster το σκέφτηκα κι εγώ αλλά νομίζω ότι θα το πάρω τσάμπα.
Μετα απο κάνα μήνα χαράς, θα θέλω πάλι να αλλάξω μηχανή.

O καλύτερος θα είναι ένας afs 70-200 4.0.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλοί φακοί που θα σε αφήσουν άφωνο με το τελικό αποτέλεσμα. Πές μας την τεχνική σου (π.χ. αν θέλεις να τραβάς από πολύ κοντά ή από μέση απόσταση) και το ποσό που θέλεις να διαθέσεις.

Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση , ως προς την αποσταση, συνήθως προσαρμοζομαι ανάλογως το φακό και του τι θέλω να πετύχω.
Με το φακο που μου προτείνεις φτάνω στα όρια του προϋπολογισμού μου.
Δεν ξέρω αν θα προτιμουσα αυτόν ή δυο σταθερούς πιο φωτεινους.

Απο την GH3 δηλαδη θελεις να πας σε FF...? Πολλα τα λεφτα, οχι φυσικα για το σωμα, αλλα για τους φακους... τους θες και γρηγορους, τους θες και 200ρηδες, θες και να αλλαζεις μηχανη καθε μηνα οπως γραφεις παραπανω... !!!!!

Αν θες FF για το υψηλο iso, οι κροπ ειναι -με το ζορι, χαριστικα δηλαδη- ενα στοπ πισω. Εχω την εντυπωση οτι πιανουν ανετα πλεον τα 3200 iso και με εναν 2,8 φακο και υποτυπωδες φως, θα εχεις την απαραιτητη ταχυτητα ακομα και για παιδια. Αν δε, χρησιμοποιεις και το ενσωματωμενο φλας, καλυπτεσαι και με κιτ φακους 5,6.

Γνωμη μου πανε σε dslr κροπ, λογω μεγεθους και τιμης και φακων και εστιασης. Αν η εστιαση στην GH3 σου φαινοταν αστραπιαια, στις dslr θα σου φαινεται υπερ-διαστημικη...!!!
Κοιτουσα σημερα την κανον 100D και μου φανηκε αριστη επιλογη, καλοκατασκευασμενη, μικρη, με οθονες αφης κτλ κτλ. Την εχω δει και σε προσφορα στα 450 ευρω, σκετο σωμα !!!!

Αν επιμενεις για FF, οι επιλογες ειναι δυο, κανον 6D και νικον 610... ισοδυναμες σε ολα... η κανον ειναι πιο φτηνη και εχει πιο φτηνους φακους... πχ. 50ρη 1,8 στα 100 ευρω, 85ρη 1,8 στα 350 και μαζευεις για το πασχα για τον 70-200/4/is...

Φίλε μου μην αρπάζεσαι χωρίς λόγο. Προτάσεις σου γίνονται απο μέλη με εμπειρία με σκοπό να σου γλιτώσουν λεφτά.
Και η πρόταση με την μηχανή κροπ και με το φλάς είναι πιθανόν να σε βολέψουν εξίσου ή και καλύτερα με την αγορά μιας FF μηχανής και τους φακούς που αυτή θέλει.
Ούτε σε προσέβαλε κανένας ούτε σε ειρωνεύτηκε όπως ίσως το παρεξήγησες.
Αν δεν συμφωνείς με τις προτάσεις μπορείς να μην τις ακολουθήσεις ή να τις κουβεντιάσεις. Με κόσμιο τρόπο. Σχόλια και απαντήσεις όπως οι παραπάνω δεν θα γίνουν δεκτές.
Το θέμα τελιώνει εδώ.

Απάντηση: Re: Nikon d610 ή Sony A7?

Φίλε μου μην αρπάζεσαι χωρίς λόγο. Προτάσεις σου γίνονται απο μέλη με εμπειρία με σκοπό να σου γλιτώσουν λεφτά.
Και η πρόταση με την μηχανή κροπ και με το φλάς είναι πιθανόν να σε βολέψουν εξίσου ή και καλύτερα με την αγορά μιας FF μηχανής και τους φακούς που αυτή θέλει.
Ούτε σε προσέβαλε κανένας ούτε σε ειρωνεύτηκε όπως ίσως το παρεξήγησες.
Αν δεν συμφωνείς με τις προτάσεις μπορείς να μην τις ακολουθήσεις ή να τις κουβεντιάσεις. Με κόσμιο τρόπο. Σχόλια και απαντήσεις όπως οι παραπάνω δεν θα γίνουν δεκτές.
Το θέμα τελιώνει εδώ.

Πλάκα κάνεις έτσι;

"Δεν παιρνεις κανένα φλας καλύτερα... και ενα βιβλίο για το πως να το χρησιμοποιεις"

Αυτή πως σου φαίνεται για πρόταση;;; Θα ήθελες να σου την κάνουν κι εσένα μήπως;

Σε εμένα κάνεις παρατήρηση;

Αυτό λέω κι εγώ, το θέμα τελειώνει εδώ. Και το φόρουμ επίσης, για εμένα. Ας το κλειδώσει κάποιος παρακαλώ.

Καλή συνέχεια στους υπόλοιπους.

Αυτό που προσπαθούν να σου πουν είναι ότι από τα όσα λες για να βελτιώσεις τις φωτογραφίες σου δεν χρειάζεσαι σώμα των 1500 ευρώ αλλά ότι είτε θα καλυφθείς με κάτι φθηνότερο είτε έχεις τεράστια περιθώρια βελτίωσης αν τον εξοπλισμό που ήδη έχεις τον αξιοποιήσεις καλύτερα.

Μην παρεξηγιέσαι τα ίδια λένε σε όλους (και μετά ανοίγουν θέματα μολις αγόρασα). Τι φακούς χρησιμοποείς ?

Για τα μωράκια σε κλειστούς χώρους τα δικά μου μεγάλωσαν αρκετά και δεν κινούντε απλώς πια αλλά το φλας που σου προτείνει ο send θα είναι απαραίτητο ότι σώμα και να πάρεις γιατί η φλασιά παγώνει την κινηση. Αν τσεκάρεις διαφορες οδηγίες από πιο εμπειρους μπαμπάδες ο τηλεφακός ειναι χρησιμος εκτός σπιτιού για να πιάσεις την αυθόρμητη πόζα ή να απομονώσεις τον νέο Μεσι σε καμμιά περίτεχνη φιγούρα. Εντός δεν φτάνει και για να πω τις δικές μου εμπειρίες αν το παιδί δεν θέλει δύσκολα θα καταφέρεις να το φωτογραφήσεις

και εγω συμφωνω με τον Τασο, καλυτερα φλας .... με απλο bounce στο ταβανι μια χαρα θα εισαι....
αν παρεις και αυτο εδω θα γινεις artist

41FWNJ9LPpL.jpg

Re: Απάντηση: Re: Nikon d610 ή Sony A7?

Πλάκα κάνεις έτσι;

"Δεν παιρνεις κανένα φλας καλύτερα... και ενα βιβλίο για το πως να το χρησιμοποιεις"

Αυτή πως σου φαίνεται για πρόταση;;; Θα ήθελες να σου την κάνουν κι εσένα μήπως;

Αυτό λέω κι εγώ, το θέμα τελειώνει εδώ. Και το φόρουμ επίσης, για εμένα. Ας το κλειδώσει κάποιος παρακαλώ.

keep-calm-and-dont-be-such-a-drama-queen.png

Απάντηση: Re: Nikon d610 ή Sony A7?

Πλάκα κάνεις έτσι;

Δεν καταλαβαίνω πώς από μία συμβουλή, καταλαβαίνεις ότι "σου τη λέω". Πολύ σοβαρά την είπα τη συμβουλή, να εντρυφήσεις στη φλασοφωτογραφία (εκεί πήγαινε η παρατήρηση για το βιβλίο, καθώς αυτό το είδος της φωτογραφίας έχει πολλά μυστικά). Μετά λόγου γνώσεως στο είπα, γιατί εκεί που είσαι, ήμουν. Η λύση στους κακοφωτισμένους εσωτερικούς χώρους, δεν είναι ούτε οι γρήγοροι φακοί ούτε τα 6400 asa.
Ούτε αδαή σε είπα ούτε τίποτε άλλο, μην αρπάζεσαι. Εάν θέλεις να ακούσεις τη συμβουλή, όλα καλά, εάν πάλι δεν θέλεις, πάλι όλα καλά, δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις.