Νikon D7100

Re: ΝΙΚΟΝ D7100

Παίδες επειδή ψήνομαι αν την αποκτήσω την D7100 έχω μια απορία...Αν την αγοράσω θα κάνει autofοcus με τον Tokina 11-16mm f/2.8 (το πρώτο μοντέλο και όχι το 2ο με το μοτέρ) ???

Ναι, κανονικά.

Ναι, κανονικά.

Σευχαριστω φίλε Νασο!! ...απλά αυτός ο συνδιασμός με μοτερ στο σώμα και οχι στη μηχανη με μπερδευε..γιατι με τιν D5100 που εχω τους φακούς τους είχα πάντα με μοτερ πανω.

Re: Απάντηση: ΝΙΚΟΝ D7100

β) (εξαιρωντας την αποδοση του αισθητηρα που δεν ακουσαμε/διαβασαμε κουβεντα, τουλαχιστον στο dpreview και μου φαινεται πολυ περιεργο αυτο, ακομα και ως απλη αναφορα)..

Ηλια, λες να ειναι ακριβως ιδιος ο αισθητηρας με της 5200? Χωρις καμμια αλλαγη?

Αν δεν είναι ο ίδιος θα είναι εκπληξη. Τουλάχιστον ο κορμός.
Αλλαγή μπορεί να έχει στα λεγόμενα "topings" εκτός του αα φιλτρου που δηλώθηκε οτι το έβγαλαν, παίζει μια μικρή πιθανότητα να έχει και διαφορετικούς μικροφακούς (gappless) για καλύτερη απόδοση γενικώς αλλά και λιγότερο pixel vignetting στα ανοιχτά διαφράγματα (αυτό που σε καίει ..) ή και διαφορετικά χρωματικά φίλτρα. Πάντως τα 2 τελευταία είναι πολύ καλά στην 5200 δυσκολο να καλυτερέψουν..

Ψυλλους στα αχυρα, αλλα κουβεντα να γινεται....

http://www.dxomark.com/index.php/Ca...and2)/Nikon/(appareil3)/830|0/(brand3)/Pentaxuntitled.JPG

Re: Απάντηση: ΝΙΚΟΝ D7100

Ψυλλους στα αχυρα, αλλα κουβεντα να γινεται....

http://www.dxomark.com/index.php/Ca...and2)/Nikon/(appareil3)/830|0/(brand3)/Pentax

Τόσο ίδιες είναι οι μετρήσεις που αν ξαναμετρούσαν την D5200 απο ενα αλλο δείγμα μεγαλύτερες διαφορές θα έβγαζε. Αν και θα περίμενα και αυτές οι ελάχιστες διαφορές να είναι υπερ της D7100 αντί υπερ της D5200 οπως εμφανίζεται. Ισως οι ελαφρά μεγαλύτερες ταχύτητες της D7100 εισάγουν αυτό τον λιγο παραπάνω θόρυβο.

Ολα ταυτίζονται και δεν φαίνεται να υπάρχει διαφορά ούτε στα χρωματικα φίλτρα και τους μικροφακούς.

Παραμένει και η ιδιομορφία να έχει το ISO 100 καμπύλη SNR σαν να είναι ISO 125. Η διαφορά απο το ISO 200 είναι μικρότερη απο 1 στοπ (πες 2/3) .. ενω στη συνέχεια 200-400-800 ... οι διαφορές είναι 1 στοπ.
Με δεδομένο οτι η DxO δινει μέτρηση του ISO 100 (measured vs manufacturer) κανονική σαν να απέχει 1 στοπ απο ISO 200 οδηγεί σε υποψίες οτι κάποια "μαιμουνιά" υπάρχει είτε απο την DxO είτε απο την Nikon ..

Μήπως πηρε το μάτι κανενος δείγματα raw υποεκτεθειμένα για να δούμε αν έχει και η D7100 το κουσούρι της D5200 με "banding" (θόρυβος συγκεντρωμένος σε γραμμες - ζώνες) ??.

Παιδιά μόλις απέκτησα την D7100 χωρίς φακό,σώμα μόνο.Έχω ενα σετ φακών της ΝΙΚΟΝ(35mm - 18-55mm και 55-200mm για DX φορμά αλλά επειδή θέλω και έναν αξιόλογο φακό για τα 24 αυτα megapixel της φωτογραφικής θα ήθελα να μου προτείνετε οποιαδήποτε μάρκα φακού γύρω στα 400-600 ευρώ απο all around φακό zoom μέχρι και wide angle ή σταθερό φωτεινό κοντά στα 20mm -24mm (πραγματικά mm) ποιος FF φακός θα δουλευε σωστα πανω σε DX?

Last edited by a moderator:

Καλοριζικη, ποια μηχανη ειχες μεχρι τωρα?

Ενα σετ φακων που με βολευει εμενα παντως σε κροπ, ειναι σταθερος 35ρης και ζουμ 70-200... ο πρωτος για κλειστους χωρους και αφλασα και ο δευτερος για all around...

Aπο τη στιγμη που εχεις ηδη φακους καλους, για καλυτερους, θα προτεινα οικονομια και εν καιρω, τον σιγμα 35/1,4 και τον 70-200/4VR...

Καλοριζικη, ποια μηχανη ειχες μεχρι τωρα?

Ενα σετ φακων που με βολευει εμενα παντως σε κροπ, ειναι σταθερος 35ρης και ζουμ 70-200... ο πρωτος για κλειστους χωρους και αφλασα και ο δευτερος για all around...

Aπο τη στιγμη που εχεις ηδη φακους καλους, για καλυτερους, θα προτεινα οικονομια και εν καιρω, τον σιγμα 35/1,4 και τον 70-200/4VR...

την ΝΙΚΟΝ D5100 έχω ακόμα.Ο 35άρης ειναι 1.8 και πραγματικά για τα λεφτα του ειναι πολύ καλός απο κάθε αποψη.Τον 55-200 τον εχω με VR και μη σταθερο διάφραγμα.Η αλήθεια ειναι οτι θα ηθελα να παω σε πιο wild angle ή σε tele ποιοτικό άλλα οχι φαρμακείο..φυσικά με οσο το δυνατόν μικροτερο-σταθερό διάφραγμα και VR.Αν δεν κάνω την απαιτουμενη υπομονη-οικονομία ποιος πιστευεις οτι θα με καλυπτε για τις γωνίες που ψαχνω..ειτε σε DX είτε σε FF

Θα στα πουν αναλυτικα οι νικονακηδες για ολες/καλυτερες επιλογες, δεν ξερω η νικον τι φακους εχει...

...για ευρυγωνιο σε κροπ ομως, σε καπως ανθρωπινες τιμες, μαλλον θα πρεπει να δεις ειτε κατι σε χειροκινητο σαμγιανγκ ειτε κατι σε 11-16 τοκινα...
...για τελε ποιοτικο ομως, αν ο 70-200/4vr της νικον ειναι παρομοιος με αυτον της κανον σε αποδοση ή και καλυτερος, ξεκινα να μαζευεις...

Απάντηση: ΝΙΚΟΝ D7100

εννοω την μηχανη ποσο την πηρες..τον 35αρι παρτον

να ρωτήσω κάτι ...εχω μια sandisk class 10 45MB/s extreme αν παρω μια ιδια για την δευτερη θυρα sd της μηχανης με μικροτερη ταχυτητα εγγραφης...πχ 30 ή 20 θα εχω κάποιο πρακτικο προβλημα?

Aν γραφεις ταυτοχρονα (και στις δυο ως backup) θα πας συμφωνα με την αργοτερη, αλλιως κανενα αλλο.
Καλοτραβηχτη

πρωτες εντυπώσεις θα έλεγα πολυ καλές.Σαφές ένα σώμα πιο ελαφρύ απο τον προκάτοχο του την D7000 και ενα πλούσιο μενού με αρκετές ευκολίεςς(αχρηστες για αρχάριους ομως)Το crop mode δουλευει σε 1.3X μαζι με το ηδη υπαρχων crop mode και στο σκετο δλδ στο 1.5x οπως καθε DX μηχανη της Νικον.Απο φωτογραφία τώρα δεν προλαβα να βγαλω τπτ αξιόλογο λογo εργασίας και προχειρα εβγαλα 2 φωτογραφιες που θα ανεβασω αργοτερα για να σας δωσω τα αρχεία raw και να τις δείτε.Σημερα και ολος τυχαίος η adobe εδωσε στο κοινο με βελτιωμένη εκδοση του ACR με υποστηριξη της D7100 για το photoshop και LR.

Την ανεβασα και αλλου αλλα η θεση της ειναι εδω....Η λεπτομερια ειναι απιστευτη εως και 'ενοχλητικη'....:flipout:
(η αποσταση ηταν 4μ περιπου, οποτε υπολογιστε το dof για τον 300μμ/f3.5:violent-smiley-030:)

και 100%

Last edited: