Γιαννης Σπυρου
AVClub Fanatic
αν ητανε περσυ αυτη η αλλαγη, θα ητανε μια καλη αναβαθμιση... αλλα για 2 χρονια αναμονη ειναι καπως λιγη, οχι ομως και αμελητεα.
δεν τα εχω μπλεξει καθολου!
το flat ειναι απλα μια χρηση της καμπυλης τονικοτητας (κατι σαν ψευδο-HDR) , δεν προσδιδει περισοτερη πληροφορια , ουτε δινει περισσοτερη δυναμικη περιοχη στο βιντεο.
Αντιθετα το raw-slog video διδει σχεδον ολη τη δυναμικη περιοχη του αισθητηρα στο βιντεο, οπως κανει το Raw στη photo.
ΥΓ... το slog2 πια ειναι πολυ απλο στη χρηση του, υπαρχουν δωρεαν και επι πληρωμης plugin που τα χρησιμοποιεις μεσα στα NLE( premierre, avid, FCPX).
Δε χρειαζεται δηλ. να πας σε Resolve και αλλες εφαρμογες.
Ειναι πολυ θετικο που το εβαλε η νικον, αλλα ειναι παλι ενα "ημιμετρο", σε σχεση με το raw-slog video.
Από πού ακριβώς προκύπτει ότι το σύστημα εστίασης είναι το ίδιο ?
Ουδεμία σχέση.
Το AF είναι καινούργιο, το ίδιο που χρησιμοποιείται στην D750, το οποίο είναι αρκετά για να μην πω μακράν καλύτερο αυτού της D7100, ειδικά όσο έχει να κάνει με το tracking speed & accuracy.
@Γιαρίμης Ηλίας:
Είχα δεί δύο video tests στο youtube ( το ένα σχετικά απλοϊκό, αλλά παρ' αύτα ρεαλιστικό και ακριβές, του Tony Northrup, και ένα άλλο που νομίζω ήταν του PhotographyLife αν θυμάμαι καλά )
@Γιαρίμης Ηλίας:
Είχα δεί δύο video tests στο youtube ( το ένα σχετικά απλοϊκό, αλλά παρ' αύτα ρεαλιστικό και ακριβές, του Tony Northrup, και ένα άλλο που νομίζω ήταν του PhotographyLife αν θυμάμαι καλά )
...
Αν έχεις D5xxx/D7000 λέει σαν αγορά η D7200 ( ΑΝ την χρειάζεσαι την αναβάθμιση, όχι με το ζόρι ). Αν έχεις D7100 ΔΕΝ θα την πρότεινα την αλλαγή σε D7200.
Εχοντας δουλέψει λίγο την D750 δεν είδα κάτι τέτοιο...τραβόντας με φίλο με την D750 παράλληλα με την D7100 άλλα και με την D800 πάνω κάτω την ίδια δουλειά κάνανε όλα....εντάξει δεν είμαι ειδικός και ούτε έχω ασφαλή συμπεράσματα...άλλα δεν είδα κάτι συγκλονιστικό στο σύστημα εστίασης της D750 σε μέση χρήση που δεν το έχει η D7100 και η D800....εσύ τι διαφορές και που τις είδες?...πολύ θα ήθελα αν έχεις κάποιο link με κάποιο συγκριτικό να τις δω και εγώ τις διαφορές γιατί εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο....δεν σε αμφισβητώ και μπορεί να κάνω κάτι λάθος ή να μην τις συγκρίναμε σωστά...άλλα αμφιβάλω πολύ στο κάτα πόσο είναι ΠΟΛΥ καλύτερο το σύστημα εστίασης της D750 από την D7100....καλύτερο σε διάφορα σημεία είναι άλλα ΠΟΛΥ καλύτερο προσωπικά εγώ δεν το είδα....ας περιμένουμε και τα Reviews για την D7200 βέβαια....
σε οτιδήποτε έχει να κάνει με action/sport photography όπου και απευθύνεται η μηχανή.
Τη στιγμή που καιρό τώρα η Pentax K3 (με το καλύτερο από Canon/Nikon buffer) και η Samsung NX1 (με τα 15 fps) έχουν δείξει ότι μπορείς να είσαι πιο αποδοτικός, περίμενα κάτι καλύτερο.
Επίσης τα focus σημεία στα χαρτιά τουλάχιστον δεν φαίνονται τόσα πολλά (15 σημεία cross). Βέβαια στην πράξη μπορεί να είναι πολύ αποδοτικά.
Επίσης στο κομμάτι του βίντεο σίγουρα θα μπορούσε καλύτερα, αλλά έτσι κι αλλιώς όποιος θέλει βίντεο πλέον κοιτάζει αλλού όπως είπε και ο Γ.Σπύρου.
Κάτι καλύτερο στην αδιαβροχοποίηση επίσης θα μπορούσε να κάνει η Νικον. Συνεχίζει να δίνει αντοχή στο νερό αλλά όχι αδιαβροχοποίηση κανονική που θα έπρεπε να έχει και ανάλογους φακούς (δες Pentax).
Για ποιότητα αισθητήρα δεν έχει νόημα να ανοίξουμε κουβέντα, είναι πολύ νωρίς.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Ξαναλέω.
Αναφορικά με την d7100 συγκρίνω. Και όχι με άλλες μηχανές. Αν τις βάλουμε δίπλα δίπλα στα χαρτιά δεν φαίνονται μεγάλες αλλαγές.
Τις άλλες μηχανές τις βάζω στην εικόνα για να δείξω ότι η τεχνολογία υπάρχει.
Εφόσον όπως λες δεν είσαι έμπειρος ούτε ειδικός, μην λες κάτι μετά βεβαιότητας.
Και τεχνικά ( εντελώς διαφορετικό AF system ) και πρακτικά ( ευαισθησία, ταχύτητα και accuracy/consistency ) είναι καλύτερο.
Πώς θα το δείς ?
Τράβα βγάλε φωτογραφίες σε ένα club δίχως πολλά φώτα ( π.χ. latin party σχολής χορού ), τράβα κανένα μικρό πουλί εν πτήση κατά την golden hour/dusk και σύγκρινε πόσα shots θα έχεις σε tack sharp focus με την μια μηχανή και με την άλλη ( D7000/D7100 vs D750 ).
Προσωπικά με λίγο υποδεέστερο AF system ( D810 έχω, η D750 έχει καλύτερο, έστω λίγο ) έχω δεί ουσιαστική διαφορά σε σύγκριση με την D600 σε wildlife & sports photography όσον αφορά το focusing καθώς και το ποσοστό των sharp shots ( σε ίδιες συνθήκες, ίδια subjects και με τις 2 μηχανές ).
Aναποδα το λες .. εξ ορισμού το φλατ σημαίνει καθόλου καμπύλη τονικότητας και το κέρδος είναι οτι γλυτώνεις απο το κουτσούρεμα των συνηθισμένων καμπυλων S που κλιπάρουν κανα-δυο στοπ σε κάθε άκρο κάνουν δηλ τα 10 στοπ που χωράει το φορματ 6-7.
Το slog πως δίνει όλη την δυναμική περιοχή του αισθητήρα αφου εφαρμόζεται σε ISO3200 ? (H A7s έχει 2.5 στοπ λιγότερη DR σε ISO3200 απο 100). Ποιό είναι το πραγματικό ISO που δουλεύει ?.
Eπίσης μου είναι δύσκολο να καταλάβω πόσο πιο αποτελεσματικό είναι, δηλ. με 8bit καλύπτει 14 στοπ !! ??. Με τι τονική ανάλυση ??. Εγω με τα λίγα που είδα θα έλεγα οτι το πολύ να είναι ισάξιο με 10bit rec.709 (0-255) ..
Περίμενε τώρα γιατί τα μπερδέψαμε...ποιος μίλησε για την D600??? Η D600 εννοείται ότι έχει χειρότερο σύστημα εστίασης από όλες αυτές που συζητάμε, την έχω δοκιμάσει και σε tarcking ήταν απογοητευτική για την κατηγορία της...η D7100 έχει το ίδιο σύστημα με την D800 (που την είχα για 1 μήνα άλλα λόγω κόστους δεν μπόρεσα να την κρατήσω) και δεν είδα καμία σχεδόν διαφόρά στο σύστημα εστίασης σε σχέση με την D7100...σε tracking μάλιστα λόγω των ποιο απλωμένων σημείων της D7100 μου φάνηκε περισσότερο βολική και συνολικά καλύτερη....μάλλον τα έχεις μπερδέψει η D7000 και η D7100 δεν έχουν το ίδιο σύστημα εστίασης...η D7000 έχει το σύστημα εστίασης της D600 και η D7100 το ίδιο που είχε η D300/D700 και πλέον και η D800....
Πάντως αν έχεις κάποιο link Με συγκριτικό ανάμεσα στην D7100 και την D750 σε εστίαση πολύ θα ήθελα να το δω...γιατί πέρα ότι η D750 εστιάζει στα -3ev και η D7100 στα -2ev δεν είδα κάποια άλλη διαφορά.
Η D7000 και η D600 έχουν το Multi-CAM 4800DX σύστημα εστίασης και η D300/D700/D800/D7100 το Multi-CAM 3500DX, ενώ η D750 με την D7200 έχουν Multi-CAM 3500DX II που ουσιαστικά η μόνη σοβαρή αλλαγή είναι το -3ev....
τα έχω πει στο νήμα για την Α7s Ηλια, μη τα ξαναλέμε!
ΥΓ... ένα από τα πολλά άρθρα για το slog και το πως λειτουργούν εδώ,
http://provideocoalition.com/aadams/story/the_not_so_technical_guide_to_s_log_and_log_gamma_curves/
κι εδώ....
http://www.xdcam-user.com/2014/08/e...-on-the-sony-a7s-part-one-gamma-and-exposure/
μια χαρα, καθε μηνα μπορουν να βγαζουν νεες μηχανες..
d7000 320,00
d7100 με 5 κατοσταρικα εχεις μια πολυ καλη μηχανη
ff
d700 650,oo
d600 800,oo
d610 950,00
d800 1250,00
υπαρχει μονο ενα προβλημα... θελουν και φακους οι ατιμες![]()
Μηπως το 4,0 σε crop γινεται τελικως 7,28 ?
(4 Χ 1,3 Χ 1,4)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.