Nikon D750

Re: Νέα Nikon D750

Ντίνο ξανακαλορίζικη (προσωπικά προτιμώ την αρχική που ανέβασες, παρά την "ξασπρισμένη" ;) )! Δώσε πράμα!

Και εμενα μου αρεσε περισσοτερο η μαυρη, αλλα με μαλωσε ο Τασος :D

Απάντηση: Νέα Nikon D750

Θελει κατι ενδιαμεσο. Στο acr, πηγαινειες στις καμπυλες, μετακινεις το κατωφλι των σκοτεινων προς τα αριστερα, και τα μειωνεις κατα το δοκουν. Σε τετοιες σκηνες δεν υπαρχει ετοιμη συνταγη για ολα.

Η Nikon, με επίσημη ανακοίνωση στο ελληνικό site της, ενημερώνει τους χρήστες όσων Nikon D750 παρουσίασαν πρόβλημα ότι θα τις επισκευάσει ΔΩΡΕΑΝ.

Πρόκειται για την πιο γρήγορη αντίδραση που έχουμε δει από την εταιρεία για πρόβλημα που παρουσιάζεται σε κάποιο από τα προιόντα της, πράγμα που δείχνει ότι η ιαπωνική εταιρεία έμαθε πάρα πολλά από την υπόθεση της Nikon D600.
Η παροχή αυτής της υπηρεσίες προβλέπεται να ξεκινήσει στα τέλη Ιανουαρίου.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της Nikon.

Προς τους χρήστες της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής SLR Nikon D750 (ενημέρωση της 09/01/2015)
Σας ευχαριστούμε που επιλέγετε τη Nikon για τις φωτογραφικές σας ανάγκες.

Στις 29 Δεκεμβρίου 2014 ανακοινώσαμε ότι αναζητούμε λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος που μας ανέφεραν κάποιοι χρήστες, δηλαδή ότι κατά τη φωτογράφιση σκηνών στις οποίες κάποια πηγή πολύ ισχυρού φωτός, π.χ. ο ήλιος ή έντονος φωτισμός, βρίσκεται κοντά στο πάνω μέρος του κάδρου, ορισμένες φορές δημιουργείται μια αφύσικη αντανάκλαση σε εικόνες που λαμβάνονται με την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή SLR D750.

Προκειμένου να μειωθεί αυτή η αφύσικη αντανάκλαση, η Nikon θα ελέγξει και θα επιδιορθώσει τα εξαρτήματα προστασίας από το φως και θα προσαρμόσει τη θέση του αισθητήρα AF, χωρίς καμία επιβάρυνση των χρηστών. Η παροχή αυτής της υπηρεσίες προβλέπεται να ξεκινήσει στα τέλη Ιανουαρίου. Περαιτέρω πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των οδηγιών για υποβολή αιτήματος επισκευής, θα ανακοινωθούν μόλις είναι διαθέσιμες.

Απευθύνετε τα ερωτήματά σας σχετικά με αυτό το ζήτημα στο Κέντρο Υποστήριξης Πελατών της Nikon.

Λυπούμαστε ειλικρινά για την ταλαιπωρία και σας ευχαριστούμε για την υπομονή και την κατανόησή σας.

ενα θελω να ξερω ενα προιον πρωτου το βγαλουν στη καταναλωση δεν κανουν τα αναλογα τεστ ;εδω δεν μιλαμε επιδιωρθωση
λογυσμικου το οποιο ειναι αποδεκτο

η ποιο τιμια προταση θα ηταν η αντικατασταση του προιοντος και οχι η επυσκευη του...ο αγοραστης δεν αγορασε προβληματικο
προιον καινουργιο αγορασε, ειναι καλα οταν τα ακουμπαμε και τα χρυσοπληρωνουμε; εχω λαθος;

Απάντηση: Re: Νέα Nikon D750

αν ηταν ετςι ολες οι εταιριες δεν θα ειχαν βγάλει φέτος νέα μοντελα, τα τελευταια δυο τρία χρονια ειναι σύνηθες φαινομενο να βγαίνουν τα μοντελα σχεδον όλων των εταιριών με πολυ χαμηλότερο ποιοτικο έλεγχο και να ελέγχονται πλεον στην ουςια απο τους πρώτους χρήστες που τρέχουν να τα ψωνίσουν και μετα απο ενα εξάμηνο με χρονο να λύνονται τα οποια προβληματα είτε με firmware είτε με κρυφές αναβαθμίσεις σε hardware.

Παρόλα αυτα θα συμφωνηςω οτι ειναι απαράδεκτο αλλα πλεον δεν κλάνει εντύπωση σε κανένα.

Re: Απάντηση: Re: Νέα Nikon D750

Βρε Κώστα, δυο-τρία δευτερόλεπτα παίρνει το τσεκάρισμα πριν ποστάρεις. Και τα αυτόματα τελικά σίγμα και τα κεφαλαία και οι κλ@νιές διορθώνονται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέα Nikon D750

οσο το air κανει τις πα...ιες του δεν εχω ελπίδα:bigcry:, εχω βαρεθεί να διορθώνω το s και να το αλλάζει όσα update και να εχει φάει, ζητω συγνώμη αν εχει κάποιος την λύση ας μου την πεί :idea:

Είμαι φανατικός Nikonάκιας και με αυτά που διαβάζω έχω απογοητευτεί. Άραγε με τις Canon και τις Sony DSLR συμβαίνει το ίδιο ή μόνο η Nikon βγάζει μοντέλα που παρουσιάζουν προβλήματα στην πορεία;

Ιδιαίτερα hardware προβλήματα δεν θυμάμαι στις Canon. Στην 5D2 υπήρξε, θυμάμαι, ένα θέμα το λεγόμενο "black christmas lights" (μάυρες κουκίδες σε σημειακά highlights) το οποίο διορθώθηκε κατευθείαν με firmware. Από τη Νίκον δεν το περίμενα όμως, δυο συνεχόμενα ζητήματα, μια με το κλείστρο της D600 και τώρα το light leaking. Ωστόσο πού θα πάει, τέτοια ζητήματα θα αρχίσουν να εμφανίζονται και στις Canon και παντού. Ήταν να μην γίνει η αρχή με τις εκπτώσεις, μάλλον να μην τις αποδεχθεί το κοινό. Από τη στιγμή που τις αποδέχεται, δεν είναι ανταγωνιστική η εταιρεία που θα προτιμήσει να κρατήσει ψηλά στάνταρ, κακά τα ψέμματα. Υπήρχε πχ παλιά η εταιρεία Kilfitt, η οποία με κάθε ένα φακό που κατασκεύαζε, τραβούσε δυο πλάκες και τις κρατούσε σε αρχείο για μελλοντική αναφορά σε επισκευές κλπ. Πόσοι γνωρίζουν το όνομα αυτό σήμερα;

ομως το θυμα τελικα ειναι ο καταναλωτης .οτι και να ακουω το θεωρο απαραδεκτο τετοια πολιτικη απο της εταιριες να μας θεωρουν δεδομενους......
να μην σεβοντε τους πελατες τους ....απλα τους ενδιαφερει ποιος θα προλαβει ποιον μεταξυ τους και την πληρωνουμε εμεις
συγνωμη που βγηκα εκτος θεματος

Με αυτη την παρατηρηση μου, απλα ηθελα να πω οτι ΟΛΑ τα βιομηχανικα προϊοντα καπως ετσι ...
Και μαλιστα τα αυτοκινητα, εχουν ΠΟΛΥ μεγαλυτερη αξια, και ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ και την οικογενεια μας, συνεπως το οποιο προβλημα τους μπορει να εχει ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ απο ενα επισκευασιμο flare ... !
ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ αυστηροτερο QC, αλλα αυτο θα ανεβαζε την τελικη τιμη, πραγμα που κανενα απο τα 2 μερη δεν επιθυμει.
Φαυλος κυκλος !

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέα Nikon D750

οσο το air κανει τις πα...ιες του δεν εχω ελπίδα:bigcry:, εχω βαρεθεί να διορθώνω το s και να το αλλάζει όσα update και να εχει φάει, ζητω συγνώμη αν εχει κάποιος την λύση ας μου την πεί :idea:

Κι εγώ σε air γράφω.

Το τελικό σίγμα στη μέση της λέξης ή το κανονικό σίγμα στο τέλος της λέξης μπορείς να το διορθώνεις αφήνοντας ένα κενό πριν το επόμενο γράμμα και κολλώντας τη λέξη εκ των υστέρων.

Όλα διορθώνονται, αρκεί να ρίχνουμε μια τελευταία ματιά στο κείμενό μας πριν πατήσουμε το post.
Δεν μας δικαιολογεί η ύπαρξη του bug του τελικού σίγμα, για να μη ρίχνουμε μια τελευταία ματιά, τουλάχιστον για τα χοντρά αυτόματα λάθη (βλ. "κλάνει εντύπωση" στο τελευταίο σου post). Είναι πραγματικά υπόθεση δευτερολέπτων ο εντοπισμός και η διόρθωσή τους.

Σόρι για το off-topic.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέα Nikon D750

θα το δοκιμάσω αλλά παρότι το εχω κάνει πολλές φορές δεν δουλεύει το s, σχεδον πάντα ελέγχω ή επανέρχομαι μετά αφου ποστάρω και διορθώνω, το πρωι δυστυχώς δεν εγινε και ήδη ζήτησα συγνώμη μια φορά αν δεν φτάνει να αυτομαστιγωθώ :damnyou:
τις συσκευές τις αγοράζεις για να σε βοηθούν οχι να σε εκνευρίζουν, δεν μου έκατσε δυστυχώς καθόλου καλά η αλλαγή απο το πληκτρολόγιο του Mac Air που μου χάλασε στο iPad, με τα τελευταια firmware έχασαν και το πεζό μικρό ελληνικό πληκτρολόγιο σε εμφάνηση, σούπερ, αν είχα χρήματα θα το είχα δώσει άμεσα
π.χ. την λέξη <δυςτυχώς> την εχω διορθώσει 5-6 φορες πιο πανω και οτι και να κανω αν δεν την ξαναγράψω με τονισμό δεν την βγάζει ποτέ σωστά

μαλλον θα προσπαθήσω να γράφω λιγότερα ποστ για να μην σε εκνευρίζω τόσο πολύ :grinning-smiley-043
τελος το off topic και απο εμενα αν και στην ουσία για defect σε τεχνολογικό εξοπλισμό μιλάμε και τα bug που δεν διορθώνονται στα firmware απο τις κορυφαίες εταιρίες στο χώρο το ίδιο πάνω κάτω είναι