Nikon D750

Re: Νέα Nikon D750

Πούλησα την D7100 με τον Nikkor 17-55 2.8 και έκανα την μετάπτωση σε D750 & Nikkor 24-70 2.8

Η αλήθεια είναι ότι σαν σώμα, ορισμένες φορές νιώθω ότι δεν έχει αλλάξει τίποτε. Είναι σαν να κρατώ την 7100.

Είναι στην κατοχή μου περίπου 2 εβδομάδες. Πρόκειται για μία γρήγορη μηχανή, που κυριολεκτικά δεν έχει καμία έλλειψη. Διαθέτει οτιδήποτε θα χρειαστεί κανείς για everyday αλλά και για Pro shooting.

Προσωπικά τραβάω πάντα manual, af-s με single point.

Το focus της 7100 με τον 17-55 ήταν πάντα (μα πάντα) ασύλληπτα accurate. Σε όλες τις περιπτώσεις.... low light και μη. Βέβαια στο AF tune είχα βάλει -7.

Στην D750 με τον 24-70 νομίζω ότι μου κάνει λίγο front focus, ειδικά στο 24 με διάφραγμα 2.8 . Αυτό με ενοχλεί τώρα καθώς πρέπει να φάω πολλές ώρες να την ρυθμίσω σωστά. Προς το παρόν το έχω βάλει +2

Στο φως της ημέρας νομίζω ότι κανένας δεν θα καταλάβαινε την διαφορά. Στα βραδινά όμως έπαθα ένα μικρό πολιτισμικό σοκ. Η 7100 μέχρι ISO800 (άντε με το ζόρι 1600 πολύ ζόρι όμως) ήταν οκ. Πιο πάνω πέθαινε.... Η D750 στο 1600 είναι απλά σαν να μην έχεις ανεβάσει iso και στο 4000 απλά έπαθα πλάκα. Η μηχανή βγάζει πολύ καλή λεπτομέρεια και λίγο θόρυβο σε υψηλά iso και γιαυτό κυρίως την αγόρασα. Οπότε είμαι πολύ χαρούμενος με την επιλογή μου.

Η αλήθεια είναι όμως ότι τώρα εκτιμώ περισσότερο την 7100. Μια crop μηχανή με Pro επιλογές (weather sealed, 2 κάρτες κλπ κλπ).

Η αντίστοιχη αλήθεια όμως είναι ότι η D750 θα γίνει ένας νέος έρωτας, αρκεί να φτιάξω το focus μου accurate όπως το θέλω.

Σκέφτομαι να πάρω έναν 50άρι 1.4 για πορτραίτα με σώμα σε Low light καταστάσεις. Απόψεις για τον 1.4G ? Πουλάει κανείς ? :P :P

Να τη χαρείς πραγματικά. Γνώμη μου ότι η 7100 είχε περιθώριο μέχρι τα 3200 αλλά με καλή φωτομέτρηση. Η 750 είναι σχεδόν δυο στοπ καλύτερη. Επίσης -πολύ σημαντικό- σου δίνει πολύ μεγαλύτερο περιθώριο για σκάψιμο στα σκοτεινά.

Να τη χαρείς πραγματικά. Γνώμη μου ότι η 7100 είχε περιθώριο μέχρι τα 3200 αλλά με καλή φωτομέτρηση. Η 750 είναι σχεδόν δυο στοπ καλύτερη. Επίσης -πολύ σημαντικό- σου δίνει πολύ μεγαλύτερο περιθώριο για σκάψιμο στα σκοτεινά.

Η αλήθεια είναι ότι έχω τραβήξει σε 3200 με την 7100, με πολύ καλό φως και τα raw ήταν κάτι περισσότερο από εντυπωσιακά μετά την επεξεργασία. Όμως αυτό θα συνέβαινε μόνο σε ειδικές συνθήκες όπως αναφέρεις. Αν σε σπίτι πχ απόγευμα προς βράδυ τράβαγες 1600 οι φώτο ήταν άψυχες και με θόρυβο.

Επιμένω ότι η 7100 (ειδκά όταν έχω και την Canon 70D για βίντεο) είναι η καλύτερη crop in the world IMHO. Λυπήθηκα που την έδωσα. 70.000 υπέροχα κλικς.

Η D750 όμως είναι σαν τον μεγάλο αδερφό. Δεν με ξενίζει και μου δίνει την δυνατότητα των δυο στοπ όπως σωστά ανέφερες.

Να τη χαίρεσαι φίλε Steliosfan! Είναι δυνατό εργαλείο η D750 και οι επιδόσεις της σε χαμηλό φωτισμό είναι το λιγότερο εντυπωσιακές.

δεν έχω καμία γνώμη επί της μηχανής αλλά να προτείνω κάτι για τον φακό;
Μιας και είσαι σε full frame πλέον...δε χρειάζεται να αναζητάς τόσο φωτεινό φακό (f/1.4).
Στο λέω μήπως ακόμα σκέπτεσαι με όρους crop...
Εγώ με crop πορτραίτο τραβάω στο f/4 για να έχω πιο sharp μάτια και αν χρειαστώ επιπλέον θόλωμα στα γύρω γύρω (που στο 99,9% δε χρειάζομαι) τότε υπάρχει και το lightroom/photoshop. Έτσι κι αλλιώς επεξεργάζομαι τα πορτραίτα...λίγο blur στο πίσω είναι απλό.

Πω πω... με πωρώνετε τώρα :) Είμαι στη φάση αναμονής να μου έρθει από εξωτερικό και ανυπομονώ τώρα. Στο μεταξύ κι εγώ από την D7000 προέρχομαι και ενστερνίζομαι στο έπακρο τις απόψεις σας ότι η μηχανή απλώς τα σπάει. Είναι καταπληκτική. Δεν με πρόδωσε ποτέ και τα αποτελέσματά της ήταν εντυπωσιακά (για crop). Πολλές φορές άτομα που την χρησιμοποίησαν μου είπαν ότι ζήλεψαν πολλά καλούδια και επιδόσεις της και ήταν καλύτερη από τη δική τους Full Frame... όπως για παράδειγμα στα frames per second, στο speed sync του flash που έφτανε τα 1/320. Από μαμά ήταν 1/250 νομίζω και με μία μικρή θυσία στο range του flash έφτανε το 1/320.
Εντός της επόμενης εβδομάδας περιμένω να μου έρθει... θα γράψω εντυπώσεις φυσικά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Stelio, κάτι που ξέχασα να ρωτήσω.
Έχεις θέματα με τα raw αρχεία και το Lightroom? Φυσικά αν χρησιμοποιείς το τελευταίο.
Και δεύτερον, ποιες sd κάρτες χρησιμοποιείς; Ρωτάω γιατί παρήγγειλα 2 SanDisk Extreme Pro UHS-I 32άρες και αναρωτιέμαι μήπως χρειάζομαι και ειδικό card reader.

καμια σχεση το f4 με f1.4 για πορτραιτο...
εγω θα σου ελεγα να κοιταξεις για κανενα 55mm 1.2 αν δεν σε πειραζει το mf
και ... καλοκλικοτη!

καμια σχεση το f4 με f1.4 για πορτραιτο...
εγω θα σου ελεγα να κοιταξεις για κανενα 55mm 1.2 αν δεν σε πειραζει το mf
και ... καλοκλικοτη!

καμία σχεσή φυσικά.
Με f/1.2 έχεις focus μία βλεφαρίδα ενώ με f/4 έχεις ολόκληρο το μάτι όπως πρέπει.
Πραγματικά τραβάω πορτραίτα και ποτέ δεν πέφτω με crop κάτω από 2.8 (1,5x2.8 = 4.2 DOF). Για εμένα δεν έχει κανένα νόημα.
Ακόμα και με τέτοιο DOF αν τραβάς σε 3/4 το πρόσωπο, το δεύτερο μάτι δεν είναι σε focus.
Θα ήθελα ένα παράδειγμα από πορτραίτο με τόσο ρηχό DOF.
Μήπως εννοείς μακρυνά πορτραίτα (π.χ. ολόσωμο) όπου παλευεται κάπως το ρηχό DOF?

"Σκέφτομαι να πάρω έναν 50άρι 1.4 για πορτραίτα με σώμα σε Low light καταστάσεις."
:smash:
αρα θελουμε καλο bokeh, και φως....

Βασικά παίζουν τα εξής 3 οπότε κάνω πίσω:
1) σε εμένα το crop κάνει το 50 να είναι 75 οπότε είναι πιο ρηχο dof. Τελικά εγώ την πάτησα και σκεφτόμουν σε κροπ!!!
2) αν μιλάμε για φάτσα πορτραίτο είναι οκ.
3) σε πιο μακρινά πορτρέτα δεν κάνει διαφορά όπως είχαμε πει και όντως αν θέλει και σώμα είναι οκ.

Σκεφτόμουν ουσιαστικά πορτρέτα κοντινά (τύπου να κόψει και την κορυφή του κεφαλιού) σε 3/4 στα 75mm.

[/COLOR]Stelio, κάτι που ξέχασα να ρωτήσω.
Έχεις θέματα με τα raw αρχεία και το Lightroom? Φυσικά αν χρησιμοποιείς το τελευταίο.
Και δεύτερον, ποιες sd κάρτες χρησιμοποιείς; Ρωτάω γιατί παρήγγειλα 2 SanDisk Extreme Pro UHS-I 32άρες και αναρωτιέμαι μήπως χρειάζομαι και ειδικό card reader.

Χρησιμοποιώ το τελευταίο Lightroom με updated το camera raw. Δεν έχω κανένα θέμα με τα αρχεία.

Έχω έξι ίδιες SanDisk Extreme Plus SDHC 32GB 80MB/s UHS-1 Class 10. Τις 2 τις έχω για την Canon 70D στο βίντεο και τις άλλες 4 για την D750. Προσωπικά τις θεωρώ κορυφαίες. Τις έχω σκίσει και τις έξι (χιλιάδες φώτο και ώρες βίντεο) απροβλημάτιστα

Eυχαριστώ Σπύρο.
Για τις κάρτες χαίρομαι που είσαι ευχαριστημένος, γιατί παρόμοιες παρήγγειλα κι εγώ. Φυσικά είχα τις ίδιες και με την 7000, τώρα απλώς πήρα πιο γρήγορες. Όντως σκυλιά.
Αν και κάτι μου φαίνεται περίεργο, γιατί ούτε στο σάιτ της Sandisk τις βρήκα (το επίσημο). Δηλαδή έχουν πάνω ένα "3" αντί για "1". Ενώ δεν είναι UHS-2. Δες το λινκ.
http://www.amazon.es/gp/product/B007PYBS8M?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00

Πήρα δύο 32άρες τέτοιες. Μάλλον η φωτογραφία είναι μαϊμού ή δεν ξέρω. Γιατί λογικά πρέπει να λέει "1" εκεί κι όχι "3".
Αγόρασα κι αυτό.
http://www.amazon.es/SDDR-329-A46-U...qid=1427099500&sr=1-1&keywords=sandisk+reader

Eυχαριστώ Σπύρο.
Για τις κάρτες χαίρομαι που είσαι ευχαριστημένος, γιατί παρόμοιες παρήγγειλα κι εγώ. Φυσικά είχα τις ίδιες και με την 7000, τώρα απλώς πήρα πιο γρήγορες. Όντως σκυλιά.
Αν και κάτι μου φαίνεται περίεργο, γιατί ούτε στο σάιτ της Sandisk τις βρήκα (το επίσημο). Δηλαδή έχουν πάνω ένα "3" αντί για "1". Ενώ δεν είναι UHS-2. Δες το λινκ.
http://www.amazon.es/gp/product/B007PYBS8M?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00

Πήρα δύο 32άρες τέτοιες. Μάλλον η φωτογραφία είναι μαϊμού ή δεν ξέρω. Γιατί λογικά πρέπει να λέει "1" εκεί κι όχι "3".
Αγόρασα κι αυτό.
http://www.amazon.es/SDDR-329-A46-U...qid=1427099500&sr=1-1&keywords=sandisk+reader

(Στέλιος ;) )

Δεδομένου ότι οι κάρτες είναι το μέρος που θα καταλήξουν ολα (στιγμές και χιλιάδες ευρώ) δεν αγοράζω ποτέ απέξω. Μόνο Ελλάδα και από καταστήματα που εμπιστεύομαι! Οι δικές μου γράφουν όλες 1 αλλά δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες :P

Καλά με το reader με έφτιαξες. Έψαχνα ένα γρήγορο για το pc (στο lap είναι αρκετά γρήγορο το built in). Thanx !

Πάντως επιβεβαιώνω ότι έχω front focus με τον Nikkor 24-70 f/2.8. Το έβαλα στο +8 προς το παρόν μέχρι να ασχοληθω να ξαναστήσω διαδικασία για calibration.

Last edited:

Πάντως επιβεβαιώνω ότι έχω front focus με τον Nikkor 24-70 f/2.8. Το έβαλα στο +8 προς το παρόν μέχρι να ασχοληθω να ξαναστήσω διαδικασία για calibration.

Κατι τρεχει και με την δικη μου και το φοκους (front ή back δεν ξερω), αλλα δεν εχω τοσο sharp αποτελεσμα σε σχεση με την D600.

Τι πρεπει να κανω παρακαλω ?

(πως επιβεβαιωνω αν εχει προβλημα, και πως το διορθωνω)

Μιλε γκρατσιε

Στέλιο-Σπύρο :) σε καταλαβαίνω. Τον reader τον πήρα αλλά με χαλάει το ότι δεν έχει στη συσκευασία καλώδιο για να το συνδέσω πίσω στο pc. Πρέπει να πάρω και ανάλογο καλώδιο που να επιτρέπει τέτοιες ταχύτητες για να το βάλω πίσω και να συνδέσω τον reader και να έχω πρόσβαση από μπροστά. Το σκύψιμο στην ηλικία μου δεν λέει εξάλλου :))))

Ντίνο δες αυτό.
https://www.youtube.com/watch?v=EqhH2ELuCaE

Δεν είναι ανάγκη να έχεις ακριβώς τα εργαλεία που έχει αυτός, μπορείς με απλό χαρτί που θα σημειώσεις πάνω νούμερα ή έναν χάρακα κλπ.

Εγώ το είχα κάνει στη Nikon D7000 που είχα και είχα βάλει τον 35άρη μου στο +20!!!! Αλλά με έσωσε αυτό.

Μόλις παρέλαβα.
Μου κόπηκε λίγο η αναπνοή με την απόδοση της μηχανής, οφείλω να το ομολογήσω. Με την καλή έννοια.
Όμως με πείραξε κάτι πολύ και μελαγχόλησα. Παρήγγειλα τη μηχανή από κατάστημα της Αγγλίας (γνωστό ονλάιν κατάστημα).
Το κουτί μέσα δεν είχε τα περιεχόμενα που κανονικά έχει η μηχανή. Έλλειπε η εγγύηση, το manual είναι εμφανώς φωτοτυπημένο, με συνδετήρες κλπ (όμορφο, αλλά όχι το πρωτότυπο) και δεν υπήρχε απόδειξη. Φυσικά επικοινώνησα με το κατάστημα και περιμένω απάντηση. Λέτε αυτή να είναι η θυσία για τα 350 ευρώ διαφοράς από την ελληνική αγορά; Σημείωση: Όταν την άνοιξα, ήταν όλα στα κινεζικά ή κάτι παρόμοιο κι είχε ζώνη ώρας κάπου στην Ινδία, Ταϋλάνδη, κάπου εκεί.
Να πω ότι πριν την αγορά επικοινώνησα μαζί τους και ΚΑΘΕΤΩΣ μου είπαν ότι τα προϊόντα όλα καλύπτονται από ευρωπαϊκή εγγύηση.

ΥΓ. Πολύ σπαστικός ο αντάπτορας για το φορτιστή (προφανώς στην Αγγλία έχουν άλλα βύσματα για το ρεύμα).