Nikon D750

Re: Νέα Nikon D750

Προφανως είναι grey import. Η διαφορά τιμής είναι λόγω του ΦΠΑ που δεν έχει πληρωθεί

Aυτό πρακτικά τι σημαίνει; Μπορείς να με βοηθήσεις να αντιληφθώ αν κακώς προχώρησα στην αγορά αυτή; Μήπως θα έπρεπε να την επιστρέψω;

Μεγειες, καλοκλικωτη !

Να ευχαριστηθεις την μηχαναρα σου !!!

Ολα τα λοιπα (μανιουαλ σε φωτοτυπια, και φορτιστης με φις αγγλικου τυπου) ειναι λεπτομερειες !

Eυχαριστώ ρε Ντίνο. Ήδη φορτίζω την μπαταρία (έχω προμηθευτεί και δεύτερη γνήσια) και αύριο φεύγω ταξιδάκι και θα την ξετινάξω :)))))
Με τον 85άρη 1,8g πάνω πετάει! Aύριο θα της βάλω και τον 14-24 της Νίκον και θα είναι βασίλισσα :))))))

Rhino

Aλλά και πάλι, αναρωτιέμαι. Οκ, χωρίς εγγύηση κλπ. Αλλά και το manual γιατί φωτοτυπημένο; Γιατί το cd με το ViewNX2 να είναι έτσι μέσα (σε θήκη βέβαια) εκτός ζελατίνας. Ούτε μία απόδειξη μέσα;
Περιμένω βέβαια απάντηση από αυτούς.

ΥΓ. Η κάμερα πάντως σπέρνει! Δεν κοιμήθηκα όλη νύχτα :)

Last edited:

Moυ βγήκε στα 1779 ευρώ. Μετά από σύσταση φίλης βρέθηκα εκεί. Πήρε φακούς κλπ και σώμα από ένα άλλο κινεζικό site και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Moυ ήρθε σε ακριβώς 8 μέρες.
Θα περιμένω την απάντηση στο μέιλ μου και θα γράψω εδώ τι μου είπαν, ώστε να δω τι μπορώ να κάνω.

Πολύ σύντομα θα αγοράσω και τον Νικον 24-70. Μου προτείνεις δηλαδή να τον πάρω από Purnima? Σχεδόν ίδια τιμή με Rhino.

Έχουμε ξεχωριστό νήμα για αγορές από το εξωτερικό. Λίγο να το διάβαζες ή απλά μια ερώτηση να έκανες θα απέφευγες το rhinocamera, για το οποίο υπάρχουν πολλές αρνητκές κριτικές, και θα γλίτωνες και 88 ευρώ.
Ζήτα τα από τη φίλη σου τώρα. :p

http://avclub.gr/forum/showthread.php/106887

Aλλά και πάλι, αναρωτιέμαι. Οκ, χωρίς εγγύηση κλπ. Αλλά και το manual γιατί φωτοτυπημένο; Γιατί το cd με το ViewNX2 να είναι έτσι μέσα (σε θήκη βέβαια) εκτός ζελατίνας. Ούτε μία απόδειξη μέσα;

Grey market είναι. Για service εντός εγγύησης στέλνεις τη μηχανή στους ίδιους, στη διεύθυνση που θα σου πουν (αν τους εμπιστεύεσαι).
https://www.rhinocamera.com/text/warranty.aspx?force_translation=1

Το manual είναι φωτοτυπημένο και το cd χύμα, γιατί χρησιμοποιούν μηχανή που απευθύνεται σε χώρα της Άπω Ανατολής που δεν περιλαμβάνει αγγλικό manual. Σκίζουν/πετάνε τη σακούλα, αφαιρούν τα εγχειρίδια χρήσης με τις άσχετες γλώσσες, και αντί να προμηθευτούν και να βάλουν γνήσιο αγγλικό manual μέσα, έχουν μόνιμα ένα στα αγγλικά και το φωτοτυπούν.
Απόδειξη δεν βάζουν στο κουτί, γιατί τα κουτιά ταξιδεύουν υποτιμολογημένα προς το Γιβραλτάρ και από εκεί προς τον αγοραστή. Μην περιμένεις επίσημη απόδειξη.
Σε e-mail στέλνουν μια "απόδειξη" της παραγγελίας.
https://www.rhinocamera.com/text/faqs.aspx?force_translation=1

Θα περιμένω την απάντηση στο μέιλ μου και θα γράψω εδώ τι μου είπαν, ώστε να δω τι μπορώ να κάνω.

Τι να κάνεις; Στη θέση σου τίποτα δεν θα έκανα. Με τίποτα δεν θα τους εμπιστευόμουν να τη στείλω πίσω και να περιμένω τα λεφτά μου.

Last edited:

Έγραψα παραπάνω ότι τους ρώτησα πριν κάνω την παραγγελία, σε ονλάιν τσατ, αν υπάρχει ελληνική εγγύηση. Γιατί είχα ψαχτεί και είχα δει ότι υπήρχαν προβλήματα με προϊόντα που είχαν ασιατική εγγύηση κλπ. Μου είχαν πει ρητώς ότι όλα τα προϊόντα τους συνοδεύονται από ευρωπαϊκή εγγύηση.
Άρα μου είπε στη μούρη μου ψέματα, σωστά;

Ευχαριστώ για τη συμβουλή σου.
Άρα στο μέλλον, αν συμβεί κάτι στη μηχανή, σε κάποιον αντιπρόσωπο της Νίκον και απλώς "πληρώνω" την επισκευή.

Στο online chat ό,τι θέλουν μπορούν να σου πουν. Οι ας το πούμε επίσημοι όροι είναι αυτοί που αναγράφονται στη σελίδα τους. Ναι, σου είπε ψέμματα.

Αν συμβεί κάτι στη μηχανή, ναι, εγώ πιο πολύ θα εμπιστευόμουν τοπικό σέρβις, παρά να τη στείλω πίσω άγνωστο που.

Όταν αγοράζω grey market, θεωρώ την αγορά σαν αγορά "μεταχειρισμένου" χωρίς εγγύηση σε κατάσταση αχρησιμοποίητου-καινούριου.

Καλορίζικη! Με τον 14-24 θα γ@μεί!

Πάντως με μετρητό, στην Αθήνα, άκουσα και καλύτερη τιμή από τα 1779 πριν καμιά 10αριά μέρες (με εγγύηση Δαμκαλίδη κλπ τα πάντα όλα).

Κάτι σχετικοάσχετο: ξέρετε από προσωπική πείρα αν ο Δαμκαλίδης επισκευάζει μηχανές από grey market; η μαμά Nikon, στις σελίδες της, δηλώνει ρητά πάντως ότι στα επίσημα κατά τόπους σερβις της, αρνείται να ασχοληθεί (και βέβαια δεν αναγνωρίζει καν το θέμα εγγύησης, μια και έχουν παρακαμφθεί τα επίσημα "κανάλια" διανομής).

H άρνηση της Nikon να επισκευάσει προϊόντα grey market ισχύει μόνο στις ΗΠΑ.

Στην Ευρώπη υπάρχει νομοθεσία που δεν επιτρέπει στις αντιπροσωπείες να αρνηθούν επισκευή.

Π.χ. η επίσημη απάντηση της Nikon UK σε ερώτηση κατόχου μηχανής αγορασμένης από Ηong-Kong:
I would like to confirm that we provide out-of-warranty service regardless of the original region that the equipment has been purchased in.

H άρνηση της Nikon να επισκευάσει προϊόντα grey market ισχύει μόνο στις ΗΠΑ.

Στην Ευρώπη υπάρχει νομοθεσία που δεν επιτρέπει στις αντιπροσωπείες να αρνηθούν επισκευή.

Π.χ. η επίσημη απάντηση της Nikon UK σε ερώτηση κατόχου μηχανής αγορασμένης από Ηong-Kong:
I would like to confirm that we provide out-of-warranty service regardless of the original region that the equipment has been purchased in.

Πολύ ωραία! Ευχαριστώ tzo!

Η περίπτωση άρνησης της ΝΙΚΟΝ να επισκευάσει (όχι με δικά της έξοδα) μια δική της μηχανή που αγόρασε κάποιος από άλλη χώρα είναι κυριολεκτικά αστεία και γίνεται πιο αστεία, όσο πιο ακριβή και ιδιαίτερη είναι η μηχανή. Έστω ότι έχουμε έναν Αμερικανό φωτορεπόρτερ που έχει εγκατασταθεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα (3-4 μήνες) στη Μαλαισία για δουλειά. Δεν μπορεί από εκεί να αγοράσει ένα ακόμη σώμα για τη δουλειά του; Ή έναν ακριβοπληρωμένο φωτογράφο γάμων που φθάνοντας στην Ιαπωνία ή στη Σαντορίνη (το δεύτερο είναι πραγματική περίπτωση, συνέβη πέρυσι) και η θωρακισμένη pelikan βαλίτσα με τα 25 κιλά εξοπλισμού έχει πάει αλλού, π.χ. Νέα Ζηλανδία, και δεν θα είναι στα σίγουρα στη Σαντορίνη στην ώρα της. Και το Nikon Professional Service δεν προλαβαίνει να τον καλύψει (ο λόγος νησί). Δεν θα αγοράσει από τον Δαμκαλίδη; Αυτή τη μηχανή δεν θα την επισκευάσει στη συνέχεια η ΝΙΚΟΝ στην Αμερική; Ή έστω ότι είμαι για σαφάρι σητν Κένυα και θα έπεσε η μηχανή και την τσάκισε στα δόντια της η λεοπάρδαλη που ήταν κοντά στο αυτοκίνητο, τις επόμενες μέρες θα μείνω χαρμάνης και δεν θα αγοράσω από το Golden Mall του Ναιρόμπι νέα μηχανή; Ή ο Ming Thein, από τη Μαλαισία που πηγαίνει κάθε τρεις και λίγο στην Ελβετία για να φωτογραφίσει τα ρολόγια των ελβετικών εταιριών και κάπως πιο σπάνια στις ΗΠΑ για να φωτογραφίσει τα Macdonalds ή τα κλάσικαλ αυτοκίνητα της Ford, αν πάθουν κάτι οι μηχανές του που αγοράστηκαν στη Κουάλα Λουμπούρ ή στη Σιγκαπούρη, θα του πουν "φιλαράκ ας πρόσεχες κι ας μην ερχόσουν στις ΗΠΑ" ;

Τί λέμε τώρα.... ή πρέπει όλοι να κάνουμε πλούσιο τον Roger Cicala όταν βρεθούμε τυχαία στο έδαφος των ΗΠΑ;

Μόλις επέστρεψα από ταξιδάκι. Είχα πρόβλημα με τον 85άρη μου και την D750. Εδώ στο σπίτι και στα τεστ πέριξ του σπιτιού συμπεριφερόταν κανονικά. Όμως εκεί δοκίμασα να τραβήξω από μεγαλύτερες αποστάσεις και έχανα το focus. Λόγω πίεσης χρόνου δεν μπόρεσα να διαπιστώσω πόσο μεγάλο ήταν το πρόβλημα (+ ή - πόσο), αλλά πρόχειρα δοκίμαζα στο +10 και ήταν οκ, μετά στο +8 και έβγαινε θολή κλπ. Γενικά θέλει στρώσιμο. Όμως όταν ήταν οκ, από άλλο πλανήτη.......
Όσο για το gray market, τώρα έγινε ότι έγινε... δεν πειράζει. Όλα δουλεύουν... οπότε αν χρειαστεί κάτι, πληρώνουμε και όλα οκ. Την πατήσαμε, τι να κάνουμε :) Τόσο ψάξιμο και πάλι την πάτησα :))))))))))))

Δεν έχανες τίποτα να έριχνες μια ερώτηση εδώ πριν ψωνίσεις. έχει μεγάλους dealhunters το φόρουμ. Θύμαμαι ότι ο partisan είχε αναφέρει ότι κάποιο κατάστημα της Αθήνας τη δίνει 1.650 ευρώ, αλλά δεν ξέρω αν ισχύει

Ψάχτηκα αρκετά κι εδώ. Ίσως δεν έψαξα "σωστά". Δεν πειράζει, ότι έγινε έγινε. Μια χαρά νιώθω με τη μηχανή, ειλικρινά. Είναι κόσμημα. Και επαναλαμβάνω, αν συμβεί κάτι, γνωρίζω άτομα στη Θεσσαλονίκη που επισκευάζουν Νίκον άψογα. Με τη D7000 δεν είχα ποτέ πρόβλημα, γιατί να έχω με αυτήν; Θετική ψυχολογία όπως βλέπεις :)))))))

Πάντως, κάτι άσχετο, σήμερα πήγα στην Καλαμαριά, στο κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού (μοναδικό νομίζω στη Θεσσαλονίκη) και ήταν κλειστό. Γύρω στις 12.00. Ήθελα να πάρω τον 24-70 και τον 14-24 για να τους τεστάρω σήμερα και αύριο και ατύχησα :)

Aπάντηση από Rhino
(live chat)

"We provide a 3 year European warranty. You may go to Nikon manufacturer in Greece. But ultimately, as per EU law, the warranty is the responsibility of the retailer you have a contract with"
"Goods are European, delivered from England
Cards go to our insurer for the 3 year extended warranty we give"

Άλλα αντ' άλλων. Αντί να πουν ντόμπρα και σταράτα ότι η εγγύηση είναι δική τους, αφού το προϊόν είναι grey market, εξακολουθούν να προσπαθούν να σε μπερδέψουν, θολώνοντας τα νερά.

Απορώ γιατί ακόμη ασχολείσαι με δαύτους.