Nikon D800

Ηλία, όπως και να είναι, δεν μπορεί να αντικατασταθεί η D700 που έχει 8fps με μια άλλη που έχει 4. Δεν υπάρχει περίπτωση καμία, θα έίναι μέγα λάθος και έχουν την τεχνολογία να μην το κάνουν το λάθος αυτό.

Αυτό για την υπερθέρμανση έχουν λογική, αλλα δεν έχουν πρακτική. Ξεπερνιώνται.

Η ίδια η ανακοίνωση της πρόβλεψης αναφέρει οτι με το grip αυξάνεται η ταχύτητα και αυτό είναι ανόητο στα fps που αναφέρεται και κάνει όλο το κομμάτι της πρόβλεψης αναξιόπιστο. Γι αυτό εγώ το αγνοώ απο την αρχή.

Δημήτρη, κατ αρχήν δέξου και το δικό μου καθυστερημένο καλωσορισμα στο Avclub.

Οντως οι προδιαγραφές του NikoRumours δεν κάθονται καλά για την αντικαταστάτρια της D700. Κάθονται ομως αν η D800 θεωρηθεί σαν αντικαταστάτρια της D3x.

Ουσιαστικά δείχνει σαν κατάργηση του κονσεπτ της D3x (τοπ μοντελλο για στουντιο και landscape) με ενα πιο προσιτό και ανάλογο σε ρόλλο με την 5DII στην γκαμα της Canon. Με υποσυστήματα που δεν είναι κατι καινούργιο απλά μια λογική ελαφριά εξέλιξη υφισταμένων, πρακτική που είναι το πρώτο που σκέφτεται κανείς για να ρίξει το κόστος RD και να δώσει στην αγορά ενα "προσιτό" μοντελο. Και που μάλιστα δεν θα υστερεί σε ταχύτητα σε (ενα υποθετικό) 12bit mode.

Aυτη η αντιμετώπιση αφήνει χώρο για ενα τοπ μοντελλο δράσης-ρεπορταζ, την επερχόμενη D4 σε αντικατάσταση της D3s με ταχύτητες στο Θεό, καμμιά 24Μπιξελ και πιθανότατα ακόμη πιο εξελιγμένο συστημα εστίασης κλπ.

Δεν ξέρω, υποθέσεις κάνω.

Αντικατάσταση 3 FF μοντέλων με 2 δεν σου κάθεται καλά ??.

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα Ηλία.

Η D700 έχει δημιουργήσει μια δική της αγορά, ένα δικό της κοινό και μου είναι αδύνατον να πιστέψω οτι η Nikon θα το αφήσει ξεκρέμαστο. Οχι οτι δεν γίνονται λάθη, αλλα αυτό θα είναι μεγάλο.

Η D700 κάλυψε ρεπόρτερς, φωτογράφους event και ερασιτέχνες. Η μηχανή αυτή δεν μπορεί να αντικαταστήσει την D3x που είναι μηχανή γοήτρου και περιορισμένης χρήσης στούντιο & τοπίου.

Εγώ βλέπω την D4 να μένει στην κατηγορία που είναι, στα 16-18 Mpix και να βγάζει τρελλά fps, πάνω απο 12, με πολύ χαμηλό θόρυβο και όμοια κλιμάκωση ISO με την D3s, βλέπω την D4x μετά απο ένα χρόνο στα 54 Mpix να θεωρείται το απόλυτο (απο Νίκον) για τοπίο και στούντιο και fashion και την D800 να πιάνει ένα δικό της πόστο, ανάμεσα στις δύο, αλλα χωρίς να χάσει τίποτα απο όσα είχε η D700. Τα 24 με 36 Mpix είναι λογικά καθώς τεχνολογία υπάρχει να τα στηρίξει. Η D7000 έχει ήδη επιδείξει μεγάλη δυναμική περιοχή που μπορεί να περάσει αυτόυσια ή μάλλον βελτιωμένη στην 800 και με τον x2,25 αισθητήρα της ουσιαστικά θα μειώσει τον φαινόμενο θόρυβο κατα ένα περίπου στοπ. Αν λοιπόν βγάλει στα 36 Mpix 8fps, ή έστω 7 (με grip & 5 χωρίς grip), θα έχει τον χαμηλό θόρυβο που ζητάει η κατηγορία (έστω χωρίς την μεγάλη ελαστικότητα που είχε η D700, δηλ ο θόρυβος θα μπαίνει κάπως πιο απότομα στα υψηλά ISO) αλλα και ανάλυση αρκετή να αντιμετωπίσει την 5DmkII & III.

Ετσι έχουμε δύο μοντέλα χωρίς συμβιβασμούς και ένα φτηνότερο ενδιάμεσο με μικρούς συμβιβασμούς εκατέρωθεν. Σοφή κατανομή και αν δεν το κάνει έτσι θα χάσει.

Re: Απάντηση: Nikon D800

Ladies and Gentleman, I present to you the Nikon D800

Those are the first pictures of the upcoming Nikon D800 DSLR camera. The specs so far are exactly the same as reported previously (there are some new updates in this list):
Smaller and lighter than D700
Resolution: 7360 x 4912 (36MP)
CF+SD memory card slots
Slightly larger display
Excellent video quality, better than D3s
Video modes: 1080p/30/25/24 and 720p/60/30/ 25/24
AF identical to D3/D700
I still do not have a date for the official announcement

Nikon-D800-front.jpg

Nikon-D800-back.jpg

Εύχομαι να είναι αλήθεια γιατί μοιάζει οι φωτο να έχουν επεξεργαστεί με photoshop.

99% βεβαιότητα από το nikonrumors.com για τα φημολογούμενα specs και την όψη της επερχόμενης D800 καθώς και φήμες για παρουσίασή της (μαζί με την "D4") τον Ιανουάριο του 2012.

"Late January" και από το diglloyd.com μαζί με κάποια σχόλια για τη χωρίς AA φίλτρο εκδοχή της μηχανής.

Πως θα λειτουργει η ελλειψη φιλτρου ΑΑ ?

Εχει γραψει κανεις πως υποθετει οτι θα παιζει αφου θα ειναι ο ιδιος αισθητηρας ?

Η παρουσίαση της D4 και ίσως της D800 θα γίνει στις 6/1 απο ότι φαίνεται (σαφώς). Το πρόβλημα είναι οτι 6/1 εμείς έχουμε αργία...:bigcry:

36 μέγα .... μούμπλε μούμπλε. Δεν είναι άσχημα, ούτε αυτά, ούτε τα 24 της d3x. Εκείνο που με ζορίζει είναι οι φακοί που απαιτούνται για να πάρεις το απόλυτο ή έστω το σχετικώς άριστο. Το δικό μου σετάκι των 17-35/28-70/80-200 δεν επαρκεί. Η διαφορά σε σχέση με τους 14-24/24-70, ειδικά στο μικροκοντράστ ήταν φανερή.

σε tiff ? σε jpg? δεν ξέρω ... μου φαίνεται παγίδα να πάρει κάποιος μια τέτοια μηχανή με τετοιο αισθητήρα και να εχει τελικό αποτέλεσμα σε Jpg. Μάλλον θα πρέπει να προσανατολιστεί σε PhoPhoto και σε tiff. Είναι έτσι φίλτατε Diol?