Εικασίες κάνω με βάση κάποια δεδομένα και κάποιες φήμες. Το ότι μπορεί η νέα RIII να είναι καλύτερη κ πολύ πιο ακριβή δεν σημαίνει ότι η D850 είναι για πετάμα..
Ίσα ίσα που θα συνεχίσουν πολλοί να την προτιμούν γιατί δεν είναι μόνο τα specs που κάνουν την διαφορά, αλλά το πακέτο.
Εικασίες κάνω με βάση κάποια δεδομένα και κάποιες φήμες. Το ότι μπορεί η νέα RIII να είναι καλύτερη κ πολύ πιο ακριβή δεν σημαίνει ότι η D850 είναι για πετάμα..
Ίσα ίσα που θα συνεχίσουν πολλοί να την προτιμούν γιατί δεν είναι μόνο τα specs που κάνουν την διαφορά, αλλά το πακέτο.
Εικασία σχετικά με την απόδοση του DR της μηχανής, το οποίο φαίνεται να είναι στα επίπεδα της 810. Εικασία είναι επίσης ότι η νέα Rm3 θα είναι καλύτερη στα specs.
Το ότι δεν είναι για πετάμα (προφανώς έκφραση καθ υπερβολή) ήταν απάντηση στα περί φτυαριου που είπε ο Βλάσης.
Με λϊγη υπομονή όταν η μηχανή μοιραστεϊ σε όλους τους reviewers με μοντέλα παραγωγής θα ξέρουμε πλήρως τις δυνατότητές της. Ποτέ δεν πρέπει να βγαίνουν συμπεράσματα μόνο από 1 ή 2 preproduction μοντέλα που έπεσαν στα χέρια των πρώτων ειδικών ή τουλάχιστον κρατήστε επιφυλάξεις αν θα δικαιωθούν στις πρώτες εκτιμήσεις τους.
Με λϊγη υπομονή όταν η μηχανή μοιραστεϊ σε όλους τους reviewers με μοντέλα παραγωγής θα ξέρουμε πλήρως τις δυνατότητές της. Ποτέ δεν πρέπει να βγαίνουν συμπεράσματα μόνο από 1 ή 2 preproduction μοντέλα που έπεσαν στα χέρια των πρώτων ειδικών ή τουλάχιστον κρατήστε επιφυλάξεις αν θα δικαιωθούν στις πρώτες εκτιμήσεις τους.
Θα μου επιτρέψετε να σημειώσω ότι ακόμη κι αν δυο μηχανές διαφορετικής εταιρείας φορούν τον ίδιο αισθητήρα, δεν σημαίνει ότι ανταποκρίνονται το ίδιο στη φωτογράφηση ή στη βιντεοσκόπηση. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ο επεξεργαστής και επίσης το software που ενσωματώνει η κάθε μηχανή και το firmware που κατά καιρούς ενσωματώνεται. ίσως ακόμη πιο σημαντική είναι η επιλογή κάποιων εταιρειών να δίνουν καθαρό raw αρχείο και άλλες να εφαρμόζουν επεξεργασία και στο raw.
Να θυμίσω ότι η συμπεριφορά της d810 δεν είναι ίδια με εκείνη των d800 και κυρίως της d800e. Οι πρώτες ήταν προσανατολισμένες προς τα ψηλά και τα μεσαία Iso, ενώ η d810 προτείνει τη φωτογράφηση και στα iso64.
Θα μου επιτρέψετε να σημειώσω ότι ακόμη κι αν δυο μηχανές διαφορετικής εταιρείας φορούν τον ίδιο αισθητήρα, δεν σημαίνει ότι ανταποκρίνονται το ίδιο στη φωτογράφηση ή στη βιντεοσκόπηση. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ο επεξεργαστής και επίσης το software που ενσωματώνει η κάθε μηχανή και το firmware που κατά καιρούς ενσωματώνεται. ίσως ακόμη πιο σημαντική είναι η επιλογή κάποιων εταιρειών να δίνουν καθαρό raw αρχείο και άλλες να εφαρμόζουν επεξεργασία και στο raw.
Να θυμίσω ότι η συμπεριφορά της d810 δεν είναι ίδια με εκείνη των d800 και κυρίως της d800e. Οι πρώτες ήταν προσανατολισμένες προς τα ψηλά και τα μεσαία Iso, ενώ η d810 προτείνει τη φωτογράφηση και στα iso64.
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω το περί καλύτερης μηχανής για μία κατηγορία State of the Art όπου όλες οι μηχανές είναι πραγματικά κορυφαίες. Ποια να πιάσεις και πια να αφήσεις. Θες την Κ1, θες την Α9 θες την D810 θες την αντίστοιχη Canon;
Όλες είναι κορυφαίες με κορυφαίες επιδόσεις αισθητήρα. Δεν νομίζω πως έχει νόημα η σύγκριση σε τέτοιο επίπεδο (μιλώντας για αισθητήρες). Νομίζω πως αυτό που καθορίζει από εκεί και έπειτα την κάθε μηχανή, είναι το σύστημα αλλά και κάποια specs για τα οποία ο τάδε θα πεί εγώ θέλω την Α9 για τα 20fps και ο δείνα θα πει, εγώ θέλω Canon για το AF, ή εγώ θέλω Nikon γιατί είμαι τοπιάκιας και ούτω κάθε εξής.
Νομίζω πάντως πως σε δηλώσεις που έχουν γίνει από την Nikon ότι για το DR της D850 έχουν πει πως θα είναι τουλάχιστον ίδιο με αυτό τις D810 αν όχι καλύτερο ελάχιστα. Την είχα διαβάζει αν θυμάμαι καλά κάπου αναρτημένη στο Nikonrumors. Οπότε δεν είχε δημιουργηθεί κάποια προσδοκία ακόμα και από πλευράς εταιρίας. Και μιλάμε πάντα για μια εξαίρετη μηχανή (D810) σαν μέτρο σύγκρισης με το τι θα φέρει η D850.
Και ίδιο DR να έχει με παραπάνω mp στον αισθητήρα είναι κάτι κατά την γνώμη μου σημαντικό. Η Nikon πήρε την D810 και έστησε μία νέα στην θέση της μηχανή εξοπλισμένη με όλα τα καλούδια που έλειπαν από την προηγούμενη και βελτιώσεις σε όλα τα λοιπά σημεία (af, σημεία εστιασης κλπ) παραπάνω mp κλπ. Πάνω σε αυτήν την βάση έστησε την νέα της μηχανή.
Ο ανταγωνισμός πάντα υπάρχει και είναι πάντα γόνιμος (όταν γίνεται σωστά) αλλά νομίζω πως οι λόγοι που οδηγούν τον καθένα μας σε κάθε εταιρία είναι διαφορετικοί. Ίσως και για αυτό πολλές φορές να μην βρίσκω νόημα σε συζητήσεις του τύπου οι sony θα είναι καλύτερη από την canon Που είναι καλύτερη από την Nikon κλπ.
Πολυ σωστα κ μαλιστα αν δεν κανω λαθος η D810 εχει τον αισθητηρα της πρωτης r κ οχι της rII που το κανει ακομη πιο εντυπωσιακο αυτο που λες. Αλλα εδω η Nikon παρηγγειλε δικη της σχεδιασμου αισθητηρα. Καλυτερα; χειροτερα; θα δουμε
Πολυ σωστα κ μαλιστα αν δεν κανω λαθος η D810 εχει τον αισθητηρα της πρωτης r κ οχι της rII που το κανει ακομη πιο εντυπωσιακο αυτο που λες. Αλλα εδω η Nikon παρηγγειλε δικη της σχεδιασμου αισθητηρα. Καλυτερα; χειροτερα; θα δουμε
Δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνει εκτός Sony η Nikon για αισθητήρες. Έχει ξεκινήσει αν δεν κάνω λάθος με την D7200 και μετά ( ο 24άρης αισθητήρας που έβαλε στις D3XXX και D5XXX), με αισθητήρες (νομίζω) Toshiba.
Πατήστε για μετάφραση όμως. Είναι test μεταξύ D850 και D810 απ' ότι καταλαβαίνω. Δεν το έχω διαβάσει αναλυτικά ακόμα. Προτίμησα να το μοιραστώ πρώτα μαζί μας.
Edit:
Είναι σύγκριση που έγινε μεταξύ των δύο μηχανών σε JPEG λήψεις και όχι σε RAW.
Γράφει πως είχε την μηχανή για μία ημέρα μόνο και πως από τα αρχεία που πήρε 'φαίνεται' πως υπάρχει βελτίωση στα υψηλά iso σε επίπεδο θορύβου σε σχέση με την D810. Επίσης σημειώνει πως οι φωτογραφίες της D850 φαίνονται πιο οξείες 'από κάποιο δικό του λάθος' μάλλον σε ρυθμίσεις εννοεί.
Πάντως η ανάλυση των 100% Crop με εντυπωσίασε. Και νομίζω πως πρέπει να είναι pre production μοντέλο.
Την θέλω πολύ αλλά είναι ακριβή!:violent-smiley-030:
Πατήστε για μετάφραση όμως. Είναι test μεταξύ D850 και D810 απ' ότι καταλαβαίνω. Δεν το έχω διαβάσει αναλυτικά ακόμα. Προτίμησα να το μοιραστώ πρώτα μαζί μας.
Edit:
Είναι σύγκριση που έγινε μεταξύ των δύο μηχανών σε JPEG λήψεις και όχι σε RAW.
Γράφει πως είχε την μηχανή για μία ημέρα μόνο και πως από τα αρχεία που πήρε 'φαίνεται' πως υπάρχει βελτίωση στα υψηλά iso σε επίπεδο θορύβου σε σχέση με την D810. Επίσης σημειώνει πως οι φωτογραφίες της D850 φαίνονται πιο οξείες 'από κάποιο δικό του λάθος' μάλλον σε ρυθμίσεις εννοεί.
Πάντως η ανάλυση των 100% Crop με εντυπωσίασε. Και νομίζω πως πρέπει να είναι pre production μοντέλο.
Την θέλω πολύ αλλά είναι ακριβή!:violent-smiley-030:
κι εγώ δεν έχω χρόνο να το διαβάσω τώρα και με δυσκολεύει λιγάκι και η γλώσσα. Παντως ευτυχώς ο άνθρωπος διάλεξε καλούς φακούς για το shooting (SIGMA 50 1.4 ART, SIGMA 135 1.8 ART).
μη φτιάχνετε ακόμα καφέ, μια πρώτη χορταστική παρουσίαση από τον Κεν.
Στο review υποθέτω θα βγάλει τον γιο του, τον φοίνικα και σίγουρα θα γκρινιάξει για την έλειψη U1 και U2 user presets.
μη φτιάχνετε ακόμα καφέ, μια πρώτη χορταστική παρουσίαση από τον Κεν.
Στο review υποθέτω θα βγάλει τον γιο του, τον φοίνικα και σίγουρα θα γκρινιάξει για την έλειψη U1 και U2 user presets.
Χα χα, έτσι μου έρχεται να του στείλω το κόκκινο σκαθάρι που ξεπάστρεψε όλους τους φοίνικες στην Ελλάδα, μπας και αλλάξει βιολί.
Θα πεί ότι είναι supersharp.........μόνο που ο τύπος τραβά μόνο jpeg και τις περνά με αυτό το ανεκδιήγητο Perfectly Clear .....:bang: