Nikon D90 μόλις την άνοιξα!

Εγώ χρησιμοποιώ την neutral με το κοντραστ στο -1. Σου δίνει μεγαλύτερη ευελιξία και στο βίντεο και στο jpeg αν αποφασίσεις να μην πάρεις το raw.

Άλεξ πολύ ενδιαφέρον αυτό που έγραψες. Κι εγώ για αυτόν τον λόγο πήγα στο standard. Για να εχω μεγαλύτερη ευελιξία.

Άλεξ πολύ ενδιαφέρον αυτό που έγραψες. Κι εγώ για αυτόν τον λόγο πήγα στο standard. Για να εχω μεγαλύτερη ευελιξία.

Πάντως Παναγιώτη τα πλάνα που μας έδειξες φανερώνουν μια ΑΜ οπτική ευαισθησία. Μήπως να τραβήξεις κανένα ΤΜΑΧ με την f90?

Πάντως Παναγιώτη τα πλάνα που μας έδειξες φανερώνουν μια ΑΜ οπτική ευαισθησία. Μήπως να τραβήξεις κανένα ΤΜΑΧ με την f90?

Έχω φορτώσει την FM2 με ένα TMAX. Αλλά έχω χάσει το κόκκινο φίλτρο που είχα... Για τον καιρό που ασχολούμαι η ασπρόμαυρη φωτογραφία είχε το μικρότερο μερίδιο της ενασχόλησής μου και έχω την εντύπωση, ότι έχω καλύτερα αποτελέσματα και περισσότερα εκεί. :ernaehrung004:

His Jpegness γράφει και άλλα πολλά ωραία...

Φυσικα και γραφει ωραια... οριστε αλλο ενα ωραιο που το εχει πει πρωτος...
When shooting street photography with a DSLR, micro 4/3rds, or a compact and you don’t want to worry about technical considerations, just use “P” mode at ISO 1600.

Ενας ειναι ο Κεν... :award: :flipout:

Συγνωμη για το οφ τοπικ...

Έχω μπει τόσες φορές στο site του αλλά δεν έχω δώσει τόσο σημασία στα γραφόμενά του... Έχω χάσει όλη την φάση φαίνεται.:flipout:

Ωραίες ατάκες!!!

Τα μωρά μου σε παράταξη μαζί με την D90. Σαν πέρασμα στο χρόνο. Λείπει η δεύτερη F90X που έχω ολοκαίνουρια στο κουτί της και η ψηφιακή compact που τράβηξα την φωτογραφία.

δεν σε βλέπω καλά Παναγιώτη.... αν αντί να βγεις έξω αρχίζεις και φωτογραφίζεις τον εκοπλισμό σου, τότε πιστεύω ότι δεν θα σταματήσεις στην d90 και θα ανεβείς και παραπάνω. Και το πάνω όριο είναι η d800 και οι φακοί που στοιχίζεις χιλιάρικα... κι όχι άδικα.

Να είσαι καλά και να χαίρεσαι τα μωρά σου. Αλλά εδώ που τα λέμε τα δυο μόνο μωρά δεν είναι πλέον...

δεν σε βλέπω καλά Παναγιώτη.... αν αντί να βγεις έξω αρχίζεις και φωτογραφίζεις τον εκοπλισμό σου, τότε πιστεύω ότι δεν θα σταματήσεις στην d90 και θα ανεβείς και παραπάνω. Και το πάνω όριο είναι η d800 και οι φακοί που στοιχίζεις χιλιάρικα... κι όχι άδικα.

Να είσαι καλά και να χαίρεσαι τα μωρά σου. Αλλά εδώ που τα λέμε τα δυο μόνο μωρά δεν είναι πλέον...

Έχω μπλέξει με την δουλειά εδώ κι ένα μήνα και δεν μπορώ να βγω για φωτογράφιση....:twoguns:

Όσο για το ότι δεν με βλέπεις καλά είναι σίγουρο. Κάποια στιγμή στο μέλλον θα ήθελα να πάω σε full frame αλλά θέλει λεφτά και υποδομή σε φακούς. Πάντως μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος με την D90. Παραπάνω από ότι περίμενα πριν την πάρω. Ειδικά όταν τραβάω RAW:worshippy:

Σήμερα, μετά από καιρό κατάφερα να πάω για φωτογράφιση, αλλά και για να δω τι κάνει ο οικονομικός Nikkor που πήρα για την D90.

Κατ' αρχή το πρώτο πράγμα που παρατήρησα είναι η εξαιρετική φωτομέτρηση σε όλα τα θέματα που αν επιλέξεις το σωστό σημείο εστίασης είναι σίγουρο πως δεν θα πέσεις έξω. Μετά αυτό που μου άρεσε είναι το πολύ καλό δυναμικό εύρος από τα σκοτεινά στα φωτεινά τμήματα της φωτογραφίας, Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το επίπεδο και τις δυνατότητες που δίνει η ψηφιακή φωτογραφία. Τέλος ρύθμισα την μηχανή να τραβάει σε adobe color RGB .

10524459283_a6c3261f58_b.jpg