νεα ερωτηση ελπιζω να παρω καποια απαντηση τωρα..:cool4:
αφου περασε ενας μηνας απο την αγορα της d90 μου και σαν αρχαριος στις dslr εχω καποιες αποριες.μετα απο πολλες φωτογραφιες το βασικο προβλημα που ειχα καποιες φορες ηταν με την εστιαση της μηχανης ειδικα οταν εχω να βγαλω σε μια φωτο την κοπελα μου με τον ανηψιο της πχ,και οταν αυτοι εχουν μια αποσταση μεταξυ τους 1 μετρο.συγκεκριμενα τους ειχα σε μια πισινα να παιζουν με το νερο κτλ...
το manual της μηχανης το εχω διαβασει ξανα και ξανα αλλα θα ηθελα να ακουσω τι ειναι πιο καλο στην πραξη και ...σαν βαση το οτι ειμαι αρχαριος..
γιαυτο ηθελα να σας ρωτησω για 3 διαφορετικες ρυθμισεις και παντα με γνωμονα το παραπανω παραδειγμα της ..πισινας.ποιες εσεις επιλεγετε συνηθως και γιατι???
αφου παω στο μενου a Autofocus:
1)στο a1 AF AREA MODE ποια ειναι η διαφορα στην πραξη αν χρησιμοποιησω auto area η 3d tracking(11 points)
2)στο a2 center focus point ποια η διαφορα μεταξυ NORMAL ZONE ή WIDE ZONE?στην σελιδα 56 του manual λεει οτι το τι θα επιλεξεις ελεγχει απλα το μεγεθος του κεντρικου σημειου εστιασης και στην σελιδα 174 οτι το normal ειναι για ακινητα αντικειμενα και το wide για κινουμενα.τι απο τα δυο ειναι πιο σωστο;
3)σε μια τετοια φωτογραφηση θα ηταν καλυτερα να βγαλω με φωτομετρηση matrix ή spot απο την στιγμη που θελω να επικεντρωθω στα 2 προσωπα;
ευχαριστω για τον χρονο σας!
Για την φωτομέτρηση θα πρόσεχα να ΜΗΝ μπει μέσα στον κύκλο << του κεντρικού σημείου >> κάποια από τις αντανακλάσεις που έχει το νερό της πισίνας.
paИ-baL;1056134842 said:καλοριζικη!!! περιμενουμε φωτογραφιες σου!!!
Ειμαι ετοιμος να ξανακυλίσω στον κίτρινο βούρκο
Την έχω βρεί ολοκαινουργια στα 570 Ευρώ με τον 18-55 VR (που δεν μου χρειαζεται γιατι εχω τον 18-105 ) + μια καρτα μνημης 8Gb + τσάντα
Το θεμα ειναι αν αξιζει να την παρω από εδώ που ειμαι ή να περιμενω να κατέβω Ελλάδα.. Στο Σκρουτζ βλεπω τιμές περιπου 80 Ευρώ παραπάνω αλλά πιστεύω οτι με λιγο παζαρι μπορεί να βρεθει η χρυσή τομή
Τι λέτε;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.